Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Opšra @ 2013 12 12, 19:39)
Šaipykis iš vargšo žvėries, šaipykis... sad.gif
Vis tiek juoksis tas, kas juoksis paskutinis...
Tik ar nebus tai say... biggrin.gif

biggrin.gif
kuo arčiau bažnyčia - tuo toliau dievas. Nori, kad pašto balandžiai simple vulgaris lakstytų lyg kibernetiniai, taukšt klavišą ir yra. Jie fiziškai taip nepaveža. Nesijaudink, nugabens tą Tavo "skonio reikalą" kur tik užsiprašei irnesakyk.gif

---

Hytka, raizgytasis mazgytasis pirmojo plano herojus tikrai nei į tvorą, nei į mietą, juolab, kad jo trečioje foto net nelieka. Nuraminsiu, apsigauni manydama, kad išnaudojai visus resursus, pakurstyk fantaziją ir fonai patys ims vaidentis smile.gif

---

Lunameja, kaip jau minėjau flickre (atsigavo žaltys), pirmoji foto labai sausaininė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 12 gruodžio 2013 - 21:12
QUOTE(Iks @ 2013 12 12, 21:00)
Lunameja, kaip jau minėjau flickre (atsigavo žaltys), pirmoji foto labai sausaininė smile.gif

musu abieju vaizduote tiesiog indentiska wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2013 12 12, 10:23)
Yahoo!  yahoo.gif  yu.gif Žinant, kad tuoj pradėsi kelionę, pačiu laiku pasiekė. Džiaugiuosi, jog patiko. Ale supakavau kaip beprotė. Kad tik saugiai pasiektų.  wacko.gif  laugh.gif

Aha, supakavai tai kaip turi but, gal desimt minuciu krapsciausi, kol prisikasiau iki nuotraukos lotuliukas.gif Is kitos puses tai ir smagu labai - vynioji sluoksni po sluoksnio ir lauki, kas issilukstens... bigsmile.gif

QUOTE(lunameja @ 2013 12 12, 20:21)

Pirmojoj ir man sausainiai - smeliniai ir pirsteliai lotuliukas.gif Jau pradejau mastyti, kokia cia ideja, ir staiga pamaciau, kad ne, nevalgomas turinys cool.gif biggrin.gif

Trecioji nuotrauka man patinka - sviesa, erdve, nuotaika... Tik horizonto linija kliuva - zinau, kad nekreiva, bet atrodo kreiva ir ardo harmonija. Kvadratas asmeniskai man geriau ziuretusi ax.gif

Aciu say uz nuorodas apie Lucku 4u.gif Nebuvau apie ji girdejusi, bet tie darbai, kuriuos pavyko rasti internete... wow blink.gif Nelabai supratau tik, kada filmas pasirodys? Nera juk dar? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 12 gruodžio 2013 - 21:46
QUOTE(Jurzole @ 2013 12 12, 21:45)
Aciu say uz nuorodas apie Lucku  4u.gif Nebuvau apie ji girdejusi, bet tie darbai, kuriuos pavyko rasti internete... wow  blink.gif Nelabai supratau tik, kada filmas pasirodys? Nera juk dar?  unsure.gif

Tu geriau iki vasario vidurio rask laiko į LT sugrįžt, parodą spėsi pamatyt smile.gif
Atsakyti

Toliau tęsiu temą apie V. Luckų. Su sūnum vakarais 23 val. žiūrim per LRT kultūros kanalą pusvalandžio laidelę "Naktinis ekspresas"- interviu su menininkais ir pan. Vakar buvo laida apie V. Luckų. bigsmile.gif Laidoj dalyvavo fotografijos istorijos ekspertė M. Matulytė, kuri ir inciatorė ir rengėja šios parodos. Akcentavo- kiekvienas turėtų pamatyti šiĄ PARODĄ. Jos manymu, V.Luckus- PASAULINIO lygio menininkas. Ir savo laiku, dar jam gyvam esant, jo kolegos jį pripažino kaip geriausiu fotografu Tarybų Sąjungoj... Nevilnietės- prašom į Vilnių smile.gif
Filmo kūrimas dar procese, kaip supratau, bus, aišku, ir albumas išleistas.

P.S. dar dieną prieš tai toj laidoj lankėsi fotografas Remigijus Treigys. Oi, nelengva buvo su juo žurnalistei biggrin.gif

Labas rytas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2013 12 13, 08:08)
Toliau tęsiu temą apie V. Luckų. Su sūnum vakarais 23 val. žiūrim per LRT kultūros kanalą  pusvalandžio laidelę "Naktinis ekspresas"- interviu su menininkais ir pan. Vakar buvo laida apie V. Luckų. bigsmile.gif  Laidoj dalyvavo fotografijos istorijos ekspertė M. Matulytė, kuri ir inciatorė ir  rengėja šios parodos. Akcentavo- kiekvienas turėtų pamatyti šiĄ PARODĄ. Jos manymu, V.Luckus- PASAULINIO  lygio menininkas. Ir savo laiku, dar jam gyvam esant, jo kolegos jį pripažino kaip geriausiu fotografu Tarybų Sąjungoj... Nevilnietės- prašom į Vilnių smile.gif
Filmo kūrimas dar procese, kaip supratau, bus, aišku, ir albumas išleistas.

va tik dėl to kartais gaila, kad neturime televizijos smile.gif
taip, Luckus neabejotinai buvo pasaulinio lygio menininkas, tas plika akimi matosi. todėl aš tai nerealiai džiaugiuosi, kad pamatysiu šią parodą, nes kada nors kam nors tikrai girsiuos, kad gyvai mačiau biggrin.gif (p.s. einu ne dėl to biggrin.gif), kaip kad esu mačius Bressoną Vilniuje ar Sally Mann ar kadaise pasaulinę Claude Monet parodą, į kurią buvo sutempti paveikslai iš viso pasaulio muziejų ir privačių kolekcijų. Mano durname pasaulyje tai dideli įvykiai smile.gif

šiuo metu kažkur Paryžiuje Sebastiao Salgado paroda kabo. deja, tik iki sausio 5 d.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 13 gruodžio 2013 - 08:28
QUOTE(sayonara @ 2013 12 13, 09:21)
va tik dėl to kartais gaila, kad neturime televizijos smile.gif

geras tas kultūros kanalas. Tiek visokių intelektualių įdomybių gali pamatyt... LRT Mediatekoj laidos sudedamos, gali peržiūrėt kada nori, nežinau, ar Kultūros kanalo ten kelia peržiūrai...
Atsakyti
Labas rytas, intelektualiosios ciocės tongue.gif
Dideli durno Say pasaulio įvykiai man sugadino mažą kavos gėrimo ceremonialą- tulžis ar pavydas prasimušė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 13 gruodžio 2013 - 08:49
QUOTE(Iks @ 2013 12 13, 08:44)
Labas rytas, intelektualiosios ciocės tongue.gif
Dideli durno Say pasaulio įvykiai man sugadino mažą kavos gėrimo ceremonialą- tulžis ar pavydas prasimušė biggrin.gif

nu atleisk.. tikiuosi, tulžis klaviatūros neaplaistė? biggrin.gif

mano mama kadaise turėjo svajonę, aplankyti šešias didžiausias pasaulio meno galerijas, muziejus: Niujorko Metropoliteno, Dresdeno, Londono Nacionalinę galeriją, Prada muziejų, Luvrą, Ermitažą. Nebuvo tik Pradoje. Aš dalyje šių irgi esu buvus, bet prie sąrašo dar pridėčiau Ufizzi galeriją Florencijoje. Graži svajonė, varanti priekin.
Man asmeniškai tai norisi gyventi taip gerai, kad bent kartą per metus galėčiau kur nors išlėkti vien pasikultūrinimo tikslu, o ne poilsiui. Tarkim, šiuo metu Paryžiuje Frida Kahlo su savo Diegu eksponuojasi, Londone vėl visokio gėrio pilna, et, gyvenimėli..smile.gif
bet užtat Vilnius Luckų gavo. Mano galva, jeigu viešinimas bus teisingas, pas mus turi varyti užsieniečiai šitos parodos žiūrėt. Ot.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 12 13, 09:02)
nu atleisk.. tikiuosi, tulžis klaviatūros neaplaistė? biggrin.gif

mano mama kadaise turėjo svajonę, aplankyti šešias didžiausias pasaulio meno galerijas, muziejus: Niujorko Metropoliteno, Dresdeno, Londono Nacionalinę galeriją, Prada muziejų, Luvrą, Ermitažą. Nebuvo tik Pradoje. Aš dalyje šių irgi esu buvus, bet prie sąrašo dar pridėčiau Ufizzi galeriją Florencijoje. Graži svajonė, varanti priekin.
Man asmeniškai tai norisi gyventi taip gerai, kad bent kartą per metus galėčiau kur nors išlėkti vien pasikultūrinimo tikslu, o ne poilsiui. Tarkim, šiuo metu Paryžiuje Frida Kahlo su savo Diegu eksponuojasi, Londone vėl visokio gėrio pilna, et, gyvenimėli..smile.gif
bet užtat Vilnius Luckų gavo. Mano galva, jeigu viešinimas bus teisingas, pas mus turi varyti užsieniečiai šitos parodos žiūrėt. Ot.

Pavydas vis tik ten buvo, jis neturi kūno, tik sielą - ant klaviatūros nesimato biggrin.gif Aš tik Ermitažą ir Londono NG mačiau, Florencijoje buvau, bet be galerijos ir be daug ko ten (liaudis į San Mariną prekintis nekantravo, kojomis trepsėjo, vairuotoją smaugė biggrin.gif). Užtat irgi durnai didžiuojuos ir pati sau pavydžiu, kad N kartų basčiausi Čikagos Art institute, ten jie irgi visokių gėrių turi ir nesunkiai gauna. *****, kaip Kahlo masintų, bet be šansų su dvidešimčia sū kišenėje rolleyes.gif Tad ir aš baisiai tuo Luckum džiaugiuosi, nors ir išgirdau apie jį nedovanotinai pavėluotai, bet juk geriau nei niekad...
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 12 13, 09:22)
Pavydas vis tik ten buvo, jis neturi kūno, tik sielą - ant klaviatūros nesimato biggrin.gif Aš tik Ermitažą ir Londono NG mačiau, Florencijoje buvau, bet be galerijos ir be daug ko ten (liaudis į San Mariną prekintis nekantravo, kojomis trepsėjo, vairuotoją smaugė biggrin.gif). Užtat irgi durnai didžiuojuos ir pati sau pavydžiu, kad N kartų basčiausi Čikagos Art institute, ten jie irgi visokių gėrių turi ir nesunkiai gauna. *****, kaip Kahlo masintų, bet be šansų su dvidešimčia sū kišenėje rolleyes.gif Tad ir aš baisiai tuo Luckum džiaugiuosi, nors ir išgirdau apie jį nedovanotinai pavėluotai, bet juk geriau nei niekad...

Aš Monet Chicagos Art Institute mačiau labai labai tolimais 1990-aisiais, praktiškai kokie trys mėn. po nepriklausomybės atgavimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 12 13, 09:32)
Aš Monet Chicagos Art Institute mačiau labai labai tolimais 1990-aisiais, praktiškai kokie trys mėn. po nepriklausomybės atgavimo smile.gif

Mačiau jo ten nemažai, bet, įtariu, ne tiek, tik turbūt nuolatinę ekspoziciją. Bet ir nuo to, ką teko ten matyti, jaučiuos apdovanota iki ausų biggrin.gif Galvoju, kad teks dar ir papildomai apsidovanoti wink.gif Ermitažą visai norėčiau pakartoti, nes buvau mokyklos metais, deja, atminty išlikęs tik pats faktas.
O kada Vilnių Bressonas džiugino, kaži, ant kokios laktos aš tada miegojau ir pramiegojau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 13 gruodžio 2013 - 10:21