Kai pasijumti viena visam sitam reikale, tikrai gerai, kai tokia tema yra. Issibambiu, kartais papykstu, vis lengviau... O kaip kitaip? Kitaip nebus.
Jau pavasaris, bet ir tas kazko i dusia neateina. Visur pilka ir niuru, bent kol kas.
Stiprybes visoms .
Senatvė senatvei nelygu, va tokios norėčiau
Sotus pakyšuolis
ir pyragus kepa, ir prancūzų mokosi, ir į renginius vaikšto.
Duok dieve sveikatos ir ilgų metų jai
O tai po beveik 10 metų besitęsiančių vargų su mūsų močiute aš jau buvau pradėjus galvoti, kad ilgas gyvenimas, tai nesąmonė ir kančia artimiesiems. Net nebelinkėdavau niekam "ilgiausių metų", o tik "prasmingų metų".
Sotus pakyšuolis
ir pyragus kepa, ir prancūzų mokosi, ir į renginius vaikšto.
Duok dieve sveikatos ir ilgų metų jai
O tai po beveik 10 metų besitęsiančių vargų su mūsų močiute aš jau buvau pradėjus galvoti, kad ilgas gyvenimas, tai nesąmonė ir kančia artimiesiems. Net nebelinkėdavau niekam "ilgiausių metų", o tik "prasmingų metų".
Taip jau yra su ta senatve. Vieniems ji Dievo dovana, o kitiems -.......Net nežinau....
Bet dabar apie linksmesnius dalykus
Taigi, mūsų tėvukas tampė tampė savo kateterį, kol ištampė To rezultatas - šlapimo puslės uždegimas ir temperatūra 39. Va čia ir prasidėjo mūsų linksmybės;
a. Misija neįmanoma 1 - kad išgertų tinkamus vaistus. Jų negeria, bo tvirtina, kad jam uždraudė daktaras dėl opos. Kol stoviu šalia išgeria. Bet būna, kad ir išspjauna ir paslepia po pagalve . Eilinį kartą visi daktarai blogi - kaip čia dabar jį toooookį ligonį išmetė iš ligoninės kaip šunį.
b. Misija neįmanoma 2 - kai tėvukas išprakaituoja, jį perrengti. Neužmušamas jo argumentas - o kam pererngti ir pakeisti patalynę, jei galima gulėti be patalynės?
c. Misija neįmanoma 3 - priversti gerti daugiau skyščių. Jo argumentas - o kam? Gi reikia dažnai pūslę keisti....
d. Misija neįmanoma 4 - priversti valgyti paruoštą maistą. tėukui vieną dieną mėlynės labai gerai "padeda akims", kitą dieną "jam daktaras uždraudė valgyti mėlynes, nes tuštinantis šūdas kitos spalvos būna" Ir taip su kiekvienu produktu
e. Misija neįmanoma 5 - priversti nešioti apatines kelnaites. Čia jo argumentai tokie, kad..........
Nu va, ir atsirado man šypsena Galiu vėl ramiai eiti pakeisti tvarščius tėvukui dar kartą ačiū visoms, kad esate
Bet dabar apie linksmesnius dalykus
Taigi, mūsų tėvukas tampė tampė savo kateterį, kol ištampė To rezultatas - šlapimo puslės uždegimas ir temperatūra 39. Va čia ir prasidėjo mūsų linksmybės;
a. Misija neįmanoma 1 - kad išgertų tinkamus vaistus. Jų negeria, bo tvirtina, kad jam uždraudė daktaras dėl opos. Kol stoviu šalia išgeria. Bet būna, kad ir išspjauna ir paslepia po pagalve . Eilinį kartą visi daktarai blogi - kaip čia dabar jį toooookį ligonį išmetė iš ligoninės kaip šunį.
b. Misija neįmanoma 2 - kai tėvukas išprakaituoja, jį perrengti. Neužmušamas jo argumentas - o kam pererngti ir pakeisti patalynę, jei galima gulėti be patalynės?
c. Misija neįmanoma 3 - priversti gerti daugiau skyščių. Jo argumentas - o kam? Gi reikia dažnai pūslę keisti....
d. Misija neįmanoma 4 - priversti valgyti paruoštą maistą. tėukui vieną dieną mėlynės labai gerai "padeda akims", kitą dieną "jam daktaras uždraudė valgyti mėlynes, nes tuštinantis šūdas kitos spalvos būna" Ir taip su kiekvienu produktu
e. Misija neįmanoma 5 - priversti nešioti apatines kelnaites. Čia jo argumentai tokie, kad..........
Nu va, ir atsirado man šypsena Galiu vėl ramiai eiti pakeisti tvarščius tėvukui dar kartą ačiū visoms, kad esate
Del 1-os neimanomos misijos patarimas vaistus istirpinti jam nematant sultyse ir duoti gerti kaip '' labai vitaminingas'' sultis.
Tiems senukams atrodo, kadjie visaziniai, vieni vaistu negeria del to, kad jiems ''nereikia'', kiti del to, kad tai ''nuodai'' ar dar kazkas. Tada ir ieskai apgauliu kaip tuos vaistus sukumsyti.
Vivaldi, o kiek tam senukui metu?
Pas mus kaimynas Parkinsono liga serga. Jau du metus nevaiksto, zmona felcere ji priziuri. Tai irgi girdisi kaip jai nervus tampo, isejo moiteriske is darbo, dabar namie sedi, vakar girdisi barasi jau visai is kantrybes isvesta ir verkia.
Tiems senukams atrodo, kadjie visaziniai, vieni vaistu negeria del to, kad jiems ''nereikia'', kiti del to, kad tai ''nuodai'' ar dar kazkas. Tada ir ieskai apgauliu kaip tuos vaistus sukumsyti.
Pas mus kaimynas Parkinsono liga serga. Jau du metus nevaiksto, zmona felcere ji priziuri. Tai irgi girdisi kaip jai nervus tampo, isejo moiteriske is darbo, dabar namie sedi, vakar girdisi barasi jau visai is kantrybes isvesta ir verkia.
QUOTE(cambala @ 2014 03 04, 11:00)
Del 1-os neimanomos misijos patarimas vaistus istirpinti jam nematant sultyse ir duoti gerti kaip '' labai vitaminingas'' sultis.
Mūsų tėvukui lygiai 80 metų Nors paskutiniu metu jis pasakoja, kad jam 79, nes tėvai jį metais pasendino dėl kariuomenės .
QUOTE(vivaldi12 @ 2014 03 04, 11:18)
Mūsų tėvukui lygiai 80 metų Nors paskutiniu metu jis pasakoja, kad jam 79, nes tėvai jį metais pasendino dėl kariuomenės .
Koks senas mūsų močiutei tik 23, na gal 25.... čia kai kaimynei paklausė, kada skundėsi, kaip mes ją skriaudžiam, tvora užtvėrę laikom
Sveikos Va prisėdau pailsėt po valandėlės triūso, streso. Eilinis žygis ant tualetinės kėdės. Eilinis tvrtininimas - man viskas gerai, nesilpna ir visa kt. Tik pakeliu akis pažiūrėt kaip mama, o ji susmukus be sąmonės kėdėje . Pageltus, rankos nusvirę. Na tai ne pirmas kartas, bet aš kažkodėl nepriprantu . Man ir gydytojai sako - reikia ramiai reaguot. Bet kaip? Tokiu momentu svarbiausia kažkaip greičiau į gulimą padėtį. Tai va sukaupusi jėgas įritinu į lovą ir tada jį grįžta į realybę. Na aš dar ne visai atsigavus ir dar ne visai realybėje
QUOTE(varsa @ 2014 03 04, 15:43)
Tik pakeliu akis pažiūrėt kaip mama, o ji susmukus be sąmonės kėdėje . Pageltus, rankos nusvirę. Na tai ne pirmas kartas, bet aš kažkodėl nepriprantu .
Oi, kaip suprantu būdavo ir pas mus taip. Irgi apmirdavo. Jai labai užkietėję viduriai, be arkliškos dozės vaistų niekaip, ir kai atsisėdusi pradėdavo stenėti, akys tik apsiverčia aukštyn (kaip per insulto priepuolį), lūpas susuka ir viskas, žiūriu ir nežinau ką daryti. Irgi įverčiu šiaip ne taip į lovą, maniškė sunki, paskui po kurio laiko atsigaudavo. Sykį sėdėjau šalia ir galvojau: kaip žinoti, gal jau mirė nu išprotėti galima atrodo, priprantu, bet tik kas nors panašaus, taip ir "edu į kelnes". Dabar neleidžiu ant puodo tuštintis, uždedu sauskelnes ir daro į jas.
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 03 04, 17:12)
Oi, kaip suprantu būdavo ir pas mus taip. Irgi apmirdavo. Jai labai užkietėję viduriai, be arkliškos dozės vaistų niekaip, ir kai atsisėdusi pradėdavo stenėti, akys tik apsiverčia aukštyn (kaip per insulto priepuolį), lūpas susuka ir viskas, žiūriu ir nežinau ką daryti. Irgi įverčiu šiaip ne taip į lovą, maniškė sunki, paskui po kurio laiko atsigaudavo. Sykį sėdėjau šalia ir galvojau: kaip žinoti, gal jau mirė nu išprotėti galima atrodo, priprantu, bet tik kas nors panašaus, taip ir "edu į kelnes". Dabar neleidžiu ant puodo tuštintis, uždedu sauskelnes ir daro į jas.
Mano mamai viduriai irgi užkietėja (čia turbūt visiems gulintiems ligoniams). Man kažkaip aiškino, kad dar tiesiog nusilpsta tiesiosios žarnos raumenys. Visada mūsų pagalbininkas - vaistukai, kurie liuosuoja vidurius. Taip sunku nutaikyt tinkamą dozę . Dabar mąstau, kad sekantį kartą tokiam reikalui aš jai basoną naudosiu. Bus saugiau
QUOTE(varsa @ 2014 03 04, 16:39)
Mano mamai viduriai irgi užkietėja (čia turbūt visiems gulintiems ligoniams). Man kažkaip aiškino, kad dar tiesiog nusilpsta tiesiosios žarnos raumenys. Visada mūsų pagalbininkas - vaistukai, kurie liuosuoja vidurius. Taip sunku nutaikyt tinkamą dozę . Dabar mąstau, kad sekantį kartą tokiam reikalui aš jai basoną naudosiu. Bus saugiau
Turbūt geriau tegu guli, nors gal taip ir sunkiau išsituštinti. Maniškei viduriai užkietėję seniai, kiek žinau, tai čia greičiausiai dėl insultų. Šeimos gydytoja nieko negalėjo patarti, kai pasakiau apie tuos apmirimus, pasakė, kad yra girdėjusi, jog taip būna. Laimė, draugė dirbo nervų skyriuje, dabar slaugoj, tai jinai kažkiek papasakoja apie kitus ligonius, sakė, jog taip būna gana dažnai. Yra buvę, kad po insulto atsigavę senukai siunčiami į sanatorijas, viduriai užkietėję, jei ten įvyksta panašūs priepuoliai, tai ligonis tuoj pat komandiruojamas namo.
Cia merginos paskutiniuose postuose rasot apie tustinimosi problemas , tiksliau uzkietejusius vidurius.Ligoniukai ir taip jau amziuje, kiekvienas vaistas turi kazkoki tai pasalini poveiki, ar nebandet vietoj vidurius liuosinanciu vaistu duoti paprasto rugpienio puoduka sumaisyta su saukstu aliejaus (saulegrazu ar alyvuogiu)? Tikrai padeda, veikia kaip vaistai, turetu buti itraukta i maitinimo raciona kiekviena diena.
Reiks bandyti ir su rūgpieniu, nors nelabai tikiu, kad padėtų, nes pas mus tikrai sunkus atvejis, bet dėkui dar gavau į až vieną receptuką, bandysiu ir aną. Maniškei nelabai ir įsiūlysi, pasakė, kad to ar ano nenoriu ir viskas, negi per prievartą pilsi kaip mažam vaikui.
Dėl to užkietėjimo, manau, kažkiek prisideda charakteris
Dėl to užkietėjimo, manau, kažkiek prisideda charakteris