Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 12 17, 16:47)
Kaip įdomu stebėti tą PH bigsmile.gif Va dabar dėl laiko stokos, valgau daugiau angliavandenių: vaisių, paleo desertų. Ir per 1,5 sav. PH iš 3,5 tapo 6,5. Kaip ir logiška. Augu biggrin.gif Nes ir iškart +1,5 kg doh.gif  lotuliukas.gif Tik atsisakau vaisių ir vėl PH krenta.

drinks_cheers.gif
Ką tik pasibandžiau pasiskaičiuoti - gavosi lygiai 7 smile.gif
Prieš paleo buvo nukrypimas, tik jau nebepamenu į kurią pusę.
Atsakyti
QUOTE(debesy @ 2013 12 17, 19:11)
Sveikos
Esu viena iš tų beveidžių ,,svečių“ nuolatos kabančių apačioje. kabu maždaug nuo liepos pradžios, mačiau visus forumo lankymosi pakilimus ir kritimus, turiu savo favoritus, žinau jūsų problemas ir džiaugsmus  ax.gif  Kiekvieną rytą pirma pareiga permesti akimis jūsų pokalbius, nors dar nesu prisisaikdinusi Paleo ir beveik nieko iš jos nesilaikau.  Ir nuo širdies galiu pasakyti, kad klausimų dėl pačios Paleo mitybos neturiu, esat puikios mokytojos  4u.gif 

Sveika,
oho, pusę metų skaitei ir nekilo noras išmėginti paleo ant savęs?

Bet va, pastarosiomis dienomis, ką akimis  Vorestos pasakymuose tik prabėgdavau, ėmiau labiau gilintis į disbalansus. Ir va čia sutrikau  unsure.gif  Visada maniau, kad esu pakankamai sveikas žmogus, bet kai viską apgalvojau... Ir kaip gražiai viskas ėmė dėliotis į lentynėles.   Iškratysiu savo ligų maišelį: nuo maždaug dešimties metų kamuojanti egzema-atopinis dermatitas (nežinau, ar čia visiems dermatologams toks neįkandamas riešutėlis, bet maniškiai taip ir neapsisprendė.  o gydymas apsiribojo hormoninių tepalų išrašymais ir draudimu valgyt ,,citrusinius vaisius, šokoladą, upines žuvis ir kiaušinius“, ko pasekoje iki šiol jaučiu nesąmoningą baimę suvartoti daugiau nei 3 kiaušinius per savaitę  biggrin.gif ), paauglystėje smarkiai šlapiavę paausiai ir bamba, koją sutraukinėjęs mėšlungis (bet čia galima nurašyti augimui). Gėdingiausia ligelė - nuo pat mažų dienų, kiek save prisimenu, kamuojantis sėdimosios dalies bėrimas a la giluminiais skauduliais, kurių niekaip neišeina atsikratyt (ir dėl ko oda toje vietoje atrodo visiškai sudarkyta verysad.gif ) ir kam, kaip pastebėjau, padeda tik stiiiiprus nudeginimas saule. Taip pat dreifuojančios po kūną tai viena, tai kita karpa, karts nuo karto ilgai negyjančios žaizdelės burnoje. Taip pat migrenos priepuoliai  kartais iki vėmimo (ypatingai ilgiau nepavalgius, ir kaip man seniau atrodydavo – nepavalgius angliavandenių), o šiais metais, grįžus po pusmečio užsienyje, manau, dėl stiprios stresinės situacijos – šlapimtakių uždegimas (iki kraujų), ką teko numaldyti doze antibiotikų, dėl ko tikriausiai iki dabar negaliu atsikratyt pienligės. O liūdniausia dalis, dėl kurios ir pradėjau domėtis Paleo – rugpjūtį pasigavau Laimo ligą  verysad.gif  Sekė dar geri trys su puse kurso antibiotikų (gerai, kad bent lengvų), nuo ko rudenio pradžioje jaučiausi gerokai apdujusi ir pavargusi.  Paleo buvau atradusi šiek tiek prieš Laimą, bet čia jau buvo tikroji švytinti rodyklė. Juo labiau, kad gydantis Laimo ligą Lietuvoje gydytojai iš viso neteikia jokios info, išskyrus ,,vartokit antibiotikus ir darykitės tyrimus“. O vos įlindus į info nete, paaiškėja kad Laimo bakterijos – borelijos – minta, kaip niekuo kitu, cukrumi. Ir gydymosi dieta, iš esmės, yra labai panaši į gydymasis nuo kandidozės ar daugiau mažiau Paleo. O kadangi aš, dar prieš Laimą atradusi trejybę ,,Kandida, paleo, Voresta“ biggrin.gif  primečiau, kad manyje gali būti išbujojęs grybelis, tai nesistebėjau, kodėl rudenį mane apėmė vos ne maniakiškas dvigubas (Kandida+borelijos) troškimas cukrui, cukrui ir visam, kad saldu.  Jau nevardinsiu tų įprastų mane ilgą laiką lydinčių faktorių – nuolatinis nuovargis, noras prigulti, pamiegoti, nesusikaupimas moksluose nė darbe (su kambarioke ėmėm vartot neurozan, nors pasąmonė šnabžda , kad nė neverta), pastaruoju metu – kažkoks apsunkęs kvėpavimas.

pirmiausia- skaičiuok kvėpavimą- gal ką parodys?
antra- eini sisiot, sisiok į stiklainį ir pasižiūrėk- gal ryškus geltonas?

Oh, išvardijau, nors nesistebiu, jei būčiau ką pamiršus. Ir tikriausiai atrodo, kad esu baisiausiai apsileidęs žmogus – bet ne, vaikštau pas gydytojus,  darausi kraujo tyrimus, bet visos nurodytos ligos jiems – kaip šalutiniai a la nusiskundimai, kas ko neturi.

tu gi vaikščiojantis lobis- na, tiesiog melžiama karvutė- ir tu nori kad tave išgydytų? blink.gif Medicina nemoka prie 2 pridėti du, gydytojus mokina atpažinti ir šalinti simptomus.
Kaip sakiau, dar nepradėjau sekti Paleo – bet mane domina būtent, ką turėčiau pradėt atakuot. Mano suvokimu ir iš aprašymų, man yra anabolinis disbalansas (juolab, kad svoriuko visada su savim tampausi, nors ir nedaug, ir, aišku, jokios dietos a la valgau tik vaisius ir avižinę košę jo numušt nepadėjo), iš kitos pusės, koks dermatitas – autoimuninė - kaip ir rodytų katabolinį? Skaičiau, kad disbalansas būna miršus, o nuo ko tada pradėt? O kur dar Kandida, į kurios egzistavimą manyje aš vis dar tikiu?

pirmiausia- pradedi maitintis kaip mes, ir viskas po truputį išsiryškins.

mamai  kaip ,,perkūnas...“ šį pavasarį, nei iš šio, nei iš to rado inkste augliuką, išpjovė su visu inkstu. dar jai – senos bėdos – tulžis su akmenukais, meniskai, sprando skausmai, ligos su plaučiais, kosėjimu.

sakyčiau, visko pradžia yra druskos rūgšties trūkumas- ar kada skundėsi skrandžio skausmais?

Todėl sakyčiau, kad esam su mama šarminės, tėtis su sese – katabolikai (plonyčiai, lengvai pakertami virusinių ligų, labiau nerviniai). Mama dabar pavyzdingai susitvarkė mitybą, bėda tik ta, kad visi onkologijos gydyme afišuoja, jog reikia mesti lauk gyvulinius riebalus, tik kuo liesesnį maistelį vartot, bandau ją įtikint, kad tikrai tikrai ne.
tai rodyk teigiamą pavyzdį savo bėdų sutvarkymu.

Tai va, back to topic, prašau senbuvių gero spyrio šiknon, kad jau tikrai reikia susiimt (ateinantį pavasarį manęs laukia pragariškas semestras (studijų pabaiga) todėl bijau, kad su dabartine organizmo būkle nepatempsiu arba tik dar labiau viską pabloginsiu) ir kelio pradžios. Whole 30? Paprastas Paleo kol kas? Disbalansų ar Kandidos dietos? Nuo ko pradėt?  4u.gif

koks dar klausimas- visi keliai į Romą veda- nustoji valgyt krakmolą ir cukrų- paprastas paleo, tik ir pieno produktus laikinai išmesk- kol išsiaiškinsi ar jie tau tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 17 gruodžio 2013 - 19:03
Sveikos! smile.gif
Pastaruoju metu labai traukia ant saldumynų (aišku, tik paleo, šokoladas ir pan.), jau svajoju apie aguoninį pyragą kalėdoms blush2.gif Kažin, pms čia ar Kalėdų karštinė? biggrin.gif Gal ne man vienai taip? Šiandien net karšto vyno dariaus su cinamonu, muskatu, gvazdikėliais ir citrina, niam niam, jau kokią savaitę apie tai svajojau smile.gif Tų pirktinių gluchwein nesinori, ten turbūt cukraus pridėta ir kitokių "gėrybių", tai naudoju sausą raudoną vyną, gal labai nenusidedu? biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, del 21 dienos tyrimo, surasysiu mazdaug kokiu laiku laukti Roko. Po saves paaiskinkite jam kelia iki sekancios tiriamosios ir paskambinkit sekanciai tiriamajai po saves, praneskite kad jus jau isciupinejo ir startuoja pas sekancia, taip bus Rokui greiciau ir jumi patogiau:) Tel nr. ir adresus imeciau I a.z.:

1-2. Nidulia 10-13 val, rodau kelia pas Sowelu.
3. Sowelu 13/13.30-15/15.30 val, rodai kelia pas Norala
4. Norala 15.30/16-17.30/18.00 val, rodai kelia pas Otaip.
5. Otaip 18/19-20/21 val. parodai klelia pas Elata, kuri lauks su vakariene ir raudonu kilimu biggrin.gif
Ties kuria Rokas isalks, pamaitina skaniu paleo maisteliu.
Atsakyti
QUOTE(Kalipsė @ 2013 12 17, 19:58)
Sveikos!  smile.gif
Pastaruoju metu labai traukia ant saldumynų (aišku, tik paleo, šokoladas ir pan.), jau svajoju apie aguoninį pyragą kalėdoms  blush2.gif  Kažin, pms čia ar Kalėdų karštinė?  biggrin.gif  Gal ne man vienai taip? Šiandien net karšto vyno dariaus su cinamonu, muskatu, gvazdikėliais ir citrina, niam niam, jau kokią savaitę apie tai svajojau  smile.gif Tų pirktinių gluchwein nesinori, ten turbūt cukraus pridėta ir kitokių "gėrybių", tai naudoju sausą raudoną vyną, gal labai nenusidedu? biggrin.gif

Ta pati "beda" biggrin.gif tai pasidarau kokoso drozliu su kokoso aliejum ir isimetu sauksteli kokybiskos kakavos ir lapnoju kai "lomkes" uzeina. blush2.gif

Merginos, tas granato zieviu nuoviras tikras stebuklas ir skonis nera slykstus ir tryda labai greit nueme thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 12 17, 21:00)
Merginos, del 21 dienos tyrimo, surasysiu  mazdaug kokiu laiku laukti Roko. Po saves paaiskinkite jam kelia iki sekancios tiriamosios ir paskambinkit sekanciai tiriamajai po saves, praneskite kad jus jau isciupinejo ir startuoja pas sekancia, taip bus Rokui greiciau ir jumi patogiau:) Tel nr. ir adresus imeciau I a.z.:

1-2. Nidulia 10-13 val, rodau kelia pas Sowelu.
3. Sowelu 13/13.30-15/15.30 val, rodai kelia pas Norala
4. Norala 15.30/16-17.30/18.00 val, rodai kelia pas Otaip.
5. Otaip 18/19-20/21 val. parodai klelia pas Elata, kuri lauks su vakariene ir raudonu kilimu biggrin.gif
Ties kuria Rokas isalks, pamaitina skaniu paleo maisteliu.

Rokutis savo maistelį vežiojasi;)
Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2013 12 17, 22:05)
Rokutis savo maistelį vežiojasi;)

aisku:)
Lumi, pagal kuri recepta gaminaisi granato zieves?
Atsakyti
Sumeciau i puoda, uzpyliau verdanciu vandeniu ir palikau, kad pritrauktu ir isgeriau. Maniskes dar nelabai sudziuvusios buvo, jei butu gerai padziuve turbut reiketu trumpai pavirti g.gif

oh doh.gif taigi HS yra recepturos ruosimo, ot as vista. Bet as pasirodo labai gerai pataikiau, ir pasidarius buvau tik puse puodelio biggrin.gif

Aciu, voresta. 4u.gif
Ir traukinau as jas 20 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LumiLumi: 17 gruodžio 2013 - 21:26
jokių virimų.

Vandens ir sausų granatų žievelių santykis turi būti 20:1. Į pašildytą indą – stiklinę, puodelį... įdėti 10-12 gramų sausų granato vaisiaus žievelių ir užpilti jas 200 ml verdančio vandens (galima dėti ir į šaltą vandenį, o po to užvirti, bet nevirinti). Užpiltą indą uždengti ir leisti pastovėti 25-30 minučių, o po to galima pradėti gerti.

na, aš jas ir savo paukščiams esu išbandžiusi thumbup.gif
Atsakyti
Ale tai bjaurios mergos (jautiena su Nidulia) - ne, kad pasakytų - nereikia tau jos nereikia (tos pjaustyklės), tai dar gundo. Pernai panašiu laiku pirkau Fiskaro peilius, tai sakiau čia man vietoj visų kombainų ir pjaustyklių, geriau jau geras peilis, o šiemet... tai kaip čia išeina, nesilaikau savo žodžių blush2.gif
biggrin.gif biggrin.gif
Suvoj yra tokio diapazono skales tie matuokliai, bent jau internete rodo, nusiunčiau jiems užklausą. O jei neturės, Voresta, nu kam tau 10 reikia, a? mirksiukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lugne @ 2013 12 17, 22:23)

Suvoj yra tokio diapazono skales tie matuokliai, bent jau internete rodo, nusiunčiau jiems užklausą. O jei neturės, Voresta, nu kam tau 10 reikia, a? mirksiukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Kaip kam- paleolitėms sysių tikrintis išparduosiu,(taigi sakiau- užsiimsiu importu ) tik reik sulaukt kol parveš, patikrinti pačiai, palyginti su savuoju-ar tiksliai rodo.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 12 17, 22:17)

oh  doh.gif  taigi HS yra recepturos ruosimo, ot as vista. Bet as pasirodo labai gerai pataikiau, ir pasidarius buvau tik puse puodelio  biggrin.gif

jo, ten ir skirtigi panaudojimo budai, skirtingiems simptomams:)

QUOTE(lugne @ 2013 12 17, 22:23)
Ale tai bjaurios mergos (jautiena su Nidulia) - ne, kad pasakytų - nereikia tau jos nereikia

lotuliukas.gif ka tik pripjausciau visiems salotu:) Reikia jos, reikia biggrin.gif
Dar sumasciau viena sposa. Man geriausia daryti jautienos befstogena is pasalusios jautienos, tada labai graziomis ir plonomis juostelemis susipjausto mesa. Sakau, reikes su nauja pjaustykle pavaryti graziu jautienos juosteliu biggrin.gif
voresta, o kam paukstukams granatai? Kiba ir jie triedzia?
Atsakyti