Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(*Hazell @ 2014 01 19, 19:35)
Freira, progesteroną daro 7d po O. Tai pas tave būtų penktadienis ateinantis.

Merginos, turiu toki klausimą... Situacija yra tokia, jog mmm susirgau 2d anksčiau. Trečiadienį vėlai vakare parskrendu i LT, o ketvirtadienį ryte planavau kraują priduoti 3-5 c.d. hormonams išsitirti. Kadangi susirgau šeštadienį pusė 4 po pietų, ar dar galėčiau pasidaryti hormonų tyrimus ketvirtadienį ryte???  Pilnai 5 diena baigiasi tik puse šešių ketvirtadienį vakare... g.gif Pas gine vizitą turiu penktad ryte.

na kiek man yra teke klausti giniu tai visi skaiciuoja diena kada susirgai , o ne valandas. net nzn pas jus gautusi 6cd. jei ciklas trumpas gal as nedaryciau . bet jei jus ne lt tai gal ir verta.
Atsakyti
QUOTE(meskute102 @ 2014 01 19, 20:05)
na kiek man yra teke klausti giniu tai visi skaiciuoja diena kada susirgai , o ne valandas. net nzn pas jus gautusi 6cd. jei ciklas trumpas gal as nedaryciau . bet jei jus ne lt tai gal ir verta.

Mano ciklai nereguliarus, prie ilgesniu. Sis turėjo buti 36d, bet isejo 34d. mmm trunka 7d. Linkstu link bandyti pasidaryti...

Aciu, meskute, už atsakyma mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, gal galite pakomentuoti:
7DPO
Prolaktinas 267,7 mIU/ml (norma 100-496)
Progesteronas 24,58 ng/ml (norma folikulo 0.27-1.5, ciklo pikas 0.3-3.0, liuteinine 1.7-27, postmeno 0.1-0.8)

Ačiū!
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2014 01 23, 11:55)
Sveikos, gal galite pakomentuoti:
7DPO
Prolaktinas 267,7 mIU/ml (norma 100-496)
Progesteronas 24,58 ng/ml (norma folikulo 0.27-1.5, ciklo pikas 0.3-3.0, liuteinine 1.7-27, postmeno 0.1-0.8)

Ačiū!

Viskas labai gerai.
Atsakyti
Ačiū!
Atsakyti
Skaitau info ir niekaip nesuprantu, kuria ciklo diena darytis prolaktino tyrima? Vienur raso 3-5 ciklo diena, kitur 21-23, kitur is vis bet kuria. Ar kiekvienas ciklo laikas turi savas normas? Kuriuo ciklo metu informatyviausias butu prolaktino rodiklis?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bern @ 2014 01 25, 02:15)
Skaitau info ir niekaip nesuprantu, kuria ciklo diena darytis prolaktino tyrima? Vienur raso 3-5 ciklo diena, kitur 21-23, kitur is vis bet kuria. Ar kiekvienas ciklo laikas turi savas normas? Kuriuo ciklo metu informatyviausias butu prolaktino rodiklis?smile.gif

galima darytios ir ciklo pradzioje ir ciklo gale. jis auksciausias buna ciklo gale. siaip ji galima daryt bet kada tik daznai ji daro su kitais hormonais del patogumo 3-5cd arba 7dpo.
Atsakyti
Gal kas patartų 4u.gif

Pasidariau 22 cd progesteroną (PRG) - 17,7 nmol/l (normos: folik. f. 1,0-3,8 nmol/l; ciklo vidurys 1,5-5,5 nmol/l; liutealinės f. vidurys 19-76 nmol/l.) ir kadangi mano ciklai yra su +-7 dienų paklaida, tai negaliu tiksliai nustatyti ar tai tikrai yra 7 dienos po ovuliacijos doh.gif Tai ar apsimokėtų tyrimą pakartoti po poros dienų ir pažiūrėti kaip rodiklis keičiasi? Ar geriau jau laukti mmm ir taip skaičiuoti ar jis buvo nepakankamas, o gal buvo pakankamas...
Atsakyti
QUOTE(gellytte @ 2014 01 27, 13:32)
Gal kas patartų 4u.gif

Pasidariau 22 cd progesteroną (PRG) - 17,7 nmol/l (normos: folik. f. 1,0-3,8 nmol/l; ciklo vidurys 1,5-5,5 nmol/l; liutealinės f. vidurys 19-76 nmol/l.) ir kadangi mano ciklai yra su +-7 dienų paklaida, tai negaliu tiksliai nustatyti ar tai tikrai yra 7 dienos po ovuliacijos  doh.gif  Tai ar apsimokėtų tyrimą pakartoti po poros dienų ir pažiūrėti kaip rodiklis keičiasi? Ar geriau jau laukti mmm ir taip skaičiuoti ar jis buvo nepakankamas, o gal buvo pakankamas...

Manau,kad verta būtų paidaryti vėliau, nes dabar roo,kad O Jums neįvyko...o jei dar ir paklaida tokia cikle yra, tai gali būti,kad neužtaikėt. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rutguda @ 2014 01 27, 12:53)
Manau,kad verta būtų paidaryti vėliau, nes dabar roo,kad O Jums neįvyko...o jei dar ir paklaida tokia cikle yra, tai gali būti,kad neužtaikėt. ax.gif

Bet kaip suprantu, tai pagal pateiktas normas tas mano skaičiukas 17,7 jau rodo, kad viskas jau po O, tik jis rodo, kad yra nepilnavertė ovuliacija arba tiesiog progesterono trūkumas. Arba dar trečias variantas, kad nėra 7 dienų po O ir jis dar kils... Man paskyrė ši tyrimą pasidaryti 21,28,35 cd.... ir t.t. iki mmm, tik galvoju ką tas tyrimas po 7 dienų parodys, kad įvertinti ar progesteronas tikrai kilo daugiau nei tie 17,7..? Gal vertingiau anksčiau ji pasidaryti? Gal kas susidūrėte?
Atsakyti
QUOTE(gellytte @ 2014 01 27, 14:33)
Bet kaip suprantu, tai pagal pateiktas normas tas mano skaičiukas 17,7 jau rodo, kad viskas jau po O, tik jis rodo, kad yra nepilnavertė ovuliacija arba tiesiog progesterono trūkumas. Arba dar trečias variantas, kad nėra 7 dienų po O ir jis dar kils... Man paskyrė ši tyrimą pasidaryti 21,28,35 cd.... ir t.t. iki mmm, tik galvoju ką tas tyrimas po 7 dienų parodys, kad įvertinti ar progesteronas tikrai kilo daugiau nei tie 17,7..? Gal vertingiau anksčiau ji pasidaryti? Gal kas susidūrėte?

Kadangi ciklas pas Jus nereguliarus - matyt gydytoja nori pažiūrėti, ar O iš vis vyksta ir ar ji pilnavertė, tad ir tyrimą paskyrė pasidaryti 3 kartus,kad pažiūrėtų jo dinamiką.
Dėl įvykusios - neįvykusios ovuliacijos šiek tiek abejočiau, nes ir normos liutealinės f. vidurys 19-76 nmol/l. yra nuo 19...pas Jus deja 17,7...Tad ant klaustuko, aiškesnė padėtis būtų pakartojus tyrima po kelių dienų ax.gif
Čia mano asmeninė nuomonė.
Atsakyti
Sveikos, aš irgi paprašysiu daugiau išmanančių mažos konsultacijos. nenoriu kankint sako ginekologo, nes jau jis šaiposi, kad aš ieškau problemų ten kur jų nėra, na kad tiksliau dar per anksti jų ieškot, kadangi dar tik nestuke.gif planavimo pradžia.
Šiandien pasidariau PG ir PRL tyrimus. 21CD, ovuliacija pagal testukus dazniausiai vykdavo 16CD. šį cikla OV testukų nedariau. Rezultatai:
PG 52,5 nmol/L
PRL 341 nmol (norma iki 530)
matau, kad PRL didokas, kaip manote, ar verta nerimauti? Dekoju. smile.gif
Atsakyti