Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (10)

QUOTE(munyte @ 2014 03 08, 22:11)
Na,sveikos mergaites wink.gif....palaidojom jau mes savo seneli,pabaige zmogelis savo kancias....Pries tai apturejom dar vienos jaunos giminaites laidotuves-mire palyginus jauna (37 metu),paliko 10 metuku dukrele.Ja kai islaidojo tuo paciu laiku ir musu seneliui blogai paliko ir po keliu valandu uzgeso.Tai tie patys giminaiciai nespeje grizti is anu laidotuviu-vaziavo pas mus...Neringa issivede musu seneli...
  O jums visoms linkiu kantrybes,stiprybes...Pamastykit kartais,kad ir jus pacios busit tokios ir pagalvokit ko jus noretumet tuo metu...Man tas suteike kazkokios jegos wink.gif

Uzuojauta Jusu seimai.
Atsakyti
QUOTE(munyte @ 2014 03 08, 23:11)
Na,sveikos mergaites wink.gif....palaidojom jau mes savo seneli,pabaige zmogelis savo kancias....Pries tai apturejom dar vienos jaunos giminaites laidotuves-mire palyginus jauna (37 metu),paliko 10 metuku dukrele.Ja kai islaidojo tuo paciu laiku ir musu seneliui blogai paliko ir po keliu valandu uzgeso.Tai tie patys giminaiciai nespeje grizti is anu laidotuviu-vaziavo pas mus...Neringa issivede musu seneli...
  O jums visoms linkiu kantrybes,stiprybes...Pamastykit kartais,kad ir jus pacios busit tokios ir pagalvokit ko jus noretumet tuo metu...Man tas suteike kazkokios jegos wink.gif

Užuojauta Jums ir Jūsų šeimai. bet kuris praradimas yra skaudus.
Aš daug mąstau, kokia būsiu senatvėje, ir labai prašau dievo, kad paliktų man šviesų protą.
Bet esu įsitikinusi, kad senatvę gauname tokią kokią esame verti. mano senelio senatvė buvo nuostabi. Net ir po insulti jis niekada nebuvo vienas, visada buvo apgaubtas artimųjų demesio ir meilės. Ir mirė jis ant mano rankų. Patikėkit, jis buvo vertas to, kad rūpinomės juo pamiršę save. Po jo mirtie spraėjo jau 12 metų, bet jo geri darbai atsiliepia ir dabar (brolį priėmė gyventi tolima teta nemokamai, nes senelis jos tėvus grįžusius iš Sibiro globojo). Buvo sunku, bet nesigailiu nė vienos minutės. ir su didele meile su broliu prausėme mirusio senelio kūną ir rengėme jį laidotuvių kostiumu.
Na o vyro tėvukas.... Net nežinau. Susipainiojau pati, kur jo silpnaprotystė, o kur jo bjaurus charakteris. Tiesiog rūpinuosi juo, nes myliu savo vyriškį. Tiesiog tvarstau jam opas, leidžiu vaistus, maitinu, kartais klausau jo kliedesių. Ir tai turbūt daugiau dėl savęs, kad mano sąžinei būtų ramiau.
Atsakyti
Munyte, uzuojauta Jusu seimai
Buvo atvykusi sesele sutvarkyti mociutei koju nagus, kur mes neiveikem ir isvykdama pasake zodzius, kurie man istrigo "kazin kaip reikejo gyventi taip slaugomoms mociutems, kad turetu tokia senatve. Sutvarkytos, pavalgydintos, sedi sau siltuose, sviesiuose namuose be jokiu rupesciu, kartu su artimaisiais." Jai teko dirbt su daug senuku ir mamuose, ir ligoninese.
Pazvelgiau i problema kitu kampu, taip, musu mociute visa gyvenima daug dirbo,rupinosi aplinkiniais, seima, viskas del kitu, be atostogu, poilsio... Dabar sedi sau viskuo aprupinta, bet ... nelaiminga ir rauda "kada mane dievulis pasiims ".
Kuo toliau, tuo labiau tikiu posakiu, kad gyvent reikia "cia ir dabar ", o neatidelioti gyvenimo dziaugsmu ateiciai, kai paaugs vaikai, kai pilnai susitvarkysiu namus, kai atsiras atliekamu pinigu, kai padarysiu visus darbus, va tada tai ... Nes tada, gal jau nebesugebesi gyvenimu dziaugtis
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 03 06, 17:46)
Pas mano mama spaudimas labai sokineja(nuo minciu turbut), tai 200-110, tai 95-59, kraujagysle vakar sutrukus ant rankos. Siandien sapalioja vel nezinia ka, galvoj sumaistis, jai paciai nuo tokios sumaisties galva skauda. Miegot nemiega, vis galvoja, galvoja, kazka jaucia ''negero'' Dabar sako '' eis, kreipsis pas gydytoja del mano sumusimu''. Klausiu kur skauda, sako ''galva, kur tu musei'' doh.gif . Tiesiog norisi mest viska ir begt paciai laukais...

Taip jau yra su tais senukais. Mano mama vaistininkė, tai amžinatilsi seneliai visada gaudavo geriausius vaistus. Bet vis tiek sykį užčiupom abudu besikalbančius, kad dukra juos nuodija tais vaistais. Pamenu, kad mamai labai skaudu buvo.

Tėvo mama, kita mano močiutė, buvo padovanojusi man auksinį žiedą. Kažkada svečiuose būdama apžiūrinėjo papuošalus mano ir tą žiedą užmatė. Sako, kaip čia tas žiedas atsiradęs, mažu pavogė kas (aš turbūt). Į kišenę ir išsinešė. Man kažkaip labai širdies neužgavo. O tas jos elgesys, pasirodo, buvo prasidedančio alzheimerio pradžia. Kai buvo diagnozuota liga, daug jos keistumų pradėjome vertinti kitaip.
Atsakyti
QUOTE(aga112 @ 2014 03 11, 20:20)
Tėvo mama, kita mano močiutė, buvo padovanojusi man auksinį žiedą. Kažkada svečiuose būdama apžiūrinėjo papuošalus mano ir tą žiedą užmatė. Sako, kaip čia tas žiedas atsiradęs, mažu pavogė kas (aš turbūt). Į kišenę ir išsinešė. Man kažkaip labai širdies neužgavo. O tas jos elgesys, pasirodo, buvo prasidedančio alzheimerio pradžia. Kai buvo diagnozuota liga, daug jos keistumų pradėjome vertinti kitaip.

o mums močiutė kažkur prieš 20 metų padovanojo kilimą, tai pamačiusi jį susigraudino "va kur tas mano divonas", suvyniojo jį ir bandė išsinešt, bet nepatempė. Matyt, labai gaila buvo, kai dovanojo, kad tiek metų atsimena kaip "savo"
Atsakyti
O aš tą žiedą ir dabar turiu. Močiutė numirė ir paliko. Tik aš tam žiedui dar nepribrendau, nepriaugau. Bet kažkada turbūt nešiosiu. Nejaučiu nuoskaudos. Močiutė tokius skanius obuolinius blynus kepdavo... su braškių uogiene... ehh... kad taip į vaikystę grįžus
Atsakyti
Nu va wink.gif. tėvuko telefonas vėl paslėptas. Bo šiandien dėl to, kad jam nepatiko pusryčiai, pareiškė - "kveičiu policiją, kad mane iš jūsų išvežtų namo". Pasirodo, jis įsitikinęs, kad mes jį čia po prievarta laikome, prievarta gydome, vaistus leidžiame, prievarta maitiname (sureguliuotu maistu), prievarta girdome sultimis, duodame vaisių..

Atsakyti
QUOTE(vivaldi12 @ 2014 03 14, 13:06)
Nu va wink.gif. tėvuko telefonas vėl paslėptas. Bo šiandien dėl to, kad jam nepatiko pusryčiai, pareiškė - "kveičiu policiją, kad mane iš jūsų išvežtų namo". Pasirodo, jis įsitikinęs, kad mes jį čia po prievarta laikome, prievarta gydome, vaistus leidžiame, prievarta maitiname (sureguliuotu maistu), prievarta girdome sultimis, duodame vaisių..

Ui, kaip uzjauciu 4u.gif . Per nervus tikrai vaziuoja tokie dalykai. Pas jusu uosvi tik pacia pradzia...
As jau nebekreipiu demesio i tokius dalykus. Jau susitaikiau. Dabar viska pritariu, jei klausia ar cia vaiku namai?, atsakau, kad taip doh.gif . Jei sako , kad ''nuodai'', ispilu lauk viska doh.gif . Pavalgo kada normalioj busenoj, gal ir uzteka, vistik pagyvenes zmogus, juda mazai. Kartais net nebeatsakineju i tuos pacius klausimus, kurie uzduodami kas minute laiko. Kam atsakineti, jei vistiek pamirsta ko klausia doh.gif . O siap tai ir as savo mama''kankinu, uzdarius (aisku ne namuose doh.gif ) laikau, dar vagiu doh.gif. Is jos va nieko, bet is kitu lotuliukas.gif )... Va taip ir gyvenam. Viskas gerai, reikia isijungt kaip cia pasakius, toki durnelio begi, nes kitaip NUPROTESI verysad.gif .
Stiprybes 4u.gif .
Atsakyti
Praėjus pykčiui, pagalvojau, kad dar nėra taip blogai. Juk tėvukas tik policiją planavo kviesti. Baisiau būtų, jei būtų kvietęs kokią TV pagalbą ar kažką panašaus smile.gif wink.gif wink.gif
O šiaip, nuo vakar duodu "alia vitaminai" migdomųjų. Kad naktį ramiai išsimiegotų. Tai dabar ramiau.
Atsakyti
Kai bobule pradeda grasint ir reikalaut namo, liepiu eit i masina ir pmojuoju rakteliais, tai sutrinka, paklausia ar tikrai vesiu,, o kai patvirtinu - pradeda piktintis: "as nedurna, ka as ten salty veiksiu, ka valgysiu ". Po to savaite ramu.
Atsakyti
Sveikos forumietes!
Pasiklydau forume ir neberandu info apie prieziuros ar slaugos pasalpa. Prasau pagalbos!
Zodziu situacija tokia, mociute yra ligota, po insulto, mama priziuri, norim susitvarkyti visus dokumentus gauti tai pasalpai. Siai dienai turime israsus is seimos gydytojo apie visas ligas, jai ir alshaimeri paiso ir auglys galvoj yra, nu zodziu kur dursi, ten liga rasi. Dabar Gydytoja sako reikia tos komisijos, kad patvirtintu, jog mociutei tikrai reikia prieziuros.
Dabar klausimas toks: kokie tolesni veiksmai, kur kreiptis?
Ir dar mociute registruota kaime, o dabar gyvena pas mama mieste, ar mums reikia pagal registracijos vieta kreiptis, ar galim ir mieste (kur dabar gyvena) tvarkytis.
Is anksto labai dekoju!
Atsakyti
QUOTE(ilona_v @ 2014 03 19, 20:09)
Sveikos forumietes!
Pasiklydau forume ir neberandu info apie prieziuros ar slaugos pasalpa. Prasau pagalbos!
Zodziu situacija tokia, mociute yra ligota, po insulto, mama priziuri, norim susitvarkyti visus dokumentus gauti tai pasalpai. Siai dienai turime israsus is seimos gydytojo apie visas ligas, jai ir alshaimeri paiso ir auglys galvoj yra, nu zodziu kur dursi, ten liga rasi. Dabar Gydytoja sako reikia tos komisijos, kad patvirtintu, jog mociutei tikrai reikia prieziuros.
Dabar klausimas toks: kokie tolesni veiksmai, kur kreiptis?
Ir dar mociute registruota kaime, o dabar gyvena pas mama mieste, ar mums reikia pagal registracijos vieta kreiptis, ar galim ir mieste (kur dabar gyvena) tvarkytis.
Is anksto labai dekoju!

Turi mociute gydytoja(pas kuri prisirasius), va nuo jo reikia ir
pradeti. Jis turi suruosti israsus ir dokumetus apie mociutes ligas ir su tais israsais turit kreiptis i neigalumo komisija. O ten jau kaip nutars kas Jusu mociuites ligai prklauso(kokie poreikiai)ir t.t. Po to su tais popieriais is neigalumo komisijos keliaujat i soc. paramos skyriu.
Atsakyti