QUOTE(Iks @ 2013 12 17, 12:42)
Vakar su vienais tokiais norėjau pasidalinti įspūdžiais apie sekmadienio parodą. Bet neradau kaip įsiterpti į aršius svarstymus, kokiomis ligomis sirgo velionis, kaip su juo turėjo būti sunku gyventi, ar aš galėčiau bent prileisti mintį, kad mano dukra lakstytų iš namų vien dėl kažkokio, pamanyk tik, laisvės ilgesio, galų gale - kuo jis baigė!!! (vieno tokio nedrąsią pastabą, kad negalim smerkti, bet... pertraukė kito tokio kategoriškas aš tai labai smerkiu!). Nežinau, pasijutau lyg iš kitos planetos. Taip, biografijos detalės kitados papildo autoriaus portretą, gali duoti dar vieną raktą į - pasiskolinsiu - atrakinimus (ko vertas užrašas ant vainiko toje pačioje ledų porcijoje!), taip, netgi sukelti tam tikras emocijas dėl (šiuo atveju) pikanterijos, tragizmo, bet... Man vis tik viskas kur kas sudėtingiau atrodo, ne kažkokia byla Nr. ... su plikais faktais. Galop, manau, kad kūriniai nėra pirštų antspaudai, nėra nei įkaltis, nei alibi, nei švelninančios, nei sunkinančios aplinkybės.
Panaši jausmų makalynė sukilo perskaičius V. Luckaus biografiją. Bet kaip kažkas pasakė, genijai - tie kurie nesigėdija savo beprotybės. Gal tai jiems ir leidžia nusispjovus į viską, nueiti žymiai toliau..., kur kiti negali... dėl baimės, t.t. suvaržymų, kanoninio mąstymo...
Reikia save išspirti į parodą...