Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (10)

Tikrai nereikia seimos pajamu, slaugos pinigai yra ligonio (ir nepriklauso dirba ar nedirba tie priziurintieji ir seimos nariai).
Dar pasikartosiu, kad siame forume skaiciau, jog jei svetimas asmuo(zentas ar marti) yra ligonio globejas paskirtas teismo - tas globejas gauna kazkokia pinigine ismoka. Kiek tame tiesos - nezinau, bet sioje temoje gal pries pora metu skaiciau.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 07 04, 11:00)
Tikrai nereikia seimos pajamu, slaugos pinigai yra ligonio (ir nepriklauso dirba ar nedirba tie priziurintieji ir seimos nariai).
Dar pasikartosiu, kad siame forume skaiciau, jog jei svetimas asmuo(zentas ar marti) yra ligonio globejas paskirtas teismo - tas globejas gauna kazkokia pinigine ismoka. Kiek tame tiesos - nezinau, bet sioje temoje gal pries pora metu skaiciau.

Taip, būtent tai ir bandėm susitvarkyti, bet reikėjo visų šeimos narių pajamų ir gavosi šnipštas.
Juk gyvenom iki šiol be valdiškos paramos ir nesiskundėm ir toliau gyvensim.
Mano babūnei sveikata streikuoja . ax.gif
Atsakyti
[quote=merga,2014 07 04, 13:55]
Taip, būtent tai ir bandėm susitvarkyti, bet reikėjo visų šeimos narių pajamų ir gavosi šnipštas.

Atsprasau, kad isikisiu. Mano vyras pirmadieni gavo tevo nuolatines slaugos pazymejimas ir tikrai zinau, kad jokiu seimos nariu pajamu niekur nereikejo pateikineti. Vyras mane, kad tuos 900 Lt pervedines butent jam i saskaita, taciau jam buvo paaiskinta, kad tie pinigai yra serganciojo, o ne jo. Taip kad manau, jog Merga kazka ne taip suprato arba ne apie nuolatine slauga eina kalba.
O kas konkreciai Merga taves prase seimos nariu pajamu? SODRA? Soc. rupyba? Slaugos poreiki nustatanti komisija?
Atsakyti
QUOTE(besitikinti @ 2014 07 09, 11:18)
Atsprasau, kad isikisiu. Mano vyras pirmadieni gavo tevo nuolatines slaugos pazymejimas ir tikrai zinau, kad jokiu seimos nariu pajamu niekur nereikejo pateikineti. Vyras mane, kad tuos 900 Lt pervedines butent jam i saskaita, taciau jam buvo paaiskinta, kad tie pinigai yra serganciojo, o ne jo. Taip kad manau, jog Merga kazka ne taip suprato arba ne apie nuolatine slauga eina kalba.
O kas konkreciai Merga taves prase seimos nariu pajamu? SODRA? Soc. rupyba? Slaugos poreiki nustatanti komisija?

Socialine darbuotoja, kuri tvarko pasalpas. su visais gautais popieriais, turejome pristatyti ir savo seimos pajamas.
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2014 07 09, 14:31)
Socialine darbuotoja, kuri tvarko pasalpas. su visais gautais popieriais, turejome pristatyti ir savo seimos pajamas.

Na atrodo suprantu apie ka cia eina kalba. Jus kalbate ne apie nuolatine slauga, o apie kazkokias socalines pasalpas ar kompensacijas, kas neturi jokio rysio su slauga ar prieziura. Jums reikia skubiai kreiptis i seimos gydytoja su prasymu pradeti nuolatines slaugos procedura. Ji parengia dokumentus, ivertina ligoni ir viska siuncia komisijai. Nepatingekite, pavarkite paskutini karta ir bent jau finansiskai turesite siokia tokia parama.
Atsakyti
QUOTE(besitikinti @ 2014 07 10, 10:06)
Na atrodo suprantu apie ka cia eina kalba. Jus kalbate ne apie nuolatine slauga, o apie kazkokias socalines pasalpas ar kompensacijas, kas neturi jokio rysio su slauga ar prieziura. Jums reikia skubiai kreiptis i seimos gydytoja su prasymu pradeti nuolatines slaugos procedura. Ji parengia dokumentus, ivertina ligoni ir viska siuncia komisijai. Nepatingekite, pavarkite paskutini karta ir bent jau finansiskai turesite siokia tokia parama.

Supratau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(besitikinti @ 2014 07 10, 11:06)

Taip jus teisi. Nereikėjo (gaila, kad būtuoju laiku apie tai galiu kalbėt cray.gif )jokių šeimos pajamų pateikinėt. Tvarkaiusi šiemet balandžio mėn (tiesiog baigėsi ankstesnės nustatytos nuolatinės slaugos terminas). Antrą kart komisija buvo paskyrusi neribotam terminui. Deje mamytė po mėnesio paliko mus cray.gif
Atsakyti
QUOTE(varsa @ 2014 07 10, 13:16)
Taip jus teisi. Nereikėjo (gaila, kad būtuoju laiku apie tai galiu kalbėt cray.gif )jokių šeimos pajamų pateikinėt. Tvarkaiusi šiemet balandžio mėn (tiesiog baigėsi ankstesnės nustatytos nuolatinės slaugos terminas). Antrą kart komisija buvo paskyrusi neribotam terminui. Deje mamytė po mėnesio paliko mus cray.gif

mes jau irgi gavom neribotam, ko gero, dar kokius 10 metų teks naudotis ta parama
Jūs taip gražiai apie mamytę kalbat, gal rami ligonė buvo ?
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 07 10, 14:41)
mes jau irgi gavom neribotam,  ko gero, dar kokius 10 metų teks naudotis ta parama
Jūs taip gražiai apie mamytę kalbat, gal rami ligonė buvo ?

Buvo rami. Ramiai ir paliko šį pasaulį . Problema buvo tik tame, kad ji negalėjo vaikščioti ir buvo sutrikusi galvos smegenų kraujotaka, ko pasekoje dažnai užeidavo silpna. Visos kitos bėdelės - niekai. Visąlaik sąmoninga, neskaitant laikotarpių, kai tekdavo ligoninėse pabūt. Ją labai neigiamai veikdavo raminamieji , kurie jai sutrikdydavo mąstymą, orientaciją ir paskutines jėgas sumažindavo. Parsiveždavau namo, tada vėl sustiprėdavo, kaip pati sakydavo,, išsipagiriodavo" nuo tų vaistų ir taip du metelius gyvenom cray.gif : Skaudu cray.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varsa: 10 liepos 2014 - 16:46
QUOTE(varsa @ 2014 07 10, 16:45)
Buvo rami. Ramiai ir paliko šį pasaulį  . Problema buvo tik tame, kad ji negalėjo vaikščioti ir buvo sutrikusi galvos smegenų kraujotaka, ko pasekoje dažnai užeidavo silpna. Visos kitos bėdelės - niekai. Visąlaik sąmoninga, neskaitant laikotarpių, kai tekdavo ligoninėse pabūt. Ją labai neigiamai veikdavo raminamieji , kurie jai sutrikdydavo mąstymą, orientaciją ir paskutines jėgas sumažindavo. Parsiveždavau namo, tada vėl sustiprėdavo, kaip pati sakydavo,, išsipagiriodavo" nuo tų vaistų ir taip du metelius gyvenom cray.gif  : Skaudu cray.gif

Uzuojauta Jums, varsa 4u.gif , del Jusu mamytes verysad.gif .
Va as galvoju (nors nervu jau pati nebeturiu), numirs mano mama (nors ir kartais sunkiai man iseina valdytis) ir nebebus pasaulyje pacio brangiausio zmogaus, to, kuris niekada neisduos, nepaliks ir myles savo pacia didziausia meile(as neturiu galvoje neadekvataus elgesio protrukius) verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 07 14, 12:15)
ir myles savo pacia didziausia meile(as neturiu galvoje neadekvataus elgesio protrukius) verysad.gif .

o jūs manote, kad pasaulyje nebesiorientuojantis, socialiai miręs žmogus dar sugeba kažką mylėt?
Kai paklausiu ko verkiat, ko bijot, atsako: "kai MANE paliksit, kas MAN valgyt paduos, kur AŠ miegosiu, kas MAN rūbus išplaus ?"
Kai susitiko savo seserį, paklausė: "o labas, tai tu dar nenumirei?"
Kai mirė jos brolis ir vežėm į laidotuvės, tai rūpėjo tik kada valgyt duos ir daugiau jokių emocijų.
Prie savo vyro kapo: "tai jam gera čia gulėt, nieks nerūpi, vargo nemato, o va AŠ kaip vargstu...(ant sofos sėdėdama ir saldainius šlamšdama nuo ryto iki vakaro)" doh.gif
Žiauriai aš čia parašiau, bet taip yra... buvusios geros, jautrios moterėlės neliko nė kvapo, liga pakeitė nepažįstamai...
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 07 14, 11:30)
o jūs manote, kad pasaulyje nebesiorientuojantis, socialiai miręs žmogus dar sugeba kažką mylėt?
Kai paklausiu ko verkiat, ko bijot, atsako: "kai MANE paliksit, kas MAN valgyt paduos, kur AŠ miegosiu, kas MAN rūbus išplaus ?"
Kai susitiko savo seserį, paklausė: "o labas, tai tu dar nenumirei?"
Kai mirė jos brolis ir vežėm į laidotuvės, tai rūpėjo tik kada valgyt duos ir daugiau jokių emocijų.
Prie savo vyro kapo: "tai jam gera čia gulėt, nieks nerūpi, vargo nemato, o va AŠ kaip vargstu...(ant sofos sėdėdama ir saldainius šlamšdama nuo ryto iki vakaro)" doh.gif
Žiauriai aš čia parašiau, bet taip yra... buvusios geros, jautrios moterėlės neliko nė kvapo, liga pakeitė nepažįstamai...

Ne... verysad.gif , mano mama nieko panasaus nebekalba, nes visus jau senai pamirso... verysad.gif . Neturi ji nieko, ja vaikai paliko, gimines atsisake, dabar gyvena neaisku kur(kartais vaiku namuose, kartais kazkur, net nebesiklausau kur... doh.gif ).
Garmina, as minty turejau savo mama, kuri buvo normali, kai kada su atmintim, su jausmais... Kartais ji buna tokia, ir tada tik pajauciu, kad tai vienas vienintelkis zmogus, kuris mane myli TIKRA meile, kuris manes neisduos ir neatsisakys(kaip ir mano vaikas siuo atveju). Ta ir turejau minty. O kas ligonio galvoje - man jau nebeidomu, turbut Dievulis is tiesu uz kazka skyre tokia nuobauda verysad.gif .
Atsakyti