Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (10)

QUOTE(Iriz @ 2014 06 26, 11:07)
aš raminu, sakau, kad nu neturėtų būti vien pagal žmogaus atsakymus sprendžiama apie jo būklę, yra ir kiti dalykai, kaip orientavimasis erdvėje, nuotaikų kaitos, higienos įgūdžių praradimas ir visa kita.. bet iš tikro tai ir pati nelabai žinau, kaip ten viskas vyksta sad.gif

yra standartiniai testai, kuriuos ligonis turi atsakyti. Ten yra balų sistema vertinami atsakymai.
Baisiausia, kad tie ligoniai čia nežino kiek vaikų turi, o po 5 min gali visą giminės istoriją smulkiai nupasakot. Žinok kokiu momemtu bus testas atliekamas.
Ten klausimai maždaug tokie, kiek pamenu
Koks dabar metų laikas? (reikia parinkti vasara, žiema,..)
Kokia Jūsų pavardė?
Kiek vaikų turite, kokie vardai?
Kiek Jums metų.
Pasakyti kas nupiešta piešinuke.
Užduotis atlikti, pvz. paimkite nuo stalo pieštuką ir padėkit ant kelių (Pasirodo tokie ligoniai gali atlikti tik vieną komandą, kitos jos neatsimena) Mūsų irgi pieštuką paėmė ir sako patenkinta: "va, pakėliau"
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 06 26, 11:31)
yra standartiniai testai, kuriuos ligonis turi atsakyti. Ten yra balų sistema vertinami atsakymai.
Baisiausia, kad tie ligoniai čia nežino kiek vaikų turi, o po 5 min gali visą giminės istoriją smulkiai nupasakot. Žinok kokiu momemtu bus testas atliekamas.
Ten klausimai maždaug tokie, kiek pamenu
Koks dabar metų laikas? (reikia parinkti vasara, žiema,..)
Kokia Jūsų pavardė?
Kiek vaikų turite, kokie vardai?
Kiek Jums metų.
Pasakyti kas nupiešta piešinuke.
Užduotis atlikti, pvz. paimkite nuo stalo pieštuką ir padėkit ant kelių (Pasirodo tokie ligoniai gali atlikti tik vieną komandą, kitos jos neatsimena) Mūsų irgi pieštuką paėmė ir sako patenkinta: "va, pakėliau"

ir viskas, pagal tokio išsamumo klausimus nusprendžiama apie žmogaus psichinę sveikatą ir būklę? sad.gif žinai savo pavardę ir amžių, ir vsio, sveikas... o į tokius dalykus, kad žmogus turi baimę eiti į tuliką, dėl to nevalgo ir bando pasislėpęs į stiklainį tuštintis niekas neatsižvelgia..?

tikrai truputį nugąsdinot..
Atsakyti
QUOTE(Iriz @ 2014 06 26, 11:42)
ir viskas, pagal tokio išsamumo klausimus nusprendžiama apie žmogaus psichinę sveikatą ir būklę? sad.gif žinai savo pavardę ir amžių, ir vsio, sveikas... o į tokius dalykus, kad žmogus turi baimę eiti į tuliką, dėl to nevalgo ir bando pasislėpęs į stiklainį tuštintis niekas neatsižvelgia..?

tikrai truputį nugąsdinot..

ne ne viskas
ten daugiau klausimų, tik aš nepamenu. Yra ir rimtų visai, kur man pagalvot reikia.
Šiaip dar kažką su ja šnekėjo, mums liepė išeit. Bet kiek supratau - nesusišnekėjo.
Be to, tai jau buvo slaugos pratęsimas, tai kaip ir lengviau. Pirmą kart išrašė ribotam laikui. Šįkart - jau visam.
Kiek supratau-jie ten ne tokių "čiudų" prisiklausę, prisižiūrėję..
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2014 06 26, 08:20)
Atsakomasis veiksmas: lai kreipkias į prokuratūrą, o tada pats gaus bylą už sergančiojo žmogaus nepriežiūrą  4u.gif
Spakainiai ramiai pati pasiūlykit kreiptis, pamatysit kokia reakcija bus( iš pradžių išsigąs ,o paskui sakys ,kad ir tuos papirkote  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ) Jei mama ištiesų rūpi, parodikite tvirtą valiąir žiūrėkite ją. Susitvarkytkite soc.poreikius ir 4 mėn. į slaugos ligoninę patalpinkite.Pas gydytjus važiuojant ir broliuką pasiimkite  mirksiukas.gif , atšoks fantazija anam kaip mat, mirksiukas.gif vėliau tik burbės  biggrin.gif

O slaugos ligononė priima tokius ligonius? Nes kai gulėjo prieš metus nervų skyriuje, tai išsiprašė ,sako man nieko nėra ,neskauda, nesergu ,tik va liudna ir panašiai, nunešiau valgyti sako ,jau namo išrašo turėjo 2 savaites pabūti o išbuvo 5 d. Moka ji kažkaip susikoncentruoti ir pasirodyti gana neblogai, ir atmintis seniems įvykiams gera tik kai į psichikos centrą nuvežiau , tikrai " pasiuto" ,Sako : neužrašysi manęs į "durnyną". Nuo tada jokiu vaistų ir jokių daktarų. Į automobilį nelipa. Ar dauguma taip kariauja,ar aš čia viena tokia ,nesugebu susitart gražiuoju. Čia matyt bėda ,kad mama, suknu paprieštaraut ir ginčytis , tuo labiau jai nurodinėti kaip gyventi ir tvarkytis, nes visą gyvenimą viską padėjom (su vyru ir vaikais ) perdaug neprieštaraudami .O brolis pasirogydavo ,kai ko prireiktavo jam.
O va dėl prokūratūros tai pasitikėjimo ikvėpėt, reikia pasitart su teisininkais , nes ir pas notarus buvo nuvežę ,gal kokį įgaliojimą rašė ,nežinau.
O jūsų ligoniai kiek metų serga ir kokio amžiaus ? Ar pripažysta, kad serga ?
Atsakyti
QUOTE(Budlėja @ 2014 06 26, 13:27)
O jūsų ligoniai kiek metų serga ir kokio amžiaus ? Ar pripažysta, kad  serga ?

Ligonei 86, serga jau kokie 10 metų. Sunku nustatyti pradžią, nes ši liga - ne koks kojos lūžis. Po truputį išaiškėja... Parsivežėm, kai namie būdama vaistų perdozavo. Prieš tai žiemą būdavo pas vaikus, vasarą pas save. Anksčiau vis namo veržėsi, dabar labai bijo, kad tik nepaliktume vienos.
Atsakyti
Tai darysim, darysim būtinai, nes yra ir močiutės butas, kuris dabar nejudinamas stovi tuščias ir kurį reiks kuopt bei galvot, ką su juo daryti, ar nuomoti, ar parduoti, nes tai pačiai močiutės priežiūrai bet kokiu atveju finansų reikės... ir šiaip visi tie reikalai su bankų kortelės galiojimu ir pan.

Tik va klausimas, kuo baigsis tas psichiatro vizitas. Anyta panikuoja (ji mėgėja papanikuoti), kad nieko jai ten nepripažins, savo vardą pavardę prisimena, anūko / dukros vardus dažniausiai irgi prisimena, kartais nesuvokia, kad nebe savo bute sėdi, kartais ir suvokia, kad biškį vaizdas pro langą pasikeitė.. aš raminu, sakau, kad nu neturėtų būti vien pagal žmogaus atsakymus sprendžiama apie jo būklę, yra ir kiti dalykai, kaip orientavimasis erdvėje, nuotaikų kaitos, higienos įgūdžių praradimas ir visa kita.. bet iš tikro tai ir pati nelabai žinau, kaip ten viskas vyksta sad.gif

Mes mamytę vežėmės pas notarą kol dar nebuvo psichiatro, po jo vizito retas notaras sutiks pasirašyti įgaliojimą. Kai tokį ligonį vežiesi, primokai, kad tu jau nepajėgi, sunku, kad pasirašytų įgaliojimą. Notaras kalbina, klausinėja apie šeimą, vaikus, anūkus, įsitikina, kad žmogus orijantuojasi. Jei norėsit kažką parduoti, ar nuomoti, viską, nurodant konkretų objetą su unikaliais nr. reikia atskirai įrašyti.
nelaukit psichiatro vizito, paskui, jei piktumai su broliu, tesmu įrodys, kad durnas žmogus nesuvokdamas viską pasirašė. Įgaliojime, dar būtinai įsirašykit, kad galit ją atstovauti gydymo įstaigose, gauti informaciją ir už ją pasirašinėti, kitaip net čia iškyla problemų. Net šiukšlių išvežime, pašte, jei bus koks registruotas laiškas. vienu žodžiu sakykit notarei, kad prasideda ligos ir reikia ateičiai susitvarkyt.
Atsakyti
QUOTE(kabarksta @ 2014 06 20, 22:36)
Na, kiek aš teoriškai žinau, globos klausimą sprendžia teismas, aišku, remdamasis gydytojų išvadomis ax.gif Tai ir norėjau sužinot, kiek maždaug laiko užtrunka tas procesas ir ar reikia padengti teismo išlaidas?

Teisingai zinot. Teismas sprendzia globos klausima, vadovaudamasis gydytoju isvadomis. Procesas trunka maziausiai puse metu. Gali uztrukti ir iki 8 men, ziurint kaip teisejai ir gydytojai atostogauja. Niekas niekur neskuba, reikia tiesiog pradeti nuo tai, kad susirasti advokata(man mano atveju buvo nemokama, nes tuo metu buvau registruota Darbo birzoj, todel kreipiausi i Antrine advokatu kontora, kur man advokata skyre nemokamai). Siaip girdejau, kad advokatas siam reikalui kainuoja apie 1000 lt. Taigi eiliskumas to reikalo tvarkymo:
1. Kreipiates i advokata, jis sustato rasta del globos skyrimo. Jis dar pasakys kokius dokumentus is ligos istorijos pristatyti, is kur jam issireikalauti pacias ligos istorijas, reikes pacios (kas nori buti globeju) pazymos is gydytojos, kad galit buti globeja. I ta advokato rasta itraukti suinteresuotus asmenis(brolius, seseris).
2. Su tais dokumrentais(kur advokatas pasakys) keliaujat i teisma ir registruojat byla.(gal net advokatas kitur uzregistruoja).
3. Kai teisme susipazins su byla - iskvies pas teiseja. Paskui lieps kreiptis i gydytoju komisija(eiles i ta komisija pas mus buvo 5 men.).
4. Po gydytoju komisijos(jau dokumentus patys susisiuntineja) vel pakvies i teisma ir nuspres ar galit globeja ar ne.

Moketi teisme nereikia.
Atsakyti
[quote=Garmina,2014 06 26, 12:56]
Ligonei 86, serga jau kokie 10 metų. Sunku nustatyti pradžią, nes ši liga - ne koks kojos lūžis. Po truputį išaiškėja... Parsivežėm, kai namie būdama vaistų perdozavo. Prieš tai žiemą būdavo pas vaikus, vasarą pas save. Anksčiau vis namo veržėsi, dabar labai bijo, kad tik nepaliktume vienos.
[/

Taip , supratau ... man klausimų tik daugėja .ligos pradžia tikrai apstrakti . Maniškei 70 metų. Nesuprantu kokios jų mintys ,kai būklė pagerėja ,ar tikrai mano taip kaip sako ,ar meluoja . Kai paprašydavau susivarkyti ,elementarius dalykus , tai sakydavo ,o kas turi sutvarkyti ? Turėdama rankoje telefoną ,sako neturiu ir t.t.
kokia liga pas jus diagnozuota ?
Atsakyti
QUOTE(Giedre.vs @ 2014 06 25, 21:55)
Sveikos merginos, turiu ir aš tokią bėdą, kaip tvarkotės su psichologine puse, kas padeda nepalūžti?

Anksciau ar veliau paluzti, bet praeina. Man buna labai blogai kai prirekiu pati ant mamos ir pasakau ko nereiktu sakyti verysad.gif doh.gif . Kada pyktis praeina supranti, kad tas pyktis ne ant mamos, o ant ligos. Gal kazkiek tai padeda.
Kai jau visai nebegaliu- isgeriu vyno taure, kazkaip atsipalaiduoju(bet svarbu nepiktnaudziauti, kad neprasigert). Begioju rytais, vakarais vazineju dviraciu, pasportuoju. Kazkaip tada negatyvas maziau lenda. Dar siame skyrelyje pasiguodziu, suprantu, kadne vienai man taip , randu bendraminciu 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Budlėja @ 2014 06 26, 14:17)
kokia liga pas jus diagnozuota ?

Alzheimeris.. o šiaip ji sveika kaip ridikas, tik prastokai girdi. Valgo kaip artojas, nakčiai 2 cepelinai pats tas, jokių skrandžio skausmų. Raukšlių mažiau nei pas mane, nagučiai kaip pas manekenę, tik lako trūksta.
Kada vaidina, kada tiesa aš niekaip nesuprantu. Prisigalvoja visokių būdų kad dėmesio sulaukt (apklok, parodyk kaip megztinį apsivilkt, padėk laiptais nulipt, saldainį nulupk). Nors viską puikiausiai pati moka ir daro, kai nematau. Vakar klausia kur pamperso kelnaites maut, sakau-ant galvos, tai juokiasi patenkinta, sako aš ne durna, kad maučiau ant galvos, va čia reikia ir puikiausiai užsimauna
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garmina: 26 birželio 2014 - 13:31
QUOTE(ate42 @ 2014 06 26, 13:58)
Mes mamytę vežėmės pas notarą kol dar nebuvo psichiatro, po jo vizito retas notaras sutiks pasirašyti įgaliojimą. Kai tokį ligonį vežiesi, primokai, kad tu jau nepajėgi, sunku, kad pasirašytų įgaliojimą. Notaras kalbina, klausinėja apie šeimą, vaikus, anūkus, įsitikina, kad žmogus orijantuojasi. Jei norėsit kažką parduoti, ar nuomoti, viską, nurodant konkretų objetą su unikaliais nr. reikia atskirai įrašyti.
nelaukit psichiatro vizito, paskui, jei piktumai su broliu, tesmu įrodys, kad durnas žmogus nesuvokdamas viską pasirašė. Įgaliojime, dar būtinai įsirašykit, kad galit ją atstovauti gydymo įstaigose, gauti informaciją ir už ją pasirašinėti, kitaip net čia iškyla problemų. Net šiukšlių išvežime, pašte, jei bus koks registruotas laiškas. vienu žodžiu sakykit notarei, kad prasideda ligos ir reikia ateičiai susitvarkyt.

čia jūs gal kitai narei adresavot 4u.gif mūsų atveju bent tiek paprasčiau, kad tiek anyta, tiek mano vyras vienturčiai, tai niekam jokių nesutarimų dėl galimų turto dalybų nekils. Plius, mat jį galas tą turtą, vienintelė bėda būtų, jei reikėtų staigiai butą parduoti dėl kokių nors nenumatytų ir skubių aplinkybių ar bėdos. Bet notarui ten jau per vėlu, tikrai sad.gif kaip bebutų liūdna..
Atsakyti

Tik va klausimas, kuo baigsis tas psichiatro vizitas. Anyta panikuoja (ji mėgėja papanikuoti), kad nieko jai ten nepripažins, savo vardą pavardę prisimena, anūko / dukros vardus dažniausiai irgi prisimena, kartais nesuvokia, kad nebe savo bute sėdi, kartais ir suvokia, kad biškį vaizdas pro langą pasikeitė.. aš raminu, sakau, kad nu neturėtų būti vien pagal žmogaus atsakymus sprendžiama apie jo būklę, yra ir kiti dalykai, kaip orientavimasis erdvėje, nuotaikų kaitos, higienos įgūdžių praradimas ir visa kita.. bet iš tikro tai ir pati nelabai žinau, kaip ten viskas vyksta sad.gif

Sprendžia ne vienas psichiatras, jis tik surašo popierius, pažymi balus pagal visokias skales, paskui popieriai pateikiami gydytojų komisijai, kuri sprendžia skirti slaugą ar ne. Aš pati su psichiatrais nesusidūriau, gal klystu, mano mamai viską sutvarkė šeimos gydytoja, paskui vežėm popierius komisijai. Bet kiek žinau, analogiškai vyksta su psichikos negalią turinčiais senukais.
Atsakyti