Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Konvalia @ 2014 06 11, 16:30)
<...>
O prolaktiną svarbu kurią c.d. daryti?
Oi, kiek klausimų  doh.gif

Nėra svarbu kurią ciklo dieną 4u.gif tiesiog dažniausiai gydytojai siūlo arba 3-5 CD, arba 7 dienos iki mm - kad būtų daroma ne vienu kartu, o su kitais tyrimais. Bet esmės tas nekeičia. Tieisog geriausia darytis iš ryto.

QUOTE(Caskada @ 2014 06 11, 22:10)
Sveikos mergaites, gal galite pagelbeti.. Mano ciklas nereguliarus, paskutines mm buvo pries du menesius. Gydytoja padare tyrimus ir stai kokie rodikliai, kaip suprantu, nelabai gerai? sad.gif
FSH 5.97 IU/1
LH 20.04 IU/1
PRL 277.4 mIU/1
E2 312 pmol.

Suprantu, kad mm nebuvo jau kelis mėnesius, bet nesuprantu, kam buvo skirti LH ir FSH tyrimai, kurių rezultatai geriausiai gali būti vertinami tik 3-5 ciklo dieną. Tokie rezultatai reikštų, kad turit PKS (policistinių kiaušidžių sindromą), nes LH ir FSH santykis yra 3,4. Bet dabar objektyviai vertinti manau galės tik tyrimus paskyrusi daktarė. Prolaktinas geras, E2 - taip pat.
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2014 06 12, 08:24)
Nėra svarbu kurią ciklo dieną  4u.gif tiesiog dažniausiai gydytojai siūlo arba 3-5 CD, arba 7 dienos iki mm - kad būtų daroma ne vienu kartu, o su kitais tyrimais. Bet esmės tas nekeičia. Tieisog geriausia darytis iš ryto.
Suprantu, kad mm nebuvo jau kelis mėnesius, bet nesuprantu, kam buvo skirti LH ir FSH tyrimai, kurių rezultatai geriausiai gali būti vertinami tik 3-5 ciklo dieną. Tokie rezultatai reikštų, kad turit PKS (policistinių kiaušidžių sindromą), nes LH ir FSH santykis yra 3,4. Bet dabar objektyviai vertinti manau galės tik tyrimus paskyrusi daktarė. Prolaktinas geras, E2 - taip pat.

policistiniu kiausidziu sindromas ir buvo itartas... gydytoja sake, kad nelaukiam tu mm, nes neaisku, kada jos bus ir darom tyrima dabar.. kaip suprantu ne 3-5 ciklo diena tas tyrimas nera tikslus,, ?
Atsakyti
QUOTE(Caskada @ 2014 06 12, 15:30)
policistiniu kiausidziu sindromas ir buvo itartas... gydytoja sake, kad nelaukiam tu mm, nes neaisku, kada jos bus ir darom tyrima dabar.. kaip suprantu ne 3-5 ciklo diena tas tyrimas nera tikslus,, ?

Būtent LH ir FSH visada yra daromi 3-5 ciklo dienomis, nes vėliau juos sudėtinga interpretuoti. Bet gal gydytojai pavyks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Iveina @ 2014 06 13, 08:11)
Būtent LH ir FSH visada yra daromi 3-5 ciklo dienomis, nes vėliau juos sudėtinga interpretuoti. Bet gal gydytojai pavyks  mirksiukas.gif

Iveina, o gal galėtum bent kažkiek mano atsakymus apžvelgti? smile.gif Vis atbėgu pažiūrėt - labai įdomu smile.gif
Atsakyti
sveiki, gal galite pakomentuoti mano hormonu tyrimu rezultatus.daryti del sutrikusio menesiniu ciklo nuo gruodzio men..man 27, gimdziau pries 7 men.
tyrimo rezultatai 3cd (po triju menesiu gerimo duphastono)
LH Liuteinizuojantis hormonas (Immulite 2000) 4,35 Mot. folikuline faze 1.1 - 11.6;
ciklo vidurys 17 - 77mIU/ml
liutealine faze 0 - 14.7 mIU/ml
K/c tabletes 0 - 8.0 mIU/ml
postmenopauzė 11.3 - 39.8 mIU/ml
mIU/ml
FSH Folikulostimuliuojantis hormonas 4,00
(Immulite 2000)
Mot. folikuline faze 2,8 - 11,3;
ciklo vidurys 5,8 - 21,0;
liutealine faze 1,2 - 9,0;
K/c tabletes 0 - 4,9;
postmenopauzė 21,7 - 153

anksciau tirtas prolaktinas PROL mIU/L (102 - 496) 224.4 - 9 cd.

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2014 06 16, 15:15)
sveiki, gal galite pakomentuoti mano hormonu tyrimu rezultatus.daryti del sutrikusio menesiniu ciklo nuo gruodzio men..man 27, gimdziau pries 7 men.
tyrimo rezultatai 3cd (po triju menesiu gerimo duphastono)
LH Liuteinizuojantis hormonas (Immulite 2000) 4,35
FSH Folikulostimuliuojantis hormonas 4,00
anksciau tirtas prolaktinas PROL mIU/L (102 - 496) 224.4 - 9 cd.
aciu 4u.gif

Nėra ko kabintis - nei prie LH, nei prie FSH, nei prie PRL. LH ir FSH santykis idealus, o ir reikšmės labai geros bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iveina: 16 birželio 2014 - 14:23
QUOTE(Iveina @ 2014 06 16, 15:23)
Nėra ko kabintis - nei prie LH, nei prie FSH, nei prie PRL. LH ir FSH santykis idealus, o ir reikšmės labai geros  bigsmile.gif

kazkodel gyd nustate ale letine anovuliacija, viena kiauside policistine.tai gal del to ir stringa ciklas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2014 06 16, 15:17)
kazkodel gyd nustate ale letine anovuliacija, viena kiauside policistine.tai gal del to ir stringa ciklas smile.gif

na, matyt anovuliaciją įtakoja kiti faktoriai. Nes ir policistiškumą, manau, nustatė dėl kitų dalykų, nes santykis tikrai PKS nerodo.
Atsakyti
Sveikos, as irgi noriu pasitarti 4u.gif
Gavau AMH atsakyma - 17.2 blink.gif normos 1-8. Aisku gerai, kad ne zemiau normos ribu, bet dvigubai virsyti! doh.gif Kaip suprantu, visiskas PKS? Bet kodel gydytojai echo to nemate? LH/FSH irgi visada apie 1 buvo.. g.gif
O gal cia kazko dar rimtesnio pozymis?
Atsakyti
QUOTE(Persikute123 @ 2014 06 16, 20:16)
Sveikos, as irgi noriu pasitarti  4u.gif
Gavau AMH atsakyma - 17.2  blink.gif normos 1-8. Aisku gerai, kad ne zemiau normos ribu, bet dvigubai virsyti!  doh.gif Kaip suprantu, visiskas PKS? Bet kodel gydytojai echo to nemate? LH/FSH irgi visada apie 1 buvo..  g.gif

Laba, kokie matavimo vienetai?
Atsakyti
QUOTE(Persikute123 @ 2014 06 16, 19:16)
Sveikos, as irgi noriu pasitarti  4u.gif
Gavau AMH atsakyma - 17.2  blink.gif normos 1-8. Aisku gerai, kad ne zemiau normos ribu, bet dvigubai virsyti!  doh.gif Kaip suprantu, visiskas PKS? Bet kodel gydytojai echo to nemate? LH/FSH irgi visada apie 1 buvo..  g.gif

Ar nebus normos senosios , ne tos cia gal surasytos? Nes kitos normos yra 7.14-57.12.. (Man tokias normas nurode BMP) nors pagal vienetus mato surase ka kita- zodziu Cia gavosi 10.60 Mano rezult. sitose normose ( tai rezervas prie mazesniu) , o padare Turkai uz menesio, ir pasirodo AMH mano 7 ( normose nuo 1-14) pats viduriukas, tad cia su musu tom laboratorijom doh.gif Reikia tikrai isitikinti ar tom normom issiunte i vokiecius ir paskui tom normom rezultata gavo
Atsakyti
Mergaitės, gavau Feritino atsakymą - 41,4 ng/mL (normos 15 - 150), hemaglobinas 115. Kažin ar reiktų pavartoti geležies papildų prieš IVF ? blush2.gif Ir kokie būtų geriausi ?
Atsakyti