Įkraunama...
Įkraunama...

Ka vyrai daro,jei negauna pakankamai sekso?

QUOTE(aspYrinas @ 2013 12 18, 13:46)
Tai reiktu stengtis neapsikraut problemomis.
Vadinasi kazkaip ne taip buvo viskas cia issakoma (forume), nes is reakciju matosi, kad daugelis supranta tai kai nora pasiguost, o ypac tai matosi tada, kai nei vienas patarimas nepriimamas ir vis randama kuo pasiteisint.
Brrr... Net nupurte. O tai kaip kitaip? Senai praejo tie laikai, kai seksas po vestuviu, tad savaime suprantama, kad pradzioj reikia partneri kiek imanoma daugiau pazint, tas liecia ir seksa, o tik po to deliotis taskus ir sprest, tinka jis ar ne. Na juk tiek daug zmoniu aplink, kas per nesamones tiket, kad tik viena karta gali sutikti ta, kas tau tinka?

Nu taip reiktu,matai,zmogus toks padaras,vis prisigalvoja visko smile.gifO cia nors vienas neturi jokiu problemu? smile.gif
Nu suprato,kaip kas norejo suprast,kiekvienas pagal save,o va kas norejo suprato teisingai,kas skaite ir isigilino.O patarimu man ir nereikejo ,juk neprasiau smile.gif Reikejo tik zvilgsnio is sono,jau rasiau ir kai kuriu cia issakytos mintys net labai padejo,ypac vyru smile.gif
Nu nebutinai po vestuviu,bet gal as ir senamadiska,bet ir dabar suaugusi tikrai greit nesugulciau su vyru,kaip gali zinot kad zmogu myli is pirmu pasimatymu?o be meiles negaleciau arba nenoreciau smile.gif va gal man is cia ir problemos smile.gif negaliu taip laisvai i ta sriti ziureti, man tai didele atsakomybe ir uz save ir uz kita zmogu ir galu gale pastojimo galimybe visada yra...
Sutikti,kuris tinka galima kasdien,bet va kaip pamilti pagal uzsakyma?
Atsakyti
QUOTE(*Sani* @ 2013 12 18, 15:41)
Nu taip reiktu,matai,zmogus toks padaras,vis prisigalvoja visko smile.gifO cia nors vienas neturi jokiu problemu? smile.gif
Nu suprato,kaip kas norejo suprast,kiekvienas pagal save,o va kas norejo suprato teisingai,kas skaite ir isigilino.O patarimu man ir nereikejo ,juk neprasiau smile.gif Reikejo tik zvilgsnio is sono,jau rasiau ir kai kuriu cia issakytos mintys net labai padejo,ypac vyru smile.gif
Nu nebutinai po vestuviu,bet gal as ir senamadiska,bet ir dabar suaugusi tikrai greit nesugulciau su vyru,kaip gali zinot kad zmogu myli is pirmu pasimatymu?o be meiles negaleciau arba nenoreciau smile.gif va gal man is cia ir problemos smile.gif negaliu taip laisvai i ta sriti ziureti, man tai didele atsakomybe ir uz save ir uz kita zmogu ir galu gale pastojimo galimybe visada yra...
Sutikti,kuris tinka galima kasdien,bet va kaip pamilti pagal uzsakyma?

Paprasciausia iseitis, nereikia prisigalvot ir paciam prisikurt tu problemu. Net yra sakoma, kad visos problemos tik pacio zmogaus galvoje wink.gif Galima juk i viska paprasciau ziuret.
Kalbant apie seksa, tai as pilnai suvokiu, jog su mano poziuriu, cia net nera ka veikt, nes tik UMD mano manymu renkasi moterys su sveiku poziuriu i seksa. Taip, reikia sugebet atskirt seksa nuo meiles, as nieko blogo nematau tame, kad jei vyras ar moteris nemyledami sugula. Kas cia tokio, tad ir susipazinus su kazkuo, kuri laika pabendravus, jauciant tik simpatijas nieko blogo nera tame jei pasimyli. Kitas dalykas as nelabai suprantu apie ta issireiskima, neva zmogus kaip ir tinka, bet kaip pamilt pagal uzsakyma. g.gif Man apskritai idomu, kaip tada imanoma pamilt? Na pvz man gali zmogus isoriskai patikti, tada bendravimas, charakteris, seksas, ir tik po to gali ateit ta meile, ir jokio uzsakymo nereikia. O jei neateina tas jausmas, tai kaip ir aisku, kad ne viskas ten gerai, vadinasi kito zmogaus reikia.
Atsakyti
QUOTE(*Sani* @ 2013 12 18, 14:13)
Tikrai sutinku negalima nuvertint vyru darbu,bet negalima nuvertint ir moters darbu,nors ju ir nesimato ir pinigeliu niekas nemoka.Taip ir turi buti seimoj,kad kiekvienas daro,ka sugeba geriausiai ir tai supranta,kad be kito paramos ir jo darbai nebuti imanomi tokie kokie yra. Visuomeneje siaip ar taip labiau nuvertinama moteris,kuri tik SEDI su vaikais namuose.Ir cia tai paryskejo,kai moterys dalino patarimus,ko galima nedaryti ir t.t.kad prisigalvoji darbu,kuriu nereikia daryti,atrodo as buciau pusprote,kuri neturi ka veikti tik nuolat galvoja kaip cia save pasivarginti smile.gif Yra reikalinga ir sviezia maista vaikams pagaminti ir svariais rubais juos rengti ir t.t. Kas kuom daugiau uzsiima,kas maziau,bet dauguma moterisku taip vadinamu darbu namuose yra reikalingi normaliam,sveikam seimos funkcionavimui ir niekas nepraso kazkokios uzuojautos,o paprasciausio supratimo ir pagarbos smile.gif
Apie indus,nu kaip jus isivaizduojat plauti juos kas antra diena?ar jus gaminat?kiek indu tada turi tureti,puodu :)Turejau indaplove ,tikrai buvo patogu,vakare sudedi visos dienos indus,nors ir tai dienos begyje prireikia kokio puodo,bet va sugriuvo nepataisomai,taupysim naujai smile.gif o dabar tai tikrai nemazai laiko tai uzima......O grindis plaunu karta i svaite jei ka 15 min,daugiausia kilimai aps mane smile.gif

Del paskutinio labai sutinku.Pati sakau,kad su kiekviena teigiama zmogaus savybe yra ir neigiama ir klausimas su kuo gali susigyventi su kuo niekaip :)Bet gal tokiu ir nepamilsti,kurie butu visai nepriimtini?Bwt visgi skyrybu yra ziauriai daug,daugiau nei puse,kur to saknys? Gal vyrai iesko tik to seksualinio malonumo,o jis nori nenori kinta su laiku ir su vaiku gimimu smile.gif

Mano manymu, skyrybos vyksta dėl to, kad žmones nemoka pasirinkti kriterijų, pagal kuriuos vertina sutiktą žmogų. Jau rašiau apie tai. Svajoja apie tą ir aną, o paskui gaunasi, kad tas ir anas jiems per gerklę išlenda. Arba bėda visai kur kitur, pražiūrėta, nes kitur akis ganė.

Dėl paryškintų - pergalvokit iš naujo, AR TIKRAI? Kas atsitiks, jeigu vaikas vieną dieną namie pavaikščios dėmėtu megztiniu? kas atsitikt, jeigu pavalgysit vakarienę iš pusfabrikačių/užsakytą/kavinėj? ir t.t. ir pan. kas jums atrodo labai reikalinga ir neišvengiama, kitos gal žiūri paprasčiau? ar kartais nusispjauti į tai tikrai yra didesnė nuodėmė negu būti reguliariai nepatenkintai savo santykiais su vyru? nu pagalvokit g.gif g.gif ir nepulkit kaltinti vyro dėl darbų, kuriuos DAROTE JŪS PATI IR JŪS PATI LAIKOTE JUOS NEIŠVENGIAMAI REIKALINGAIS.

QUOTE(aspYrinas @ 2013 12 18, 14:28)
Kiek teko girdet, paskutines statistikos teigia, kad didesne dalis skirybu iniciaturiu siais laikais yra moterys wink.gif

pačios išsiauklėja sūnus sau ant galvos, pačios paskui nuo tokių pačių kenčia.

QUOTE(Kukas2 @ 2013 12 18, 15:26)
Nuoroda i statistika, mokslinius tyrimus prasom...

o tau reik mokslinių tyrimų pvz tam, kad cholerikas per gyvenimą nevirs į flegmatiką, ar atvirkščiai?
galiausiai, net jeigu libido ir kinta, tai kur logika susieti savo gyvenimą su tuo, su kuriuo seksualinis gyvenimas jau nuo pat pradžių kvepia nesklandumais, tikintis, kad ateity viskas pasikeis ir tobulai vienas kitą atitiksit? g.gif g.gif
Atsakyti
gerbiam, gerbiam cia vyriskius, netarsom ne vieno - ju gi mazuma smile.gif VV, nepulk taip aspirino, jau uztenka as uzpuolu biggrin.gif
man Kuko2 stilius primena Pauliusa. ar jus nebusit nicku perkeite? ar visai nauji esat? ax.gif

sutinku su mylimuke...nereikia ieskotis ligu, nereikia. nes laaabai sunku apsirgus su tuo tvarkymusi buti. man rodos cia kazkur kitur problemos slypi. nes sleptis galima uz visko, kad tik paslept santykiu problema: uz darbu, uz vaiku....netgi uz paties sekso.
Atsakyti
QUOTE(aspYrinas @ 2013 12 18, 14:16)
Tiesa sakant, kalbedamas apie atostogas, tai is savo patirties kalbejau, kitaip tariant savo patirtimi dalinausi. Taip pat minejau, jog sprendziant su seksu isskilusius klausimus, geriau sprest be vaiku. As suvokiu, kad ir su vaikais galima nuvaziuot pailset, bet cia ne tas variantas. Jums dviese reikia pabut, kad neknist sau galvos, ar vaikas pavalges, ar pamiegojes, ar saule neperkaitino, ar kokiu koju nepasalo. Ir bunant dviese pagaliau atsipalaiduot, kazka romantisko susikurt, issikalbet ir viskas, o kai namie rutina, pastovi itampa, tai kas ten gali taisytis? Ai... bet manau net neverta cia man plestis, visvien bus kruva pasiteisinimu, neva tai neimanoma.

Nu,kad man reikia atostogu as ir pati zinau,jei butu pinigu,pati viena vaziuociau,vyrui vaikus palikus,senai apie tai svajoju,bet va nera tu pinigeliu kol kas tam smile.gif
Galima organizuoti akcija:
Kas apsiima ziuret musu vaikus?
Arba kas nuperka mums ar bent man vienai poilsine kelione ? smile.gif
O va jei rasai is patirties,tai taip ir rasyk bvau padejo kaip padejo smile.gif
O as visgi sunkiai atsipalaiduociau su vyru,jei vaikai pas svetimus zmones butu,o sakiau artimieji visi uzsieny,va ir as dazniau pradedu mastyti gal ir mums ten keltis? Taip juokingai daug kas dejuoja,kad pasiilgsta artimuju gyvendami uzsieny,o pas mus atvirksciai smile.gif
Todel sakiau,kad ramiai palikciau tik vyrui smile.gif Tai va planas yra,lauksiu kol materializuosis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 12 18, 15:11)
sutinku su mylimuke...nereikia ieskotis ligu, nereikia. nes laaabai sunku apsirgus su tuo tvarkymusi buti. man rodos cia kazkur kitur problemos slypi. nes sleptis galima uz visko, kad tik paslept santykiu problema: uz darbu, uz vaiku....netgi uz paties sekso.

Bet čia jau vėl nukrypta nuo temos klausimo. Juk klausime buvo nepakankamai sekso, o ne apskritai nebėra noro mylėtis. Ir klausiama ką daryti su vyru, ką jis gali padaryti, kaip jam išaiškinti rutinos, mažų vaikų prasmę ir pan.
Sutinki su mylimuke, kad kartais padaryti iš vaikų šiukšliadėžę užkišus hotdogais ar palikus murzinus, kad tik liktų daugiau energijos vyrui? Ar tikrai taip manai? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(*Sani* @ 2013 12 18, 15:15)
Nu,kad man reikia atostogu as ir pati zinau,jei butu pinigu,pati viena vaziuociau,vyrui vaikus palikus,senai apie tai svajoju,bet va nera tu pinigeliu kol kas tam smile.gif
O as visgi sunkiai atsipalaiduociau su vyru,jei vaikai pas svetimus zmones butu,o sakiau artimieji visi uzsieny,va ir as dazniau pradedu mastyti gal ir mums ten keltis? Taip juokingai daug kas dejuoja,kad pasiilgsta artimuju gyvendami uzsieny,o pas mus atvirksciai smile.gif
Todel sakiau,kad ramiai palikciau tik vyrui smile.gif Tai va planas yra,lauksiu kol materializuosis smile.gif

Taip, mano tėvai pvz. tik taip ir gyveno, kad atostogavo arba kartu su vaikais, arba tik po vieną... Nebuvo kam palikti, kaip palikti ir šiaip daug daug įvairių niuansų ar rūpesčių.
Mano B tėvai atostogaudavo tik tada, bet irgi tik su vaikais, kai teikdavosi viena močiutė ūkį pažiūrėti kartą per 3-4 metus, bet jei jau ji ūkį žiūrėdavo, tai jau anūkus vežk lauk, visko neims schmoll.gif
N kaimynų taip gyveno, o dabar daug kas tokius krūtus vaidina, kad tą numesk ten, aną numesk ten ir važiuok seksuok g.gif Jei pinigų labai daug, tai viskas įmanoma, bet juk autorė aiškiai rašė, kad jų trūksta. Už ačiū nelabai kas ypatingai aptūpinės ūkį, vaikus, jei nėra tam labai artimos giminės g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Sani* @ 2013 12 18, 16:15)

doh.gif doh.gif doh.gif
As jau visai susimaisiau, tai kame problema? Kad vyras nori, tu ne, vyras daug nori, tu mazai? Vyras nevertina tavo atlikto darbo, ar nepadeda buity?
Jei problemos tarp taves ir vyro, tai labai protinga imt, vienai islekt, bei tiketis, kad grizus problemos bus issisprendusios savaime doh.gif
Kaip viska suorganizuot, pati galva pasuk, nes juk musu pasiulymai netinka wink.gif Jei tikrai noresi, rasi iseit, neveltui yra sakoma, nera padeties be iseities, o jei neismastai, vadinasi ne labai ir nori. Kitas dalykas, suprantu, vaikai tai sventa, bet kas per daug, tas nesveika. Jau kai pradeda mamos savo vaikus nuo mazu dienu savo perdetu demesiu dusint, tai ir uzaugina pusiau neigalius, kurie po to suauge batu nemoka sau be mamos uzsirist doh.gif
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 12 18, 16:17)
Bet čia jau vėl nukrypta nuo temos klausimo. Juk klausime buvo nepakankamai sekso, o ne apskritai nebėra noro mylėtis. Ir klausiama ką daryti su vyru, ką jis gali padaryti, kaip jam išaiškinti rutinos, mažų vaikų prasmę ir pan.
Sutinki su mylimuke, kad kartais padaryti iš vaikų šiukšliadėžę užkišus hotdogais ar palikus murzinus, kad tik liktų daugiau energijos vyrui? Ar tikrai taip manai? ax.gif

As pilnai sutinku, nieko blogo jiems nenutiks, blogiau bus, jei kazkuris is sutuoktiniu kentes del to, jog nebegauna visiskai jokio demesio, nes kita puse visa save vaikams atiduoda, kam tada isvis kartu gyvent?
Atsakyti
QUOTE(*Sani* @ 2013 12 18, 16:15)
Tai va planas yra,lauksiu kol materializuosis smile.gif

biggrin.gif sėkmės belaukiant, kol višta pati į puodą įšoks.

QUOTE(Vicious Vici @ 2013 12 18, 16:23)

Jeigu jūs manot, kad vyras yra ne žmogus, o robotas, kuris pats savaime suprantama, kuris turi tik duoti ir nieko nenorėti atgal, tai išvarykit jį lauk, nes juk be to, kad jis jums nepadeda ir nesupranta, tai ženkliai sumažėtų maisto gaminimo, skalbinių, tvarkymosi, sekso reikalavimų ir kt. smegenų lesimo wink.gif
Nors mano šeimoj, ką ten šeimoj, visoj giminėj, buvo toks supratimas, kad vaikai yra visatos centras ir reikia save nugręžt visiškai, kad tik viskas vaikams ir dar kartą vaikams, aš tai nesu vaikų vergas ir nesu gyvenime vien tik mama. kažin, ar užaugusiems vaikams tikrai bus svarbu, kokiais jūs ten rūbais rengėt, ar kad kartą savaitėn pamaitinot ne naminiu šviežiu maistu. vaikai labiau įsimena su tėvais praleistą laiką, tėvų nuotaikas, tarpusavio santykius su jais ir pačių tėvų abiejų, žaidimus, keliones, laisvalaikį ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(aspYrinas @ 2013 12 18, 15:30)
As pilnai sutinku, nieko blogo jiems nenutiks, blogiau bus, jei kazkuris is sutuoktiniu kentes del to, jog nebegauna visiskai jokio demesio, nes kita puse visa save vaikams atiduoda, kam tada isvis kartu gyvent?

Kiek vaikų ant hotdogų užauginai, kad žinai, jog nieko nenutiks? g.gif Kodėl tik vaikams? Jei gamini sveikai, ruoši daug daržovių (oho kiek jos laiko atima), tai gal ir vyrui ne srutas paduodi, a? g.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2013 12 18, 15:47)
Nors mano šeimoj, ką ten šeimoj, visoj giminėj, buvo toks supratimas, kad vaikai yra visatos centras ir reikia save nugręžt visiškai, kad tik viskas vaikams ir dar kartą vaikams, aš tai nesu vaikų vergas ir nesu gyvenime vien tik mama. kažin, ar užaugusiems vaikams tikrai bus svarbu, kokiais jūs ten rūbais rengėt, ar kad kartą savaitėn pamaitinot ne naminiu šviežiu maistu. vaikai labiau įsimena su tėvais praleistą laiką, tėvų nuotaikas, tarpusavio santykius su jais ir pačių tėvų abiejų, žaidimus, keliones, laisvalaikį ir t.t.

Taip, motinystė/tėvystė yra labai sunkus, didžiulis gyvenimo uždavinys. Taip, vaikai atsimena praleistą laiką, žaidimus ir t.t., bet ir ligos, susikaupusios iš tėvų klaidų juos auginant, nuolat apie save vaikams visą jų gyvenimą primena mirksiukas.gif
Esmė: kaip visa tai subalansuoti, to ir klausia Sani. Normalių atsakymų nebuvo, tik mesk, nutrenk, palik, nedaryk, o tik tik vyrą paseksink g.gif
Atsakyti
QUOTE(aspYrinas @ 2013 12 18, 14:59)
Paprasciausia iseitis, nereikia prisigalvot ir paciam prisikurt tu problemu. Net yra sakoma, kad visos problemos tik pacio zmogaus galvoje wink.gif Galima juk i viska paprasciau ziuret.
Kalbant apie seksa, tai as pilnai suvokiu, jog su mano poziuriu, cia net nera ka veikt, nes tik UMD mano manymu renkasi moterys su sveiku poziuriu i seksa. Taip, reikia sugebet atskirt seksa nuo meiles, as nieko blogo nematau tame, kad jei vyras ar moteris nemyledami sugula. Kas cia tokio, tad ir susipazinus su kazkuo, kuri laika pabendravus, jauciant tik simpatijas nieko blogo nera tame jei pasimyli. Kitas dalykas as nelabai suprantu apie ta issireiskima, neva zmogus kaip ir tinka, bet kaip pamilt pagal uzsakyma.  g.gif Man apskritai idomu, kaip tada imanoma pamilt? Na pvz man gali zmogus isoriskai patikti, tada bendravimas, charakteris, seksas, ir tik po to gali ateit ta meile, ir jokio uzsakymo nereikia. O jei neateina tas jausmas, tai kaip ir aisku, kad ne viskas ten gerai, vadinasi kito zmogaus reikia.

Taip ir yra,bet va vis prisigalvojam,ypac moterys,man net keista labai ir neitikima,bet atrodo,kad vyrams is vis paprastesnis gyvenimas atrodo,svarbu butu pakankamai gero,kokybisko sekso ir kaip, ir gerai smile.gif
Man daugiausia cia is sios temos padejo vyru paaiskinimas kam,del ko,kiek jiems to sekso reikia,tai susivede su tuo ka pats vyras snekejo ir pasidare viskas daug aiskiau,nes buna gyvenime tarsi kazka suvoki,bet taip ne iki galo smile.gif Nes viskas prasideda nuo minties,kai supranti kita tada jau gali ir derintis. smile.gif
Kas tas UMD?
Kas cia blogo sakai,o jei moteris pastos?o noro su ja gyventi nera,kam pasekmes moteriai daugiau ar vyrui?tai cia tik viena maza dalele,maciau FB klaidzioja straipsnis(nepamenu tikslaus pavadinimo):Jei vyrai zinotu, kas yra vienos nakties seksas,jiems dingtu erekcija smile.gif
O del meiles,tai va,o jei isimyli nu ne toki jau idealu sau varianta,kaip tada?raut ta meile is sirdies?
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 12 18, 16:52)
Kiek vaikų ant hotdogų užauginai, kad žinai, jog nieko nenutiks? g.gif Kodėl tik vaikams? Jei gamini sveikai, ruoši daug daržovių (oho kiek jos laiko atima), tai gal ir vyrui ne srutas paduodi, a? g.gif
Papildyta:

Taip, motinystė/tėvystė yra labai sunkus, didžiulis gyvenimo uždavinys. Taip, vaikai atsimena praleistą laiką, žaidimus ir t.t., bet ir ligos, susikaupusios iš tėvų klaidų juos auginant, nuolat apie save vaikams visą jų gyvenimą primena mirksiukas.gif
Esmė: kaip visa tai subalansuoti, to ir klausia Sani. Normalių atsakymų nebuvo, tik mesk, nutrenk, palik, nedaryk, o tik tik vyrą paseksink g.gif

Bet matyt pas tave su teksto suvokimu visai nekazka doh.gif Prie ko cia vaiku auginimas TIK ant hotdogu? Kalba eina, kad nieko nenutiks, kad kartais, tarkim karta i sav vaikai gaus pusfabrikaciu, o ne visa gyvenima jais maitinsis.
Ligos prasideda nuo nesveiku mamu, kurios ta savo vaika gatavos vos ne atgal i gimda susikist, kad tik ne duok dieve kas jam nenutiktu. Tai ir serga tokie vaikai, nes visiskai neatsparus.
Atsakyti
VV,
sutinku su mylimuke placiaja prasme - rasiau pavyzdi apie savo drauge (ir dar kelias atsimenu), kurios kuiciasi iki negaliu. daviau pavyzdi kaip MANO DRAUGE tris valandas galva plauna, ir niekur neissiruoSia sutartu laiku su savo 8mete, kuomet as turedavau tada metinuka, o kita 7meti, ir visur pirma atlekdavau i susitikimus lauke ar miesto centre kur tardavomes, o jos dar tekdavo laukti valanda, ar PUSANTROS doh.gif tvarkytis, gamint sveikai yra viena, bet kita - yra jau pata zmogus, jo apsukos, jo kuitimosi lygis... doh.gif ir cia juoda beda zinok, jei mes nezinom kokia autore...(cia dabar sekso nelieciam, tarkim cia net ne seko tema butu, o kad ir ta pati: "neturiu draugems laiko, nes....tvarkausi ir tvarkausi doh.gif rolleyes.gif "

duosiu dar pavyzdi..mano mociute turejo 36pamokas i savaites, tai ziaurus kruvis, pusantro etato.... bet niekad taip nesikuisdavo kaip jos kolege, kuri turedavo 11pamoku, ir deliodavo, persideliodavo tas priemones, lapukus, paruostukus...jau iki ironijos ir erzinimosi....

zodziu, kiek zmoniu - tiek problemu.... doh.gif

bet sunku zmogui, sunku jei toki poziuri i tvarkymasi formuos dukrai...autore, tikiuosi taip nebus. dukra, sunus - labai jaucia mamos tvarkymosi tempus, stresavima...galima linksmai tvarkytis, kurybingai, galima gyventi taip, kad gyvenimas tampa VARDAN TVARKOS...apsirgciau DEPRESIJA ISKART....tai ne juokas, tai tragedija, kai vaikai per tokia mama irgi sitaip suvoks ta KASDIENYBE..... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 18 gruodžio 2013 - 16:18