Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (10)

QUOTE(ponia Lylia @ 2014 10 29, 14:28)
Galiu pasakyti tik apie rūpybą. Ją nustato teismas.
Pradžioj reikia, kad gydytojų komisija nustatytų nuolatinės slaugos poreikį, liaudiškai sakant, slaugą. Kai turėjom pažymą, tada kreipėmės į soc. paramos skyrių, ten pasakė, kokius dokumentus susirinkti ir nunešti į teismą, kad paskirtų posėdžio datą. Už teismo posėdį susimokėti reikėjo 140 lt kažkur. O pažymos buvo tokios: iš seniūnijos dėl gyvenamos vietos, mano charakteristika, medicininė pažyma dėl mano sveikatos, kad esu sveika ir galiu slaugyti, iš policijos lyg reikėjo, jau nepamenu, kad neteista g.gif , na, nieko ten sudėtingo, tokie visokie popieriai, krūva jų buvo. Paskui buvo teismo posėdis, nieko rimto, dalyvavo soc. skyriaus vedėja ir aš. Vedėja sakė, jei jau yra nustatyta slauga, tai nėra taip buvę, kad teismas neskirtų rūpintojo. Jokių pašalpų papildomai už tai nieks nemoka, tik man eina stažas ir nereikia pačiai mokėti sveikatos draudimo.

O dėl ateinančios slaugės, tai irgi reikia kreiptis į soc. skyrių, pusseserė turi ligotą tėvą, tai ji išsireikalavo šiaip ne taip. Nors iš "valdiškos" slaugės pagalbos nelabai kokios sulaukia senukas, papildomai samdo ir kaimynę. Bet manau, pradžioj visur reikalinga gydytojų komisijos pažyma dėl priežiūros ar slaugos poreikio.

Ačiū smile.gif
Tikriausiai tada reikia klausti gydytojos, nors, ko gero, apie oficialią slaugą čia dar kalbos net nėra, o kad man stogą rauna, nes bijau vieną palikti, tai jau mano bėdos doh.gif Nors ką gali žinoti, ko dar reikės ateityje unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ispamas @ 2014 10 29, 15:48)
Ačiū smile.gif
Tikriausiai tada reikia klausti gydytojos, nors, ko gero, apie oficialią slaugą čia dar kalbos net nėra, o kad man stogą rauna, nes bijau vieną palikti, tai jau mano bėdos doh.gif Nors ką gali žinoti, ko dar reikės ateityje  unsure.gif

Oficiali slaugytoja(kuri i namus ateina su med. issilavinimu is gydymo istaigos) kainuoja 60-70 lt darbo dienai. Nesamoniu nesamone, spaudima pamatuoja, vaistus sugirdo(ka mes paciuos mokam ar kaimynai ar pasamdyta slauge moka). Cia as rimtai sneku, nes yra Panevezyje tokia med. istaiga, kurioje mano mama buvo prisirasius pas seimos gydytoja, tai ta istaiga ir tokias paslaugas teikia. Tai pigiau nuomotis slauge per pazistamus ar laikrasti (nors ten visokiu aferistu pilna).
Kitos slaugytojos yra is soc. pagalbos skyriaus. Eini i soc. rupybos skyriu, rasai prasyma ir ateina soc. darbuotojas i namus keliom valandom per diena. I menesi tai kainuojha apie 140 lt.(ziurink kokia pensija pas ligoni). Na tie darbuotojai i parduotuve nueina, valgyt gali paruosti(zinoma nuo ju zmoniskumo priklauso), kambarius sutvarkyti. Mums tai labai rekomendavo soc. darbuotoja, bet kadangi mama svetimus visiskai ignoruoja - tai beprasmis reikalas buvo ax.gif .Dar truputeli pasitaisysiu, kad rupyba tai yra globa. As taip pat e3su mamos globeja, man nekainavo teismas, nes buvo darbo birzoj registruota.
Papildyta:
Nuo sekmadienio s.... verda, nes nuvaziavau ant tevo kapu sutvarkyt, ten brolis su broliene(su ta, kuri raudojo, kad mama paziures doh.gif ). Tai situacija- ateinu: Laba diena - laba diena. Pasikapstom, pasluoja spyglius ir: Viso gero - viso gero. Jokio klausimo ''kaip mama''. Purto ligi siandien blush2.gif .
Kaip gera, kai esi vienas vaikas, nors tokiu situaciju nebuna doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 10 29, 18:12)
.Dar truputeli pasitaisysiu, kad rupyba tai yra globa. As taip pat e3su mamos globeja, man nekainavo teismas, nes buvo darbo birzoj registruota.
Papildyta:
Nuo sekmadienio s.... verda, nes nuvaziavau ant tevo kapu sutvarkyt, ten brolis su broliene(su ta, kuri raudojo, kad mama paziures doh.gif ). Tai situacija- ateinu: Laba diena - laba diena. Pasikapstom, pasluoja spyglius ir: Viso gero - viso gero. Jokio klausimo ''kaip mama''. Purto ligi siandien blush2.gif .

Ne, globa ir rūpyba ne tas pats. Aš esu rūpintoja ir negaliu už ją pasirašyti dokumentų, net pensijos negalėčiau pasiimti. Norint gauti globą, reikia nustatyti, kad ligonis neveiksnus. Bet kaip sakė ta pati soc. darbuotoja, neapsimoka vargti, jei ligonis neturi turtinių reikalų.

Aš kažkada iš viso nėjau prie kapo, nes mačiau, kad brolis su broliene ten. Grįžau vėliau. Jis galvoja, kad turi rimtą priežastį pykti ant mudviejų. Kartais tenka susitikti nori nenori, sykį į metus. Nežinau jau kiek metų, nuo tada, kai sužinojo, kad mama viską perrašė man, nėra nė užsiminęs apie motiną. Kartais brolienė pasidomi, kai susitinkam. Vis žada užsukti aplankyti anytos. Motina laukė laukė laukė ir tebelaukia doh.gif jei dabar kada susitiksim ir paklaus, kaip sveikata, turbūt pasiūsiu į vieną rusišką vietą. Nors nepasiūsiu, mandagi aš ax.gif bet vis mintyse repetuoju atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 10 29, 19:18)
Ne, globa ir rūpyba ne tas pats. Aš esu rūpintoja ir negaliu už ją pasirašyti dokumentų, net pensijos negalėčiau pasiimti. Norint gauti globą, reikia nustatyti, kad ligonis neveiksnus. Bet kaip sakė ta pati soc. darbuotoja, neapsimoka vargti, jei ligonis neturi turtinių reikalų.

Aš kažkada iš viso nėjau prie kapo, nes mačiau, kad brolis su broliene ten. Grįžau vėliau. Jis galvoja, kad turi rimtą priežastį pykti ant mudviejų. Kartais tenka susitikti nori nenori, sykį į metus. Nežinau jau kiek metų, nuo tada, kai sužinojo, kad mama viską perrašė man, nėra nė užsiminęs apie motiną. Kartais brolienė pasidomi, kai susitinkam. Vis žada užsukti aplankyti anytos. Motina laukė laukė laukė ir tebelaukia doh.gif jei dabar kada susitiksim ir paklaus, kaip sveikata, turbūt pasiūsiu į vieną rusišką vietą. Nors nepasiūsiu, mandagi aš ax.gif bet vis mintyse repetuoju atsakymą.

Mano mama tai niekam niekjo neaprasius. Vnz, isigijo brolis mamos buta nelabai saziningu budu(kai mire tetis, buvo ju bendras turtas sugyventas, jau anksciau rasiau, nebenoriu knistis...) . Dabar gyvenam mama ir mano vyras su vaiku mamos bute, o tas butas dokumentaliai mano mamos, brolio ir mano maza dalis. Isremontavom ta buta(nes gyvent utopinem salygom nebuvo imanoma) uz mamos ir mano lesas, o dabar dar esu skolinga savo broliui..., kuris net nepaklausia kaip mama laikosi... doh.gif . Na tiesiog kartais norisi laukais begti ir kilpa paciai mautis, bet negali, reikia temt, nes kitaip nebus verysad.gif ..
Ir dar broliene(na pas mus miestas didelis kaimas) sugeba pliurpt, kad is mamos lesu gyvenu ir niekur nedirbu... Nu apsimoka gi doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 30 spalio 2014 - 00:58
QUOTE(cambala @ 2014 10 30, 01:56)

Nieko nepadarysi, yra kaip yra.
Ai, aš kartais ir pasidžiaugiu: nereikia bent veidmainiauti susitikus, kad viens kitam rūpim. Dėl manęs tai tegu nesirodo dar 10 metų, tik mamos gaila.

Šiąnakt vėl susisuko galva, paguldžiau blaivia galva, taip bent atrodė, kažkur pusę 12 prasidėjo doh.gif veidas sutinęs, į save nepanaši, duodas po lovą, nežino kur esanti, davėsi kažkur geras 2 val., tai dar 1 tabletę sugirdžiau, užmigo, ryte vėl šūkavimai, kažkur 2 valandas ištisai. Tik nors tiek, kad nepikta šįsyk. Paskui užmigo, dieną vos priplėšiau, pavalgė ir vėl užmigo. Dabar susirūpinusi, nusiminusi, kad ją apvogė, jaučiu, naktį vėl bus tas pats sad.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 10 29, 19:12)

Sveikutes,
va sis variantas mano situacijoj, as viena ir mama tik man priziuret.
Maniske savam prote, nors depresija 25m. tesiasi, rami, tik, kai man reik vaziuot Panevezin, jai atrodo, kad isvaziuoju ilgam, nors cia tik issimaudau, permiegu ir atgal. Pas ja kaimyne ateina, kai manes ner, valgyt pasildo, nakciai pampersa uzdeda, o diena ji naudojasi bio tuliku, kuris 0.5 m. nuo lovos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2014 10 31, 16:21)
Sveikutes,
va sis variantas mano situacijoj, as viena ir mama tik man priziuret.
Maniske savam prote, nors depresija 25m. tesiasi, rami, tik, kai man reik vaziuot Panevezin, jai atrodo, kad isvaziuoju ilgam, nors cia tik issimaudau, permiegu ir atgal. Pas ja kaimyne ateina, kai manes ner, valgyt pasildo, nakciai pampersa uzdeda, o diena ji naudojasi bio tuliku, kuris 0.5 m. nuo lovos ax.gif

Ta pati velniavia verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 10 29, 20:18)

Butent tos apkalbos ir nervina. *****, patyskada paimtu ar kaip mano atveju butu bent syk paeme, bet ne kur tau, tik paplavom ir liezuviais apapilti moka.
Vakar nuvaziavom pas anyta ant kapo ir vel sokas.
Kapas sutvarkytas, geles padetos, zvakiu pristatyta. Na ne jau kazkam sazine atsirado ar babule naktimis ankytis pradejo g.gif
Is vienos puses labia dziaugiuosi,o is kitos pasiruosiau visa amunicija tvarkymui ,tiek tempiau,ojos neprireike blink.gif puokste padejom ,zvakiu pridegem ir su ivairiom mintim grizom I miestelio svente tongue.gif
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...i.d?id=66314430
pilnai pritariu...
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 11 07, 07:44)

O man ta Vanagaite jau dabar demencija serganti atrodo... ax.gif
Kazko plysauja, neaisku ko, jau kiek laiko skaitau jos straipsnius, Dievulis mat atsirado doh.gif blush2.gif , nepatinka, nepajegi - neziurek, ko pasieme savo teva is seneliu namu??? Asmeniskai man ji - kazkokia neaiski asmenybe su savo nuomone. Valio, taip galvoja, jos pasirinkimas. As galvoju kitaip. Mano mama yra mano mama, mano labai artimas zmogus (ne anyta, nors jai irgi padeciau, jei reiktu ), as ja labai myliu, ji nekalta, kad susirgo tokia liga. Kaltu isvis nera. Yra tik vienas Dievas, kuris viskam valdovas, gal tai kazkoks isbandymas(tikrai nesigilinsiu daugiau kas ir kaip)? Vanagaite - zmogus, kuriam reikia kazkokio demesio, nebutu pas ja tos problemos(nors tevus ziurewjo jos sesuo), atsirastu kita... doh.gif
O cia ponia Vanagaite teigia us visus bendrai paemus??? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 11 07, 14:00)
O man ta Vanagaite jau dabar demencija serganti atrodo... ax.gif
Kazko plysauja, neaisku ko, jau kiek laiko skaitau jos straipsnius, Dievulis mat atsirado doh.gif  blush2.gif , nepatinka, nepajegi - neziurek, ko pasieme savo teva is seneliu namu??? Asmeniskai man ji - kazkokia neaiski asmenybe su savo nuomone. Valio, taip galvoja, jos pasirinkimas. As galvoju kitaip. Mano mama yra mano mama, mano labai artimas zmogus (ne anyta, nors jai irgi padeciau, jei reiktu ), as ja labai myliu, ji nekalta, kad susirgo tokia liga. Kaltu isvis nera. Yra tik vienas Dievas, kuris viskam valdovas, gal tai kazkoks isbandymas(tikrai nesigilinsiu daugiau kas ir kaip)? Vanagaite - zmogus, kuriam reikia kazkokio demesio, nebutu pas ja tos problemos(nors tevus ziurewjo jos sesuo), atsirastu kita... doh.gif
O cia ponia Vanagaite teigia us visus bendrai paemus??? blink.gif

As jos mintims visiskai pritariu.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2014 11 07, 14:11)
As jos mintims visiskai pritariu.

Kiek zmoniu - tiek nuomoniu.
Jau uztenka paziureti kaip vyro ir moters santykius analizuoja doh.gif ...
Atsakyti
Ką aš žinau, atrodo, protingai kalba moteris, praktiškai nėra su kuo nesutikti, kai pagalvoji. Bet vis tiek kažkas ne tooo g.gif Širdis atmeta.

Nors apie gyvybės išsaugojimą po insultų, infarktų vaistų, aparatūros pagalba irgi sakiau tą patį. Dar kai jauną žmogų gelbėja, suprantama, bei kai 70-80-tmetį, tai kartais visokių minčių ateina. Nors kas pasakys, kur ta riba, kai reikia gelbėti iš paskutiniųjų, ir kada palikti su minimalia priežiūra. Nėra jos. Juk visos turbūt matėm, kaip senukas dejuoja, kad ilgai nenumiršta, bet tik suskausta kas nors smarkiau, tik pasijunta blogai, išsigąsta, kad jau mirti reiks smile.gif
Kažkaip pagalvojau, kad gaila, jog nėra ko paklausti, kažin kaip prieš kokius 50-80 metų ar buvo tiek senų žmonių ant lovos, metų metus vegetuojančių g.gif Tikrai būtų įdomu sužinoti.

Taip apytikriai dabar suskaičiavau, kiek mamai sugirdau tablečių per dieną: apie 14 doh.gif ir tai tik tabletės, neskaitant visokių skysčių- lašiukų, miltukų, sirupų ir čia tokios dienos, kai mama geriau jaučiasi, racionas. Kai nekyla spaudimas, kai nieko neskauda, kai psichinė būklė normali. Taigi vat.
Atsakyti