Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Merginukee @ 2014 06 05, 10:59)
gal galit bent kazka pakomentuot, noretusi kokia nuomone isgirsti  ax.gif

LH/FSH santykis 2,09. Rodo kiaušidžių policistiškumą.. g.gif ir ATPO pakilęs, tai rodo skydliaukės uždegimą, nors kiti skydliaukės rodikliai nepakitę.. Reikia endokrinologo konsultacijos. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Takata: 05 birželio 2014 - 16:16
QUOTE(Takata @ 2014 06 05, 17:16)
LH/FSH santykis 2,09. Rodo kiaušidžių policistiškumą.. g.gif ir ATPO pakilęs, tai rodo skydliaukės uždegimą, nors kiti skydliaukės rodikliai nepakitę.. Reikia endokrinologo konsultacijos. blush2.gif

policistines tai jau seniai nustatytos, bet va keista kad skydliaukes tas vienas pakiles o kiti geri, na ziuresiu ka gydytoja sakys ax.gif
Atsakyti
Sveikos,

gal Jūs man patarsite, pasidariau hormonų tyrimus, o pas gydytoją turbūt vizitas bus tik vasaros antroje pusėje, nes atostogauja doh.gif Pavargsiu tiek laukti visiškoje nežinioje.

CD2
Estradiolis 62,23 (norma 46-607)
Folitropinas 16,83 (norma 3,5-12,5)
Liutropinas 6,15 (norma 2,4-12,6)

Folitropino matau šiek tiek per daug, o estradiolis į mažesnę pusę, bet normoje.

Gal kuriai buvo panašu, ką gydytojai sakė? Būčiau labai dėkinga už atsakymą, nes matau kad daug nežinios.
Atsakyti
buckizs, aš siūlyčiau Jums kitą ciklą pakartoti FSH tyrimą, kad būtų aišku, ar pakilimas ne atsitiktinis. Jei ir toliau bus pakilęs, galima pasidaryti AMH tyrimą, tiesa, jis brangus (180-200 lt),bet tiksliau parodo kiaušidžių rezervą.
Jūsų padidėjęs FSH rodo, kad tą ciklą Jūsų kiaušidės natūraliai yra stimuliuojamos per stipriai (per stipriai todėl, kad sunkiau dirba). Kodėl taip atsitiko, gali būti ir pastovios, ir laikinos priežastys, todėl ir siūlau pakartoti tyrimą.
Atsakyti
Merginos, patarkite man prasau, buvau pas gine 12 ciklo diena, kad paziuretu ar vyksta ovuliacija per echo. Paziurejo, sako viskas grazu ir jau turi ant dienu greit ivykti. Gyd. sako, tai ateik kitos savaites pradzioje ( kita antrad.) dar karta paziuresim per echo ar tikrai ji ivyko. Bet dar 19-21 ciklo diena liepe pasidaryti progesterono tyrima.
Ar butina man eiti, kad paziuretu vel per echoskopa ? Jeigu as 21 cd darysiuos progesterono tyrima ir paaiskes O ivyko ar ne. g.gif Ta klinika, kaip supratau pinigu kalykla, nesinori be reikalo vaikscioti ir svaistyti pinigus.

Paziurejo ji mano tyrimus FSH , LH sako cia viskas ok , nera ko nerimauti. Nors santykis 1.23. g.gif
FSH 9 ( norma 3,5-12,5)
LH 11,1 (norma 2,4-12,6)

Planuoju keisti gyd., kazkaip man pasitikejimo ji nekelia. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauryna: 08 birželio 2014 - 13:34
QUOTE(lauryna @ 2014 06 08, 14:29)
Merginos, patarkite man prasau, buvau pas gine 12 ciklo diena, kad paziuretu ar vyksta ovuliacija per echo. Paziurejo, sako viskas grazu ir  jau turi ant dienu greit ivykti. Gyd. sako, tai ateik kitos savaites pradzioje ( kita antrad.) dar karta paziuresim per echo ar tikrai ji ivyko. Bet dar 19-21 ciklo diena liepe pasidaryti progesterono tyrima.
Ar butina man eiti, kad paziuretu vel per echoskopa ? Jeigu as 21 cd darysiuos progesterono tyrima ir paaiskes O ivyko ar ne. g.gif  Ta klinika,  kaip supratau pinigu kalykla, nesinori be reikalo vaikscioti ir svaistyti pinigus.

Paziurejo ji mano tyrimus FSH , LH sako cia viskas ok , nera ko nerimauti. Nors santykis 1.23. g.gif
FSH 9 ( norma 3,5-12,5)
LH 11,1 (norma 2,4-12,6)

Planuoju keisti gyd., kazkaip man pasitikejimo ji nekelia. doh.gif

Sveika, man tai 14 cd dare echo( kadandi ciklas ilgas) paskui liepe 21 cd pasidaryt progesterona ir jai paskambinti.Kartoti echo nereikejo 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaitės smile.gif

Gal kuri turėsite laiko ir noro pakomentuot mano tyrimų rezultatus, būčiau labai dėkinga 4u.gif

Daryti 3 c.d.
FSH 8,51 (3,5-12,5)
LH 5,81 (2,4-12,6)
E2 168 (46-607)
Testo 0,50 (0,22-2,9)
TTH 2,82 (0,27-4,2)
LAI 1 (0,51-6,53)

Daryti 7 d. iki mm
PRL 950 (102-496)
PRG 46 (5,3-86)

Kaip su LH/FSH sankykiu (0,68), nėra labai blogai?
Į akį krenta žiauriai normą viršijantis prolaktinas, bet prieš metus jis buvo dvigubai mažesnis. Ar galėjo stresinė situacija prieš kraujo nuleidimą tiek pakelt prolaktino lygį?
Pagal progesteroną, jei gerai suprantu, O vyko smile.gif

Pagelbėkit neišmanėlei blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Konvalia: 11 birželio 2014 - 15:11
QUOTE(Konvalia @ 2014 06 11, 15:08)
Kaip su LH/FSH sankykiu, nėra labai blogai?
--
Ar galėjo stresinė situacija prieš kraujo nuleidimą tiek pakelt prolaktino lygį?
Pagal progesteroną, jei gerai suprantu, O vyko smile.gif

Neblogai wink.gif
--
tikrai galėjo, PRL apskritai kintantis, o dėl streso - ypač. Dėl to sako jį kartot kelis kartus ir vest vidurkį.
O įvykus normaliai. Jūsų vietoj tiesiog nestresuočiau wink.gif
Tiesa, E2 gal kiek žemokas, bet man vasingumo spec. kažkada minėjo, kad gleivinės storis labiau aktualus stimuliuojant O.

Dėl LAI nesu kompetetinga, tai susilaikysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nefifi: 11 birželio 2014 - 15:16
QUOTE(nefifi @ 2014 06 11, 15:14)
Neblogai wink.gif
--
tikrai galėjo, PRL apskritai kintantis, o dėl streso - ypač. Dėl to sako jį kartot kelis kartus ir vest vidurkį.
O įvykus normaliai. Jūsų vietoj tiesiog nestresuočiau wink.gif
Tiesa, E2 gal kiek žemokas, bet man vasingumo spec. kažkada minėjo, kad gleivinės storis labiau aktualus stimuliuojant O.

Dėl LAI nesu kompetetinga, tai susilaikysiu.

Kaip greit gavau atsakymą, ačiū labai 4u.gif Kaip gerai, kad SM tokių gerų konsultančių yra thumbup.gif
Dėl to santykio lyg tai rašo, kad 1 - 1,5 geriausia, gal žinot, apie ką byloje toks mažas skaičiukas?
Su gleivine kol kas bėdų neturėjau, augo neblogai.
O prolaktiną svarbu kurią c.d. daryti?
Oi, kiek klausimų doh.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Jau beveik metai, kaip nesulaukiam gandrų, tad pradėjom tirtis. Ciklo pradžioje tyrimai buvo tokie:
FSH - 5,68 mIU/ml (norma 2.8-11.3)
LH - 7.54 mIU/ml (norma 1.1-11.6)
E2- 42,4 pg/mL (norma - <160) (konvertavus ~155 pmol/L)
Lankiausi pas savo ginę ir ji sakė viskas ok, tik "MAŽAS SANTYKIS", kuris man atrodo ne per mažas.. Tada pasvarstė, kad gali būti per mažas PRG ir išrašė Duphastoną. Liepė ateiti išsityrus PRL ir TTE. Taip išėjo, kad prieš OV neturėjau vyro šalia, tai nusprendžiau dar negerti dupho ir išsitirti PRG g.gif
Šiandien pasidariau šiuos tyrimus: PGN, PRL, TTE, SHBG, DHEA-S04. Pastarųjų dviejų atsakymai bus rytoj, o kitus tris jau gavau. Padėkit susigaudyti kaip čia mano hormonų harmonija? ax.gif
PRL - 19,2 ng/mL (norma 4.9-40), (konvertavus ~407 mIU/L)
TTE - 56.8 ng/dl (norma <73), (konvertavus ~1.97 nmol/l)
PGN - 8.45 (norma 0.95-21), (konvertavus ~26.87 nmol/L)

Būsiu labai dėkinga pakomentavusioms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tamsi Bijūnė: 11 birželio 2014 - 18:14
Jums berašant atsiuntė jau kitus atsakymus blink.gif

SHBG - 155.80 nmol/l (norma 26.1-110)
DHEA-SO4 - 6.64 umol/l (norma 2.68-9.23)

Pergyvenau dėl visų, kurie pagal SORPO bent normose yra, o tas SHBG vienintelis dar ir viršija unsure.gif

Labai laukiu išmanančiųjų konsultacijos smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites, gal galite pagelbeti.. Mano ciklas nereguliarus, paskutines mm buvo pries du menesius. Gydytoja padare tyrimus ir stai kokie rodikliai, kaip suprantu, nelabai gerai? sad.gif
FSH 5.97 IU/1
LH 20.04 IU/1
PRL 277.4 mIU/1
E2 312 pmol.
Atsakyti