Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (10)

QUOTE(cambala @ 2014 03 19, 22:12)
Turi mociute gydytoja(pas kuri prisirasius), va nuo jo reikia ir
pradeti. Jis turi suruosti israsus ir dokumetus apie mociutes ligas ir su tais israsais turit kreiptis i neigalumo komisija. O ten jau kaip nutars kas Jusu mociuites ligai prklauso(kokie poreikiai)ir t.t. Po  to su tais  popieriais is neigalumo komisijos keliaujat i soc. paramos skyriu.

Dekui!
Atsakyti
Laba diena, mielos forumietes,
noriu jusu pasiteirauti, kaip tvarkotes su priziurimu senoliu pensijom? mano mociutei tuoj 93 metai. Jai pensija pervesdavo i kortele - dede paimdavo is bankomato. Dabar korteles galiojimas baigesi, o bankas nesutinka jai isduoti naujos, nes ji jau sunkiai gaudosi erdveje...ka tokiu atveju reikia daryti?... g.gif
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2014 03 20, 19:26)
Laba diena, mielos forumietes,
noriu jusu pasiteirauti, kaip tvarkotes su priziurimu senoliu pensijom? mano mociutei tuoj 93 metai. Jai pensija pervesdavo i kortele - dede paimdavo is bankomato. Dabar korteles galiojimas baigesi, o bankas nesutinka jai isduoti naujos, nes ji jau sunkiai gaudosi erdveje...ka tokiu atveju reikia daryti?... g.gif
Aciu

Kortele turetu buti pratesiama automatiskai, reikia tik ja atsiimti. Atsiemimo variantus galima pasirinkti - i namus pastu arba norimam banko skyriuj. Mano vyras turi notaro igaliojima reikalams tvarkyti ir atsieme su juo.
Atsakyti
Vat nesuprantu, kaip čia taip yra - kiek suprantu, tokiu atveju reikalus reikia tvarkyti su notaru - pavyzdžiui paveldėjimo, bet kadangi jau suvėluota - notarai nenori pasirašyti visokių sutarčių, kai močiutė jau tokia...tai gal notarams reikia pateikti kažkokią daktarų išvadą dėl tokios jos būklės, kad banko sutartys pvz. būtų įgaliotos dėdei? unsure.gif
Atsakyti
Jei jau tokia būklė, kad net notarai nepasirašo įgaliojimo, lieka teismas, kuriame nustato neveiksnumą 4u.gif Tik pakankamai ilgas ir sudėtingas procesas, kiek girdėjau... Mums panašiu atveju notaras pasirašė ne pilną įgaliojimą, t.y. atstovauti įvairiose įstaigose galima, tik negalima vykdyti su piniginiais klausimais susijusių dalykų, t.y. pirkti parduoti senoliu vardu turtą ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Bishojo @ 2014 03 20, 21:17)
. Mums panašiu atveju notaras pasirašė ne pilną įgaliojimą, t.y. atstovauti įvairiose įstaigose galima, tik negalima vykdyti su piniginiais klausimais susijusių dalykų, t.y. pirkti parduoti senoliu vardu turtą ir t.t.

Ačiū labai - žinosiu, kad yra tokia galimybė 4u.gif
Atsakyti
Viskas... nebegaliu
Pasguosiu jums, gal suprasit
Zombis uskniso galutinai.
Einu darza sukasiu, gal pyktis praeis, o tai doh.gif nuo jos raudu jau stogas vaziuoja, nepaleidzia kaip erke kokia prilipus
zinau ji nekalta, ji jau 8 metai kaip nepakaltinama, kaltas tas, kur ten aukstai musu likimus tvarko. Kam pasiima mylimus, reikalingus zmones, o tokius, kurie tik zmogaus kuna teturi pamirsta
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 03 22, 17:17)
Viskas... nebegaliu
Einu darza sukasiu, gal pyktis praeis, o tai  doh.gif nuo jos raudu jau stogas vaziuoja, nepaleidzia kaip erke kokia prilipus
zinau ji nekalta, ji jau 8 metai kaip nepakaltinama, kaltas tas, kur ten aukstai musu likimus tvarko. Kam pasiima mylimus, reikalingus zmones, o tokius, kurie tik zmogaus kuna teturi pamirsta

mazute, laikykis 4u.gif
taviske laksto, bet prilipus ir tave erzina,
o man rodos, kad maniske truputi geriau vaiksciotu ir man ir jai lengviau butu.
kantrybes tau
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 03 22, 16:17)
Viskas... nebegaliu
Einu darza sukasiu, gal pyktis praeis, o tai  doh.gif nuo jos raudu jau stogas vaziuoja, nepaleidzia kaip erke kokia prilipus

Kai supranti pačios situacijos beviltiškumą - net nesinori linkėti "stiprybės" ar "kantrybės". Kai man aplinkiniai pradeda aiškinti "na, reikia iškaršinti, jis senas, senatvė gerbiama ir t.t.., man taip kyla noras juos pasiūsti kuo toliau......Bet kol kas tyliu ir toliau laikau pakantumo egzaminus. Nors nelengva. Vis pagalvoju, kad visą gyvenimą tokie vyrai gyveno kaip svolačiai, o senatvėje sėdi kaip vargšai senukai su drebančiomis rankytėmis ir pavažiavusiu stogu.
Aš taip pat Garmina, kartais atrodo - kad priesiu ir kad trenksiu senukui...... Tai irgi bėgu iš namų - tai į darbą, tai į parduotuvę, tai dar kur....
Viskas mano tėvukui blogai. Pradėjo išsidirbinėti su valgiu. Apetitu nesiskundžia, bet jei jam netinka maistas - nevalgo. Nors prieš tai valgė. Skundžiasi ir skundžiasi, visi jam blogi, bobos vyrus į kapus nuvaro ir t.t.
geras jam tik vienas vyriausias sūnus. Kuris per visą tą laiką net nepaskambino paklausti kaip tėvas laikosi. Vis man atrodo, kad namie piktoji dvasia smile.gif wink.gif Bet čia jau pervargimas. Nusipirkau vakar vyno butelį. Šiandien vakare išgersiu. Pasidarysiu šventę....
P.S Kodęėl tokia neervuota aš? Todėl, kad radau pas save pėdų grybelį. Tėvukas sugebėjo basas naktį marširuoti po vonią.....
Garmina galiu pasakyti, kad kartais nereikia bijoti sau pasakyti - duok Dieve, ad tai greičiau baigtusi. Nes per 8 slaugymo metus, ką Dievas norėjo pasakyti, turbūt jau pasakė...
Atsakyti
sakoma, kad sunkumai mums duodami tam, kad taptumėme geresni smile.gif. Nu man niekaip taip neišeina - aš tampu vis piktesne wink.gif wink.gif smile.gif.
Pvz. tėvukasi miršta tris kartus, Skundžiasi jam blogai, atsikelti negali, net sedėti sunku. Bet kai atidarau langą, ad kambarys išsivėdintų - tėvukas kaip kulka atsikelia jį uždaryti smile.gif smile.gif.
Visi tėvuko nagai tiek kojų,tiek rankų pažeisti grybelio. Taigi atveši jam pietus. Žmogus pavalgo, o po to pasiima peilį (su kuriuo ką tik valgė) ir pradeda krapštyti savo nagus..... Ir t.t..
Atsakyti
Musu irgi nagus pjausto peiliu, pirma koteleta, paskum naga doh.gif Paskyriau jai atskirus indus - tegu turlinasi.
Siandien abi po tablete raminanciu isgerem, tai as vos galva nuo pagalves pakeliu, o ta duodasi svetaineje nuo lango prie lango, manes iesko
Atsakyti
šiandien su gailesčiu žiūrėjau, kaip kaimyno vaikai į šiukšlyną metė visą senuko gyvenimą, o jį patį išvežė į kažkokį pensionatą, nelabai supratau kodėl schmoll.gif
tačiau, kaimynė paaiškimo, kad jiems jis paprsčiausiai trukdė, parduodant butą, nes jiems reikėjo pinigų kažkokiai kelionei
nesvokiu tokių dalykų,
o liūdniausia, kad tie vaikai tiek ir težiūrėjo jį, kadangi jis pats apsitarnaudavo save
man pagailo seno žmogaus ir nuėjusi surinkau iš konteinerio nuotraukų albumus ir kai ką iš jo asmeninių daiktų
sužinosiu vistiek kur jį išvežė, nepagailėsiu kuro ir nuvešiu jam tuos daiktus
kaip galima išmesti savo vaikstės nuotraukas, kur esi įamžintas su tėvais?
iš kur tas savanaudiškumas ir abejingumas savo artimiesiems?
Atsakyti