Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (10)

QUOTE(ponia Lylia @ 2014 03 05, 12:35)
Reiks bandyti ir su rūgpieniu, nors nelabai tikiu, kad padėtų, nes pas mus tikrai sunkus atvejis, bet dėkui 4u.gif dar gavau į až vieną receptuką, bandysiu ir aną. Maniškei nelabai ir įsiūlysi, pasakė, kad to ar ano nenoriu ir viskas, negi per prievartą pilsi kaip mažam vaikui.
Dėl to užkietėjimo, manau, kažkiek prisideda charakteris g.gif

Mūsų tėvukui labai padeda pasukos wink.gif wink.gif. atrodo, kad jau jį pripratinau kiekvieną rytą išgerti pasukų wink.gif. Bet ir pritariu, kad turi įtakos ir charakteris. PVz. kai mūsų tėvukui nieko neskaudda, tada jis pradeda skūstis, kad jam užkietėję viduriai ir negali tuštintis wink.gif Mūsų tėvukas visada randa sau kokią priežastį būti dideliu ligoniu smile.gif Kad ir šiandien - temperatūros jau nėra, bet guli lovoje, todėl kateterio negali tampyti ir šlapimas bėga tvarkingai, tai jis vis bando čiupinėti pulsą ir vis sako "pas mane visai nėra pulso. visai nėra pulso" wink.gif wink.gif
Pamatavau spaudimą - kaip sveiko žmogaus smile.gif wink.gif wink.gif. Kadangi opos baigia užgyti (didžiulė padega Argosept purškalui, kažkoks stebuklas smile.gif wink.gif), tai šios dienos vinis - ieškome tėvuko pulso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vivaldi12 @ 2014 03 05, 15:32)
tai šios dienos vinis - ieškome tėvuko pulso smile.gif

pagaliau gerą ligą įsitaisėt, lotuliukas.gif turi užsiėmimą ir nei vaistų nereikia, nei tept, nei smirda.
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 03 05, 15:54)
pagaliau gerą ligą įsitaisėt, lotuliukas.gif  turi užsiėmimą ir nei vaistų nereikia, nei tept, nei smirda.

Gal smile.gif wink.gif Bet laikau paslėpus jo telefoną - bo į savo pulso paiešką ir greitąją norėjo įtraukti........ smile.gif wink.gif
Atsakyti
Dėl vidurių užkietėjimo gal ką naudinga rasit čia Užkietėjo
Teko man pačiai susidurt su šia problema, tai bent jau man kefyras, pasukos, aliejai ant tuščio skrandžio nieko nepadėjo. Padėjo dideli vandens kiekiai, judėjimas, pilvo masažai. Tačiau kritiniu atveju - tik tabletės. Dar kažkiek džiovintos slyvos (užplikai, palaikai, geri skystį ir valgai slyvas).
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 03 05, 17:03)
Dėl vidurių užkietėjimo gal ką naudinga rasit čia Užkietėjo
Teko man pačiai susidurt su šia problema, tai bent jau man kefyras, pasukos, aliejai ant tuščio skrandžio nieko nepadėjo. Padėjo dideli vandens kiekiai, judėjimas, pilvo masažai. Tačiau kritiniu atveju  - tik tabletės. Dar kažkiek džiovintos slyvos (užplikai, palaikai, geri skystį ir valgai slyvas).

Išbandyta jau beveik viskas: slyvos, aliejus ant tuščio skrandžio, pasukos, ir didesnė dalis laisvinančiųjų vaistų.Dabar jau sukame antrą ratą, tik dozes didiname ax.gif Vanduo taip pat priešas - jei pristoju kaip kokia ragana, tai sugeria, o šiaip negeria, nes....100 priežasčių atsiranda doh.gif
Atsakyti
Mes negalim daug skysčių vartoti, nes ir taip šlapimą išsiskyrimą skatinančius reikia gerti, be jų nelabai ir šlapintis išeina, nebent pakyla spaudimas. Užvakar naktį daug šlapinosi, ryte, atrodo, jau nėra iš kur, palikau kelioms valandoms, sauskelnės šlapios kiek tik įmanoma ir pati baloj guli. Nukrito spaudimas, vėl viskas grįžo į vėžes. Vakarais iš viso dažnai būna, kad sėdasi ant puodo, noras yra, o šlapintis neišeina. Taip ir keliamės nuo lovos ant tualetinės kėdės ir atgal. Paskui jau bijoti pradeda, klausiu, gal ant puodo nori, sako: bijau. Klausiu, ko? "Kad bus kaip vakar."
Papildyta:
QUOTE(vivaldi12 @ 2014 03 05, 15:32)
tai šios dienos vinis - ieškome tėvuko pulso smile.gif

Kai skaitau tokius pasakojimus, tai juokai ima biggrin.gif . Bet suprantu, kad nejuokinga namiškiams. Ir kantrybės geros reikia. Kad ir aš, pradedu kam nors pasakoti apie saviškę, tai reakcija- juokas. Tai nervas suima, nors suprantu, kas su tuo nesusidūrė pats, tas nesupras tokių bėdų.
Puskė užsieny dirba senukų slauge, su ja pasikalbu, tai jinai vis sako: turi išmokti negirdėti, ką mama sako. Taip man pataria. Bet kai pati grįžta namo pas savo beveik 90-šimtmetį dar gerai protaujantį tėvą, tai skambina ir guodžiasi biggrin.gif kai išvyksta dirbti, tai tėvas dramatizuoja, kad palieka jį vieną, o kai dukra grįžta, po kelių dienų tėvukas sako: ko tu čia pas mane kasdien ateini, aš geriau išsimiegu, kai tu nesirodai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
[quote=ponia Lylia,2014 03 05, 19:56]
Mes negalim daug skysčių vartoti, nes ir taip šlapimą išsiskyrimą skatinančius reikia gerti, be jų nelabai ir šlapintis išeina, nebent pakyla spaudimas. Užvakar naktį daug šlapinosi, ryte, atrodo, jau nėra iš kur, palikau kelioms valandoms, sauskelnės šlapios kiek tik įmanoma ir pati baloj guli. Nukrito spaudimas, vėl viskas grįžo į vėžes. Vakarais iš viso dažnai būna, kad sėdasi ant puodo, noras yra, o šlapintis neišeina. Taip ir keliamės nuo lovos ant tualetinės kėdės ir atgal. Paskui jau bijoti pradeda, klausiu, gal ant puodo nori, sako: bijau. Klausiu, ko? "Kad bus kaip vakar."
Papildyta:

O aš galvodavau, ko mama vis prašosi ant puodo, iškeliu, o ten vos truputį padaro g.gif g.gif . Dabar suprantu, kiek čia daug pas jus galima visko sužinoti. Patirtis brangesnė už bet kokias teorijas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varsa: 05 kovo 2014 - 18:25
QUOTE(varsa @ 2014 03 05, 19:24)

O aš galvodavau, ko mama vis prašosi ant puodo, iškeliu, o ten vos truputį padaro g.gif  g.gif . Dabar suprantu, kiek čia daug pas jus galima visko sužinoti. Patirtis brangesnė už bet kokias teorijas ax.gif

O ar jai nepaskirtas diuretikas koks? Maniškė geria Trifas (torasemidas), jis tuo pačiu ir mažina kraujo spaudimą. Seniau užtekdavo kas antrą dieną, dabar kasdien reikia. Kai išgeria ryte, iki pietų normaliai viskas, o paskui į vakarą vėl tas pats. Paklauskit gydytojos, kai išsirašysit vaistus, pasakykit apie sutrikusį šlapinimąsi. O jai netinsta kojos, veidas?
Ir dar, kažkada vaistinėj stovėjau eilė, prieš mane pirko vaistus žmogus, kaip supratau, mamai slaugomai, prašė tablečių, kurios atpalaiduoja makšties raumenis ir taip leidžia pūslei prisipildyti. Vaistas buvo nereceptinis. Nežinau, kiek veiksmingas, pati nesu pirkusi.

Gera tema, nors nerašydavau seniau, bet dažnai paskaitydavau.
Atsakyti
sveikutes,
daznai skaitau sia tema, nes turiu 84m. mama, kuria pati slaugau, bet ji minimaliai vaiksto, ta prasme nuo lovos iki bio tuliko ir sienom isitverdama apie savo kambari apeina. Sioj temoj man merga savo patarimais labai padejo, bet nebeuzsuka, gal anyta ja smarkiai uzkamavo g.gif
mano mama, pagal jusu aprasymus, tai ne babulyte, o auksas wub.gif
as is to pacio miesto, kaip garmina, ar panasus nikas.
Mama turi spec. poreikius nustatytus, dabar reiks bandyt slauga gaut ax.gif
Atsakyti
Man merga kazkada psichologiskai labai padejo, kai jau atrodo viskas, kad tik pati greiciau numirciau... doh.gif .
As jai dekinga, kitoms taip pat, idomu tikrai kaip pas ja reikalai su jos zuve(idejus buvo savo uosvienes foto zuvele lotuliukas.gif )... ?
Atsakyti
Pulso tėvukas neranda jau antra diena. Būtent dėl pulso "nebuvomo" nesiduoda tėvukas, kad jam apaučiau kompresines kojines - bo "visai kraujas netekės". Susirado telefoną - paskambino greitajai. Dėl pulso. Ačiū Dievui, kad nežinojo adreso..... Toliau nutyliu pokalbį...
Nieko nesuprantu, ar čia jau man stogas čiuožia, ar visgi tėvukui? smile.gif wink.gif. Pradedu galvoti, gal reikia jam kokį migdomųjų nupirkt. Gal kaip vitaminus ir sumaitinčiau juos.
Atsakyti
Pasirodo, kad tėvuko charakterio neįvertinau. Šiaip vaistus, paskirtus Kauno gydytojų geria labai nenoriai, nes "jam skrandžio opa ir uždrausta gerti", "Kauno daktarai nieko neišmano, ne sjį kaip šunį iš ligoninės išvarė"...Tačiau keisdama patalynę, kol tevukas huvo tualete radau visą maišelį vaistų, kuriuos jis atsivežė iš kaimo, prisipirkęs kaimo vaistinėje pagal televizijos reklamą smile.gif wink.gif. Vienus paslapčia geria, kad kraujas tištėtų, po to dar vienus, kad skystėtų, dar vieni, anot jo, akims ir t.t.t.t... Konfiskavau viską. Žiūriu tuos vaistus ir vis pradedu tikėti, kad vaistų reklamas per TV ir radiją reikia uždrausti smile.gif wink.gif
Atsakyti