Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(Nidulia @ 2013 12 17, 22:37)

voresta, o kam paukstukams granatai? Kiba ir jie triedzia?

pakol kas tik su jų sloga išbandžiau- mačino.
Atsakyti
Labas vakarėlis,damos smile.gif
skaitau jus kaip romaną kas vakarą,kartais rečiau ,bet visad perskaitau,tik nesireiškiu,nes mano mityba pavirto labiau į 70-80 proc.paleo,bet vistiek širdyje visad su jumis.Labiausiai koją kiša savaitgaliai,visokie suėjimai pas ,,podruškes" tai ten ir vynelis,ir saldainukai... blush2.gif dar kartais,bet labai kartais užsimanau duonos su sviestu,bet perku bemielę .Bet turbūt taip išsibalansavau su tokia ,,belekokia" mityba,kad užpuolė mane candida doh.gif šiandien buvau pas moterų gydytoja,pajutusi pirmuosius simptomus,na ir laba diena....taigi,nežiūriu,kad šventės ,,ant nosies" bet bandysiu griežtai susiimti...vakar vandens dieną pasidariau-prasivalymui,o šiandien jau griežtai pagal paleo pavalgiau,skaitau straipsnį homosanitus reiks susikonspektuoti visas tas žoleles ,kurios padeda,kažin kaip su tomis bifido bakterijomis..ar verta jas pirkti?
Nidulia,lyg tu pamenu ,minėjai kažką apie jas,ar gėrei ir kiek laiko?
ai,beje,numečiau jau 21,5 kg ax.gif
Atsakyti
Gavau vakar bebra, labai skaniai mazius valge, galvoju ar is jo kaulu sultini galima virti, jis gi zoleedis g.gif
Voresta daznai turi visokiausios mesos, gal bandei?
Atsakyti
Ačiū merginos, kad priimat į savo būrį 4u.gif

nėra taip, kad visai tik skersikuočiau į Paleo - jau pusė metų prie mėsos garnyras tik daržovės, nebereikia jokių duonyčių, rūkytų dešrų, tepamų sūrelių ir kitokių šūdukų. su mama (t.y. prieš jos ligas) porą metų turėjom vasaros restarto programą, kurios anti-paleo būtų tik tai, kad rytais valgydavom avižinę košę, bet visa kita, kai dabar pagalvoju, idealus paleo. iš mūsų šeimos vyrai dar šaipydavosi, kaip mes čia norim suplonėt, jei po riekelę lašinių nusitrumpinam per dieną, ar tuos pačius pietus su jais (t.y. nevengdamos kotletų ar mėsos) valgom. O turbūt organizmas jautė, ko nori, ir aš, nebadaudama, per pusantro mėnesio nusimesdavau 4-6 kg, ji 6-8 kg. o kas vis išmuša iš vėžių - tai rudenį gauta intensyvi praktika, besitesianti iki dabar (darbas nuo ryto iki apyvėlio vakaro, neegzistuojanti pietų pertrauka (t.y. nėra tradicijos išeit kur nors, 15 min nubėgi į virtuvę), derinamos su studijomis ir ilgu sėdėjimu bibliotekoje (visi žino, koks maistas ten eina į trasą, morkos per daug traškios biggrin.gif ), o dar su kambarioke ir draugais kartu dažnai gaminame, nors ir atsimušinėju ir atmušinėju ją nuo perdėtų angliavandenių, bet tas studentiškas racionas doh.gif bet jokie pasiteisinimai ne priežastis, ir labai pykstu ant savęs schmoll.gif

o kodėl šiaip anksčiau nesusivokiau, kad esu tikrai nepavydėtinoj padėty - tiesiog niekada neatlikau tokios gyvenimo peržvalgos, kaip kad šiandien, kai net prisimerkusi skaičiavau visus įmanomus susirgimus. visada prieš akis švytuodavo tas dermatitas, kaip pagrindinis sveikatos minusas, - o visa kita ot, kol nesusirašai visko ant lapo, ir nesuvoki to liūdnumo. kad ir tas ausų ar bambos šlapiavimas - truko kokius metus, ėjo praėjo, apsidžiaugiau, ir visai buvau jį pamiršusi. ar tas Laimas - kaip visi sako, ot, pagersi antibiotikų, praeina visiems ir tau praeis. taip žmogus ir gyveni, pasigydai vieną, pasigydai kitą, pasiteplioji ir tik kartą dingteli mintis, o iš kur visa tai? unsure.gif

beje, žmogus tikrai gali būt kvailas padaras schmoll.gif kaip didžiausią alergeną visada laikiau sintetiką (paauglystėje tik galėjau pasvajot apie džinsus su lykra) ir tuos pačius kiaušinius, o tik šią vasarą dingtelėjo galvon, kad kiekvienais metais per rugiapjūtę vien artesnis priėmimas prie grūdų dulkių man iškart alergizuodavo odą. tai kas dedasi viduj, jei vien dulkės alergizuoja? o man galai nesueidavo, ir toliau šveisdavau batoną ir baltų miltų gaminius.

voresta, kvėpavimas 11, o dėl šlapimo spalvos, pastarosiom dienom jis iš ties ryškesnis, pati pastebėjau unsure.gif
hmm, o dėl mamos, net nežinau, gal ne tiek skausmais, kiek sunkumu vis skųsdavosi prieš tulžies nustatymą, o paskiau, jau, aišku, kiekvieną sunkumą nurašydavo tulžiai. o dabar - jei blogiau pasijaučia po maisto - tam vienam inkstukui ir panikuoja.

ok, merginos, pasistengsiu kambariokei nebenuolaidžiaut jokiom progom schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2013 12 17, 22:43)
Gavau vakar bebra, labai skaniai mazius valge, galvoju  ar is jo kaulu sultini galima virti, jis gi zoleedis g.gif
Voresta daznai turi visokiausios mesos, gal bandei?

ne, iš šito sultinių neverdam, nes ir jo mėsos nevalgom- yra skanesnių. Parduodam su visais kaulais.
Tačiau sultinį virti galima iš bet kokių kaulų- kad tik skanu jums būtų.
Atsakyti
Gaspadine, ispudingi svorio pokyciai thumbup.gif

Uzujauciu del candidos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(debesy @ 2013 12 17, 22:43)

voresta, kvėpavimas 11,

čia tas pH indeksas? Su tokiu candida galima- kraujas rūgštėja, ląstelės šarmėja.

o tik šią vasarą dingtelėjo galvon, kad kiekvienais metais per rugiapjūtę vien artesnis priėmimas prie grūdų dulkių man iškart alergizuodavo odą. tai kas dedasi viduj, jei vien dulkės alergizuoja?

Kviečiai alergiškam žmogui gali sukelti įvairius simptomus, kurie pasireiškia praėjus nuo kelių minučių iki kelių valandų po produkto pavartojimo. Tai: bėrimas, paraudimas, egzema, pykinimas, viduriavimas, vėmimas, nevirškinimo jausmas, pilvo spazmai, galvos skausmai, alerginė sloga, astma, konjunktyvitas (akių uždegimas), patinimas burnos srityje ir net anafilaksinis šokas. Pastebėta, kad alergija gali kilti ir kepyklose dirbantiems žmonėms nuo įkvėpiamų miltų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 17 gruodžio 2013 - 22:09
Gaspadine, ar ne Jūsų vyras su diabetu kovojo Jums vadovaujant? Kaip reikalai? O gal kažką sumaišiau.
Sveikinimai, lengvai sulieknėjus 4u.gif biggrin.gif
Nidulia, kaip tik migdydama vaiką pagalvojau užklausti, gal ir mėsą su ja pjaustyt galima g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 17, 21:52)
ne, iš šito sultinių neverdam, nes ir jo mėsos nevalgom- yra skanesnių. Parduodam su visais kaulais.
Tačiau sultinį virti galima iš bet kokių kaulų- kad tik skanu jums būtų.

As is tokios mesos ragavau tik stirniena, tai bebras sultingesnis smile.gif
Gal bandysiu kartu su vistu kaulais. Maziukas jautiena ir kalakutiena kartais valgo, o nuo ju sultiniu labai pabere
Mes jau du su puse menesio paleo, pripratau taip gaminti ir tikrai sunkoka butu grizti atgal ir nesinoretu smile.gif Vyresnis sunus visada budavo labai nepatenkintas kai kazkokiu "zaliu nesamoniu" kisau i valgi, o dabar ruosiu vyrui ir kitam sunui atskirai (jie paleo, tik su ryziais ir bulvemis biggrin.gif ), o vyresnelis is mano puodo ima smile.gif, tikiuosi su laiku ir tu ryziu niekam nereikes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lugne @ 2013 12 17, 23:03)
Gaspadine, ar ne Jūsų vyras su diabetu kovojo Jums vadovaujant? Kaip reikalai? O gal kažką sumaišiau.

ne, Lugne, ten buvo Dorotėja. Gaila, nebeužsuka pas mus.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 12 17, 22:55)
Gaspadine, ispudingi svorio pokyciai  thumbup.gif

Uzujauciu del candidos  4u.gif

dėkui,į bet ir tavo pasiekimai ohoho,seilę varvinu biggrin.gif

QUOTE(lugne @ 2013 12 17, 23:03)
Sveikinimai, lengvai sulieknėjus 4u.gif  biggrin.gif
Nidulia, kaip tik migdydama vaiką pagalvojau užklausti, gal ir mėsą su ja pjaustyt galima  g.gif  biggrin.gif

nea,ne mano.
Dėkui,bet čia dar tik pusiaukelė doh.gif
Papildyta:
beje,kaip jūs ruošiatės šventes sutikti? ,,Paleoliškai" ? biggrin.gif aš tai pamąsčiau,kad nebus ką valgyti per Kūčių vakarienę...raudonoje mišrainėje-bulvės,silkių pgardai-cukrus,actas,aliejus,aguonpienis su cukrumi,kūčiukai irgi blogis,žuvis pavoliota miltuose..niu žodž.kadangi viską gamina mama,anyta,aš dažniausiai nieko nesinešu...bet turbūt teks kažkaip apmąstyti meniu.aišku bus nepasitenkinimų sakys,tai kas gi jau nutiks,gi šventės vieną kartą metuose,bet aš pasiryžusi nesuklupti,nes juk vegetarai ,tai irgi tiesiog vegetarai,nebūna taip,kad, ai,per Kalėdas pavalgysiu mėsytės,o paskui jau būsiu vėl vegetaras,juolab,kad man dabar ir sveikata neleidžia.
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 12 17, 22:17)
beje,kaip jūs ruošiatės šventes sutikti? ,,Paleoliškai" ? biggrin.gif aš tai pamąsčiau,kad nebus ką valgyti per Kūčių vakarienę...raudonoje mišrainėje-bulvės,silkių pgardai-

kol kas sugalvojus esu tik vieną patiekalą: burokai su silkute ir pakepintu svogūnu (dėl skonio) biggrin.gif . O žuvis patroškinta bus su morkomis, manau ir pakaks šventinei vakarienei biggrin.gif
Atsakyti