Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas VI tema

QUOTE(Sunrayja @ 2014 04 03, 20:58)
sveikos,
ka butent dar darote , kad padeda?

Geriu zuvu taukus, Transfer factot is firmos 4life, jis turbut labiausiai veikia, nes imunine sistema sunormalizuoja, atsisakiau vynu ir sampanu, nuo kuriu iskart paumejimas atsiranda ir daug vaisiu su darzovem:) Po svenciu buna labai paumejimas, tai kol neismokau valgyt ir per sventes tinkamai, sedu ant iskrovos, vien koses, darzoves, vaisiai, be mesos ir saldumynu. Mano liga jauna, bet bandau jei neleist sugriaut gyvenimo...
Papildyta:
Tiesa, dar siaurietisku ejimu uzsiimu, kas padeda but sanariam lankstiem ir geriau jaustis:)
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2014 04 03, 15:40)
Na, va, aš irgi pasidariau savo tyrimus; CRB -1,19
Bet cholesterolis labai didelis ( rytoj leksiu darytis skaidyto )
RF -nedare-sake, kad nera reikalo...

Žodžiu tyrimai neblogi, tik gydytoja labai rekomendavo keisti Medrolį Metatreksatu... g.gif Sake, kad pastarasis nepalyginamai geresnis ir maziau blogybiu turi...
Nu,kaip ir įkalbejo, tai šiandien jau ruošiuosi moraliskai jį pradet gerti...
Kas vartojat: kuriuo metu tą vaistą geriausiai gerti ?
Kiek žinau, dar ir folines rugsties reikia vartoti ?  g.gif

o koks cholesterolis?
Atsakyti
Nu ka, man kol kas diadnozuoja Kolagenoze + sausas sindromas (sausios akis ir burna dziusta), RA tikrai atmetama, Sjorgeno kol kas irgi. Vienas reumatologas skyria prednizolona mazom dozem, o kitas gydytojas kol kas nenori skirti jokiu vaistu, nes nuo ju pasalinis poveikis didelis, o mano visi tyrimai geri, isskyrus dideli ANA. Ir mastau pas ka gydytis?
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 04 04, 09:00)
o koks cholesterolis?

8.5
siandien dariausi tą tyrimą-tikiuosi, kad gerojo bus daug smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2014 04 04, 11:31)
Nu ka, man kol kas diadnozuoja Kolagenoze + sausas sindromas (sausios akis ir burna dziusta), RA tikrai atmetama, Sjorgeno kol kas irgi. Vienas reumatologas skyria prednizolona mazom dozem, o kitas gydytojas kol kas nenori skirti jokiu vaistu, nes nuo ju pasalinis poveikis didelis, o mano visi tyrimai geri, isskyrus dideli ANA. Ir mastau pas ka gydytis?

O kokiais dar tyrimais remiantis diagnozavo ?
Papildyta:
QUOTE(norala @ 2014 04 04, 12:47)
8.5
siandien dariausi tą tyrimą-tikiuosi, kad gerojo bus daug smile.gif

Jo turetu smile.gif
Atsakyti
[quote=Dzeida,2014 04 04, 17:50]
Papildyta:

Padidejes ANA ir komponento C3 kraujuje sumazejimas. Padidejes ANA budingas tik tam tikrom ligom. Tada atmete tas ligas kuriu pas mane nera ir lieka kas lieka: nenustatytos kilmes kolagenoze (manau su laiku islys sistemine skleroderma kraujuje, tik laiko klausimas verysad.gif )
Atsakyti
[quote=Lysa,2014 04 04, 18:06]
[quote=Dzeida,2014 04 04, 17:50]
Papildyta:

Padidejes ANA ir komponento C3 kraujuje sumazejimas. Padidejes ANA budingas tik tam tikrom ligom. Tada atmete tas ligas kuriu pas mane nera ir lieka kas lieka: nenustatytos kilmes kolagenoze (manau su laiku islys sistemine skleroderma kraujuje, tik laiko klausimas verysad.gif )
[/quote]
Ydomu kas tas komponentas C3, pas mus tokio gal net nedaro. Sunku istikruju nustatyt, nes jos tikrai labai susipyne verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 04 04, 20:39)
Ydomu kas tas komponentas C3, pas mus tokio gal net nedaro. Sunku istikruju nustatyt, nes jos tikrai labai susipyne verysad.gif

As apie C3 ir C4 tik pries pora dienu suzinojau. Siu komponentu sumazejimas kraujuje rodo autoimunine liga. Pas mane C3 sumazejes, C4 ant ribos. Manau, kad ir Lietuvoje daro, gal tik nevisur g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 04 04, 20:39)
Ydomu kas tas komponentas C3, pas mus tokio gal net nedaro.

Tikrai daro.
Tik ne komponentas, o vadinama "komplementu" (t.y.tiriami komplementų C3 ir C4 baltymai).

http://tavosveikata....-ir-c4-tyrimas/

Privačiai ištirt abu kainuoja 100 Lt (vienas - 49, kitas - 51)

Valstybės nustatyta kaina:
Komplemento faktoriaus C4 koncentracijos nustatymas - 38,43 Lt
Komplemento faktoriaus C3 koncentracijos nustatymas - 33,82 Lt

Vienur jie vadinami imuniniais rodikliais, dažniau - uždegimo žymenimis.

Papildyta:
QUOTE(Lysa @ 2014 04 04, 22:33)
As apie C3 ir C4 tik pries pora dienu suzinojau. Siu komponentu sumazejimas kraujuje rodo autoimunine liga.

Toli gražu ne vien tai, bet dalis tiesos yra - rodo ir autoimunines ligas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lysa @ 2014 04 04, 11:31)
o kitas gydytojas kol kas nenori skirti jokiu vaistu, nes nuo ju pasalinis poveikis didelis, o mano visi tyrimai geri, isskyrus dideli ANA. Ir mastau pas ka gydytis?

O gyd.neminėjo, kad dalis visiškai sveikų žmonių yra ANA teigiami (t.y.nustatomas didelis antikūnių kiekis)? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 04 04, 23:29)
O gyd.neminėjo, kad dalis visiškai sveikų žmonių yra ANA teigiami (t.y.nustatomas didelis antikūnių kiekis)?  unsure.gif

Taip pat ir esant dideliam uždegimui
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 04 04, 23:29)
O gyd.neminėjo, kad dalis visiškai sveikų žmonių yra ANA teigiami (t.y.nustatomas didelis antikūnių kiekis)?  unsure.gif

Taip, sake. Bet mano savijauta sako kitaip: sanariu, raumenu skausmai, silpnumas, labai slenka plaukai, istyne pirstai, ir t.t...
Atsakyti