Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (10)

QUOTE(Iriz @ 2014 06 26, 14:32)
čia jūs gal kitai narei adresavot  4u.gif mūsų atveju bent tiek paprasčiau, kad tiek anyta, tiek mano vyras vienturčiai, tai niekam jokių nesutarimų dėl galimų turto dalybų nekils. Plius, mat jį galas tą turtą, vienintelė bėda būtų, jei reikėtų staigiai butą parduoti dėl kokių nors nenumatytų ir skubių aplinkybių ar bėdos. Bet notarui ten jau per vėlu, tikrai sad.gif kaip bebutų liūdna..

O gal spjaukit jus ita turta ir atiduokit i seneliu namus? 4u.gif
Mums akys prasvito, kad ir kiek bekainavo seneliu namai...
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 06 26, 14:44)

o kaip giminės sureagavo?
Atsakyti
QUOTE(Budlėja @ 2014 06 26, 13:27)
O slaugos ligononė priima tokius ligonius? Nes kai gulėjo prieš metus nervų skyriuje, tai išsiprašė ,sako man nieko nėra ,neskauda, nesergu ,tik va liudna ir panašiai, nunešiau valgyti sako ,jau namo išrašo turėjo 2 savaites pabūti o išbuvo 5 d.
O jūsų ligoniai kiek metų serga ir kokio amžiaus ? Ar pripažysta, kad  serga ?

ten, tose slaugos skyriuose, tik ir laukia, kada ligonis pasiprašys namo, tai tuoj pat išspiria. Nes, pačios turbūt suprantat, eilės didelės, norinčių paguldyti yra daug, plius ne už ačiū ax.gif Papasakočiau, kaip mano mamą gydytoja iškrapštė iš slaugos doh.gif nu negaliu, tiesioginis eteris, kaip sakoma, bijau, kad kas neprisikabintų ax.gif išrašant atėjo, paklausė vardo, mama pasakė, pavardės, kelintų gimimo metų, ta pasakė. Tai daktarė ir sako: nu va, -ienė visai sveika doh.gif Tada po insulto kažkelinto buvo perkelta į slaugos skyrių. Nu jei sveika, tai valio, į ratukus ir vežamės doh.gif sesutės galvas kraipė, kad taip greit ir tokį žmogų išrašė namo.
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 06 26, 14:48)
o kaip giminės sureagavo?

Normaliai. Buvo pasiulyta kitu atveju imtis tai giminei mociute ziureti su teise paveldeti turta cool.gif Kazkaip noro neatsirado, net del turto. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 06 26, 13:29)
Alzheimeris.. o šiaip ji sveika kaip ridikas, tik prastokai girdi. Valgo kaip artojas, nakčiai 2 cepelinai pats tas, jokių skrandžio skausmų. Raukšlių mažiau nei pas mane, nagučiai kaip pas manekenę, tik lako trūksta.
Kada vaidina, kada tiesa aš niekaip nesuprantu. Prisigalvoja visokių būdų kad dėmesio sulaukt (apklok, parodyk kaip megztinį apsivilkt, padėk laiptais nulipt, saldainį nulupk). Nors viską puikiausiai pati moka ir daro, kai nematau. Vakar klausia kur pamperso kelnaites maut, sakau-ant galvos, tai juokiasi patenkinta, sako aš ne durna, kad maučiau ant galvos, va čia reikia ir puikiausiai užsimauna

Dėkoju ,pralinksminot. biggrin.gif
Pasidarau kavos ir vėl kimbu į darbus.
Kaip gerai, kad jus radau.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 06 26, 14:44)

na, mes su vyru tai gal dar ir spjautume, bet vyro mama tai tikrai ne, ji dar iš tos kartos, kur papratę, kad nekilnojamas turtas yra didžiausia vertybė.

O iš tikro, žiūrint kokia eiga toliau viskas eis, jei nebeištvers anyta tokio gyvenimo, buvo tiesog minčių ieškotis privačių globos namų.. brangu velniškai, bet pagalvojom, kad išnuomojus tą butą, pridėjus močiutės pensiją ir dar kažkiek visiems kartus susimetus kas mėnesį, būtų visai realu..

tik žinoma, dar vis spaudžia galvą ta nuostata, kad nu kaip čia pasenusį žmogų į slaugos namus ištremti, kaip nebereikalingą, o ir tas moralinis įsipareigojimas, kad turi dukra nukaršinti iki mirties, kantriai nešti tą kryžių sad.gif Bet man tai baisu, kad anyta sunkiai tą kryžių bepaneš... mes irgi tik atvažiavimais padėt tegalim, nes gyvenam nuomojamam bute su mažiuku vaiku.

Atsakyti
Cambala, dėkoju už išsamų atsakymą 4u.gif Vat ir kankinuosi dabar, ar verta pradėti šituos kryžiaus kelius g.gif Lapkritį baigiasi mamos banko kortelės galiojimas. Žinok žmogau, kiek mama gyvens, gal aš veltui minsiu valdiškų namų slenksčius, apie ką pagalvojus dabar silpna darosi. Pragyventume iš bėdos ir iš mano pensijos, bet kas po lapkričio susikaups banke, reikės dalintis su broliu kaip paveldėjimą, man tai nelabai naudinga cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 06 26, 08:11)
aš blogai.....
Visą gyvenimą galvojau, kad esu draugiška, užjaučianti, lengvai bendraujanti. Su niekuo ilgam nesusipykdavau. Deja ...
Dabar tik pamačius ją, iš pykčio susigniaužia kumščiai, pradedu drebėt. Turiu sukaupt visą valią, kad nepastumčiau ar neaprėkčiau. Tai burbu panosėje, gerai, kad ji neprigirdi.
Po darbo iki paskutinės minutės maluosi po miestą, kad tik nevažiuot namo. Grįžtu, kai reik slaugę išleist. O namie stengiuosi kaip nors nuo jos persekiojimo pasislėpt.
Močiutė pas mane tikrai prižiūrėta, pamaitinta, apskalbta. Bet meilės jokios jai skirt negaliu, neišeina nors tu ką. Pagalvoju, kad mamas gal lengviau prižiūrėt, nei anytas. Vis tik kažkoks kraujo ryšys, prisiminimai yra.
Didžiausia mano svajonė dabar, sulaukti laiko, kai ją išvešim dukrai. Bet ta burba, kad neims. Jei neims, bus man prastai  verysad.gif
Laimė, kad MB daug padeda, kai gali. Fiziškai prižiūrėt nėra labai sunku, bet psichologiškai  doh.gif tragedija.
Skaičiau, kad ilgai prižiūrinčios tokius ligonius arba pačios nuprotėja, arba prasigeria. Nežavi nei viena perspektyva  verysad.gif

Mano abu tėvai tarp šio pasaulio ir ano. Susipykau su vyru juodai, grįžau pati apsižliumbus. Kažkaip kai abu tėvai atgulė, su vyru juodai ėmėm pyktis. Ir šiandien pyktis kilo todėl, kad prisisiojo naują mūsų mašiną. verysad.gif Buvau apkoliota, lyg pati būčiau tai padarius. Blogiausia tai, kad tie mano tėvai taip savo žentą ėdė, kol sveiki buvo, o dabar mums žiūrėt reikia. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedre.vs @ 2014 06 26, 19:20)
. Blogiausia tai, kad tie mano tėvai taip savo žentą ėdė, kol sveiki buvo, o dabar mums žiūrėt reikia. verysad.gif

Čia turbūt kitaip ir negali būti, mano mama irgi gerą liežuvį turėjo, tai pusė savo gyvenimo praleidau tarp dviejų ugnų doh.gif užtat dabar žentas kojos į jos kambarį nekelia, bet mane ėda, kam popinu savo mamą. Vienu žodžiu doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 06 26, 20:18)
Čia turbūt kitaip ir negali būti, mano mama irgi gerą liežuvį turėjo, tai pusė savo gyvenimo praleidau tarp dviejų ugnų doh.gif užtat dabar žentas kojos į jos kambarį nekelia, bet mane ėda, kam popinu savo mamą. Vienu žodžiu doh.gif  biggrin.gif

blush2.gif doh.gif sunku, ką ir pasakyt.........Pati galvoju, kaip save atstatinėt, nes neaišku, kaip ilgai viskas tęsis.
Atsakyti
QUOTE(kabarksta @ 2014 06 26, 19:02)
Lapkritį baigiasi mamos banko kortelės galiojimas.

mes nesenai keitėm kortelę.
MB turėjo notaro įgaliojimą turtiniams reikalams tvarkyti, bet atsiimant kortelę jo nepakako, vis tiek teko močiutę į banką tempti, kad pasirašytų.
Mes susitvarkėm jos internetinę bankininkystę (dėl slaptažodžio irgi teko jai į banką važiuot), tai dabar nesuku galvos dėl banko. Nes pensija, nuolatinės slaugos išmokos ten eina.
Atsakyti
QUOTE(kabarksta @ 2014 06 26, 18:02)
Cambala, dėkoju už išsamų atsakymą 4u.gif Vat ir kankinuosi dabar, ar verta pradėti šituos kryžiaus kelius g.gif Lapkritį baigiasi mamos banko kortelės galiojimas. Žinok žmogau, kiek mama gyvens, gal aš veltui minsiu valdiškų namų slenksčius, apie ką pagalvojus dabar silpna darosi. Pragyventume iš bėdos ir iš mano pensijos, bet kas po lapkričio susikaups banke, reikės dalintis su broliu kaip paveldėjimą, man tai nelabai naudinga cool.gif

Na cia is paziuros atrodo daug vargo su ta globa. Nereikia juk pastoviai minti tuos istaigu slenkscius. Man ta procedura buvo sunki psichologiskai, nes yra brolis, kuris nieko nepadeda ir jam visiskai niekas neidomu, tai jauciausi labai vienisa. Pradedi tvarkytis ir viskas darosi aisku, ner ten kazkokio tai sunkumo. As dar tvarkiausi del to, kad man eitu darbo stazas, nes niekur ne namie dirbti negaliu. Pries tai turejau mamos igaliojima aplamai viskam tvarkyti(bankiniams reikalams, turtui), bet kai man advokatas nekainavo ir dar tas darbo stazas tapus globeja pradejo eiti, tai ir tvarkiausi.
Atsakyti