Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(grmarti @ 2014 08 15, 09:05)
Buvau pas gydytoją, jai svarbu buvo, kad prolaktinas patenka į normą, o dėl mažėjimo skaičiaus tik tiek pakomentavo, kad kiekvieno organizmas skirtingas, vaginalinės echoskopijos nedarė, nes sakė, kad norint pūslelę pamatyti, reikia, kad HCG būtų nemažesnis nei 1500, eisiu dabar antradienį, labai tikiuosi, kad žirniukas bus įsitaisęs gimdoje ax.gif

prolaktinas ar progesteronas? jei progesteronas, tai nezinau. man neramu butu, jei mazetu. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(grmarti @ 2014 08 14, 08:52)
Gal kuri galėtų pakomentuoti: man prasidėjo tik 5 savaitė (4 sav ir kokios 2 d), užvakar dariausi kraujo tyrimą HCG 304 mIU/ml, progesteronas 58,2 nmol/l, šiandien HCG 774 mIU/ml, o progesteronas 51,2 nmo/l. HCG gerai auga, o va progesteronas sumažėjęs mane išgąsdino unsure.gif Dariausi Geromedoje, progesterono norma I tr. 29,6-106. Kaip ir įpuolu į normą, tik įdomu kodėl mažėja?

Progesteronas neturi mazeti nestumo metu. Kaip HCG auga, taip ir progesteronas nuo nestumo pradzios dideja esant sveikam nestumui. Siulyciau dar karteli pasidaryti progesterono tyrima. Jei jis dar pakrites bus, reiketu dupho iki antro trimestro pradzios.
Atsakyti
QUOTE(*Hazell @ 2014 08 15, 17:47)
Progesteronas neturi mazeti nestumo metu. Kaip HCG auga, taip ir progesteronas nuo nestumo pradzios dideja esant sveikam nestumui. Siulyciau dar karteli pasidaryti progesterono tyrima. Jei jis dar pakrites bus, reiketu dupho iki antro trimestro pradzios.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
grmarti, ar darėtės dar PRG pakartotinai? Galvoju,kad pritarčiau merginoms, kad mažėti jis neturėtų g.gif
Atsakyti
Sveikos, ir man prireikė hormonus išsitirti... situacija tokia, kad plona mano gleivinė. Tam įtakos turbūt turėjo gruodį atlikta A (16 sav. nustojo vystytis vaisius sad.gif ), nes po jos mmm sutrumpėjo ir tapo nebegausios. Neseniai buvo pas ginę, ir ji patvirtino, kad gleivinė per plona - 7,7 mm. Tai liepė pasidaryti FSH ir testosteroną. Bet ar užteks tų 2 hormonų? Galvoju, gal vienu kartu visus pasidaryti, kuriuos daro 3-5 CD. Kaip jūs manot? Gal kam panaši situacija buvo?
Atsakyti
QUOTE(PAJŪRIO SMILTIS @ 2014 08 20, 11:37)
Sveikos, ir man prireikė hormonus išsitirti... situacija tokia, kad plona mano gleivinė. Tam įtakos turbūt turėjo gruodį atlikta A (16 sav. nustojo vystytis vaisius sad.gif  ), nes po jos mmm sutrumpėjo ir tapo nebegausios. Neseniai buvo pas ginę, ir ji patvirtino, kad gleivinė per plona - 7,7 mm. Tai liepė pasidaryti FSH ir testosteroną. Bet ar užteks tų 2 hormonų? Galvoju, gal vienu kartu visus pasidaryti, kuriuos daro 3-5 CD. Kaip jūs manot? Gal kam panaši situacija buvo?

E2 svarbus be galo, gleivines augimui. Daromas taip pat 3-5 c.d.
Atsakyti
QUOTE(PAJŪRIO SMILTIS @ 2014 08 20, 11:37)
Sveikos, ir man prireikė hormonus išsitirti... situacija tokia, kad plona mano gleivinė. Tam įtakos turbūt turėjo gruodį atlikta A (16 sav. nustojo vystytis vaisius sad.gif  ), nes po jos mmm sutrumpėjo ir tapo nebegausios. Neseniai buvo pas ginę, ir ji patvirtino, kad gleivinė per plona - 7,7 mm. Tai liepė pasidaryti FSH ir testosteroną. Bet ar užteks tų 2 hormonų? Galvoju, gal vienu kartu visus pasidaryti, kuriuos daro 3-5 CD. Kaip jūs manot? Gal kam panaši situacija buvo?

Jum tikrai būtų protingiausia pasidaryti visus hormonus vienu kartu, nes pvz iš vieno FSH mažai ką matyti. Pasidarykit LH, FSH, E2 (už gleivinę atsakingas estradiolis), Testo ir PRL. O 7 DPO dar ir PRG pasidaryčiau. Visi hormonai susiję, todėl keista, kai prašo išsitirti tik kokį vieną ar kitą... Beje, dar siūlyčiau įsitikinti (nors neįsivaizduoju, kaip tą padaryti biggrin.gif) ar jūsų ginekologė kompetetinga būtent hormonų srity. Dažna iš jų būna puiki tik ginekologijos srity, o apie hormonus išmano ne daugiau nei čia mes esančios. Arba žino tik normas, o nieko pagrįsčiau papasakoti negali.

O jei būtų tik su gleivine ir nieko blogo kitur nerastų - yra ir natūralių priemonių gleivinės auginimui. Vienas jų - šalavijas wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nefifi: 20 rugpjūčio 2014 - 12:06
QUOTE(nefifi @ 2014 08 20, 13:03)
Jum tikrai būtų protingiausia pasidaryti visus hormonus vienu kartu, nes pvz iš vieno FSH mažai ką matyti. Pasidarykit LH, FSH, E2 (už gleivinę atsakingas estradiolis), Testo ir PRL. O 7 DPO dar ir PRG pasidaryčiau. Visi hormonai susiję, todėl keista, kai prašo išsitirti tik kokį vieną ar kitą... Beje, dar siūlyčiau įsitikinti (nors neįsivaizduoju, kaip tą padaryti biggrin.gif) ar jūsų ginekologė kompetetinga būtent hormonų srity. Dažna iš jų būna puiki tik ginekologijos srity, o apie hormonus išmano ne daugiau nei čia mes esančios. Arba žino tik normas, o nieko pagrįsčiau papasakoti negali.

O jei būtų tik su gleivine ir nieko blogo kitur nerastų - yra ir natūralių priemonių gleivinės auginimui. Vienas jų - šalavijas wink.gif

tai man irgi labai keista, kad tik kelis hormonus liepė pasidaryt. Pasidarysiu visus, blogiau tikrai nebus. O PRL reikia daryti ne 7 DPO?

o tą šalaviją aš galiu jau savo nuožiūrą gerti, ar ginė turėtų paskirti? Čia vaistinėse reiktų jo nusipirkti, ar kur?

Atsakyti
QUOTE(PAJŪRIO SMILTIS @ 2014 08 20, 12:11)
tai man irgi labai keista, kad tik kelis hormonus liepė pasidaryt. Pasidarysiu visus, blogiau tikrai nebus. O PRL reikia daryti ne 7 DPO?

o tą šalaviją aš galiu jau savo nuožiūrą gerti, ar ginė turėtų paskirti? Čia vaistinėse reiktų jo nusipirkti, ar kur?

PRL daromas bet kurią ciklo dieną. Na, o šalavijo arbatos arba nakvišų aliejaus galite ir vaistinėje rasti. Dėl ciklo dienos, kada gerti, reikėtų pasikonsultuoti su gydytoja. Bet kiek pamenu, geriama po puodelį pasibaigus mėnesinėms savaitę laiko wink.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 08 18, 07:50)
grmarti, ar darėtės dar PRG pakartotinai? Galvoju,kad pritarčiau merginoms, kad mažėti jis neturėtų  g.gif

Nesidariau daugiau, buvau vakar pas ginekologę, padarė vaginalinę echoskopiją, žirniukas gimdoje, 5 savaitės, pasakė viskas gerai, ateiti po 2 savaičių. iš tos laimės ir pamiršau paklausti dar apie progesteroną, nors aną vizitą sakė, kad daugiau kraujo tyrimų nesidaryti. Tai dabar ir sunerimau, gal visgi ir be gydytojos nurodymo vertėtų pasidaryti pakartotiną progesterono tyrimą? g.gif Ką manot?
Atsakyti
QUOTE(grmarti @ 2014 08 20, 15:24)
Nesidariau daugiau, buvau vakar pas ginekologę, padarė vaginalinę echoskopiją, žirniukas gimdoje, 5 savaitės, pasakė viskas gerai, ateiti po 2 savaičių. iš tos laimės ir pamiršau paklausti dar apie progesteroną, nors aną vizitą sakė, kad daugiau kraujo tyrimų nesidaryti. Tai dabar ir sunerimau, gal visgi ir be gydytojos nurodymo vertėtų pasidaryti pakartotiną progesterono tyrimą? g.gif Ką manot?

nežinau, sunku ką patart. O tai jūs gyd. sakėt, kad pamažėjęs PRG? Aš, ko gero, jūsų vietoje pasidaryčiau, nes neturit ką prarasti- jei PRG kyla - viskas ok, jei ne - bent žinot, kad reikia kažką daryti... nors, aišku, jums spręsti. O gal viskas eina sklandžiai. To ir linkėčiau.
Atsakyti
Labas rytas,
gydytoja buvo patikinus, kad su hormonais pas mane viskas tvarkoj ir galima prad4ti IVF, bet dabar žiūriu,, kad man neaiškūsTestosterono ir SHBG normos ir kodėl LAI neapskaičiuojamas... gal kas galėtų pakomentuoti?
AMH - 5,7
Atsakyti