Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

Sveikos merginos,

Gal kas galetu pasidalinti ziniomis apie skydliaukes hormonus ir prolaktina. Kokiais atvejais juos tiria, ar cia butinas gyditojo paskyrimas siem hormonam istirti, ar cia jau kaip rutina tiriami sie hormonai jei moters negali pastoti? Ar yra kokie simptomai kai sie hormonai ne normose?

Situacija tokia kad bandau pastoti jau 2 metai, dariausi 1 IVf , daug tyrimu atlikta, bet ne karto nedaryti TTh tyrimai nei PRL. As ne lietuvoje, tai nezinau ar cia pas juos nebudigi sie tyr, ar ir Lietuvoj ne visada juos daro. Pasidalinkit patirtim, please 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2014 06 22, 15:48)
Sveikos merginos,

Gal kas galetu pasidalinti ziniomis apie skydliaukes hormonus ir prolaktina. Kokiais atvejais juos tiria, ar cia butinas gyditojo paskyrimas siem hormonam istirti, ar cia jau kaip rutina tiriami sie hormonai jei moters negali pastoti? Ar yra kokie simptomai kai sie hormonai ne normose?

Situacija tokia kad bandau pastoti jau 2 metai, dariausi 1 IVf , daug tyrimu atlikta, bet ne karto nedaryti TTh tyrimai nei PRL. As ne lietuvoje, tai nezinau ar cia pas juos nebudigi sie tyr, ar ir Lietuvoj ne visada juos daro. Pasidalinkit patirtim, please  4u.gif

nzn kaip ne lt bet cia pas mus skydliaukes hormonus tikrai ziuri . jei jau randa nukrypimu tada jau reikia endokrinologo . prolaktinas ir svarbus 4u.gif tavo situacijoj tai as visus skydlaiukes hormonus ir prolaktina jei jie ne karto nera tirti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2014 06 22, 14:48)
Sveikos merginos,

Situacija tokia kad bandau pastoti jau 2 metai, dariausi 1 IVf , daug tyrimu atlikta, bet ne karto nedaryti TTh tyrimai nei PRL. As ne lietuvoje, tai nezinau ar cia pas juos nebudigi sie tyr, ar ir Lietuvoj ne visada juos daro. Pasidalinkit patirtim, please  4u.gif

Net keista, kad tokie svarbus hormonai netirti. pritariu meskutei, butinai juos issitirk. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meskute siaurej @ 2014 06 22, 15:13)
nzn kaip ne lt bet cia pas mus skydliaukes hormonus tikrai ziuri . jei jau randa nukrypimu tada jau reikia endokrinologo . prolaktinas ir svarbus  4u.gif tavo situacijoj tai as visus skydlaiukes hormonus ir prolaktina  jei jie ne karto nera tirti 4u.gif

Na jo, as issitirciau, tik kad cia viskas visada su gyd. paskyrimu. O gyd. niekad man neskyre ju issitirti. Dare daug visokiu hormonu ir siaip kruva visokiu kraujo tyr, bet nematau ant tu tyrimo lapu kad butu tth ar tsh tirta, nei prl. g.gif keista ir man, kiek jau tenka nagrinetis nevaisingumo priezastis, tai visur matau kad sie hormonai reikalingi issitirti. Reiks klausti gyditojos kodel cia jie ju netiria g.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbuliacija: 22 birželio 2014 - 16:57
QUOTE(burbuliacija @ 2014 06 22, 17:55)
Na jo, as issitirciau, tik kad cia viskas visada su gyd. paskyrimu. O gyd. niekad man neskyre ju issitirti. Dare daug visokiu hormonu ir siaip kruva visokiu kraujo tyr, bet nematau ant tu tyrimo lapu kad butu tth (arba tsh jie vadinami uzsieny man atrodo) nei prl.  g.gif  keista ir man, kiek jau tenka nagrinetis nevaisingumo priezastis, tai visur matau kad sie hormonai reikalingi issitirti. Reiks klausti gyditojos kodel cia jie ju netiria  g.gif  4u.gif

na taip pas jus ten viskas su gydytoju siuntimais ... bet va dabar galvoju gal tiesiog reikia tau pas endokrinologa konsultacjai ? tada ir istirtu ? pasiklausk gydytojo . kiek suprantu tu pas vaisingumo spec lankais o gal ten tiesiog ju netiria ginekologai , nes kaip ir endokrinologo cia darbas... g.gif as bandyciau nuejus kalbet del endokrinologo konsultacijos g.gif 4u.gif
Atsakyti
Taip, as vaisingumo klinikoj lankausi del IVF. Pries pati pirma IVF tai dare ilga apklausa apskritai apie ligas, ligu istorija seimoj, svorio kaita klausinejo, tada prirase visus reikiamus hormonu tyr. fsh, lh, amh, prg, estradiol, kazkaip galvojau ir skydliauke prie to pacio istirs.
Paskui kazkokius hemato-citologinius tyr, biochemija kraujo, glikemija, cholesteroli, visokiu kreatinus, trigliceridus, enzymologija, imunohematalogija, hemostaze (situ visu isvis nesuprantu ka is ju mato), gal is visu tu kraujo tyr ir nusrende kad viskas ok su skydliauke g.gif

Reiks aisku klaust sekanciame vizite.
4u.gif
Atsakyti
Merginos, paaiskinkite mano testo norma, ar maziau normos? Nesuprantu as unsure.gif
TESTO Testosteronas (Immulite 2000)-<0,69 nmol/l
Norma Mot.- 069-3,12 postmenopazėje: 0 - 1,4?
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2014 06 22, 14:48)
Sveikos merginos,

Kai lankiausi pas gine ne LT, sakiau, kad planuoju ir pusmeti nepastoju, Ji iskart paklause ar esu issityrusi skydliauke. Skydliaukes hormonus jau buvau pasidariusi pries planuojant , nes aciu D apie tai suzinojau is supermamu puslapio. Jei ne supermamos tai buciau is vis zalia siuo klausimu ir aplamai apie visus tyrimus. doh.gif Aisku, mano TTH truputi virsijo normas , geriu tiroksina, kol kas dabar normos ribose ....

Jusu istorija, Burbuliacija, labai idomi, kiek zinau LT pries IVF butina atlikti siuos tyrimus. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauryna: 22 birželio 2014 - 19:30
QUOTE(lauryna @ 2014 06 22, 19:29)
Kai lankiausi pas gine ne LT, sakiau, kad planuoju ir pusmeti nepastoju,  Ji iskart paklause ar esu issityrusi skydliauke. Skydliaukes hormonus jau buvau pasidariusi pries planuojant , nes aciu D apie tai suzinojau is supermamu puslapio. Jei ne supermamos tai buciau is vis zalia siuo klausimu ir aplamai apie visus tyrimus. doh.gif  Aisku, mano TTH truputi  virsijo normas , geriu tiroksina, kol kas dabar normos ribose ....

Jusu istorija, Burbuliacija, labai idomi, kiek zinau LT pries IVF butina atlikti siuos tyrimus. blush2.gif

Aciu uz atsakymus visoms 4u.gif reiks bandyti issitirti kazkokiu budu.
Atsakyti
Merginos, perzvelkite mano hormonus ax.gif (daryti reikiamomis ciklo dienomis)

fsh 4.3 u/l
lh 4.0 u/l
estradiolis 151 pmol/L
prolaktinas 251 mIU/L (normos 100-500)
T4 15.0 pmol/L (norma 10-22)
tsh 1.8 mIU/L (0.1-4)
progesteronas 55 nmol/L
raudoniuke IgG - daugiau nei 10IU/ml
AMH 19.4 pmol/L (optimalus vaisingumas 40.04-67.90 pmol/L) (patenkinamas vaisingumas 21.98-40.03 pmol/L) (mazas vaisingumas 3.08-21.97 pmol/L) (labai mazas vaisingumas <3.07 pmol/L) Mano mazas sad.gif Jau viskas man? unsure.gif Natur. niekaip?
Atsakyti
Sveikos, gal kuri pakomentuos.. 4u.gif
Tyrimai daryti 3 C.D.:
TTH - 3,09 mIU/ml (norma 0,4 - 4,0);

LH - 4,80 mIU/ml ( norma Mot. folikuline faze 1.1 - 11.6;
ciklo vidurys 17 - 77mIU/ml
liutealine faze 0 - 14.7 mIU/ml
K/c tabletes 0 - 8.0 mIU/ml
postmenopauzė 11.3 - 39.8 mIU/ml)

FSH - 6,74 mIU/ml (norma Mot. folikuline faze 2,8 - 11,3;
ciklo vidurys 5,8 - 21,0;
liutealine faze 1,2 - 9,0;
K/c tabletes 0 - 4,9;
postmenopauzė 21,7 - 153,0)

E2 - 101 pmol/l (norma Mot. folikulinė fazė: 0 - 587,0 ;
folikulinė fazė2-3diena: 0 - 308;
ciklo vidurys +/-3 dienos: 124 - 1468;
liutealinė fazė: 101 - 905;
K/c tabletės: 0 - 374;
postmenopauzė: 0 -110)

TESTO - <0,69 nmol/l (norma Mot. 069-3,12 postmenopazėje: 0 - 1,49 )

Visi, kaip ir norma, tik TESTO kaip suprantu negeras - per mažas??? Ką tai reiškia? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(aviniuke_m @ 2014 07 04, 11:21)
Sveikos, gal kuri pakomentuos..  4u.gif 
Tyrimai daryti 3 C.D.:
TTH - 3,09 mIU/ml (norma 0,4 - 4,0);

LH - 4,80 mIU/ml  ( norma Mot. folikuline faze 1.1 - 11.6;
                                        ciklo vidurys 17 - 77mIU/ml
                                        liutealine faze 0 - 14.7 mIU/ml
                                        K/c tabletes 0 - 8.0 mIU/ml
                                        postmenopauzė 11.3 - 39.8 mIU/ml)

FSH - 6,74 mIU/ml (norma Mot. folikuline faze 2,8 - 11,3;
                                        ciklo vidurys 5,8 - 21,0;
                                        liutealine faze 1,2 - 9,0;
                                        K/c tabletes 0 - 4,9;
                                        postmenopauzė 21,7 - 153,0)

E2 - 101 pmol/l (norma Mot. folikulinė fazė: 0 - 587,0 ;
                                folikulinė fazė2-3diena: 0 - 308;
                                ciklo vidurys +/-3 dienos: 124 - 1468;
                                liutealinė fazė: 101 - 905;
                                K/c tabletės: 0 - 374;
                                postmenopauzė: 0 -110)

TESTO - <0,69 nmol/l (norma Mot. 069-3,12 postmenopazėje: 0 - 1,49 )
Visi, kaip ir norma, tik TESTO kaip suprantu negeras - per mažas??? Ką tai reiškia?  unsure.gif

4u.gif g.gif
Atsakyti