QUOTE(Monikiukas @ 2014 04 26, 20:00)
Bėda didžiausia turbūt manyje,kad aš labai asmeniškai viską priimu.Atrodo supranti,kad tai liga ,bet tuo pačiu tai mama ,pats brangiausias žmogus.Visi man sako susitaikyk su tuo,tačiau aš dar to neišmokau.Sunku.Darbe galvoju kaip ji namuose laikosi,bijau net skambinti telefonu,kad tik neišgirsčiau ko nors negero.Skubu po darbo namo greičiau ,kad tik jai geriau būtų.Taip ir gyvenu ,stresas ir darbe ,ir po darbo .Žinau,kad laikas viską sustatys į savo vietas,tačiau dabar labai sunku
Man irgi sunku būdavo iš akių paleisti
siaubingai bijodavau, kad pakils spaudimas, neišgers vaistų, vėl ligoninė ir tt., ir pan. Čia kol vaikščiodavo. Paskui bijodavau palikti, kad iškris iš lovos, kelsis ant puodo- nuvirs, na, tiesiog bijodavau vargo, ligoninių. Kai gavom funkcinę lovą pasidarė ramiau, jei užmiega, jei kur reikia išeiti valandai kitai (apie ilgesnį išvažiavimą net nesvajoju, nėra ko paprašyti, kad pažiūrėtų)- užkeliu šoną ir nebijau bent jau kad išvirs iš lovos. Na,randu permirkusiom sauskelnėm, randu piktą, kad laikau uždarytą, bet kažkaip jau taip smarkiai nebereaguoju. Po metų ant lovos kažkaip savaime pradedu susitaikyti, gal atsibodo, gal pavargau pati, matau, kad nelabai įvertina, kad protas iš vienos pusės silpsta, bet iš kitos pusės oi kaip save pažįsta ir kaip nori savim pasirūpinti
Sykį klausiaus vieną paskaitą ir labai užstrigo mintis: mes galim kuo nors rūpintis tuo pačiu nepergyvendami.
Kad ir šiandien: matau, savijauta prasta, sakau, skauda? "Skauda". padaviau pusę tabletės. Neužilgus vėl klausiu: ar dar skauda? O jinai išpučia akis: ne. Nu negalėjo nuo tabletės nustoti taip greitai skaudėti. Nesusivaldau ir pakeliu balsą: tai kaip tai ne, jei ką tik sakei, kad skauda???? "Pirma labai skaudėjo, dabar jau ne"- matau, suka uodegą. Ir taip pastoviai, pati nežino, ar skauda, ar ne. Galima iškvaišti ir taip diena iš dienos. Arba skauda, arba nieks neateina, arba dar kažkas. Blogai. Bet būna tarpų, kai gerai. tada guli, sėdi patenkinta, nesuprasi, kas čia taip gerai
nežinau kaip slaugant savo žmogų galima nepergyventi, kas kita būtų anyta. Morališkai būtų daug lengviau.