Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (10)

Atiduoti į globos namus kol kas ne išeitis. Jis visgi mano vyriškio tėvas. Ir jam rūpi tėvas. Negaliu taip pasakyti "jis ne mano tėvas ir tegu važiuoja į glogos namus" (na o ir nuvažiavs spėju, kad tėvukas antrą dieną pabėgtų smile.gif wink.gif wink.gif ).
Tiesiog dabar tokia situacija ir tiek. Ir ji tikrai ne gerės, tą aš suprantu.
Atsakyti
Taigi, vakar mano senukas per dieną mirė tris kartus wink.gif wink.gif. Taip bandydamas įrodyti, kokia aš bloga, kad paėmiau jį iš ligoninės. Atseit ligoninėje būtų jį laikę, o aš va, ragana, atėjau ir jį išsivedžiau. Mano paaiškinimai, kad ligoninėje po tokių operacijų nelaikoma - jam nė motais wink.gif wink.gif. Dar aš kalta, kad jis negauna reabilitacijos wink.gif wink.gif wink.gif wink.gif.
Na mirimo priepolius išgyvenome. Pamates, kad po trečio ''ale mirimo priepolio" ruošiu jam sauskelnes ir vaistus - iš kart atsigavo. Dabar jau jam geriau smile.gif wink.gif. Kiek supratau, turi sauskelnių fobiją wink.gif wink.gif.
Kadangi jau kelias paras esu be normalaus miego (vis ta švaros fobija, kiekvieną kartą po ho vizito į tualetą, einu aš viską tvarkyti), paklausiau jo - gal jam nakčiai nupirkti "antį", juk ligoninėje turėjo. Sako žmogus - būtų labai gerai. Nupirkta. bet anot jo - bloga. Tai kakliukas per ilgas, tai nepatogi į rankas paiimti. Gauk jam tokią pačią, kokią turėjo ligoninėje wink.gif ;0 ir vėl viskas po senovėje - apmyžtas tualetas, paklodės ir jis pats ir nauja 'antele" nenaudojama prie lovos smile.gif wink.gif wink.gif
Klausimas - visur rašoma, kad reikia išlaikyti senų žmonių orumą. žinoma, kad reikia, bet kaip?????????????? Gal kam pasisekė? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vivaldi12 @ 2014 02 05, 15:00)
Atiduoti į globos namus kol kas ne išeitis. Jis visgi mano vyriškio tėvas. Ir jam rūpi tėvas. Negaliu taip pasakyti "jis ne mano tėvas ir tegu važiuoja į glogos namus" (na o ir nuvažiavs spėju, kad tėvukas antrą dieną pabėgtų smile.gif wink.gif wink.gif ).
Tiesiog dabar tokia situacija ir tiek. Ir ji tikrai ne gerės, tą aš suprantu.

Leiskit paklaust, kiek realiai jusu vyras prisideda prie savo tevo slaugos?
Atsakyti
Padėti padeda, bet iš jo pagalbos naudos mažai smile.gif
Pirma, jam labai sunku susitaikyti, kad jo tėvukui prasidėjo senatvinė demensija. Į kiekvieną tėvuko skundą jis reaguoja rimtai ir nejaučia, kad juo yra manipuliuojama. sakau, jam jei vaikas nenori geriti vaistų, nes jie jam neskanūs, tai ką, tu jam ir neduotum? sako, priversčiau gerti. Tai vis jam turiu priminti, kad jo tėvukas irgi vaikas, tik 80 m, ir į jo ožius reikia reaguoti kaip į vaiko smile.gif wink.gif.
Tam,kad tėvukas laikytusi gydymo rėžimo, deja reikia griežtos tvarkos. Ir tenka man būti ta "ragana".
Be to, mano vyriškis išbala pamatęs kraują smile.gif wink.gif, o tėvukas turi trofines opas ir net labai dideles smile.gif wink.gif wink.gif. O kadangi aš kažkada dirbau medicinos srityje, tai savaime tokie darbai lieka man smile.gif wink.gif.
Atsakyti
Vivaldi12, belieka JUms palinkėti stiprybės.

Mano mama laikosi neblogai , bet jau sklerozė progresuoja stipriai. Pamiršta daug ką.Pati suvokia ir nervinasi tai bandysim atmintį gerint ir mokytis vaikiškus eilėraštukus gal kiek padės .

Merga seniai buvo su naujienom įdomu kaip jai sekas.
Atsakyti
QUOTE(vivaldi12 @ 2014 02 06, 08:38)
Taigi, vakar mano senukas per dieną mirė tris kartus wink.gif wink.gif. Taip bandydamas įrodyti, kokia aš bloga, kad paėmiau jį iš ligoninės. Atseit ligoninėje būtų jį laikę, o aš va, ragana, atėjau ir jį išsivedžiau. Mano paaiškinimai, kad ligoninėje po tokių operacijų nelaikoma - jam nė motais wink.gif wink.gif. Dar aš kalta, kad jis negauna reabilitacijos wink.gif wink.gif wink.gif wink.gif.
Na mirimo priepolius išgyvenome. Pamates, kad po trečio ''ale mirimo priepolio" ruošiu jam sauskelnes ir vaistus - iš kart atsigavo. Dabar jau jam geriau smile.gif wink.gif. Kiek supratau, turi sauskelnių fobiją wink.gif wink.gif.
Kadangi jau kelias paras esu be normalaus miego (vis ta švaros fobija, kiekvieną kartą po ho vizito į tualetą, einu aš viską tvarkyti), paklausiau jo - gal jam nakčiai nupirkti "antį", juk ligoninėje turėjo. Sako žmogus - būtų labai gerai. Nupirkta. bet anot jo - bloga. Tai kakliukas per ilgas, tai nepatogi į rankas paiimti. Gauk jam tokią pačią, kokią turėjo ligoninėje wink.gif ;0 ir vėl viskas po senovėje - apmyžtas tualetas, paklodės ir jis pats ir nauja 'antele" nenaudojama prie lovos smile.gif wink.gif wink.gif
Klausimas - visur rašoma, kad reikia išlaikyti senų žmonių orumą. žinoma, kad reikia, bet kaip?????????????? Gal kam pasisekė? smile.gif

Niekam nepasiseke, nes kad ir koks butu priziurintis ligoni ramus - vis tiek kada nors kantrybe pratruksta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 06 vasario 2014 - 13:43
QUOTE(vivaldi12 @ 2014 02 06, 10:38)

Taip pažystama situacija, kad net graudu darosi. Maniskė 86m. Nevaikšto jau du metai. Lūžo šlaunikaulis, iškart operavo, įdėjo plokštelę - nesilaikė, po to keitė sanarį. Visa tai užtruko 4 mėn. Atropavosi raumenys....Rezultatas...slaugymas lovoje. Tik dabar jau suvokiu, kad prie judėjimo negalios dar ir senatvybinė demencija sėlina. Ji vakar man pasakoja, kad nevaikšto tik todėl, kad mes jai atėmėme lazdas doh.gif Na pasakoju aš jai, kad ji iš po operacijos net neatsisėsdavo, bet ji ...nepasakokite niekų man - aš dar ir į antrą aukštą buvau užlipus. Skaudu, bet kiek reikia tos kantrybės. Aš dažnai paskaitau jūsų mintis. Kartais pagalvoju - ne man vienai sunku, kartais pajuntu - jau stogas pradeda čiuožt - vėl raminu save, reikia iškęst ramiai - juk tai mano mama. Sunku palaikyt normalią savijautą darbe, ramiai įsijungti į darbą, kai mintyse kirba nuolatinis klausimas- o kaip ten namie ( dieną vyras pažiūri, tik pažiūri).
Ai, gal be reikalo aš čia guodžiuosi. Dabar yra kaip yra, o bus dar blogiau. Tik iš kur tos stiprybės semtis? (Atleiskite, už padrikas mintis)
Atsakyti
Gavome hematologo išvadas smile.gif. siunčia pas onkologą. Išgirdęs tai tėvukas pareiškė - važiuosiu į Druskininkus pas kažkokią bobutę, ji sutvarkys šlapumą ir t.t. Pradedame įgivendinti MISIJĄNeįmanoma-3 - nuvežti tėvuką pas onkologą smile.gif wink.gif. Bo Kaune jis niekur neis, nes nepaeina, bet važiuos pats autobusu į Druskininkus smile.gif smile.gif.
Šypsausi ir tiek.
Atsakyti
Reikėtų tėvukui daugiau vaikščioti. Vis kalbinu jį šeiti į lauką ar kartu su manimi į parduotuvę. Atsisako. Sakau - vaikščiojimas gera mankšta.
Pasirodo, jis mans paklausė. Tik va - savaip. Antrą valandą vakties pradėjo su ramentais marširuoti po butą- tipo mankštinasi..... smile.gif wink.gif Ir vėl naktis be miego smile.gif wink.gif.
Bet tuo pačiu supratau, kaip išsaugoti tokio seno žmogaus orumą - reikia atsisakyti savo orumo smile.gif wink.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vivaldi12 @ 2014 02 08, 22:52)
Bet tuo pačiu supratau, kaip išsaugoti tokio seno žmogaus orumą - reikia atsisakyti savo orumo smile.gif wink.gif smile.gif

Teks priprast,kad jis jau nebe asmenybe su kuria galima sneketis, susitart. Kai suvoksi, kad tu tegali ji maitint, praust, tvarkyt kuno zaizdas ir tuo palengvinti paskutines dienas, gal taps lengviau. As jau ismokau neklausyt nei ka ten kalba, nei ko nori - nenori. Pasakai ramiu grieztu tonu, pvz. dabar eisit praustis ir viskas. Gal yra senuku, kurie masto, tada ir bendravimas kitas. Bet ne musu atveju.
Stiprybes jums dideles 4u.gif
Atsakyti
Mūsų močiutei virš devyniasdešimties. Taigi buvo atvažiavęs puikus kineziterapeutas ir sudarė mankštos programą. visi pratimai gulinčiam žmogui, nes ji negali vaikščioti dėl svaigstančios galvos. Labai gerai pramankština sąnarius ir raumenis. Be to pasakiau, kad tai daktaras o ne aš liepiu mankštintis, tai ir darom tą mankštelę. Labai rekomenduočiau visiems mažai judantiems. Tas kineziterapeutas man labai patinko, nors jis labai jaunas, bet moka motyvuoti žmones.
Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2014 02 09, 12:12)
Mūsų močiutei virš devyniasdešimties. Taigi buvo atvažiavęs puikus kineziterapeutas ir sudarė mankštos programą. visi pratimai gulinčiam žmogui, nes ji negali vaikščioti dėl svaigstančios galvos. Labai gerai pramankština sąnarius ir raumenis. Be to pasakiau, kad tai daktaras o ne aš liepiu mankštintis, tai ir darom tą mankštelę. Labai rekomenduočiau visiems mažai judantiems. Tas kineziterapeutas man labai patinko, nors jis labai jaunas, bet moka motyvuoti žmones.

Labai džiaugiuosi, kad Jūsų močiutė daro pratimus. mano atveju - tai neįmanoma. Mano senukas viską geriau žino už daktarus, nors gyvenime nėra nė vienos knygos neperskaitęs. Tačiau - televizija jam visagalė. Va, pasakė per televiziją, kad reikia gerti kažkokius vitaminus - ir prašo juos nupirkti wink.gif wink.gif.
Prieš tris metus mano senukui buvo pakartotinai protezuotas klubos sanarys. Operacija pavyko puikiai, kojų ilgiai sulyginti, sąnarys įstatytas ok (nuotrauka tiesiog puiki). Paguldžiau į reabilitaciją, pas pažystamus tikrai gerus kineziterapeutus. Dirbo su juo. Pagal sveikatos būklę turėjo išeiti iš reabilitacijos centro tik su lazdele, kurios vėliau turėjo atsisakyti. Ir ką - išėjo iš reabilitacijos su abiem alkūniniais rementais, kairę koją kelią lyg būtų trumpesnė ir viskas. Dar kartą patikrinau jam nugarą, sąnarius - viskas tvarkoje, bet žmogaus įprotis yra nenugalimas. taip ir po šiai dienai vaikšto su ramentais smile.gif wink.gif wink.gif. O mankštinasi naktimis - vaiščiodamas po butą su ramentais smile.gif wink.gif wink.gif.
Atsakyti