Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (10)

O mano sieloj šventė - močiutę METAMS išvežėm pas jos dukrą. thumbup.gif drinks_cheers.gif biggrin.gif
LAISVĖ LAISVĖ LAISVĖ, išėjau iš kalėjimo, galiu grįžt kada noriu, daryt ką noriu.
Iš tos laimės išlėkėm savaitei į Austrijos Alpes. Pagaliau gyvenimas sugrįžo į normalią vagą, kad ir metams, bet vis tiek gera.
Tik vat kambario dar negaliu išvėdint, čiužinį išnešiau, viską išskalbiau, vis tiek smirda. Laimė, kad dabar vasara, tai langas ištisai atidarytas.
O ta persekiojimo baimė, kad tuo išlys močiutė iš už kampo dar liko, pakeliu akis, o ten - tuščia, jos nėra thumbup.gif
MB sesuo skundėsi, kad dabar ją ištisai sekioja, niekur nepaleidžia.
Apsaugok, viešpatie, nuo tokios senatvės. Gaila man močiutės, juk žmogus nekaltas, kad tokia bjauri liga užklupo, bet ...

Beje, bendravau su slovake, kuri įsidarbinusi per agentūrą ir Vokietijoj prižiūri senutę. Agentūra nuo pasienio nuveža į darbo vietą, sutvarko oficialiai visus dokumentus. Dirba po mėnesį (keičiasi pamainom su kita slauge). Situacija senutės panaši kaip mūsų, paduot valgyt, padėt susitvarkyt tualete, o svarbiausia - būti kartu. Ji budi visą parą, pati perka, gamina maistą, tvarko namus. Pora kart savaitėj jas aplanko ligonės sūnus, kuris gyvena tam pačiam mieste, užima aukštas pareigas, jo žmona nedirba, bet prižiūrėt nenori. Patikrina ar viskas gerai, pakalbina. Už mėnesį į rankas slaugė gauna 1200 EUR.

Sėkmės, kantrybė ir ištvermės Jums visoms 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 08 19, 08:43)
O mano sieloj šventė - močiutę METAMS išvežėm pas jos dukrą.  thumbup.gif  drinks_cheers.gif  biggrin.gif
LAISVĖ LAISVĖ LAISVĖ, išėjau iš kalėjimo, galiu grįžt kada noriu, daryt ką noriu.

Sėkmės, kantrybė ir ištvermės Jums visoms  4u.gif

Oho kokios naujienos bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif galima pavydėti baltu pavydu na taip biški biški biggrin.gif ax.gif . Sveikinu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos visos diskutuojancios 4u.gif
Atleiskit, kad ilindau i tema su tokiu klausimu.... jei galima paimti globoti vaika is globos namu, ar galima paimti globoti vienisa svetima mociute is seneliu namu? isveztas zmogus i seneliu namus, kaip suprantu, yra laisvas - valstybes - jei artimieji jo atsisake - taigi, as galiu pretenduoti ta zmogu pasiimti su savimi? ypac jei tokia mociute sutinka buti mano globojama, o artimiesiems ji tapusi nasta...?
bet velgi - kyla klausimas, gal seneliu namai (jei ne privatus) gauna gerus pinigus uz senelius ir jie man mociutes visai nenores atiduoti? unsure.gif
Gal susiduret?
ir koks teisininkas galetu patarti?
g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 08 22, 17:35)
ar galima paimti globoti vienisa svetima mociute is seneliu namu?

kiek aš žinau, globa skiriama teismo keliu, netgi vaikams ir reikia gauti kitų vaikų sutikimą.
Gal kitos daugiau pakomentuos....
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 08 22, 16:35)
Sveikos visos diskutuojancios  4u.gif
Atleiskit, kad ilindau i tema su tokiu klausimu.... jei galima paimti globoti vaika is globos namu, ar galima paimti globoti vienisa svetima mociute is seneliu namu? isveztas zmogus i seneliu namus, kaip suprantu, yra laisvas - valstybes - jei artimieji jo atsisake - taigi, as galiu pretenduoti ta zmogu pasiimti su savimi? ypac jei tokia mociute sutinka buti mano globojama, o artimiesiems ji tapusi nasta...?
bet velgi - kyla klausimas, gal seneliu namai (jei ne privatus) gauna gerus pinigus uz senelius ir jie man mociutes visai nenores atiduoti?  unsure.gif
Gal susiduret?
ir koks teisininkas galetu patarti?
g.gif

jeigu žmogus veiksnus, nėra jokių apribojimų dėl protinės negalios, galite globoti kaip ir kiekvieną iš čia rašančių...močiutė nutraukia sutartis su globos namais ir pirmyn. Toliau tik jūs kursite emocinius ir turtinius santykius.
Jeigu yra apribojimų dėl veiksnumo, tuomet globa periimama tik teismu.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2014 08 25, 13:24)
jeigu žmogus veiksnus, nėra jokių apribojimų dėl protinės negalios, galite globoti kaip ir kiekvieną iš čia rašančių...močiutė nutraukia sutartis su globos namais ir pirmyn. Toliau tik jūs kursite emocinius ir turtinius santykius.

Sunute, aciu !
Atsakyti
Sveikos. Įlindau trumpam tik pasiguosti,ka mano anytą ištiko insultas. Yra pilnai paralyžuota kairė pusė, kas bus toliau sunku spręsti. tikimės, kad neliks gulinti,laikas parodys...
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2014 09 15, 22:15)
Sveikos. Įlindau trumpam tik pasiguosti,ka mano anytą ištiko insultas. Yra pilnai paralyžuota kairė pusė, kas bus toliau sunku spręsti. tikimės, kad neliks gulinti,laikas parodys...

Stiprybes Jusu seimai 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2014 08 25, 15:24)

Labai nustebčiau, jei globos namai taip lengvai atiduotų svetimam žmogui senuką, kuris pvz. ant patalo. Kitaip jie liktų tušti o slaugės be darbo biggrin.gif Ir senukai turi būt dar ne visai senukai, kad patys sutartis nutraukinėtų ar kitus dokumentus tvarkytųsi, paprastai tai daroma per įgaliotą asmenį.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 09 16, 09:47)
Labai nustebčiau, jei globos namai taip lengvai atiduotų svetimam žmogui senuką, kuris pvz. ant patalo. Kitaip jie liktų tušti o slaugės be darbo  biggrin.gif Ir senukai turi būt dar ne visai senukai, kad patys sutartis nutraukinėtų ar kitus dokumentus tvarkytųsi, paprastai tai daroma per įgaliotą asmenį.

Kas nori paimti sena zmogu is seneliu namu - turi tapti jo globeju (per teisma), neziurint turi tas senukas vaiku ar artimuju ar yra visiskai vienisas.
O kad rasote, kad globos namai ir slauges liktu be darbo, tai yra tom slaugem darbo. Ir su svetimu, pagyvenusiu zmogumi tikrai niekas nepuola savo gyvenimo apkrauti. Savus i globos namus atiduoda, o cia svetimus puls traukti is globos doh.gif . Na gal yra viena kita isimtis gyvenime, bet cia jau labai pasiaukojanciam reikia buti, arba ta s senukas koks milijardierius yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 16 rugsėjo 2014 - 10:28
QUOTE(merga @ 2014 09 15, 23:15)

Laikykis merga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2014 09 15, 23:15)

4u.gif belieka užjaust tave, ir kūdikis namuose, ir dar toks ligonis

QUOTE(cambala @ 2014 09 16, 11:20)
Kas nori paimti sena zmogu is seneliu namu - turi tapti jo globeju (per teisma), neziurint turi tas senukas vaiku ar artimuju ar yra visiskai vienisas.
O kad rasote, kad globos namai ir slauges liktu be darbo, tai yra tom slaugem darbo. Ir su svetimu, pagyvenusiu zmogumi tikrai niekas nepuola savo gyvenimo apkrauti. Savus i globos namus atiduoda, o cia svetimus puls traukti is globos doh.gif . Na gal yra viena kita isimtis gyvenime, bet cia jau labai pasiaukojanciam reikia buti, arba ta s senukas koks milijardierius yra.

Pritariu, nežinau kokia turėtų būti situacija, kad kiltų mintis svetimą ligonį pasiimti. Nuo savo stogas važiuoja, o čia svetimas
Atsakyti