Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (10)

QUOTE(cambala @ 2014 06 26, 14:24)
Begioju rytais,  vakarais vazineju dviraciu, pasportuoju. Kazkaip tada negatyvas maziau lenda.

Šaunuolė thumbup.gif 4u.gif thumbup.gif
O aš viską mečiau, apsileidau, kuo labiau nervuojuos, tuo daugiau valgau doh.gif blush2.gif
Reik pavyzdį iš Tavęs imt
Atsakyti
Jei nėra didelių turtinių reikalų, tai dėl stažo ir dėl ligonių kasų užtenka rūpybos, paprasčiau susitvarkyti nei globą. Soc. darbuotoja, kuri per tokias bylas dalyvauja teisme, sakė, kad jei jau gydytojų komisija nustato nuolatinės slaugos poreikį, tai ligonį prižiūrinčiam asmeniui teismas skiria rūpybą. Nu ne taip susakiau doh.gif biggrin.gif Ligoniui nustato rūpybą ir paskiria asmenį juo rūpintis, dabar turbūt taip g.gif
Tereikia susirinkti ir pristatyti į teismą kelias pažymas apie savo sveikatą, charakteristiką iš seniūnijos, dar kelis popierius, susimokėti žyminį teismo mokestį ir per teismo posėdį paskiriama rūpyba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 27 birželio 2014 - 11:01
QUOTE(Garmina @ 2014 06 27, 10:10)
Šaunuolė  thumbup.gif  4u.gif  thumbup.gif
O aš viską mečiau, apsileidau, kuo labiau nervuojuos, tuo daugiau valgau  doh.gif  blush2.gif
Reik pavyzdį iš Tavęs imt

Kas liecia iskrova - gal ir siulau imtis sporto, bet kas liecia mano apetita- niekada nenoriu valgyt (o nervuojuos ne tas zodis) doh.gif . Vnz mano ugis 173, o svoris 52 doh.gif . Valgau tik kai prisimenu ar pagalvoju kad dar siandien nieko burnoj neturejau doh.gif . Vyras jau sako, kad as ''kauliukas'' ax.gif .

Bet kas cia su tais proteliais senoliu darosi? Turiu drauge, pas jos mama prasideda po trp tas pats kas ir pas mus, pas kaimynes anyta su proteliu ne kas, tiesiog XXI a. maras verysad.gif .

Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 06 27, 14:51)
Kas liecia iskrova - gal ir siulau imtis sporto, bet kas liecia mano apetita- niekada nenoriu valgyt (o nervuojuos ne tas zodis) doh.gif . Vnz mano ugis 173, o svoris 52 doh.gif . Valgau tik kai prisimenu ar pagalvoju kad dar siandien nieko burnoj neturejau doh.gif . Vyras jau sako, kad as ''kauliukas'' ax.gif .

Bet kas cia su tais proteliais senoliu darosi? Turiu drauge, pas jos mama prasideda po trp tas pats kas ir pas mus, pas kaimynes anyta su proteliu ne kas, tiesiog XXI a. maras verysad.gif .

As padariau isvada , kad visi zmones turi stresu. Kas neturi, tai prisigalvoja. Tie kas nuo streso puola valgyt -stori, kas negali kasnio praryt - kudi.
O del Alzheimerio teko skaityt kad net 30 metu dabar serga. Be to ir senoliai dabar ilgiau gyvena
Papildyta:
Kas per teisma apsiforminot globa ar gaunat uz tai kokiu ismoku?
Musu turi apiforminta nuolatine slauga, tai gauna ji pinigus uz tai + pensija
Gal dar kas priklauso?
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 06 27, 15:12)
As padariau isvada , kad visi zmones turi stresu. Kas neturi, tai prisigalvoja. Tie kas nuo streso puola valgyt -stori, kas negali kasnio praryt - kudi.
O del Alzheimerio teko skaityt kad net 30 metu dabar serga. Be to ir senoliai dabar ilgiau gyvena
Papildyta:
Kas per teisma apsiforminot globa ar gaunat uz tai kokiu ismoku?
Musu turi apiforminta nuolatine slauga, tai gauna ji pinigus uz tai + pensija
Gal dar kas priklauso?

Tokie pat pinigeliai. Niekas daugiau nepriklauso( ar globeja ar ne).
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 06 27, 17:16)
Tokie pat pinigeliai. Niekas daugiau nepriklauso( ar globeja ar ne).

O kokia prasme tada formint globa? del stazo ir ...?
Tai dirbanciam zmogui neapsimoka, ar ko nesuprantu?
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 06 28, 08:12)
O kokia prasme tada formint globa? del stazo ir ...?
Tai dirbanciam zmogui neapsimoka, ar ko nesuprantu?

ir... mano atveju nera. Juk auksciau rasiau kad del stazo.
Bet kas neturi igaliojimo tvarkyti slaugomo zmogaus finansinius ir turtinius reikalus- formintis globa verta. Dar teko girdeti(tiksliau siame forume skaityti) tai, kad globeju gali buti ne sunus ar dukte, o ten pvz zentas, kuris uz globa lyg gauna kazkokias ismokas . Bet kaip gali prie gyvu vaiku globeju buti zentas ar marti man neaisku (kas liecia teisma) g.gif .
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 06 30, 12:33)
ir... mano atveju nera. Juk auksciau rasiau kad del stazo.
Bet kas neturi igaliojimo tvarkyti slaugomo zmogaus finansinius ir turtinius reikalus- formintis globa verta. Dar teko girdeti(tiksliau siame forume skaityti) tai, kad globeju gali buti ne sunus ar dukte, o ten pvz zentas, kuris uz globa lyg gauna kazkokias ismokas  . Bet kaip gali prie gyvu vaiku globeju buti zentas ar marti man neaisku (kas liecia teisma) g.gif .

Jei dukte dirbanti,o .sakykim,žentas bedarbis,tai valstybe ,su slaugojamojo sutikimu,leidžia.O kas faktiškai globoja irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 06 30, 17:08)
Jei dukte dirbanti,o .sakykim,žentas bedarbis,tai valstybe ,su slaugojamojo sutikimu,leidžia.O kas faktiškai globoja  irnesakyk.gif

Mano atveju ir tai praliotas, nes tuiru šiokį tokį verslą ir papūsk kaip sakoma žuvedrai in uodegą. Negaunam jokų išlaikymų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2014 07 01, 14:11)
Mano atveju ir tai praliotas, nes tuiru šiokį tokį verslą ir papūsk kaip sakoma žuvedrai in uodegą. Negaunam jokų išlaikymų  schmoll.gif

Nesu labai protinga,dėl to ir šią temą skaitau,paskaitau ir vel užmirštu,savo senatve rūpinuosi,bet ar išlaikymas skiriamas ne ligoniui,o jo artimiesiems?
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 07 02, 14:26)
Nesu labai protinga,dėl to ir šią temą skaitau,paskaitau ir vel užmirštu,savo senatve rūpinuosi,bet ar išlaikymas skiriamas ne ligoniui,o jo artimiesiems?

Deja yra ligoniu tokiu, kur labiau paramos reikia ne jiems, o jais besirupinancias artimiesiems. kas su tu nesusidure, gali ir nesuprasti.
Ligoniui kas rupi? pavlgyti, tureti ka paterorizuoti, issitustinti ir miegot, nu kartais paziuret TV. O artimiesiems - rupintis juo..Ir man daznai kyla klausimas - o kas pasirupins ligonio artimu.
Juk realiai oi kaip valstybes lesu sutaupome (va butu be artmuju, tai ir ikistu musu senuka i kokia slaugos ligonine wink.gif).O dabar va, as rupinausi ir laksciau, dabar mano vyriskis rupinasi ir laksto ir t.t. I slaugos namus nepriima, esame dirbantys nu ir t.t.t.t.t.t.t
Galetu valstybe bent kokia savaite sanatorijos duot man ar mano vyriskiui...Oi kaip tai padetu wink.gif wink.gif
Linkejimai visoms is Oslo. Maniskis oi kaip vargsta su tevuku wink.gif Bande paguldyt i slauga trims menesiams, tai kiek supratau, kad liepe pasiimti is slaugos ligonines, bo toks ligonis jau tik musu reikalas........
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 07 02, 14:26)

Kai nustatė nuolatinę slaugą, močiutė pradėjo gauti prie pensijos papildomas išmokas. Vis papildomos lėšos jai prižiūrėt
Atsakyti