Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (10)

QUOTE(merga @ 2014 03 25, 15:20)
O taip pati tikriausia  thumbup.gif , ir dar marinama badu, vagiama pensija ir pri... triusikai ir dar plunksnos iš pagalvių  lotuliukas.gif

su tuo marinimu badu, prisiminiau vieną sykį doh.gif biggrin.gif Kol pavaikščiodavo, tai eidavo ir guosdavosi prijaučiantiems asmenims, kad... kad ... kad... nu žodžiu, kad. Ir net atsirasdavo tokių gerų tetų, kurios surinkdavo socialinės darbuotojos numerį jos telefone, kad galėtų pasiskųsti, kaip aš ją skriaudžiu. Na, bet ne apie tai, apie marinimą badu žadėjau rašyti biggrin.gif Matyt, tarp kitų blogų darbų, dar ir badu marindavau, nežinau, ką ji kam šnekėdavo, nors daug kas tyčia susistabdydavo ir atpasakodavo, tiesiog tam, kas sunervintų. Vieną sykį reikėjo išvažiuoti, pripyliau sriubos ir buvo išvirtų kiaulienos kauliukų, padaviau ir tų, palikau virtuvėj valgant, o patys su vyru išvažiavom. Ir prie namų susitikom vyro brolį, kažko jam prisireikė, vyras sako, paprašyk sūnaus ir paduos, aš neturiu kada grįžti. Tas ateina, mama kaulais stalą apsiskleidusi, valgo pilna burna, tam akys išsprogo, paskui pasakoja: o dar šneka, kad valgyti neduoda, kad skriaudžia, pypt, kaulų didžiausia krūva blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 03 25, 16:43)
su tuo marinimu badu, prisiminiau vieną sykį doh.gif  biggrin.gif Kol pavaikščiodavo, tai eidavo ir guosdavosi prijaučiantiems asmenims, kad... kad ... kad... nu žodžiu, kad. Ir net atsirasdavo tokių gerų tetų, kurios surinkdavo socialinės darbuotojos numerį jos telefone, kad galėtų pasiskųsti, kaip aš ją skriaudžiu. Na, bet ne apie tai, apie marinimą badu žadėjau rašyti biggrin.gif Matyt, tarp kitų blogų darbų, dar ir badu marindavau, nežinau, ką ji kam šnekėdavo, nors daug kas tyčia susistabdydavo ir atpasakodavo, tiesiog tam, kas sunervintų. Vieną sykį reikėjo išvažiuoti, pripyliau sriubos ir buvo išvirtų kiaulienos kauliukų, padaviau ir tų, palikau virtuvėj valgant, o patys su vyru išvažiavom. Ir prie namų susitikom vyro brolį, kažko jam prisireikė, vyras sako, paprašyk sūnaus ir paduos, aš neturiu kada grįžti. Tas ateina, mama kaulais stalą apsiskleidusi, valgo pilna burna, tam akys išsprogo, paskui pasakoja: o dar šneka, kad valgyti neduoda, kad skriaudžia, pypt, kaulų didžiausia krūva blink.gif lotuliukas.gif

maniskei as pati geriausia, valgyt per daug duodu.Jei pasakau, kad reik iseit, turiu pasakyt kada grisiu, laukia drinks_cheers.gif
man gerai, kad as vienas vaikas, gaila jusu, kurios turit brolius/seseris, bet jokios pagalbos ir supratimo nesulaukiat g.gif
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2014 03 25, 15:51)
maniskei as pati geriausia, valgyt per daug duodu.Jei pasakau, kad reik iseit, turiu pasakyt kada grisiu, laukia drinks_cheers.gif
man gerai, kad as vienas vaikas, gaila jusu, kurios turit brolius/seseris, bet jokios pagalbos ir supratimo nesulaukiat g.gif

Mano irgi laukia, tik galiu išeiti arba prie ūkio darbų, arba jos reikalais: sauskelnių parvežti, vaistų išrašyti. Tai jei kur reikia išvažiuoti, sakau, kad einu malkas tvarkyti, šiltnamį sukasti, bulves perrinkti ir pan.

Dėl tų brolių sesių, tiesiog pripranti, nes yra taip, kaip yra. Nors čia irgi klasika, pastoviai ligoniu rūpinasi vienas žmogus, tas, kuris apsiima, kitiems nelabai tas rūpi. Nebent paskambina pasiguosti, kaip jiems patiems sunku smile.gif Iš visų savo pažįstamų žinau tik vieną šeimą, kai mama ilgai karšo ant lovos, bet visos 4 dukros rūpinosi sykiu, sutartinai, viena atsisakė darbo, kad galėtų būti namuose su ligone, bet ir kitos laiks nuo laiko pasiimdavo ir parsiveždavo pas save, kad ta pailsėtų , jei mama atsiguldavo į ligoninę, nei dienos nepalikdavo vienos, visos pasikeisdamos budėdavo. O daugiau tai visur tas pats. Kas veža, tam ir krauna.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 03 25, 14:43)
su tuo marinimu badu, prisiminiau vieną sykį doh.gif  biggrin.gif Kol pavaikščiodavo, tai eidavo ir guosdavosi prijaučiantiems asmenims, kad... kad ... kad... nu žodžiu, kad. Ir net atsirasdavo tokių gerų tetų, kurios surinkdavo socialinės darbuotojos numerį jos telefone, kad galėtų pasiskųsti, prie namų susitikom vyro brolį, kažko jam prisireikė, vyras sako, paprašyk sūnaus ir paduos, aš neturiu kada grįžti. Tas ateina, mama kaulais stalą apsiskleidusi, valgo pilna burna, tam akys išsprogo, paskui pasakoja: o dar šneka, kad valgyti neduoda, kad skriaudžia, pypt, kaulų didžiausia krūva blink.gif lotuliukas.gif

Turėjom nemalonų vykį praėjusiais metais, kai kelios"geradarės"parašė anoniminį" skundą į LŽTC dėl esą siaubingų gyvenimo sąlygų ir netoleruojamo elgesio su senu žmogumi. Kaip perkūnas iš giedro dangaus atlėkė komisija, tikrino babūnės gyvenimo sąlygas, kaip maitinasi ir t.t. Skaudžiausia tai ,kad pati turiu reikalų sus socialiniu darbu doh.gif . Na, ką kai pamatė doh.gif gydytojų išvadas, kaip ir kur gyvena kuo maitinasi, prisikniso tik,kad šaldytuvas tuščias, bet kai vyras ištraukė gaisrininkų raštą , susirnko tsakant savo žaislus ir po tyrimo.
Paskui tos pačios "gerosios"samarietės paskalas nešiojo,kad per savo užimamas pareigas viską užtryniau. Tik visai atstitktinai vieną kartą viena iš anų, kai atėjo aplankyti mano anytos ir "pamatė"kaip ji badu marinama doh.gif ir engiama dingo iš akiračio,o ir po kurio laiko visai kitaip visi žiūrėti pradėjo ir į anytos elgesį ir į mus. Nors kas protingas visi mus laikė fool.gif , kad babūnei tokį butą nupirkom ax.gif ir apskritai, kam pas save parsvežėm.
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2014 03 25, 16:11)
Turėjom nemalonų vykį praėjusiais metais, kai kelios"geradarės"parašė anoniminį" skundą į LŽTC dėl esą siaubingų gyvenimo sąlygų ir netoleruojamo elgesio su senu žmogumi. Kaip perkūnas iš giedro dangaus atlėkė komisija, tikrino babūnės gyvenimo sąlygas, kaip maitinasi ir t.t. Skaudžiausia tai ,kad pati turiu reikalų sus socialiniu darbu  doh.gif . Na, ką kai pamatė doh.gif  gydytojų išvadas, kaip ir kur gyvena kuo maitinasi, prisikniso tik,kad šaldytuvas tuščias, bet kai vyras ištraukė gaisrininkų raštą , susirnko tsakant savo žaislus ir po tyrimo.
Paskui tos pačios "gerosios"samarietės paskalas nešiojo,kad per savo užimamas pareigas viską užtryniau. Tik visai atstitktinai vieną kartą viena iš anų, kai atėjo aplankyti mano anytos ir "pamatė"kaip ji badu marinama  doh.gif  ir engiama dingo iš akiračio,o ir po kurio laiko visai kitaip visi žiūrėti pradėjo ir į anytos elgesį ir į mus. Nors kas protingas visi mus laikė fool.gif , kad babūnei tokį butą nupirkom  ax.gif  ir apskritai, kam pas save parsvežėm.

Suprantu 4u.gif tos visos "pagelbos" iš šalies tiek reikalų pridaro, kad ir paprasčiausiai tas mūsų babulytes... kaip čia pasakyti, prikuso, jei kaimiškai. Pereina kaip dagių priėdusios namo: "Man viens žmogus sakė, kad..." "man toks žmogus sakė, kad taip..." Klausiu, tai kas čia tau taip sakė? "Nesakysiu schmoll.gif ", nors paskui po kelių dienų neklausiama pasakydavo, kai pačiai pasiutimas praeidavo biggrin.gif
Būtų ir pas mane turbūt iki didesnių skundimų prieita, bet... eilinis insultas ir viskas pasibaigė. Pasibaigė žygiai pas prijaučiančius asmenis, apmažėjo ir problemų. Pradžioj dar telefonu reikalus tvarkydavo, bet kad pati nepasiskambindavo, laukdavo, kol kas paskambins biggrin.gif

Šiaip tai jei taip[ kvailioja uošviai ar seneliai, dar kažkaip turbūt ne taip skaudu, bet va kai mama doh.gif Kartais pasižiūriu TV pagalbą, ir kai rodo kokias istorijas, kai senukai vaikais nepatenkinti, tai dažnai pagalvoju, kad žurnalistai nesusidūrę patys su tokiais senais žmonėm. Nes kartais akivaizdžiai matosi, kad kalba ligonis, visas elgesys kaip ligonio. Jam psichiatro pagalbos, o ne Tv reikia.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 03 25, 13:24)
Tiesa, jūs rašot, kad atiduoda senukus į senelių namus, o patys pasiima turtą. Nesuprantu, kaip taip galima atiduoti be turto? Nes mūsų vieną neįgalų kaimyną po mamos mirties sesuo norėjo iškraustyti į globos namus, tai pasakė, kad turi perrašyti namą ir žemę globos namams, kitaip nepriims. Paliko tą žmogų vieną gyventi, gyvena jis kaip sugeba, sesuo turbūt laukia jo smerčio, kad sodyba jai liktų.

Musu mociute seneliu namuose jau pusantru metu. Be jokio turto schmoll.gif Bet mokame po 1500-1700lt per menesi. Gerai, kad ta suma sudaro mociutes didele pensija+ gaunami slaugos pinigai, o jau kita dali dengiame is savo algos. Bet ivertinus savo nervus, laika, tai negaila tu pinigu drinks_cheers.gif
Atsakyti
ką gi. tėvukas valandą nesikėlė iš lovos -mol taip blogai jam , kad net apsirengti negali. čia man pamoka, kai kitą kartą reiks pas gydytojus jį pradėsiu ruošt likus 3 valandoms iki vizito. Šiaip ne taip piktuoju iškrapščiau. aišku, esu "boba", kuri nori tik jo mirties wink.gif wink.gif.
bet dabar paskaičius Jūsų postus - beprotiškai apsidžiaugiau. mūsų tėvukas neturi jokių draugų, jokie giminės su juo dėl jo charakterio nenori turėti reikalų, su savo broliais tėvukas jau 10 metų kaip susipykęs. jam niekas neskambina ir niekas jo nepasigenda. ankščiau labai dėl to pergyvenau, bet dabar matau, kad tai tik pliusas wink.gif wink.gif wink.gif.
Nes dabar tėvukas skundžiasi tik mums, na dar gydytojams ir sesutėms. Bet deja medicinos personalas į jo skundus visai nereguoja. Tuomet tėvukas, jei guli ligoninėje, tai palatos kaimynams skundžiasi "va čia jos (t.y mano ) visi pažystami, tai dėl to jie ir nieko nedaro".
tad dabar tėvukui beliek tik policija wink.gif wink.gif smile.gif. bet kaip jai paskambinti, jei aš po paskutinio jo policijos kvietimo, telefoną paslėpiau? smile.gif wink.gif wink.gif
Taip ir gyvenam smile.gif šiandien pridavėme kraują privačioje klinikoje, vakare ateis į namus pažystamas angiochirurgas pasižiūrėti tėvuko opų smile.gif wink.gif.

Merga, aš taip pat pati tėvuką atsivežiau į namus smile.gif. Nes tiesiog ma per nervus eidavo tas jo sveikatos suvokimas kaime. tvarsto žaizdą savo kaime, tai arkliui naudojami bintai (nešvarūs ) sudėti šalia jam reikalingų žaizdoms, vandens nėra, tualeto irgi. tieisopg praktiškai paskaičiavau, jei dabar nepasirūpinsiu juo - ateityje bus tik blogiau, O vis tiek rūntis reikės tik mano vyriškiui.
Bet neįvertinau senatvinnės silpnaprotystės viso gražumo smile.gif wink.gif wink.gif
Atsakyti
Mano mamos pati geriauisia drauge tai buvo jos marti. Na tiek snekedavo, tiek draugaudavo ir apsnekedavo mane(o ypac brolienei tai kazkoks nepaaiskinamas pavydo jausmas nezinia del ko). O dabar jau virs dvieju metu nebuvo net su gimtadieniu ar Kaledom pasveikint . Drauge geriausia verysad.gif ... Kartais kai mamai buna prosvaistes paklausia kaip jos marti, kaip gyvena, kaip sekasi? Jau tada valdausi kad nepasiust tiesiogiai, atsakau viskas labai gerai, marti gera, svari, tvarkinga, daug dirba... Tik viduj pacia labai purto. As suprantu, kad nera apie ka sneketis, bet bent jau is mandagumo uzsuktu.
O dar kelios senos mamos drauges yra. Viena anksciau buvo aplankyti, kita taip pat norejo ateiti. Bet paaiskini zmogui, ir jis supranta, kad nepazins arba paprasciausiai nebvus apie ka sneketis doh.gif ...
Gera patarle, kad tikri draugai nelaimeje pasimato.
Pasidariau siandien sau svente, nuejau i kosmetikos kabineta, veida pasisvarinau, nagus nusilakavau, pavasario oru pakvepavau smile.gif . Nors kiek geriau.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 03 25, 16:44)
Musu mociute seneliu namuose jau pusantru metu. Be jokio turto schmoll.gif Bet mokame po 1500-1700lt per menesi. Gerai, kad ta suma sudaro mociutes didele pensija+ gaunami slaugos pinigai, o jau kita dali dengiame is savo algos. Bet ivertinus savo nervus, laika, tai negaila tu pinigu drinks_cheers.gif

Ir kaip jai ten sekasi? Kaip i tai sureagavo gimines?
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 03 25, 23:27)
Ir kaip jai ten sekasi?  Kaip i tai sureagavo gimines?

Dabar tai puikiai drinks_cheers.gif Pastoviai demesio centre, pastoviai veikloje(tai sesele ateina ir aptupineja, tai pas kolege lankytojai ateina, tai kokios labdarines rganizacijos uzsuka, tai kunigas su misiomis...), atsigavusi, kas idomiausia-sviesaus proto bigsmile.gif O nuvaziavo su demensija, pagal ja ir slauga didziausia gavo, nes komisija nesusikalbejo su ja doh.gif Zodziu, fantastika, namuose nei sienu istepliotu sudu, nei naktiniu isteriju, nei telefono skambuciu draugems, kad ja nuodijam.
Is pradziu labai verke. Kankinomes moraliskai ir mes, jautem kalte. Bet viska issprende veziu susirges tevas, tiesiog fiziskai butumem nepatempe ir mociutes, ir tevo. blush2.gif
Gimines nesmerke. schmoll.gif Turtas jau isdovanotas avansu, rupintis ja niekas nebenorejo, tad seneliu namai ir giminei buvo geriausia iseitis, juolab, kad visi lanko bent jau karta i menesi, na o mes, artimiausi, kas antra diena drinks_cheers.gif Siulem parsivezti ja ir Kaledoms, ir siaip kai buvo vasara-nebenorejo, sako, kas mane ten vartys, kas mane sodins, kas ten tiek rupinsis, kiek rupescio ir prieziuros gauna seneliu namuose.
Kadangi apsiprato-ir mums moraliskai daug lengviau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 03 26, 08:51)
Dabar tai puikiai

kaip malonu skaityti tokias žinias
Vis tik gal nėra tie senelių namai toks baubas, kuriuo mūsų karta gasdinama:
"Geriau išprotėsiu pati, bet mielos mamytės už jokius pinigus neatiduosiu į prieglaudą" g.gif
Atsakyti
Kaip keista, kad su demencija ir didziausia slauga, o protelis pasviesejo blink.gif . O kiek Jusu mociutei metu?
Svarbu Jusu seimai gerai (pasirodo net mociutei gerai thumbup.gif ), viskas susideliojo i savo vietas. O ten privatus seneliu namai?

Senai, dar tarybiniais laikais, mano mamos teta priziurejo broli invalida(senas tas zmogus buvo). Ta moteris ji isnaudojo kaip galejo, jis ten trampe didziausius sunkius maisus su anglim i penkta auksta(nes kurenimas Vilniaus sename gal pocarines statybos name buvo kitoks), paskui maisus su kazkokiomis saulegrazomis, na vnz darbinis arkliukas buvo. Aisku ta moteris ji maitino ir turejo jis gulima vieta(net ne lova verysad.gif ) koridoriuje, nors miegoti kambariuose tikrai buvo kur doh.gif . Tai is Rusijos atvaziavusi tos moters sesuo(kita mano mamos teta) negaledama ziureti kaip zmogus yra engiamas, itaise ji Rusijoje i pagyvenusiu invalidu(taip tada ten vadinosi) namus. Mama su manim buvom jo aplankyti, salygos super, gyveno senukai po du-tris erdviuose isremontuotuose kambariuose, TV, seseles, prieziura. Ir svarbiausia zmogus miegojo ne ant grindu, o turejo savo nauja lova thumbup.gif . Ir jis pats buvo savo gyvenimu tenai patenkintas smile.gif .
Tai kad visaip buna.
Papildyta:
QUOTE(Garmina @ 2014 03 26, 08:15)
kaip malonu skaityti tokias žinias
Vis tik gal nėra tie senelių namai toks baubas, kuriuo mūsų karta gasdinama:
"Geriau išprotėsiu pati, bet mielos mamytės už jokius pinigus neatiduosiu į prieglaudą"  g.gif

Gal neparyskinciau tai, jei Jus priziuretumet tikra savo mama, o ne anyta...Jausmas yra visai kitas ir nereikia lyginti mamos ir svetimo zmogaus, nors ir buvo santykiai geri.
Jus turit mama?
Atsakyti