Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(nono @ 2014 01 27, 14:24)
PG 52,5 nmol/L
PRL 341 nmol (norma iki 530)
matau, kad PRL didokas, kaip manote, ar verta nerimauti? Dekoju. smile.gif

Neverta. PRL teoriškai didokas (sako, geriausia apie 200-300, bet tai tik teorija), o praktiškai jūsų PRG aiškiai rodo, kad O vyksta puikiai.
Atsakyti
QUOTE(rutguda @ 2014 01 27, 13:42)
Kadangi ciklas pas Jus nereguliarus - matyt gydytoja nori pažiūrėti, ar O iš vis vyksta ir ar ji pilnavertė, tad ir tyrimą paskyrė pasidaryti 3 kartus,kad pažiūrėtų jo dinamiką.
Dėl įvykusios - neįvykusios ovuliacijos šiek tiek abejočiau, nes ir normos  liutealinės f. vidurys 19-76 nmol/l. yra nuo 19...pas Jus deja 17,7...Tad ant klaustuko, aiškesnė padėtis būtų pakartojus tyrima po kelių dienų ax.gif
Čia mano asmeninė nuomonė.

Rutguda, ačiū už konsultacija 4u.gif Tik man dar vis "nedaeina", kaip tada nustatyti buvo ta ovuliacija ar nebuvo turint progesterono tyrimą? Jeigu progesterono norma ciklo vidurio (ovuliacinė fazė) yra 1,5-5,5 nmol/l, o liutealinės fazės vidurio (t.y. 7 DPO) yra 19-76 nmol/l, tai tas mano skaičiukas dėl ko pakilęs gali būti jeigu ovuliacijos net nebuvo? Ar būna taip kartais kad tiesiog progesteronas visada užkilęs laikosi nepriklausomai vyksta kažkas ar nevyksta? Aš jį pirmą kartą darausi, tai nieko nesuprantu apie jį blush2.gif Mano prolaktinas (PRL) - 211,1 mU/l (norma moterų 108,7-557,1 mU/l), tai su juo kaip ir ok viskas.
Atsakyti
QUOTE(gellytte @ 2014 01 27, 15:38)
Rutguda, ačiū už konsultacija  4u.gif Tik man dar vis "nedaeina", kaip tada nustatyti buvo ta ovuliacija ar nebuvo turint progesterono tyrimą? Jeigu progesterono norma ciklo vidurio (ovuliacinė fazė) yra 1,5-5,5 nmol/l, o liutealinės fazės vidurio (t.y. 7 DPO) yra 19-76 nmol/l, tai tas mano skaičiukas dėl ko pakilęs gali būti jeigu ovuliacijos net nebuvo? Ar būna taip kartais kad tiesiog progesteronas visada užkilęs laikosi nepriklausomai vyksta kažkas ar nevyksta? Aš jį pirmą kartą darausi, tai nieko nesuprantu apie jį  blush2.gif  Mano prolaktinas (PRL) - 211,1 mU/l (norma moterų 108,7-557,1 mU/l), tai su juo kaip ir ok viskas.

Nu gali būti,kad tai pvz 1DPO ir PRG tik tik pradeda kilti...PRG nebūna užkilęs visada, kitaip nevyktų ovuliacija. Bet iš šio tyrimo negalime pasakyti, ar tai rodo,kad Jums yra nepilnavertė ovuliacija, ar rodo,kad nepataikėte į dieną.
Prolaktinas daug maž taip stipriai nesvyruoja ciklo metu, tad juo remtis nereikėtų. Džiugu,kad su juo viskas gerai.
ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rutguda @ 2014 01 27, 14:45)
Nu gali būti,kad tai pvz 1DPO ir PRG tik tik pradeda kilti...PRG nebūna užkilęs visada, kitaip nevyktų ovuliacija. Bet iš šio tyrimo negalime pasakyti, ar tai rodo,kad Jums yra nepilnavertė ovuliacija, ar rodo,kad nepataikėte į dieną.
Prolaktinas daug maž taip stipriai nesvyruoja ciklo metu, tad juo remtis nereikėtų. Džiugu,kad su juo viskas gerai.
ax.gif

Labai ačiū, rutguda, po truputi jau aiškėja kaip čia viską reikia iššifruoti thumbup.gif. Nes aš turiu įtarimą, kad pas mane su juo kažkas negerai, tai ir klausinėju labai blush2.gif Žodžiu, jei tik venos leis, reikia jį šią savaitę kelis kartus pasidaryti ir gal situacija paaiškės thumbup.gif
Atsakyti
labas rytas,

prasau pakomntuikokite

PRG 2,42 (kaip suprantu visika riba)
PRL 226,8
Atsakyti
QUOTE(Freira @ 2014 01 29, 09:33)
labas rytas,
prasau pakomntuikokite

PRG 2,42 (kaip suprantu visika riba)
PRL 226,8

Kelintą ciklo dieną daryti tyrimai?
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2014 01 29, 08:50)
Kelintą ciklo dieną daryti tyrimai?

kadangi pas mane ciklas ilgas lb, tai mano manymu OV turejo buti 39 c.d o kraujas 46 c.d darytas...
Atsakyti
QUOTE(Freira @ 2014 01 29, 10:04)
kadangi pas mane ciklas ilgas lb, tai mano manymu OV turejo buti 39 c.d o kraujas 46 c.d darytas...

Tada pagal PRG ovuliacija tikrai nebuvo įvykusi. Prolaktinas - labai geras.
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2014 01 29, 09:06)
Tada pagal PRG ovuliacija tikrai nebuvo įvykusi. Prolaktinas - labai geras.

aisku angel_sadangel.gif
Atsakyti
sveikos,
kol kas tik savarankiškai darausi tyrimus, kad nueičiau pas gydytoją iš karto su rezultatais, tai neturiu su kuo pasitarti. gal čia kas nors žinos, ar metformino vartojimas įtakoja lytinių hormonų rezultatus? metforminą skyrė endokrinologė, su planavimu tai nesusiję, bet dabar susimąsčiau, gal tyrimų rezultatai neparodys realaus vaizdo g.gif
ačiū atsakiusioms
Atsakyti
Sveikos, ar galetumet pakomentuoti? Kaip ir viskas normose, bet as nesigaudau daugiau apart to kad normos 5cd
TSH (0.27-4.2) -2.30
E2 (46 - 1828) -166.6
LH (1 - 95.6) – 6.11
FSH (1.7-21.5) – 7
Testosteronas (0.29-1.67) – 0.324
LHSG (26.1 – 110) 69.67

prolaktinas su prg ir dariaus prolaktinas prie aukstesnes normos ribos bet vaziavau uzsistresavus labai labai, ar galejo itakoti stresas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ToBeOrange @ 2014 02 17, 16:07)
sveikos,
kol kas tik savarankiškai darausi tyrimus, kad nueičiau pas gydytoją iš karto su rezultatais, tai neturiu su kuo pasitarti. gal čia kas nors žinos, ar metformino vartojimas įtakoja lytinių hormonų rezultatus? metforminą skyrė endokrinologė, su planavimu tai nesusiję, bet dabar susimąsčiau, gal tyrimų rezultatai neparodys realaus vaizdo g.gif
ačiū atsakiusioms

As irgi vartoju metformina, bet ji man paskyre irgi del rezistentiskumo insulinui, o nuo to labai priklauso ir pastojimo klausimas.Bet gali drasiai darytis hormonu tyrimus, o vaisto nenutrauk.
Atsakyti