Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(Krissti_ @ 2013 12 18, 10:06)
Labas rytas,
Atsiprašau,kad įlindau su klausimu,bet temą skaitau ir stebiuosi kaip visos išsigydo ligas vien tik maistu. Gal gės kuri nepatingės atsakyti. Pas vyrą burnoje nuolat randasi opelės tarsi herpio išveši tiek,kad ir valgyt nelabai gali...gydyt.siūlo stiprius vaistus nuo herpio viruso,bet aš galvoju gal kuri turėjpt tokią problemą ir išsigydėt.ką pakeist vyro meniu???jis saldumynų nevalgo tai jau šitas atkrenta...

Jaukių ir cinamonu kvepiančių Jums žiemos švenčių!!!

nepatingėsiu- tos opos atsiranda tik todėl, kad joms yra sąlygos atsirasti - tinkama aplinka tiems, kas tai sukelia. Gali būti sutrikusi medžiagų apykaita ir dėl to seilių ph nenormalus, gali būti jautrumas glitimui, gali būti silpnas imunitetas dėl to, kad žarnyne gyvena blogiukai.
Na, sakykim panaudos tuos vaistus nuo herpio- o ar tikrai ten herpis? Ar nuo tų panaudotų vaistų pasiekis tie dalykai, kurios paminėjau?
Ne, sąlygos liks tos pačios ir tie dariniai netrukus vėl reikšis. Mano vyrą dažnai puošė herpio dariniai ant nosies ir lūpų- man nė sykio gyvenime to nebuvo- o juk turėjau "užsikrėsti"? Pakeitėm mitybą- jokių herpių jau pusantrų metų. Pirmą pusmetį, kai jau pakeitėm mitybą dar buvo apsireiškimų.
Bet dabar tepaliuko ACIC daugiau nebereikia laikyti vaistinėlėj.
ką galit padaryti?
1) visiškai išmesti glitimą ir pasižiūrėti ar tai kartosis, jei nepadės, tada
2)išsiaiškinti ar nėra metabolizmo disbalansų- virusai myli katabolikus.
3) suskaičiuoti kvėpavimą ir išskaičiuoti jo pH indeksą

Tiriamojo asmens paprašoma atsisėsti. Tada jo paprašoma „giliai įkvėpti ir nekvėpuoti kiek įmanoma ilgiau“. Rezultatas užrašomas sekundėmis.(pvz. 60 sek.) Taip pat užrašomas kvėpavimo dažnumas.(pvz 16 kartų/min). pH indekso formulė yra kvėpavimo dažnumas-(kvėpavimo sulaikymas/5). Taigi, jei kvėpavimo greitis yra 16, o kvėpavimo sulaikymas 60, mes gauname 16-(60/5) = 16-12 = 4. Tai yra pH indeksas (jis tiesiogiai neatitinka pH, tačiau šį indeksą jūs lengvai galite apskaičiuoti ir jis suteikia tikslią informaciją apie kraujo rūgščių-šarmų pusiausvyrą). Normalus pH indeksas yra 7, pH indeksas didesnis už 7 bus rūgšties pusėje. pH indeksas mažesnis už 7 yra šarminis. Ketogeninis asmuo dažnai turės indeksą žemesnį už nulį . Tai priešingai pH parametrui - indeksui didėjant, organizmas rūgštėja.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 12 18, 11:11)
lotuliukas.gif oiii...
bigsmile.gif  blink.gif oho, kookio amžiaus...  biggrin.gif Kažin kaip į tokį įkasti reikės?...  lotuliukas.gif

as manau voresta pagamins taip kad pirsciukus aplaizys visi!
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 12 18, 11:50)

Matavau vakar MB kvėpavimą, be jokių Paleo 6  bigsmile.gif  Va kodėl nei ansvoruiai, nei jokios ligos jį puola  thumbup.gif  Bet vis vien Paleoletikas bus  cool.gif

na va, įsitikinai- nei sudėtinga, nei sunku- dar išmok šlapimą patyrinėti, tai kelią poliklinikon jūsų šeima jau galės pamiršti. Už eilinį daktarą žinosi tikrai daugiau ir visada galėsi užbėgti ligoms už akių, kai pamatysi, kad organizmo parametrai krypsta smarkiai vienon ar kiton pusėn.
Papildyta:
QUOTE(taša @ 2013 12 18, 12:24)
as manau voresta pagamins taip kad pirsciukus aplaizys visi!

kai mėsa valgoma trumpai kaitinta arba žalia pafermentuota- tai jokio skirtumo, kiek tam gyviui buvo metų, o iš kaulų bus sultinys. Kuo gyvūnas senesnis- tuo sultinys vertingesnis. Todėl ligonio sultiniui eidavo ieškot kuo senesnio gaidžio.
Tačiau parduoti tokį kalakutą eiliniam valgytojui- būtų tragedija ir sugadintos žmogui kalėdos. schmoll.gif
Vat ir gyvena tas zaraza tik todėl, kad vis per daug kitokios mėsos turiu.

Tiesa, vyras buvo šiandie turguj (stirniena liesa, reikia lašinio pridėti, kad dešra skani-riebi- būtų), sakė, kad taukinė turguj po 2 lt/kg . Nupirko mano paukščiams- juk tai 3X pigiau nei kokosų rafinuotas aliejus thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Laisvė @ 2013 12 18, 12:03)
Mielai nupirkčiau, jei paaiškėtų, jog gyveni kaimynystėje  mirksiukas.gif

gyvenu pajūryje, tačiau ranka nekyla parduot zuikių, kuriuos taip nuo dūšios sau auginau- be grūdų ir kombikormų.
O žąsys yra iš pernai metų- vėl senesnės nei reikėtų-tad kepsnys ilgai keptų. Pernai rudenį irgi buvo tas pat- per daug mėsos, atėjo nauji metai, žąsys sausį ėmė kiaušinus dėti, maniau žąsiukų priperinsiu- nifiga- iš 5 žąsų tik 9 žąsiokai, nes kiaušiniai buvo blogai apvaisinti. Kai išsidėjo- kūdos, vėliau ėmė šertis, tokiu laiku nepešamos. Taip ir sulaukė vėl kalėdų... Negi norėsi žąsies, kuriai pusantų metų?
Nors, jei pirksi turguj, gali gauti ir dar senesnę. Jei tektų rinktis - tai jaunų žąsų riebalai ir oda ne taip geltoni, kaip senesnių.
Atsakyti
Nenusivyliau kepdama vištukę pagal Liutaurą, manau, kad kepant antį galima naudot tokią pačią technologiją. Skanių ančių 4u.gif

http://www.youtube.c...h?v=IAkkIW3fzGY
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 18, 11:50)
gyvenu pajūryje

Nepasiekiamai toli biggrin.gif Neverta, dėl manęs tegu gyvena ilgaausiai irnesakyk.gif Turiu šalia žmones, sau (net ne turgui) auginančius triušelius ir vištas, tai gaunu mėselės iš jų mirksiukas.gif
Mėgstu triušieną essen.gif
Atsakyti
Na gerai, įsitikinau- prisipažįstu- su pieno produktais man ne pakeliui verysad.gif Menesį be jų (minus 5 kg, enrgijojos maximumas) ir 10 dienų su jais (keli spuogai, gal 5 kartus galvą skaudėjo, šiandien ir vėl doh.gif ir svorio kilogramas pliuso ir kuo toliau tuo labiau nudusis jaučiuosi) doh.gif Gaila, bo bais skanu ta mano plakta grietinėlė verysad.gif
Atsakyti
Aš tai bijau ir bandyt be pieno pagyvent, o jei paaiškės, kad man jis netinka, kų reikės su karvukėm daryt g.gif Ale vis tiek reiks kažkada prisiruošt... gal kai užtruks, va ir bus puiki proga.
Beje, daug kas čia rašot, kad pieno produktai jums netinka, tačiau paleo ne taip ir seniai. O gal koją kiša pralaidus žarnynas? Įdomu, pagyvenus kokį pusmetį be grūdų ir vėl pabandžius pieną?
Atsakyti
Į pieno temą biggrin.gif
Lygiai mėnuo be jokių pieno produktų... Išgyvenau. Lyg ir trūko jogurto pirmą savaitę, bet... dabar nieko nepasigendu mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš tai praeitą savaitę tokio skanaus varškės sūrio nusipirkau - skaniai valgiau. Ir pasirodo 1kg užsiauginau unsure.gif Ir varškės pavalgiau, grietinės kiek daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 12 18, 14:49)
Na gerai, įsitikinau- prisipažįstu- su pieno produktais man ne pakeliui  verysad.gif Menesį be jų (minus 5 kg, enrgijojos maximumas) ir 10 dienų su jais (keli spuogai, gal 5 kartus galvą skaudėjo, šiandien ir vėl  doh.gif ir svorio kilogramas pliuso ir kuo toliau tuo labiau nudusis jaučiuosi)  doh.gif  Gaila, bo bais skanu ta mano plakta grietinėlė  verysad.gif

manau grietinele tai blogis is pieno produktu.. o kaip nuo varskes - grietines?
Papildyta:
QUOTE(lugne @ 2013 12 18, 15:25)
Aš tai bijau ir bandyt be pieno pagyvent, o jei paaiškės, kad man jis netinka, kų reikės su karvukėm daryt  g.gif Ale vis tiek reiks kažkada prisiruošt... gal kai užtruks, va ir bus puiki proga.

ir as bijau bandyt nebevalgyt varskes....
man ji labai patinka.. rolleyes.gif

o kavai sentimentu nejauciu. kaip pradejau ja gert vos ne siaip- kad visi geria, tai ir meciau lengvai....
Papildyta:
QUOTE(Laisvė @ 2013 12 18, 16:11)
Į pieno temą  biggrin.gif
Lygiai mėnuo be jokių pieno produktų... Išgyvenau. Lyg ir trūko jogurto pirmą savaitę, bet... dabar nieko nepasigendu  mirksiukas.gif

o kazi kuo graikiskas jorugtas geresnis?
ang literaturo vis matau kad leidziamas/... nesu ragavus jo
Atsakyti
Graikiskas jogurtas baisiai skanus, tik kuo riebesni reiktu niamniot. Sito tai labai pasiilgus, bet man netinka pieno produktai visiskai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 12 18, 18:17)
o kazi kuo graikiskas jorugtas geresnis?
ang literaturo vis matau kad leidziamas/... nesu ragavus jo

graikiškas jogurtas yra tiesiog nusunktas paprastas jogurtas (na, suverstum paprastą jogurtą į penkiagubą marlę ir pakabintum, kad nuvarvėtų, gautum graikišką jogurtą. Jis tirštesnis, jame daugiau baltymų, mažiau angliavandenių (ir laktozės). Man labiau patinka tiršti jogurtai, tai graikiškas skanesnis būdavo, bet šiaip abejoju, ar jis kažkuo geresnis nei paprastas jogurtas.
Atsakyti