Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (10)

QUOTE(daibava @ 2014 03 23, 16:44)
šiandien su gailesčiu žiūrėjau, kaip kaimyno vaikai į šiukšlyną metė visą senuko gyvenimą, o jį patį išvežė į kažkokį pensionatą, nelabai supratau kodėl  schmoll.gif
tačiau, kaimynė paaiškimo, kad jiems jis paprsčiausiai trukdė, parduodant butą, nes jiems reikėjo pinigų kažkokiai kelionei
nesvokiu tokių dalykų,
o liūdniausia, kad tie vaikai tiek ir težiūrėjo jį, kadangi jis pats apsitarnaudavo save
man pagailo seno žmogaus ir nuėjusi surinkau iš konteinerio nuotraukų albumus ir kai ką iš jo asmeninių daiktų
sužinosiu vistiek kur jį išvežė, nepagailėsiu kuro ir nuvešiu jam tuos daiktus
kaip galima išmesti savo vaikstės nuotraukas, kur esi įamžintas su tėvais?
iš kur tas savanaudiškumas ir abejingumas savo artimiesiems?

Gal nevertėtų kištis. Ir gal nevertėtų ir teisti. ką Jūs žinote, koks jis buvo savo vaikams tėvas? Gal žinote tik paradinę pusę, o koks jis buvo namuose - ne?
Dažnai vaikai elgiasi pagal vertybes, kurias įskiepijo jiems tėvai. Jei senukas neįskiepijo vertybių, tai gal čia jau jo problema? Ir kaip teisti tuos vaikus, jei jų nemokė kitaip? Gal tas pats senukas lygiai taip pat pasielgė su savo tėvais? Nežinau, bet aplinkau matau daug situacijų, kaip vienos draugės tėvas skundžiasi, kad juo nesirūpina dukra, kad ją į mokslus išleido ir t.t. Ir linguoja galvelėmis gerosios kaimynės 'nu taip, kokie tie vaikai šiais laikas blogi". O tiesa ta, kad lakstė paskui mergas, profilaktiškai mušė žmoną, buvo šykštus šeimai, tačiau visuomenėje turėjo paradinę pusę. tokią, kad niekas neįtardavo, kad šeimoje jis despotas.
O nuotraukos. Prisiminai lieka širdyje, o visų foto albumų į kapus nenusineši.
Atsakyti
O as manau, daibava saunuole , jei nori surinkti senuko foto ir suzinojusi kur jis yra nuvezti jam 4u.gif .
Gal ir neverta kistis i kitu gyvenimus, bet gal ir tas senukas atsibodes savo vaikams, buvo kazkada jaunas, grazus, kazka mylejo... Gal ir buvo piktas ar dar koks nors, cia ne mums spresti ir teisti kas kaip ir kodel. Bet tokie dalykai kaip artimiausios foto, manau kiekvienam zmogui, tiek piktam, tiek geram, kazka reiskia. Mano tevai savo tevu foto labai brangino, kai mire tetis, mes tas kelias jo mamos ir brolio nuotraukas sau atsispausdinom, o senas originalias sudejom i svarko kisene prie sirdies.
Atsakyti
QUOTE(vivaldi12 @ 2014 03 23, 16:19)
Gal nevertėtų kištis.  Ir gal nevertėtų ir teisti. ką Jūs žinote, koks jis buvo savo vaikams tėvas? Gal žinote tik paradinę pusę, o koks jis buvo namuose - ne?
Dažnai vaikai elgiasi pagal vertybes, kurias įskiepijo jiems tėvai. Jei senukas neįskiepijo vertybių, tai gal čia jau jo problema? Ir kaip teisti tuos vaikus, jei jų nemokė kitaip? Gal tas pats senukas lygiai taip pat pasielgė su savo tėvais? Nežinau, bet aplinkau matau daug situacijų, kaip vienos draugės tėvas skundžiasi, kad juo nesirūpina dukra, kad ją į mokslus išleido ir t.t. Ir linguoja galvelėmis gerosios kaimynės 'nu taip, kokie tie vaikai šiais laikas blogi". O tiesa ta, kad lakstė paskui mergas, profilaktiškai mušė žmoną, buvo šykštus šeimai, tačiau visuomenėje turėjo paradinę pusę. tokią, kad niekas neįtardavo, kad šeimoje jis despotas.

Ne visai esate teisi mirksiukas.gif .Šiais laikais beveik 73% asmenų seni tėvai yra didelė našta. Todėl ieškoma visokių būdų jais atsikratyti,kad būtų galima užvaldyti jų turtą ,pajamas.

Šaunuolė daibava 4u.gif .
Keliokia metų atgal ,kai mirė viena mano ATA babikės kaimynė, vaikai pasielgė lygiai taip pat. Tik minusas buvo ,kad bomžai nuotraukas ir t.t išmėtė po viską kiemą. Vaikams tai nerūpėjo tą kart, nes jų tikslas buvo greičiau parduoti butą. Praėjo ne vieni metai, kai viename soc.tinklapyje atsitiktinai radau skelbimą su paieškos prašymu atsiliepti gimines,artimuosius ar kaimynus, kurie suteiktų kokią informaciją apie mirusią kaimynę ir jos praeitį. O tai tada sujudo giminėlė, mat pakvipo užjūrinėm pajamom:hihihi: Visoje šioje istorijoje juokingiausia buvo, kad tolimas giminaitis atgavo dalį nuotraukų iš vienos senos kaimynės, kuri surinko dalį nesugadintų nuotraukų ir daiktų ir isivežė į Australiją,o giminė liko su nosimi. Tik praėjus dar keliems metams, moters dukrą sutikom kapuose.Ji ant motinos kapo raudojo ir gailėjosi savo klaidų, nes pasak jos ji tik dabar suprato, kad prarado dalį savo giminės istorijos ir t.t.

Sveikos, mergytės, kas gerėsnio blush2.gif 4u.gif

Papildyta:
cambala , kaip tavo mama, kaip sūnus. karapūzike kas pas tave geresnio g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vivaldi12 @ 2014 03 23, 16:19)
Gal nevertėtų kištis.  Ir gal nevertėtų ir teisti. ką Jūs žinote, koks jis buvo savo vaikams tėvas? Gal žinote tik paradinę pusę, o koks jis buvo namuose - ne?

tėvai yra tėvai, nes jie augino ir reikia juos gerbti,
tai visi nekreipkim dėmesio ir auga mankurtų karta viena po kitos
o labiausiai supykino vaikų pasakymas. kad senelių namai tokiems ir yra skirti
žmogus protaujantis, prieš porą metų dar ir sodnelį turėjo
visko priežastis yra PINIGAI, kuriuos gaus už parduotą butą

QUOTE(merga @ 2014 03 24, 16:15)
Vaikams tai nerūpėjo tą kart, nes jų tikslas buvo greičiau parduoti butą.

šiandien dažniausiai tai pagrindinis ir vienintelis argumentas
Atsakyti
Valio, merga sugrizo smile.gif thumbup.gif . As jau galvojau, kad davare tave tavo babune, gal jau kokie neDuokdie negeri dalykai paciai su sveikata... kad pradingus buvai.
Pas mus viskas po senovei, labai retai mama ''laidoja'' savo sunu, nes beveik neatsimena kad ji turi. Paskutiniu metu ''gyvena'' vaiku namuose, as esu vaiku namu direktore ax.gif lotuliukas.gif , kartais jos piktoji pussesere(tada ji mane izeidineja ir musasi) doh.gif ... O siaip kuo tolyn, tuo prastyn, jau ir bendra sveikata labai slubuoja, kas pusvalandis spaudimas arba kritiskai aukstas, arba kritiskai zemas(80-40), tai ir laikstau su vaistais ir lasais ir arbatom...Vnz sensta...
Pati pasidariau nebebliaunanti, i viska jau ziuriu paparasciau, tik pasidariau tokia kaip salta gelezis.
Papildyta:
QUOTE(daibava @ 2014 03 24, 16:45)
tėvai yra tėvai, nes jie augino ir reikia juos gerbti,
tai visi nekreipkim dėmesio ir auga mankurtų karta viena po kitos
o labiausiai supykino vaikų pasakymas. kad senelių namai tokiems ir yra skirti
žmogus protaujantis, prieš porą metų dar ir sodnelį turėjo
visko priežastis yra PINIGAI, kuriuos gaus už parduotą butą
šiandien dažniausiai tai pagrindinis ir vienintelis argumentas

Dievas visiems teisejas.
As savo mamos niekada neatiduosiu i seneliu prieglauda(na nebent suzinociau, kad kazkuom sergu ir greit numirsiu, nes tokiu atveju mano mama niekas tikrai nesirupins ir nepriziures). Bet va pati savo vaikui pasakiau, kad jei jau nebeprotausiu ar negalesiu savimi pasirupint - atiduotu i seneliu namus. Nenoriu jam buti nasta.
Bet jusu aprasyta situacija yra labai populiari. Labai daug kas sukisa senukus i seneliu namus del turto, ypac kai kalba eina apie koki buta Vilniuje ar Kaune.
Atsakyti
Žinote, kiekviena šeima turi savo istoriją. Šeimoje, kurioje skiepijamos vertybės ir būtent jas skiepija tėvai, retai kada keliamas klausimas ką daryti su senais tėvais. Tokioje šeimoje tėvai nemaišo, Jie kaip tik yra dalis šeimos.
Bet kodėl niekas nekalba apie tėvų atsakomybę įskiepijant vertybes ir iš karto nuteisiami vaikai?
Štai tėvų kaimynai. Visą gyvenimą dirbo sunkiai. Dėl vaikų. Laikė 10 karvių, 20 kiaulių. Viskas dė vaikų. Gal. Tačiau laiko vaikams ir nebelikdavo. Tėvai visada budavo pavargę... Ryšio tarp tėvų ir vaikų nebeliko. Ir ką kaltinti? Visi kaltina vaikus. O tėvai net nemato savo klaidų.
Tiesiog kai matau panašias situacijas, visų pirmą dar kartą savęs paklausiu - ką man daryti, kad to nebūtų mano aplinkoje. Slaugau savo vyriškio tėvuką. Šiaip jis man net ne uošvis (su draugu nesame susituokę). Na užknisa jis mane, kartais varo į neviltį smile.gif. Bet aš visada pagalvoju apie tai, kokiį pavyzdį savo elgesiu rodau vaikams. Tad kartais išsilieju šiame forume, nes visgi esu tik žmogus su savo emociijomis. Tačiau tėvukas yra prižiūrėtas.
Kai matau vienišus senukus, bandau su jais bendrauti. Todėl mano aplinkoje ėra senukų, kurios matyčiau per langą kaip vaikai išveža nežinia kur. Klausimas - jei posto autorė matė kad tai vienišas senukas, kodė su juo nesusipažino? Gal istorija būtų kita. O dabar tik vaikų smerkimas.
Tegaliu iš savo patirties sakyti, kad tie kas slaugo senus žmones savo aplinkai jie nesamoningai duoda patį geriausią pavyzdį apie artimo meilę. Tai sunkus darbas. Bet taip yra, Kada maitai vieną pavyzdį visą gyvenimą, pas mus atsiranda noras teisti kitus. Bet jie turi kitas vertybes. Ir dažnai ne mūsų atsakomybei tas vertybes keisti. Visokių žmonių yra, ie deja visokių reikia.
Papildyta:
Tiesiog jei tėvai visą gyvenimą skiepija vaikams, kad svarbiausia yra pinigai, tai vaikai tą labai gerai įsisavina. tuomet ir tampa svarbus tėvų butas, o ne tėvų ori senatvė. Kaip šauksi, taip ir atsilieps. Ir tokiu atveju kaltė tenka didesnė gal tėvams? Kaip manote?
Atsakyti
Na as papriestarausiu apie iskiepijamas vertybes. Musu seimoj buvo ir priteklius ir demesys mums abiems su broliu vienodai. Silti jaukus namai(nors ir tevai nesugyveno), iskylos ir isvykos, platus giminiu ratas... Paprasciausiai kazkas yra durnesnis(as siuo atveju), nes zinau, kad tai reikia daryti(patinka ar nepatinka) ir darai. Brolio poziuris siuo atveju - gyventi del savo seimos(zmonos ir vaiko), galbut samdyti dienine, naktine aukle(tik nezinau kuri istvertu g.gif ) kartu susimetus. O as jau kaip medike del savo mamos, zinau kas kaip . Zodi kartu paryskinau, nes dabar jam niekas nekainuoja, nei pinigai(jei jau apie juos kalba isejo), nei nervai, nei kazkas kita. Ir nesakysiu, kad mano brolis kazkoks supuves dvasiskai, bet masto taip ir viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 24 kovo 2014 - 18:18
QUOTE(cambala @ 2014 03 24, 19:14)
Na as papriestarausiu apie iskiepijamas vertybes. Musu seimoj buvo ir priteklius ir demesys mums abiems su broliu vienodai. Silti jaukus namai(nors ir tevai nesugyveno), iskylos ir isvykos, platus giminiu ratas... Paprasciausiai kazkas yra durnesnis(as siuo atveju), nes zinau, kad tai reikia daryti(patinka ar nepatinka) ir darai. Brolio poziuris siuo atveju - gyventi del savo seimos(zmonos ir vaiko), galbut samdyti dienine, naktine aukle(tik nezinau kuri istvertu g.gif ) kartu susimetus. O as jau kaip medike del savo mamos, zinau kas kaip . Zodi kartu paryskinau, nes dabar jam niekas nekainuoja, nei pinigai(jei jau apie juos kalba isejo), nei nervai, nei kazkas kita. Ir nesakysiu, kad mano brolis kazkoks supuves dvasiskai, bet masto taip ir viskas.

Galėčiau pasakytit, kad tokia pati stuacija yra mano vyriškio šeimoje. Iš šalies atrodė, kad visi vaikai auginami buvo vienodai (neskaičiuoju čia trečio jo brolio, kuris yra psichiškai atsilikęs). Bet ... yresnysis brolis nuo tėvuko visai 'pasiplovęs'. Mol nieko negali padėt. Net pinigų nesiūlo. Jūsų atveju, bent pasiūlė smile.gif wink.gif wink.gif, kad ir per pusę. Prisimindavotėvuką, kai bulvių reikėdavo. O šiaip septynios mistinės priežastys, kad tik nesirūpinti. Per puse metų nė karto pats nepaskambino, paklausti kaip tėvukas.
Mano vyriškis - kitoks. Tėvuku rūpinasi. ir ne tik juo, bet ir protiškai atsilikusiu broliu. Du broliai iš išorės atrodė, akd augo vienodomis salygomis. bet giliau pasikapščiusi - paaiškėjo, kad ne smile.gif. Tai buvo subtilybės, bet jos labai svarbios, kaip situacija rodo dabar. Tiesiog kartais nesvarbūs dalykai tampa ateityje labai svarbiais smile.gif.
man taip pat kartais būna pikta, kad vyro broliui nerpi tėvukas. Tačiau jam labai rūpi tėvuko namo dalis smile.gif. Jis įsitikinęs, kad namą reikia dalinti į tris dalis po lygiai smile.gif. mūsų su vyriškiu nuomonė kita. Vissą namai reikia palikti trečiam broliui. Jis protiškai atsilikęs, bet ne tiek, Ramiai,lėtai ūkininkauja ir tiek. Juo irgi reikia pasirūpinti smile.gif.
Bet žinai, Cambala, Dievas kartais viską kažkaip sudėlioja smile.gif Bet vertybių esmė vis tiek ta pati smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vivaldi12 @ 2014 03 24, 18:32)
Galėčiau pasakytit, kad tokia pati stuacija yra mano vyriškio šeimoje. Iš šalies atrodė, kad visi vaikai auginami buvo vienodai (neskaičiuoju čia trečio jo brolio, kuris yra psichiškai atsilikęs). Bet ... yresnysis brolis nuo tėvuko visai 'pasiplovęs'. Mol nieko negali padėt. Net pinigų nesiūlo. Jūsų atveju, bent pasiūlė smile.gif wink.gif wink.gif, kad ir per pusę. Prisimindavotėvuką, kai bulvių reikėdavo. O šiaip septynios mistinės priežastys, kad tik nesirūpinti. Per puse metų nė karto pats nepaskambino, paklausti kaip tėvukas.
Mano vyriškis  - kitoks. Tėvuku rūpinasi. ir ne tik juo, bet ir protiškai atsilikusiu broliu. Du broliai iš išorės atrodė, akd augo vienodomis salygomis. bet giliau pasikapščiusi - paaiškėjo, kad ne smile.gif.  Tai buvo subtilybės, bet jos labai svarbios, kaip situacija rodo dabar. Tiesiog kartais nesvarbūs dalykai tampa ateityje labai svarbiais smile.gif.
man taip pat kartais būna pikta, kad vyro broliui nerpi tėvukas. Tačiau jam labai rūpi tėvuko namo dalis smile.gif. Jis įsitikinęs, kad namą reikia dalinti į tris dalis po lygiai smile.gif. mūsų su vyriškiu nuomonė kita. Vissą namai reikia palikti trečiam broliui. Jis protiškai atsilikęs, bet ne tiek, Ramiai,lėtai ūkininkauja ir tiek. Juo irgi reikia pasirūpinti smile.gif.
Bet žinai, Cambala, Dievas kartais viską kažkaip sudėlioja smile.gif Bet vertybių esmė vis tiek ta pati smile.gif

Man pinigu konkreciai niekas nesiule. O ta pasiulyma kad ''samdom aukle per puse susimetus'' jis sake labai senai, kada dar mama gyveno viena savo bute, o jis tik atvaziuodavo jos pasveikinti su sventem. Tada jau mama reikejo rupintis kasdien, nes i parduotubve nenueidavo, maisto nepirkdavo. As vazinejau i kita miesto gala po kelis kartus per diena, tai valgyt pasildyt, tai vaistus suduot. Ir jis ta puikiai zinojo, zinojo, kad kura perku degalinej, o ne perpus pigiau kaip jis is kazkur... Ir ta fraze pasake turbut tusciai, kai paskambinau ir pasakiau, kad atvaziuotu, nes reikia kazka spresti ka toliau daryt... Nes nebegalejau nei finansiskai, nei fiziskai po kelis kart per diena privazineti, o be to jau mama visiskai nusisnekedavo ir naktim pas kaimynus ir po kiema duodavosi...Taip mama atsirado pas mane. Tai kur pagalba kazkokia is jo? Du metus mamos vienos visiskai palikti negalima, jei miega, tai gerai, jei nemiega, ziurek kad nesamoniu nepridirbtu...
O situacija labai panasi i jusu, kas liecia turta. Brolis tiksliai zino savo puse, jau neberasysiu kraupiausios turto dalybu situacijos, kai mire musu tetis ir visas turtas tapo bendras(nes tevai tik gyveno atskiruose butuose, issituoke nebuvo). Tai tokiu budu mano brolis tapo seimininkas... Va sita gyvenimo dalis tai mane tiesiog purto, ir kad visiskai dabar nenusipurtyt prie kompo, geriau neberasysiu...
As va cia irgi issibumbiu kas dusia slegia. Labiausiai slegia, kad esu visiskai viena(neturiu minty vyro ir sunaus), atrodo yra brolis, bet jo nera. O kaip noretusi pasiguosti ir issisneketi.
Anksciau labai Dievu tikejau. Dabar irgi tikiu, bet tas jausmas kazkoks nebe toks kaip anksciau, jis labai tolimas... atrodo, kad Dievas mane apleido... O gal tik stebi?
Va tokie pamastymai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 24 kovo 2014 - 19:25
Cambala, kažkaip man užkliuvo Jūsų žodžiai :"tipo aš durnesnė", nes rūpinatės mama. Nors iš tikrųjų turėtumėte sakyti, kad Jūs ne durnesnė, o stipresnė nei brolis.
Vyrškio brolis tiesiog bėga nuo atsakomybės rūpintis savo tėvu. Jo devizas - "nematau ir širdies neskauda". Bet taip pat nuo atsakomybės jis bėga ir kituose dalykuose. Taip jau yra.
Bet aš savo vyriškiui dažnai sakau, kad mes stipresni ir tiek. Nors jam atrodo, kad jis durnesnis smile.gif wink.gif wink.gif.
Aišku yra ir kita pusė - pinigai. Deja, mes esamie tie, kurie jų turi. Ir tai taip pat yra priežastis, kodėl vyro brolis nenori prisiimti tėvuko rūpesčių. Na, žinoma, o jei dar įvertinčiau ir pačio tėvuko charakterį..., tai suprantu, kodėl ir brolio žmona bei jų vaikai net nelanko tėvuko.
O tėvuko protas su kiekviena diena važiuoja žemyn. Šiandien jam vasara, ir klausia manęs, kur Kaune galima rasti pelkę. pavaikščiotų basas, dėlės įsisiurbtų ir taip pasveiktų smile.gif wink.gif wink.gif.
Tad ir laikau pakantumo egzaminus. Pirmiausia su savimi. nes deja esu taip išauklėta smile.gif wink.gif

Atsakyti
QUOTE(vivaldi12 @ 2014 03 24, 19:35)
Cambala, kažkaip man užkliuvo Jūsų žodžiai :"tipo aš durnesnė", nes rūpinatės mama. Nors iš tikrųjų turėtumėte sakyti, kad Jūs ne durnesnė, o stipresnė nei brolis.
Vyrškio brolis tiesiog bėga nuo atsakomybės rūpintis savo tėvu. Jo devizas - "nematau ir širdies neskauda". Bet taip pat nuo atsakomybės jis bėga ir kituose dalykuose. Taip jau yra.
Bet aš savo vyriškiui dažnai sakau, kad mes stipresni ir tiek. Nors jam atrodo, kad jis durnesnis :) wink.gif wink.gif.
Aišku yra ir kita pusė - pinigai. Deja, mes esamie tie, kurie jų turi. Ir tai taip pat yra priežastis, kodėl vyro brolis nenori prisiimti tėvuko rūpesčių. Na, žinoma, o jei dar įvertinčiau ir pačio tėvuko charakterį..., tai suprantu, kodėl ir brolio žmona bei jų vaikai net nelanko tėvuko.
O tėvuko protas su kiekviena diena važiuoja žemyn. Šiandien jam vasara, ir klausia manęs, kur Kaune galima rasti pelkę. pavaikščiotų basas, dėlės įsisiurbtų ir taip pasveiktų smile.gif wink.gif wink.gif.
Tad ir laikau pakantumo egzaminus. Pirmiausia su savimi. nes deja esu taip išauklėta smile.gif wink.gif

Na cia toks issireiskimas apie ta ''durnuma'' smile.gif . O kas liecia to stiprumo, tai nori nenori tapsi zmogus stiprus, kai gyvenimas isbandymus siuncia. Nors as esu zymiai jaunesne uz savo broli ir dar moteris, tai kaip ir turetu buti atvirksciai ax.gif ...
Jau vyras uz savo tevuko slaugyma jus turetu ant ranku nesiot (kaip ir visas kitas marcias, kurios uosvius priziuri) 4u.gif .
Atsakyti
Mes cia visos susirinke tos,kurios ZIURIM senukus. Idomu butu isgirsti argumentus tu, kurie mano kitaip. Gal ir ju mintyse yra dalis tiesos.
Bet tevai sendami net neisivaizdavo, kad ju vaikai pyksis butent del ju. Zinau daugybe atveju kai susipyksta broliai, seses del prieziuros. Paklausai vieno - lyg ir teisus, paklausai kito - irgi racionaliai masto. Negalima nieko smerkt, kai nezinai visos situacijos.

Kelis metus musu mociute ziurejo dukra, dabar - mes. Nors ir mociute tikrai gerai priziureta, ir burbu, as tik cia forume, vistiek esam patys blogiausi.
O priezastis pykcio vienintele - nesvietiskas nuovargis nuo prieziuros. Mes slauges samdom ir tai pasidariau pikta, nervuota. O sesuo visa laika pati su ja vargo.
Atsakyti