Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (10)

QUOTE(jolantoska @ 2014 10 08, 08:46)
Merga laikykis , tavęs mažiukei labiau reikia.

Skaitau ir net palengvėjo - ne pas mane vieną toks pragaras...
O aš jau galvojau, kad gal kalta, kad nemoku su senu žmogumi sutarti, kad gal nedėkinga, nekantri esu.
daug informacijos internete skaičiau apie senatvines demencijas ir depresijas, bet taip sunku susitaikyti su tuo, kad kažkada buvęs protingas žmogus senatvėje taip (atsiprašau už žodį, bet kito nerandu) nukvailėja.
O dar pilnatis užėjo...
Dievulėli, Dievulėli, koks pakilimas...
Atsakyti
QUOTE(dilailaila @ 2014 10 08, 09:04)
Skaitau ir net palengvėjo - ne pas mane vieną toks pragaras...
O aš jau galvojau, kad gal kalta, kad nemoku su senu žmogumi sutarti, kad gal nedėkinga, nekantri esu.
daug informacijos internete skaičiau apie senatvines demencijas ir depresijas, bet taip sunku susitaikyti su tuo, kad kažkada buvęs protingas žmogus senatvėje taip (atsiprašau už žodį, bet kito nerandu)  nukvailėja.
O dar pilnatis užėjo...
Dievulėli, Dievulėli, koks pakilimas...

Sveika, uzsukus i si skyreli smile.gif .
jau tikrai, sunkiausia yra mums, kurie priziuri. Musu ligoniukai gyvena ''savam pasauly'', jau mums nervai irgi nelaiko, uzrinki, pyksti, o paskui sazine grauzia ir kyla tokios mintys, kad su senais zmonemis elgtis nemokame verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 10 08, 17:17)
Sveika, uzsukus i si skyreli smile.gif .
jau tikrai, sunkiausia yra mums, kurie priziuri. Musu ligoniukai gyvena ''savam pasauly'', jau mums nervai irgi nelaiko, uzrinki, pyksti, o paskui sazine grauzia ir kyla tokios mintys, kad su senais zmonemis elgtis nemokame verysad.gif .

Ir kažkodėl jauti kažkokią gėdą nežinia prieš ką unsure.gif
Atsakyti
O jum nekyla minčių apie savo senatve,kaip jai ruostis?Kad neapkrauti vaikų sunkia slaugos nasta?
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2014 10 08, 17:56)
Ir kažkodėl jauti kažkokią gėdą nežinia prieš ką  unsure.gif

Merga, o tau prieš ką ir dėl ko gėdą jaust ?????? Kad maitinai, skalbei, buvai šmeižiama . Tu padarei viską taip kaip ir reikėjo. Neišmetei į gatvę, nenutrenkei į kokius slaugos namus, tempei ant savo pečių savo ir jos gyvenimą. Tau ir visoms slaugančioms tokius ligonius medalius kabint reikia.
Atsakyti
Šiandien gal matėt laidą apie eutanaziją? Nežiūrėjau ištisai, mačiau tarpą, kai Rūta Vanagaitė užsiminė apie slaugomus ligonius, kita ponia šoko ginčytis, kad skiriama net 60 lt gydytojo atvykimui pas ligonį į namus doh.gif kažin ką pasakytų šeimos gydytoja, jei paprašyčiau atvykti nors tą vieną sykį per mėnesį pas mamą g.gif kas tas vienas sykis doh.gif nors ir to pačio nėra. Ką ten apie gydytojus kalbėti, jei bendruomenės slaugytoja per pusantrų metų buvo gal kokius 3 sykius pačioj pradžioj, kai paskyrė nuolatinę slaugą. Tiesa, paskambino sykį, kai kur susitinkam, paklausia, kaip sekasi smile.gif matyt, pamatė, kad prižiūrima, tai ko daugiau galvą kvaršintis. O tuo pačiu metu eina vajus dėl kaimo med. punktų panaikinimo-išlikimo. Na, man tai jie tikrai nereikalingi, gali uždaryti nors ir šiandien schmoll.gif Gerai, kad kaimynė dirba slaugos skyriuj, tai ir dėl vaistų, ir šiaip pasitariu. O taip tai nežinau, ką reiktų daryti.

O dėl kaltės- ji pastoviai šalia.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 10 08, 19:32)
O jum nekyla minčių apie savo senatve,kaip jai ruostis?Kad neapkrauti vaikų sunkia slaugos nasta?

Ka Jus tuo klausimu norit pasakyti?
Kyla mintys jau senai. Savo vaikui pasakiau, kad jei jau man stogas nuvaziuos - tegu atiduoda i seneliu namus, o jis sako ''ne, zinai, kad neatiduosiu''. Ir ka, cia kazkaip gaunasi neapsikrovimas tais senais tevais, bet kaip taip turi buti. Kas ten zino kokia ta senatve bus, gal geriau gyvenkim sia diena, o bus kaip bus.
Mano mama neprase manes kad ja priziureciau. Paprasciausiai matai, kad tavo artimas zmogus jau nebegali savimi pasirupinti ir viskas. Tevas buvo iki pat paskutiniu dienu gyvenime nedejavo, neprase nieko, kad tik vaiku neapkraut. Net operuotis vienas nuejo, nieko mums nesakes(tipo nieko nezinosim, nesinervuosim), bet kai po operacijos komplikacijos buvo - tai jau pati laksciau ir bariausi kad nieko nesake.
Yra tokiu dalyku, kurie gyvenime darosi todel, kad taip reikia ir nera tam paaiskinimo.
O jei dar dabar atsiset ir pradet galvot kas va bus su manim, kai as susensiu, ar pakeis kas pampersa ar paduos vandens verysad.gif doh.gif , gal geriau nereikia galvoti, ruostis. Kai ateis ta senatve - tai ir bus kaip bus. Nieko nepakeisi.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 10 08, 20:32)

Savo vaikam sakiau sakau ir sakysiu: jie tik man bus ku-ku, vesk i miska ir kask po obele lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

O jei rimtai pamasatu kas butu jeu butu, manau mano vaikai priims protinga sprendima pagal aplinkybes...
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 10 09, 08:47)
Ka Jus tuo klausimu norit pasakyti?
Kyla mintys jau senai. Savo vaikui pasakiau, kad jei jau man stogas nuvaziuos - tegu atiduoda i seneliu namus,

Ne taip lengva i tuos seneliu namus patekti verysad.gif Lietuvoj seneliu daugeja, o jaunimo mazeja, gal musu laikais is viso Lietuva bus vieni seneliu namai doh.gif
Irgi sakau-pasensiu, bus kuku, vezkit be gailescio, tik lankykit, nepamirskit, ale jei tas mano isvezimas vaikui kainuos apie 2000-2500 menesiui? unsure.gif Is kur pas ji tokios sumos, jei jie augins savo vaikus? g.gif Zodziu, tik uz pensija manes jokie seneliu namai neziures verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2014 10 10, 08:41)
Savo vaikam sakiau sakau ir sakysiu: jie tik man bus ku-ku, vesk i miska ir kask po obele  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

O jei rimtai pamasatu kas butu jeu butu, manau mano vaikai priims protinga sprendima pagal aplinkybes...

Žinai, kai slaugiau mamytę vaikui irgi skiau ir aš ir MB: nevark, kai mes tokie būsim. Vežk į namus, kur žmonės dirba savo darbą, kurie skirti tokiems žmonėms. Nesigadink sau ir savo šeimai gyvenimo. Žinai ką atsakė? Ogi sako:
-Ko patys nevežat? Lengva jums pasakyt.
Kol mamytė sveika buvo irgi tą patį sakydavo. Nukvaksiu, vežkit į valdišką įstaigą. Gyvenkit savo gyvenimą, o pati žinai, negali išvežti savo. verysad.gif
Sunku, labai sunku. Mamytės jau nėra beveik metai, bet pasekmės....., jios lieks visam gyvenimui. Nenoriu plėstis, bet ne tik aš, visa šeima tapom kitokie. Ypač gaila vaiko. Jam tikrai mažai manęs buvo. Mažai ta prasme-pokalbių, buvimo šalia, ramybės. verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 10, 08:49)
Ne taip lengva i tuos seneliu namus patekti verysad.gif Lietuvoj seneliu daugeja, o jaunimo mazeja, gal musu laikais is viso Lietuva bus vieni seneliu namai doh.gif
Irgi sakau-pasensiu, bus kuku, vezkit be gailescio, tik lankykit, nepamirskit, ale jei tas mano isvezimas vaikui kainuos apie 2000-2500 menesiui? unsure.gif Is kur pas ji tokios sumos, jei jie augins savo vaikus? g.gif Zodziu, tik uz pensija manes jokie seneliu namai neziures verysad.gif

Užtat, reikia jau dabar pradėt kaupt tam reikalui.
Atsakyti
Na,man virš penkiadesimties,bet turiu didelių atminties bedų,matomai nuo depresijos.Pvz,vaziuodama pas dukrą labai rupinaus ryziu isiddeti,o samone nesuregavo,kad sasliku puodas neįdetas masinon. doh.gif Grįzti teko....Gaila,bet planai ir mintys apie ateitį neplatūs ,siekiai be polekio,trumpalaikiai.....,Turiu galimybes dideles.tik neturiu noro,nematau perspektyvos jomis naudotis.Rasau ,aiskinuos del to.kad esu sios temos sekeja,rupinuos savim,jei ką ax.gif Nenurasykit negatyvias nuotaikas depresijai,ir dukros supranta,mato,kad kazin ar savarankiska busiu po kokio desimtmečio. Seneliu namuose leis gyventi,jau dabar susitarusios esam.Turiu namą,gal uzteks jo vertes senatvei.Man demencijos nera,dare tyrimus,geriu prostamolį hihihi.gif
Promistarą ,bet kimba į skrandį,ilgai negersiu.Va taip schmoll.gif
Atsakyti
Nezinau, man rodos nereikia pesimistiskai apie savo ta senatve galvot. Na yra atminties sutrikimai, bet nebutinai galima susirgti kokiu ten Alzheimeriu. Jus geriau ismokit sia diena dziaugtis, kad atsikeliat, savo kojom vaikstot, vaikus turit, turit ka pavalgyt... Galima vardint ir vardint, aisku, kada depresija uzpuola irgi nekas, bet kazkaip reikia stengtis nepasiduoti.

O kas labai jau norim i seneliu namus(na galvojam apie tai ax.gif ) - tai gal reikia jau dabar emigruot i kokia Vokietija, va kai susensim ir nukvaksim - ne vaikai tures pinigus uzdirbti ant seneliu namu, o valstybe pasirupins ax.gif .
Atsakyti