Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(Wallis @ 2013 12 17, 16:25)
nu va ir sh gaunas, nes skaicius as pastoviai sumaisau ikvepimu ir sulaikymo. kaip as galiu but tokia vista, niekaip nesuprantu.

25:5 bus 5
ir is 10 atimt 5 reikia. o ne atvirksciai.

tai gaunam 5, o ne kosminius 22.  ne taip jau ir blogai.

Taip, dabar viskas stoja į savo vietas- ta vilkligė gi autoimuninė bėda, o autoimuninės bėdos -katabolinio disbalanso pasekmė. Membranose riebiosios rūgštys, o pH, jei nukrypsta, tai - šarmų pusėj.
O toks indeksas 22- rodytų nukrypimą kiton pusėn- rūgštinėn.

Jai gi reiktų kaip ir visiem katabolikams- maitintis gyvuliniu riebalu, sultinį gurkšnoti ir žarnyną gydytis. Tas islandiškas avytes niamniotų- ale kur tau, sveikom košėm sau ligą gilina
Atsakyti
Kaip įdomu stebėti tą PH bigsmile.gif Va dabar dėl laiko stokos, valgau daugiau angliavandenių: vaisių, paleo desertų. Ir per 1,5 sav. PH iš 3,5 tapo 6,5. Kaip ir logiška. Augu biggrin.gif Nes ir iškart +1,5 kg doh.gif lotuliukas.gif Tik atsisakau vaisių ir vėl PH krenta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Serpentine~: 17 gruodžio 2013 - 15:52
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 12 17, 16:47)
Kaip įdomu stebėti tą PH bigsmile.gif Va dabar dėl laiko stokos, valgau daugiau angliavandenių: vaisių, paleo desertų. Ir per 1,5 sav. PH iš 3,5 tapo 6,5. Kaip ir logiška. Augu biggrin.gif Nes ir iškart +1,5 kg doh.gif  lotuliukas.gif Tik atsisakau vaisių ir vėl PH krenta.

šiuo atveju tai susiję su organizmo kuro rūšimi- kai energija gaunama iš riebalų, dominuoja ketogeninis energijos gamybos būdas (mažesnis pH, nei 7), kai valgoma daugiau angliavandenių - gliukogeninis (daugiau nei 7). Svarbu, kad būtų svyravimas.
Todėl ir reikia žiemą susilaikyti nuo vaisių- tam, kad tie procesai atitiktų sezoną. Tam, kad nepastringti ilgam kurioje nors pusėje.
unimed:
Dauguma organizmo ląstelių, energijai gaminti naudoja tiek riebalus, tiek ir angliavandenius. Gliukogeninis ir ketogeninis disbalansai susiję su glikemija, t.y. su gliukozės ir insulino koncentracijos kraujyje pusiausvyra, ir su lipidų koncentracijos kraujyje pakitimais. Kartu tai susiję su energijos gamyba ląstelėse ir su organizmo autoreguliacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 17 gruodžio 2013 - 16:09
Matėt Avižinės košės dieta biggrin.gif Permečiau akimis valgo moteriškės kas dvi valandas košytę doh.gif doh.gif
Papildyta:

Va va  doh.gif  100% pritariu tau, KOSE = SVEIKATA, GERA SAVIJAUTA,SVEIKA GYVENSENA !  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOWELU: 17 gruodžio 2013 - 16:41
Nidulia, tikrai, fui fui tas tortas lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ir dar šokoladas baltas - nesusipratimas visiškas.
Jautiena, tark savo svarų žodį apie nereikalingus daiktus, matai kas čia daros dėl tos tarkos - visos iki šiol kažkuo pjaustė, o dabar visom jau tos tarkos reikia lotuliukas.gif (nu man irgi reikia blush2.gif , ale pinigų gaila, tai nors tiek gerai). Ainu skaityt toliau, nuo ko čia viskas prasidėjo, kas čia ko susitarkuot negalėjo (trys temos atgal jau perskaitytos biggrin.gif )
Papildyta:
O kokiose ribose svyruoja šlapimo tankis? (čia aš matuoklius žiūrinėju, ale nerandu dabar LT specialių, tai gal sakau kas iš universalių tiktų... http://www.suva.lt/l...9c7b97a898eddd1
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2013 12 17, 16:40)
Matėt Avižinės košės dieta biggrin.gif Permečiau akimis valgo moteriškės kas dvi valandas košytę  doh.gif  doh.gif
Papildyta:

Nium ir uzgeria kola be kaloriju, tik del saldumo. Ech, nu ka dabar darysi. Uztai mums mesytes daugiau lieka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lugne @ 2013 12 17, 17:52)
Papildyta:
O kokiose ribose svyruoja šlapimo tankis? (čia aš matuoklius žiūrinėju, ale nerandu dabar LT specialių, tai gal sakau kas iš universalių tiktų... http://www.suva.lt/l...9c7b97a898eddd1

Šaunu, ir tu susiruošei būti sau daktaru ir laboratorija
Ribos turi būti nuo 1000-1060, nėra tokio Suvoj- matyt, mūsiškiai visus išgraibstė. Ten pas juos tas žaisliukas kainuoja ~50 lt, mano dukra sakė kad nupirko man visą 10 po porą eurų. Tik pamiršo parvežti doh.gif Dabar tik vasario mėn parvyks. Jei tinkami,(reikia įsitikinti) reiks užsiimti importu bigsmile.gif

Va tokie- rašo kad šlapimui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 17 gruodžio 2013 - 17:46
QUOTE(lugne @ 2013 12 17, 17:52)

Jautiena, tark savo svarų žodį apie nereikalingus daiktus, matai kas čia daros dėl tos tarkos - visos iki šiol kažkuo pjaustė, o dabar visom jau tos tarkos reikia lotuliukas.gif (nu man irgi reikia blush2.gif , ale pinigų gaila, tai nors tiek gerai).

Nu nesakyk, nesakyk:) Labai megsti kopustu salotas, bet ziema jie kieti nesigauna plonai pasinkavoti, o su sia pjaustykle wub.gif kelios minutes ir kopustai, morkos plonom juostelem, poras smulkiai ir t.t., pasaka, ne pjaustykle:)
Paskutiniu metu man pastoviai saltos rankos ir salta:(
Atsakyti
putociausi, jeigu ta tarka butu uz 15lt, pigus vienkartinis kinietiskas slamstas. o dabar atrodo gan padoriai, aisku ir kaina kiek didesne, dar berods voresta jau kelis desimtmecius ja tarkuoja, tai pritariu visom norinciom - pirkit, tik prisizadekit, kad kasdien tarkuosit.
Atsakyti
Iškart atsiprašau už tokio masto žinutę, net gėda blush2.gif

Sveikos
Esu viena iš tų beveidžių ,,svečių“ nuolatos kabančių apačioje. kabu maždaug nuo liepos pradžios, mačiau visus forumo lankymosi pakilimus ir kritimus, turiu savo favoritus, žinau jūsų problemas ir džiaugsmus ax.gif Kiekvieną rytą pirma pareiga permesti akimis jūsų pokalbius, nors dar nesu prisisaikdinusi Paleo ir beveik nieko iš jos nesilaikau. Ir nuo širdies galiu pasakyti, kad klausimų dėl pačios Paleo mitybos neturiu, esat puikios mokytojos 4u.gif

Bet va, pastarosiomis dienomis, ką akimis Vorestos pasakymuose tik prabėgdavau, ėmiau labiau gilintis į disbalansus. Ir va čia sutrikau unsure.gif Visada maniau, kad esu pakankamai sveikas žmogus, bet kai viską apgalvojau... Ir kaip gražiai viskas ėmė dėliotis į lentynėles. Iškratysiu savo ligų maišelį: nuo maždaug dešimties metų kamuojanti egzema-atopinis dermatitas (nežinau, ar čia visiems dermatologams toks neįkandamas riešutėlis, bet maniškiai taip ir neapsisprendė. o gydymas apsiribojo hormoninių tepalų išrašymais ir draudimu valgyt ,,citrusinius vaisius, šokoladą, upines žuvis ir kiaušinius“, ko pasekoje iki šiol jaučiu nesąmoningą baimę suvartoti daugiau nei 3 kiaušinius per savaitę biggrin.gif ), paauglystėje smarkiai šlapiavę paausiai ir bamba, koją sutraukinėjęs mėšlungis (bet čia galima nurašyti augimui). Gėdingiausia ligelė - nuo pat mažų dienų, kiek save prisimenu, kamuojantis sėdimosios dalies bėrimas a la giluminiais skauduliais, kurių niekaip neišeina atsikratyt (ir dėl ko oda toje vietoje atrodo visiškai sudarkyta verysad.gif ) ir kam, kaip pastebėjau, padeda tik stiiiiprus nudeginimas saule. Taip pat dreifuojančios po kūną tai viena, tai kita karpa, karts nuo karto ilgai negyjančios žaizdelės burnoje. Taip pat migrenos priepuoliai kartais iki vėmimo (ypatingai ilgiau nepavalgius, ir kaip man seniau atrodydavo – nepavalgius angliavandenių), o šiais metais, grįžus po pusmečio užsienyje, manau, dėl stiprios stresinės situacijos – šlapimtakių uždegimas (iki kraujų), ką teko numaldyti doze antibiotikų, dėl ko tikriausiai iki dabar negaliu atsikratyt pienligės. O liūdniausia dalis, dėl kurios ir pradėjau domėtis Paleo – rugpjūtį pasigavau Laimo ligą verysad.gif Sekė dar geri trys su puse kurso antibiotikų (gerai, kad bent lengvų), nuo ko rudenio pradžioje jaučiausi gerokai apdujusi ir pavargusi. Paleo buvau atradusi šiek tiek prieš Laimą, bet čia jau buvo tikroji švytinti rodyklė. Juo labiau, kad gydantis Laimo ligą Lietuvoje gydytojai iš viso neteikia jokios info, išskyrus ,,vartokit antibiotikus ir darykitės tyrimus“. O vos įlindus į info nete, paaiškėja kad Laimo bakterijos – borelijos – minta, kaip niekuo kitu, cukrumi. Ir gydymosi dieta, iš esmės, yra labai panaši į gydymasis nuo kandidozės ar daugiau mažiau Paleo. O kadangi aš, dar prieš Laimą atradusi trejybę ,,Kandida, paleo, Voresta“ biggrin.gif primečiau, kad manyje gali būti išbujojęs grybelis, tai nesistebėjau, kodėl rudenį mane apėmė vos ne maniakiškas dvigubas (Kandida+borelijos) troškimas cukrui, cukrui ir visam, kad saldu. Jau nevardinsiu tų įprastų mane ilgą laiką lydinčių faktorių – nuolatinis nuovargis, noras prigulti, pamiegoti, nesusikaupimas moksluose nė darbe (su kambarioke ėmėm vartot neurozan, nors pasąmonė šnabžda , kad nė neverta), pastaruoju metu – kažkoks apsunkęs kvėpavimas.

Oh, išvardijau, nors nesistebiu, jei būčiau ką pamiršus. Ir tikriausiai atrodo, kad esu baisiausiai apsileidęs žmogus – bet ne, vaikštau pas gydytojus, darausi kraujo tyrimus, bet visos nurodytos ligos jiems – kaip šalutiniai a la nusiskundimai, kas ko neturi.

Kaip sakiau, dar nepradėjau sekti Paleo – bet mane domina būtent, ką turėčiau pradėt atakuot. Mano suvokimu ir iš aprašymų, man yra anabolinis disbalansas (juolab, kad svoriuko visada su savim tampausi, nors ir nedaug, ir, aišku, jokios dietos a la valgau tik vaisius ir avižinę košę jo numušt nepadėjo), iš kitos pusės, koks dermatitas – autoimuninė - kaip ir rodytų katabolinį? Skaičiau, kad disbalansas būna miršus, o nuo ko tada pradėt? O kur dar Kandida, į kurios egzistavimą manyje aš vis dar tikiu? Dar tikriausiai reiktų paminėt ir tai, kad nors daugumoj su tėvais visada gyvenam ir gyvenom sveikai (tėtis turi pusiau natūrinį ūkį, sava mėsytė, savi pieno produktai, visą vasarą-žiemą tik savos daržovės, ir tik išvažiavus studijuot tenka prijungt maisto iš prekybcentrių), mamai kaip ,,perkūnas...“ šį pavasarį, nei iš šio, nei iš to rado inkste augliuką, išpjovė su visu inkstu. dar jai – senos bėdos – tulžis su akmenukais, meniskai, sprando skausmai, ligos su plaučiais, kosėjimu. Todėl sakyčiau, kad esam su mama šarminės, tėtis su sese – katabolikai (plonyčiai, lengvai pakertami virusinių ligų, labiau nerviniai). Mama dabar pavyzdingai susitvarkė mitybą, bėda tik ta, kad visi onkologijos gydyme afišuoja, jog reikia mesti lauk gyvulinius riebalus, tik kuo liesesnį maistelį vartot, bandau ją įtikint, kad tikrai tikrai ne.

Tai va, back to topic, prašau senbuvių gero spyrio šiknon, kad jau tikrai reikia susiimt (ateinantį pavasarį manęs laukia pragariškas semestras (studijų pabaiga) todėl bijau, kad su dabartine organizmo būkle nepatempsiu arba tik dar labiau viską pabloginsiu) ir kelio pradžios. Whole 30? Paprastas Paleo kol kas? Disbalansų ar Kandidos dietos? Nuo ko pradėt? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(debesy @ 2013 12 17, 19:11)

Sveika prisijungus smile.gif

Oho oho, turiu pasakyt OHO ! bet ko sitiek ilgai laukei? smile.gif paleo kaip tik Tau, net neabejoju.
Vat as norejau pasisakyti del vieno dalyko, t.y. karpu. Man jos niekad gyvenime neaugo, bet kur buvus kur nebuvus pries kokius metus ant vieno rankos pirsto sono pamazui isdygo maza karpyte ir man besimaitinant paleo ji eme ir nukrito ! smile.gif netikiu, kad sutapimas, nes ko gi anksciau laikesi. Nezinau as del ko jos atsiranda ir apie ka byloja, bet va nors viena daikta nereilinga paleo deka isgyniau smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(debesy @ 2013 12 17, 19:11)
nuolatos kabančių apačioje. kabu maždaug nuo liepos pradžios, mačiau visus forumo lankymosi pakilimus ir kritimus, turiu savo favoritus, žinau jūsų problemas ir džiaugsmus  ax.gif  Kiekvieną rytą pirma pareiga permesti akimis jūsų pokalbius, nors dar nesu prisisaikdinusi Paleo ir beveik nieko iš jos nesilaikau.  Ir nuo širdies galiu pasakyti, kad klausimų dėl pačios Paleo mitybos neturiu, esat puikios mokytojos  4u.gif 

Visada maniau, kad esu pakankamai sveikas žmogus,

Beveik sveikas zmogus????? Su tiek isvardintu blogu dalyku?? Juk tu dar didesnis ligu maisas nei as doh.gif Nuo liepos menesio cia kabi ir dar nesusiemei? Jau butum seniausiai visu nesamoniu atsikraciusi. Juk as tik nuo rugpjucio pabaigos, o visko atsikraciau. Na tu ir "kantri" mergina:)
Greit soki I musu ritma 4u.gif
Atsakyti