Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Iks @ 2013 12 17, 12:42)
Vakar su vienais tokiais norėjau pasidalinti įspūdžiais apie sekmadienio parodą. Bet neradau kaip įsiterpti į aršius svarstymus, kokiomis ligomis sirgo velionis, kaip su juo turėjo būti sunku gyventi, ar aš galėčiau bent prileisti mintį, kad mano dukra lakstytų iš namų vien dėl kažkokio, pamanyk tik, laisvės ilgesio, galų gale - kuo jis baigė!!! (vieno tokio nedrąsią pastabą, kad negalim smerkti, bet... pertraukė kito tokio kategoriškas aš tai labai smerkiu!). Nežinau, pasijutau lyg iš kitos planetos. Taip, biografijos detalės kitados papildo autoriaus portretą, gali duoti dar vieną raktą į - pasiskolinsiu - atrakinimus (ko vertas užrašas ant vainiko toje pačioje ledų porcijoje!), taip, netgi sukelti tam tikras emocijas dėl (šiuo atveju) pikanterijos, tragizmo, bet... Man vis tik viskas kur kas sudėtingiau atrodo, ne kažkokia byla Nr. ... su plikais faktais. Galop, manau, kad kūriniai nėra pirštų antspaudai, nėra nei įkaltis, nei alibi, nei švelninančios, nei sunkinančios aplinkybės.

Panaši jausmų makalynė sukilo perskaičius V. Luckaus biografiją. Bet kaip kažkas pasakė, genijai - tie kurie nesigėdija savo beprotybės. Gal tai jiems ir leidžia nusispjovus į viską, nueiti žymiai toliau..., kur kiti negali... dėl baimės, t.t. suvaržymų, kanoninio mąstymo...
Reikia save išspirti į parodą... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 12 17, 11:42)

Vakar su vienais tokiais norėjau pasidalinti įspūdžiais apie sekmadienio parodą. Bet neradau kaip įsiterpti į aršius svarstymus,

tai ir blogiausia, kad daugelis mato tik faktą ir rezultatą, bet visai nesigilinama į priežastis. O be priežasties, kaip žinia, niekas nei atsiranda, nei vyksta. Nu, Iks, reikėjo trenkt kumščiu į stalą...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagute: 17 gruodžio 2013 - 13:10
Ka mane обработала (atsiprašau už svetimybę, bet niekaip negaliu sakyti, kad apdirbo hihihi.gif, dar pagalvotumėt ko nereikia wink.gif), tad skrendu į labą ir... SAY, gromatėlę parašiau parašiau, karvelėlio paprašiau paprašiau smile.gif (būk gera, pranešk, kai gausi, kad būtų ramu, gali ir tik faktą, be antakių kilnojimo - ar iš balos tas gražumas, nes dėl gražumo nesu ir pati tikra, bet nuoširdžiai smile.gif ; tikiuos, įskaitysi, nes ne tik pieštuko, bet ir tušinuko neišlaikau, atpratau...Opšra, nepulk piktintis, tai dar ne "pagaminta Iks laboratorijoje" smile.gif

Mamagute, stalo gaila, gali ir neatlaikyti, mano kumščiai geležiniai, kaip matei biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 17 gruodžio 2013 - 13:23
Iks, neabejoju, kad susidurčiau su tokiais pačiais kategoriškais vertinimais. Mes, žmonės, taip sutverti, kad esame linkę smerkti kitokį asmenį, asmenybę, nepripažinti jo teisės klysti ir klysti pakartotinai. Dažnas esame linkę paviršutiniškai vertinti kito elgesį, jį pasmerkti, tuo atpalaiduodami save nuo galimybės įsijausti į kito žmogaus motyvus ir atsikratydami rizikos, taip, rizikos, jį suprasti ir tuo tarsi pateisinti. Tame dažniausiai slypi ne mūsų asmeninės vertybės, o baimė nuo jų nukrypti suvokiant kito žmogaus neva blgoo elgesio motyvus. Juk kaip dažnas priima tokią situaciją: oi, aš jį suprantu, vadinasi, bent iš dalies pateisinu. Oi, o jei pateisinu, vadinasi, ir savyje matau jėgos šitaip elgtis. O šito, oi, aš nenoriu, ne ne ne, neigiu. Nenoriu, kad taip nutiktų man arba mano vaikams. Štai ir visas paprastas mechanizmas - baimė, kad esi pajėgus padaryti lygiai taip pat, bet BIJAI. O slapta gal ir nori. Tarkim, aš galiu visiškai laisvai pasmerkti medžiotoją, nes pati nenorėčiau (bijočiau) nušauti stirnos drėgnomis bukomis akimis, nes po to gal užsigraužčiai negyvai. O asmens laisvės dilema apskritai yra terra incognita mūsų visuomenėje. Na, bent jau suaugėliškoje jos dalyje. Jaunimas jau kitaip mąsto. Tarkim, mano gimdytoja, išgirdusi, kad atidedu kas mėnesį vaikui pinigų jo ateičiai, apsidžiaugė, kad studijoms. Bet aš pridėjau, kad gal jis nenorės po mokyklos iš karto studijuoti, o gal pakeliaus, susipažins su pasauliu ar savimi, persigando - tik tu neskatink šito. Vadinasi, suasmenino, bandė sukontroliuoti galimai kol kas dar tik teoriškai galinčią pasireikšti laisvą dvasią.

Kalbėti apie menininkus ir jų klystkelius lengviau, negu apie kokius paauglius žudikus. Nes menininkas a priori yra nesuprastas durnius, kuriam kažkodėl daugiau atleidžiama net nesigilinant į poelgių priežastis. Jis ir traukia, ir atstumia, bet šiuo atveju turime arba galimybę pabandyti Luckų pažinti jo neteisdami, arba atsiriboti, neapkraudami savo pervirusių smegenų joms nereikalinga ir nepraktiška informacija. Nereikalinga, nes nepritaikoma. nebent pamoralizuojant jaunąją kartą, kad "tu taip nedaryk". Paprastai visas smerkimas kyla iš baimės susidurti su savimi pačiu.

Man Luckus - gurkšnis gryno oro priplėkusiame rūsyje, kuriame, akivaizdu, gyvename. Ir nors jis padarė baisų nusikaltimą, tuoj pat jį pats pasmerkė ir atpirko. Ar daug kas iš mūsų gebėtų pasielgti taip pat tą pačią akimirką? Greičiausiai ne. Mes tik pasmerkiame ir nusisukame.

paviduriavau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 17 gruodžio 2013 - 13:58
QUOTE(Iks @ 2013 12 17, 14:21)

mano kumščiai geležiniai, kaip matei biggrin.gif

kur ten geležiniai , per silpnai pasakyta biggrin.gif Dabar galvoju- gerai, kad ir netrenkei. Žmonės labai įvairūs, pasaulis dar margesnis. Kiekvienas turės nuomonę. Svarbiausia, kad pats , žmogau, ją turi... blogiau- būti be nuomonės.

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 12 17, 15:30)
paviduriavau biggrin.gif

vidurių pralaisvėjimas pravalo organizmą, o tavo paklodės - pravėdina mums smaganus. Eilinį sykį skaniai suėjo tavo paklodė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2013 12 17, 14:41)
o tavo paklodės - pravėdina mums smaganus

sakyčiau, kad nereiktų apibendrinti labai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 12 17, 13:30)
paviduriavau biggrin.gif

Oi, tu tik viduriuok į sveikatą. biggrin.gif

Po tokių pamintijimų sukirba kažkas kažkur, sujudina dar labiau.
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2013 12 17, 13:52)
Oi, tu tik viduriuok į sveikatą. biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

SAY, pasigailėk, paviduriuok man savo adresą pakartotinai ir skubiai, prašau 4u.gif Užsikimšo AŽ saugykla, per skubėjimą ne tą žinutę ištryniau doh.gif Ačiū

mua už operatyvumą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 17 gruodžio 2013 - 14:06
QUOTE(Iks @ 2013 12 17, 14:01)
SAY, pasigailėk, paviduriuok man savo adresą pakartotinai ir skubiai, prašau 4u.gif Užsikimšo AŽ saugykla, per skubėjimą ne tą žinutę ištryniau doh.gif Ačiū

bicycle.gif smoke.gif
Atsakyti
Iks - reikėjo Tavo oponentams parekomenduot Salvadoro Dali autobiografiją paskaityt. Ir tada vėl padiskutuot...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saigha: 17 gruodžio 2013 - 14:23
QUOTE(mamagute @ 2013 12 17, 15:48)
sakyčiau, kad nereiktų apibendrinti labai biggrin.gif

biggrin.gif
Atsakyti