Įkraunama...
Įkraunama...

Keliautojų pašnekesiai, 48-oji tema

QUOTE(Zilvinas75 @ 2013 12 08, 11:23)
Google maps pagal "Oostvaardersplassen" rodo vandeni biggrin.gif Tai kaip privaziuot ?

Privaziuoti galima, bet tik i draustinio pakrasti, i pacia teritorija turistai neileidziami - tai yra draustinis tikra to zodzio prasme.

QUOTE(veziukasR @ 2013 12 08, 11:37)
Bet vaizdai tikrai labai faini  wub.gif tik kazin kiek pamatytum, jeigu ir galetum ten nuvykti kaip turistas rolleyes.gif

Pamatyti kazkiek galima, bet jei kas tikisi olandisko safario, tai nusiviltu smile.gif Turistu ten nedaug, ir tie patys daugiausia olandai. Jie atvaziuoja pasivaikscioti po apylinkes arba stebeti paukscius. Po filmo gali buti kad padauges lankytoju.

Vaizdai ten stai tokie - vanduo, zole ir dangus, ir reti medziai.

user posted image

user posted image

user posted image

Draustinio pakrastyje yra informacinis centras, jis matosi sekancioje nuotraukoje. Prie apzvalgos langu itaisyti galingi ziuronai ir beveik visada galima is arti pamatyti elnius ir laukinius arklius, o taip pat daugybe pauksciu. Kadangi tai yra dirbtinai sukurta ekosistema, tai gyvunu ten begales, nes nera jokiu juos medziojanciu plesrunu. Ana ziema daugybe arkliuku nudvese, nes ilgai laikesi sniegas ir neuzteko maisto. Buvo daug triuksmo ir gincu, vezti jiems siena papildomai ar ne.

user posted image

Mes vienakart bandem fotografuoti Oostvaardersplassen "gyventojus" nuo kitos kanalo puses. Bet nezinant, kur geriausios vietos ir kokiu laiku gyvunai buna tam tikroje vietoje, sekmes tiketis sunku, taigi nelabai pasiseke ir mums - su 500 mm patranka tik zasis sugebejom kiek padoriau nufotkint, elniai buvo taip toli, kad plika akim ju net nesimate, o kas nufotografavus gavosi, pasiziurekit patys smile.gif Cia visur maksimalus zumas, 500 mm. Fotografuoti, beje, labai nelengva buvo ir daug nuotrauku teko ismesti - ryskumo zona, tiek prizuminus, tampa be proto maza, objektai juda, kruta, nepozuoja... cool.gif Tadien supratau, kad laukiniu gyvunu fotografavimas - nelengvas amatas, ir ji reikia gerai ivaldyti, norint tureti nuotrauku su wow faktorium ax.gif Vis zadam pakartoti ta fotografine isvyka, bet vis ner kada. Gal kita pavasari pavyks? g.gif

Patranka tai sunki be proto... rolleyes.gif

user posted image

Matot elnius tolumoje? Mes juos galejom iziureti tik per fotoaparato vaizdo ieskikli ax.gif

user posted image

Uztai zasys buvo pakankamai arti, o paskui dar ir gerve prie ju prisijunge mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Gražios foto. Joo, kai pagalvoji kiek padirbėta ties gražiom nuotraukom, kiek laiko ir vargo. O filmai.. Bet labai mėgstu filmus apie gamtą, didelis dėkui kūrėjams.
O aš su gyliu liūdesiu braukiu tuos papildomus pliusukus prie lankytinu objektų verysad.gif na bet bus tu pliusukų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2013 12 08, 12:56)
plius dar interneto niekaip nesusitvarkom… kaip vogė, taip ir tebevagia bjaurybės kokie tai…

O virusu tikrai neturit nei vienam kompe? Berods rasei anakart, kad visda tuo paciu metu prisijungiama, tai ar nebus programa kokia? unsure.gif

QUOTE(Sense @ 2013 12 08, 19:50)
O aš su gyliu liūdesiu braukiu tuos papildomus pliusukus prie lankytinu objektų  verysad.gif  na bet bus tu pliusukų  smile.gif

O kodel tenka braukti? Del vizos, del laiko, del kompanijos?
Atsakyti
Tikino, kad vizos nereik ir su senu žaliu pasu, tik popierius užpildyt reiktų.
Daugiau dėl laiko, nespėčiau į lėktuvą, o kitą dieną yra tik su keliais persėdimais arba ilgais laukimais. Dar ir tektų ieškotis kur pernakvot.
Ir kaip supratau į Watkins Glen žiemą turas nevyksta. Na daug nepatogumų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 08 gruodžio 2013 - 20:36
Jurzole, nuotraukos grazios, bet patranka too much biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2013 12 08, 20:34)
Jurzole, nuotraukos grazios, bet patranka too much  biggrin.gif

O draustinis ar grazus? mirksiukas.gif Patranka tai jo, ne is tu, kur i rankinuka isideti galima cool.gif Del to ir naudoju maziau negu galeciau ir noretusi.

Paziurejom dali to filmo apie Oostvaardersplassen... pasaka wub.gif Ir jei rodytu ir nesakytu kur, tai net neatspeciau kai kuriu scenu, kad cia NL filmuota, galvociau iskart apie kokia egzotiska sali ax.gif

Smagu gi man, kad netoli tokios grazios vietos gyvenu ir kada panorejusi galiu nulekti, ane? mirksiukas.gif
Atsakyti
Fantastiški vaizdai thumbup.gif

Bet ir puška kokia galinga thumbup.gif
Atsakyti
Nius pagaliau ir čia perskaičiau viską... Bliamba, tai man dar keliaut ir keliaut - 12 tik objektų iš Jūržolės sąrašo... Slepiuosi po lapais tsakant...

Groovy, mes mašiną nuomojomės LA pridavėm LV. Kainavo papildomai gal 100 dol. tas malonumas. Vidiniai skrydžiai nėra ten jau tokie brangūs, nebent neskrenda SW, tada gal... Mes turėjom 4 vidinius. Čikaga-Kanzasas, Kanzasas-LA, LV-Kanzasas, Kanzasas-Čikaga. Visus su SW ir žmogui visi visi jie atsėjo gal 500dol. dar ir nepilnus jei gerai pamenu...
Miestai man Europoj jau kai kurie nelabai, o JAV man tinkančio nemačiau nė vieno doh.gif Na gal Čikaga pusę dienos visai nieko buvo... LV tik naktį gražus buvo, dieną total košmar (mano akim). Man reik tų visų parkų, dykumų, krioklių, geizerių. Visko visko gamtinio. O dykuma kuo dykumesnė, tuo geriau - dar dabar akyse Mojavė stovi su išdegusiais medžiais ir vairuotojais besisveikinančiais.... Vat kokie mes ksirtingi čia susibūrę doh.gif
Kitą kart, jei toks bus, iš vis sakėm imsim RW ir važiuosim, važiuosim, važiuosim. Ten net tas važiavimas toks kitoks ir visai fainas. Ir jau keliausim tai ne mažiau mėnesio (pageidautina dviejų) blush2.gif Ok, pasvajojau sau viena, gana lotuliukas.gif
Tik man vis baisu - aš JAV nemylėtoja, o mintys kuo toliau, tuo labiau link jos krypsta... Tai kaip čia suprast, a???
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2013 12 09, 13:29)
Tik man vis baisu - aš JAV nemylėtoja, o mintys kuo toliau, tuo labiau link jos krypsta... Tai kaip čia suprast, a???

Gal staiga meilė atsiranda į senatvę? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2013 12 09, 15:27)
Gal staiga meilė atsiranda į senatvę? lotuliukas.gif

Sakai g.gif
Ne nu rimtai - nei aš ten veržiausi, nei ką. Pasitaikė gera proga. Išnaudojau. Ten būdama vis netikėjau, kad aš jau ten. Taip netikėdama ir namo grįžau ir dar gerą pusmetį netikėjau, kad ten buvau. Po pusmečio atėjo visgi tikėjimas, kad JAV aplankyta. Tada ėmiau prisimint, kėliau čia jums foto ir ji dar labiau ėmė man patikt, o jau dabar tai kuris laikas visai sugrįžt noriu... Žodžiu, gaunasi, kad šalis patiko prisiminimuose lotuliukas.gif doh.gif g.gif
Atsakyti
Jurzole, su tokia patranka mėnulį mums prizūmink mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2013 12 09, 13:29)
Nius pagaliau ir čia perskaičiau viską...

Letai skaitai ar retai uzsuki? mirksiukas.gif Cia gi nieko beveik nevyksta... ax.gif

Teisinga linkme mintys krypsta, ir nieko cia baisaus biggrin.gif

QUOTE(ziulyte @ 2013 12 09, 16:40)
Žodžiu, gaunasi, kad šalis patiko prisiminimuose lotuliukas.gif  doh.gif  g.gif

Nu va, o as jau maniau sau tyliai, kad cia bus musu keliautoju trijules nuopelnas cool.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Ingel @ 2013 12 09, 18:18)
Jurzole, su tokia patranka mėnulį mums prizūmink  mirksiukas.gif

Prasom mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti