Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(Hippie @ 2013 12 17, 22:28)
KEPAM ANTĮ bigsmile.gif PIRMĄ KARTĄ  cool.gif
...
Einu gal aš miegot  biggrin.gif Labanakt bye1.gif
kaip miegot, jeigu antis orkaitej?

nzn, bet man antis skaniai nesigauna. isbega visi riebalai, mesa sausa ir dar su tokiu specifiniu poskoniu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 12 18, 00:50)
kaip miegot, jeigu antis orkaitej?

nzn, bet man antis skaniai nesigauna. isbega visi riebalai, mesa sausa ir dar su tokiu specifiniu poskoniu...  g.gif

ir as perkepiau:( fu kokia buvo, teko suni vaisinti, nemesi gi lauk. O mano draugei labia sultinga gavosi. Kiek laiko ja kepti ir kokioje temperaturoje, kad skani gautusi? Gal kepimo maise sultingesne butu?
Siandien suniui apviriau 2 minutes mesa ir sudejau I dubeni ant stalo atausti. Pamate vyras ir pagalvojes, kad as cia mums pagaminau, kaip pradejo rekti,-"tu jau visai isprotejai, jau ne puszale, bet visai zalia mesa gamini, as tikrai tokios neesiu" lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 18 gruodžio 2013 - 00:10
MB grįžo iš komandiruotės. Toks liūdnas paduoda maišelį ir sako, čia tau, brangioji, nepyk doh.gif . O maišelyje, 2 pokai po 400 g After eight šokolado su mėtom. Mėgau jį labai (dėl mėtų skonio) nors apskritai šokolado nelabai nemėgstu {išskyrus balto}. Sako, nupirkau su džiaugsmu, o jau prie namų prisiminiau, kad tau dešrų reikėjo vežti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif . O vaikams toks schmoll.gif .
Bet man patinka kai namuose yra atsargų, bus svečiams biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Solve: 18 gruodžio 2013 - 08:24
QUOTE(Hippie @ 2013 12 17, 23:53)
Pas mus jau Kalėdos...eglutė papuošta, ant stalos puikuojasi dar neparagautas (sakiau, kad ryt ragausim, nes tik vakare parsiboginau iš miesto) Elatos siųstas šokoladas... wub.gif O jau GROŽIS  blink.gif , įpakavimo subtilumas, AČIŪ labai už dovanėlę ir sveikinimus oro_buckis.gif AČIŪ  wub.gif Vaikai paklaikę, kad kažkokia teta iš Panevėžio mums parašė sveikinimą smile.gif ir  dar dovanų atsiuntė, va tokiom akelėm žybsėjo  bigsmile.gif

**********

Merginos, kakavos sviestas jau IŠSIŲSTAS pioneer.gif Nepirmenybiniu  cool.gif Duokit žinot kada gausit (tikiuosi ŠIEMET hihihi.gif)


Džiugu, kad gavot! Haha, kažkokia neaiški teta čia visokius šokoladus siuntinėja biggrin.gif
Aš jau laukiu savo sviestelio! Nors iš tiesų turiu kakavos sviesto iš Rūta parduotuvės nusipirkusi, bet jis taip nekvepia ir man šiaip kažkoks kartus, pagadina tik viską, matyt nelabai kokia kokybė. Hm, tikiuosi paštas nepasišiukšlins ir pristatys siuntinuką smile.gif

Namie turiu svarstykles, kurios irgi parodo kūno masės sudėtį, tik man labai įdomu, kiek ten tiksliai. Įsivaizduoju, kad tos svarstyklės, kur impulsai per visą kūną eina (na, ir rankos, ir kojos, nes pas mane tik plokštelės apačioje), tikslesnės.

Solve, o aš tą After Eight lauktuvių nešu visada. Jis man pačiai nelabai, užtat gerai namie stovi biggrin.gif

Tėtis žadėjo Kalėdoms antį iš kažkur gauti, tai dabar mama panikuoja, kad neaišku, kaip ją iškepti. Šnekėjau su pažįstama, sakė, kad tą antį reikia mirkyti prieš kepant, kad ji neišdžiūtų kepama ir tas mirkimas+prieskoniavimas turi 72 val. prieš kepimą trukti. Žodžiu, smagumėlis. Ir aš tikiuosi, mes ją nupeštą gausim... :|
Atsakyti
Pernai kepiau antį, nepamenu kokį marinatą dariau, bet tikrai žinau, kad marinavau dvi paras, kepiau maiše, poto prakirpau, kad apskrustų. Gavosi tikrai skaniai, tik tiek, kad pavalgyt tik dviem žmonėm, vieni kaulai biggrin.gif O riebaliuką nubėgusį poto sunaudojau.
Atsakyti
Siandien ir as Elatos sokolado paragavau. Skanu neispasakytai. Bet daug svarbiau tai, kad nuo to sokolado (jo ipakavimo, pateikimo, prideto sveikinimo) tokia nereali siluma sklinda wub.gif Ir matosi ir jauciaciasi (nu beveik fiziskai), kad zmogus dalele saves idejo. Atrodo toks paprastas dalykas - sokoladukas - o siluma iki sirdies nuejo. Kartu su MB ragavom, tai ir jis gyre ne tik skoni, bet ir apipavidalinima, o vyrai, kaip zinia, subtilumu nepasizymi biggrin.gif ACIU tau didziulis Elata uz Kaledini stebukla 4u.gif
P.S. Tuo metu, kai mes sokolada ragavom, Kaledu senelis kaip tik savo ziurona i musu puse atsukes buvo, tai girdejau sake, kad tokiai gerai mergaite, kaip Elata, raikia daugiau doveneliu padovanot ir nuskubejo i Utenos pasta issiusti jai kaledine smulkmenele - taip kad lauk, turetum gaut (jei pastas nepasisiukslins biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katinone: 18 gruodžio 2013 - 08:48
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 18, 01:08)
Kiek laiko ja kepti ir kokioje temperaturoje, kad skani gautusi? lotuliukas.gif

Ancike dariau pernai, isejo nereali, o dariau taip.
Anti nuploviau, gerai nusausinau, istryniau druska ir pipirais.
Susipjausciau darzoves, t.y. morkas, pora, raudonoji svoguna ir obuolius didesniais gabaliukais, irgi dejau prieskoniu, ypac tiko ir patiko sviezio ciobrelio sakeles. prikimsau pilna anti, uzvarsciau ir per nakti i saldytuva.
likusias darzoves trumpai apkepiau ir dejau i indo dugna, kuriame kepe antis.
Kepiau 4-5 valandas 120 laipsniu temperaturoje. Riebalai isbego, liko tik traski oda ir labai sultinga mesa. kepimo laikas priklauso nuo anties svorio, jei ji sveria 4-5 kilus, tai drasiai galima kepti 5 valandas.
Aisku, cia gal jums nelabai priimtinas paruosimo budas, nes netroskinta trumpai, o kepta ilgai, bet as kitokios anties ne neisivaizduoju smile.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Atsiprašau,kad įlindau su klausimu,bet temą skaitau ir stebiuosi kaip visos išsigydo ligas vien tik maistu. Gal gės kuri nepatingės atsakyti. Pas vyrą burnoje nuolat randasi opelės tarsi herpio išveši tiek,kad ir valgyt nelabai gali...gydyt.siūlo stiprius vaistus nuo herpio viruso,bet aš galvoju gal kuri turėjpt tokią problemą ir išsigydėt.ką pakeist vyro meniu???jis saldumynų nevalgo tai jau šitas atkrenta...

Jaukių ir cinamonu kvepiančių Jums žiemos švenčių!!!
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2013 12 18, 09:46)
ACIU tau didziulis Elata uz Kaledini stebukla  4u.gif

wub.gif wub.gif wub.gif jetau, kaip miela smile.gif tikrai nereikia man jokių dovanėlių, bet kaip smagu, kad patiko mano siuntinukas 4u.gif

Wallis, woohoo, nusikopinau tavo receptą. Bandysim galinėtis su paukščiu biggrin.gif

cushy, tau tilpo į kepimo maišą ji? Mes namie tik kepimo rankovę turim, tai jei viščiuką, tai jis telpa į ją, bet jei kažkas didesnis, tai nebe sad.gif
Atsakyti
Antis mums skaniausia būdavo, kai kepdavom ne visą , o supjaustytą .Tokios anties gabaliukus išdėliodavau skardoje, įpildavau stiklinę vandens, kita skarda užvoždavau ir kepdavau ilgai žemesnėje temperatūroje ~150 laipsnių. Kepimo laikas labai priklauso nuo anties amžiaus- jei antis senesnė tai gali reikėti ir 4 val, svarbu kad skardoje visad būtų skysčio. Jei išgaruoja- dapilu verdančio.
Kai jau mėsa suminkštėja, ją išimu, sudedu į pašildytą puodą, įvynioju kad neatšaltų. Į skardą, kur kepė paukštis, į tuos riebalus dėdavau bulves- dabar ten reiktų prišinkuoti morkų, pastarnokų ir kopūstų apvolioti tuose riebaluose, lyžtelti ar pakaks druskos, ir kepti jau aukštesnėj temperatūroj- per 200 atidengtą. Kai suminkštėja, ant viršaus išdėliodavau paukštieną odelėmis į viršų, užpildavau grietinėlės ar grietinės ir vėl pašaudavau orkaitėn jau didelėj temperatūroj, kad tik šiek tiek apskrustų odelė.
Dariau, dabar taip darau tik kai kokį svečią (ne paleo) pavaišint noriu, nes patys nenorim taip sugadinti savo maisto.

Šiandie darysiu dešras, nes mano taiklioji ranka užvertė žvėriena. Nebesuvalgom niekaip.
Nežinau kur bekišt 4 jau užaugintus triušius ir porą žąsų, kurių nebeverta ilgiau laikyt.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 12 17, 23:53)
Merginos (Elata, Grice, Rytorasa, Infe*kcija (kur turi būti žvaigždutė? biggrin.gif)), kakavos sviestas jau IŠSIŲSTAS pioneer.gif Nepirmenybiniu  cool.gif Duokit žinot kada gausit (tikiuosi ŠIEMET hihihi.gif)

Ačiū. Parašiau až Jums. Tikiuosi dar šiemet paragauti ax.gif

Merginos, kalbat apie anties kepimą. Pagalvojau, o netiktų tas kepimo būdas kaip vištai, su mirkymu sūriame vandenyje? Čia kažkuri detaliai buvote aprašiusi, kaip mirkė vištą ir gaavosi kepta sultinga. Turiu namų kompe išsisaugojusi receptą, gal reiks bandyti su antimi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gricė: 18 gruodžio 2013 - 09:27
QUOTE(Elata @ 2013 12 18, 10:11)
wub.gif  wub.gif  wub.gif  jetau, kaip miela smile.gif tikrai nereikia man jokių dovanėlių, bet kaip smagu, kad patiko mano siuntinukas  4u.gif


Kaip tai nereikia??? g.gif Kodel nereikia??? g.gif Visom gerom mergaitem priklaiuso - reikia jom, ar nereikia, Kaledu senelis neklausia biggrin.gif
Atsakyti