QUOTE(Ingel @ 2014 02 05, 18:26)
Tai, kad buvo aikčiojimų kiek atsimenu
. Nežinau ar čia grynai ta, bet esmė ta pati. Juk ne kiekvienas ištyrinėja, o google įvedus pilnas internetas grožybių. O dar kai kurios nuotraukos padarytos ne ant žemės stovint.
Aš tai liksiu be skiepų, nes nesveikuoju, o laiko nedaug, tai nespėsiu, gal nemirsiu. O kad trys skiepai, tai faktas (kalbu apie kombinuotą A ir B hepatito vakciną).
Nu tai maza del ko zmones aikcioja...
Nors neisivaizduoju, kad as pvz buciau aikciojusi del tokios grubiai "patobulintos" nuotraukos. O jei atidziai patyrinet google images apie bet kuria vieta, tai greitai pamatai, kad ne visose nuotraukose viskas taip grazu - man paprastai to ir uztenka, kad susidaryti realu vaizda. Nors tavo metodas su youtube video irgi visai nieko, tik man tai kantrybes pritruksta video ziuret
Kas tau nutiko, kad nesveikuoji? O iki keliones juk dar daugiau apie menuo, ane?
Dabar del hepatito - istyrinejau savo skiepu knygele, pabendravau su google ir viska issiaiskinau
Mes skiepijomes tik nuo hepatito A. Olandai naudoja Havrix vakcina, po pirmos dozes igyji imuniteta mazdaug metams, o jei per tuos metus pasiskiepiji dar karta, tada bent 15 metu uztenka (net ir iki 25 teoriskai, kas mano skiepu knygelej ir irasyta...
)
Nuo hepatito A pasiskiepyti ir tu dar spetum, galima ir pries keleta dienu tai daryti, o nuo hepatito B skiepytis, mano kuklia nuomone, maziau butina. Pas mus praktiskai ir neskiepija, jei porai savaiciu kaip turistas kazkur vaziuoji. Jei ilgesniam laikui arba dirbti, tada taip.
Papildyta:
Dar pasiziurejau apie hepatitis B, angliskuose saltiniuose praktiskai visur raso ta pati:
You can get hepatitis B through sexual contact, contaminated needles, and blood products, so CDC recommends this vaccine if you might have sex with a new partner, get a tattoo or piercing, or have any medical procedures.
Hepatitis A - kita sneka: CDC recommends this vaccine because you can get hepatitis A through contaminated food or water in Morocco, regardless of where you are eating or staying.
Ta pati raso apie Tanzanija, tai jei susiruosim vaziuot, panasu, kad papildomu skiepu nereikes