Taip, visi slaugos pinigeliai eina ligoniui. Bet deja kai kurie tais pinigais nesugeba tvarkytis, todel ir yra globa ar igaliojimai. Va tada artimieji ir ''valdo'' priziurimu ligoniu ''turtais''. Koks jau skirtumas tokiu atveju ligoniu tie pinigai ar besirupinanciu juo . Mano mamai pvz nieko netruksta, vitaminu, sulciu, uogu kemsu jai daugiau nei reikia. Tai kokia prasme sakyti kieno tie pinigai .
Kieno pinigai,tai nesvarbu,kalba buvo,kad versliukas trugdo gauti piniginę pagalbą. Manau,kad vaikų uždirbami pinigai neįtakoja-neturi įtakoti-gauti tai ,kas priklauso senoliui pagal jo sveikatos būklę.Cituoju,kas buvo rašoma,čia man galai nesueina
''Mano atveju ir tai praliotas, nes tuiru šiokį tokį verslą ir papūsk kaip sakoma žuvedrai in uodegą. Negaunam jokų išlaikymų ''
''Mano atveju ir tai praliotas, nes tuiru šiokį tokį verslą ir papūsk kaip sakoma žuvedrai in uodegą. Negaunam jokų išlaikymų ''
QUOTE(amarrile @ 2014 07 02, 13:26)
Nesu labai protinga,dėl to ir šią temą skaitau,paskaitau ir vel užmirštu,savo senatve rūpinuosi,bet ar išlaikymas skiriamas ne ligoniui,o jo artimiesiems?
paprastai pinigeliai skiriami sunkiai serganciam zmogui, tie pinigeliai iseina sauskelnems, paklotams ,vaistams, vitaminams ir maistui ,slauganciam is tos sumos mazai kas lieka
QUOTE(amarrile @ 2014 07 02, 18:50)
Kieno pinigai,tai nesvarbu,kalba buvo,kad versliukas trugdo gauti piniginę pagalbą. Manau,kad vaikų uždirbami pinigai neįtakoja-neturi įtakoti-gauti tai ,kas priklauso senoliui pagal jo sveikatos būklę.Cituoju,kas buvo rašoma,čia man galai nesueina
mhm, dabar kai pagalvoju, tikrai nelogiškai skamba. Pagal analogiją būtų galima ir pensijos nemokėti tiems, kieno vaikai pakankamai uždirba.
QUOTE(grazina37 @ 2014 07 02, 19:06)
paprastai pinigeliai skiriami sunkiai serganciam zmogui, tie pinigeliai iseina sauskelnems, paklotams ,vaistams, vitaminams ir maistui ,slauganciam is tos sumos mazai kas lieka
Viskas teisingai.
Tik už slaugą negavome ne cento dėl to, kad... keliu kopiją iš rašto gauto iš SODROS:
" Savarankiškai dirbančių asmenų, slaugančių neįgalų asmenį, valstybinis socialinis pensijų draudimas valstybės lėšomis vykdomas tik pasibaigus gautų pajamų (pelno) deklaravimo terminui ir nustačius, kad šie asmenys neturėjo draudžiamųjų pajamų. Gaunančių pajamas iš sporto veiklos, atlikėjo veiklos arba pagal autorines sutartis asmenų, slaugančių neįgalų asmenį, valstybinis socialinis pensijų draudimas valstybės lėšomis nevykdomas jų valstybinio socialinio draudimo laikotarpiu.
Dėl to paties negaunu išmokų ir už vaiką .
"Remiantis laikinąja išmokų vaikams mokėjimo tvarka, šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ar globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų amžiaus yra skiriama ir mokama 97,50 Lt (0,75 BSI) dydžio išmoka per mėnesį, jeigu vaiko tėvai ar globėjai už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa yra mažesnė negu 525 Lt (1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio). Ankščiau 97,50 Lt išmoka buvo mokama iki vaikui sueis 3 metai, taip pat neatsižvelgiant į tai, ar vaiko tėvai (globėjai) gauna motinystės (tėvystės) pašalpą.
Su sodros atsakymu nesutinkau, nes manau, kad tai nesažininga.Juk dirbu sunkiai išlaikau dar kelis darbuotojus, mokami visi mokesčiai, tačiau...- kaip sodra sako, bet kokiu atveju įmokos niekur neprapuls, liks pensijai.
Tarp kitą ko nuo liepos 1 d. įsigaliojo nauja neįgalumo ir darbingumo nustatymo tvarka, kuri tikrai pakoreguos ne vienam ligoniui gyvenimą. Vertinimas vykdomas pagal naujai sudarytą kalusimyną-lentelę- tarptautinę funkcionavimo neįgalumo ir sveikatos klasifikavimą.
QUOTE(merga @ 2014 07 03, 13:03)
Viskas teisingai.
Tik už slaugą negavome ne cento dėl to, kad... keliu kopiją iš rašto gauto iš SODROS:
" Savarankiškai dirbančių asmenų, slaugančių neįgalų asmenį, valstybinis socialinis pensijų draudimas valstybės lėšomis vykdomas tik pasibaigus gautų pajamų (pelno) deklaravimo terminui ir nustačius, kad šie asmenys neturėjo draudžiamųjų pajamų. Gaunančių pajamas iš sporto veiklos, atlikėjo veiklos arba pagal autorines sutartis asmenų, slaugančių neįgalų asmenį, valstybinis socialinis pensijų draudimas valstybės lėšomis nevykdomas jų valstybinio socialinio draudimo laikotarpiu.
Tai Jūs čia kalbat apie tai, kad slaugantieji, JEI NEDIRBA, yra draudžiami valstybės, kad atietyje gautų pensiją (valstybė pati už jį moka tą SODROS mokestį).
O jei Jūs dirbat (individualiai, ar bet kokia kita forma), tai Jūs pati nuo darbo pajamų ir draudžiat save privaloma tvarka (pati ar darbdavys moka mokestį SODRAI)
Manau, kad moterys kalbėjo apie tai, kad būtų gerai, kad nedirbantys slaugantieji gautų kokias nors pajamas pragyvenimui, o ne tik draudimą pensijai
Nes jei slaugai, negali atsitraukti, niekur nedirbi, tai realiai gyveni iš slaugomojo pinigų, kurių ir taip visad negana jam slaugyti
QUOTE(pupik @ 2014 07 03, 13:25)
Tai Jūs čia kalbat apie tai, kad slaugantieji, JEI NEDIRBA, yra draudžiami valstybės, kad atietyje gautų pensiją (valstybė pati už jį moka tą SODROS mokestį).
O jei Jūs dirbat (individualiai, ar bet kokia kita forma), tai Jūs pati nuo darbo pajamų ir draudžiat save privaloma tvarka (pati ar darbdavys moka mokestį SODRAI)
Manau, kad moterys kalbėjo apie tai, kad būtų gerai, kad nedirbantys slaugantieji gautų kokias nors pajamas pragyvenimui, o ne tik draudimą pensijai
Nes jei slaugai, negali atsitraukti, niekur nedirbi, tai realiai gyveni iš slaugomojo pinigų, kurių ir taip visad negana jam slaugyti
Aš kalbu apie tai su kuo susidūriau pati. Mano anyta yra labai garbaus amžiaus, bet pagal naują metodiką kažkodėl skaičiuojamos visos šeimos pajamos ir iš to sprendžiama kokią išmoką skirti slaugai jai ar ne.
Labai pritariu,kad šeimos slaugytojams ne tik ,kad reiktų mokėti, bet jie ir turėtų gauti kažkokias pajams pragyvenimui, nes kai esi tokioje padėtyje dirbti tikrai neišeina,o šis darbas be galo sunkus tiek fiziškai ,tiek morališkai ir yra bevertis.
QUOTE(pupik @ 2014 07 03, 12:25)
QUOTE(cambala @ 2014 07 03, 21:26)
Tikrai taip . As LABAI pavargau VIENA temti siita junga, mes esam du vaikai mamos, anas nieko man nepadeda(nei finansiskai, nei moraliskai), man jei 10000 moketu kas per men - niekas
nekompensuotu iseikvotu nervu ir sveikatos
p. s Anksciau rasiau, kad sergu kazkokiuy virusu(akiu konjuktyvitas, negalejau is lovos atsikelti 2,5 sav., baisu, imunitetas nusilpes turbut nuo nervu), skambinu savo broliui, prasau, kad atvaziuotu MUSU mamos nuramint(nes ji tik ir svaigsta apie SAVO SUNU), o tas pasake, kad nevaziuos(tam paciam mieste gyvenam, kad jei kazkas manes netenkina - kad atsisakyciau globos ir atiduocioau i seneliu namus). Cia vadinasi SUNUS, kuris man tuo paciu pokalbiu aiskina, kad atsisakyciau globos, JEI NEBEGALIU ). Ir dar mano broliukas AISKINA, kad puse mamos turto periklauso JAM. Tokiu atveju nebezinau ka daryti, ar qalvoti, kad Dievas neegzistuoja , ar zmogiskumo jau pas nieka nebera?
Nieko nenoriu , noriu tik pati numirt, kad pasibaigtu viskas . Beprociu beprote, kodel du vaikus pagimdziusi , vienam suteikia tiek daug isgyvenimu, o kitas savo viska siam reikalui padejes(jau sorry, , nebegaliu, nebezinau kas gera , o kas ne siame gyvenime)
QUOTE(cambala @ 2014 07 03, 22:54)
Nieko nenoriu ...
laikykis, belieka tikėtis ir laukti - "Viskas praeina ir tai praeis"
Suprantu, kaip sunku, kiek pykčių su artimaisiais, sugadinta sava sveikata.
Tik su tuo nesusidūrę žmonės nesupras į kokią š.. balą mes čia esam papuolę.
Tas liūnas traukia vis gilyn, gilyn, griaudamas tavo gyvenimą ir vienintelis išsivadavimas, kad dievulis pagaliau susirinks savo broką, kurį užmetė mums kaip bausmę (matyt už kažkokias nuodėmes)
QUOTE(merga @ 2014 07 03, 13:48)
Aš kalbu apie tai su kuo susidūriau pati. Mano anyta yra labai garbaus amžiaus, bet pagal naują metodiką kažkodėl skaičiuojamos visos šeimos pajamos ir iš to sprendžiama kokią išmoką skirti slaugai jai ar ne.
Labai pritariu,kad šeimos slaugytojams ne tik ,kad reiktų mokėti, bet jie ir turėtų gauti kažkokias pajams pragyvenimui, nes kai esi tokioje padėtyje dirbti tikrai neišeina,o šis darbas be galo sunkus tiek fiziškai ,tiek morališkai ir yra bevertis.
Oho, jei teisingai supratau, tai slaugos ar priežiūros pinigus dabar skiria jau kitaip? Anksčiau tai priežiūros buvo apie 150 Lt, o slaugos kelis kartus daugiau, ir tai buvo konkerti suma, nepriklausomai nuo to, keik gauna slaugantieji, nes tie pinigai skiriami tam sergančiajam - jo vardu.
O taižinoti, kas slaugo? O jei slaugo kelios šeimos? Kaip įvardinti tą slaugantį asmenį? Čia man iki galo neaišku
QUOTE(pupik @ 2014 07 04, 09:10)
Oho, jei teisingai supratau, tai slaugos ar priežiūros pinigus dabar skiria jau kitaip? Anksčiau tai priežiūros buvo apie 150 Lt, o slaugos kelis kartus daugiau, ir tai buvo konkerti suma, nepriklausomai nuo to, keik gauna slaugantieji, nes tie pinigai skiriami tam sergančiajam - jo vardu.
O taižinoti, kas slaugo? O jei slaugo kelios šeimos? Kaip įvardinti tą slaugantį asmenį? Čia man iki galo neaišku
mes tvarkėm prieš mėnesį, tai jokių slaugančių šeimos pajamų nereikėjo priduot.
Gal kalba eina apie kažkokius kitus pinigus ?