Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

QUOTE(austulis @ 2014 01 08, 14:45)
Negaliu nepasigirt smile.gif Gyriausi FB,bet ir čia dar pasigirsiu,nes labai jau džiaugiuosi  biggrin.gif Vienas giminaitis pasirodo užkietejas medžiotojas..O gyvena mieste,šunų neturi..Tai dar gavau velnių,kad taip ilgai tylejau Sakė daugybę mano gėrio palikdavo miške,o ir mėsos tiek nesuvalgo,kiek primedžioja..Liepė nupirkt šaldikli(tikriau pats surado už 150lt) ir visas gėris bus ten dedamas.Aisku,tolokai jis nuo musu gyvena,bet manau,man šimta kartu atsipirks..O šunims rojus..jau dabar neatsidžiaugiu

mriau is pavydo biggrin.gif mirksiukas.gif

QUOTE(Miss Bisbigli @ 2014 01 08, 15:15)
juk cia RAW/BARF tema, o BARF turi kita teorja 4u.gif

o kokia barf teorija smile.gif
Atsakyti
A6 nepasibijau tų BARF produktų, man kai kurių mėsų neįmanoma gaut nemaltų, pvz skrandžio.. Kažkokio skirtumo nepastebėjau smile.gif Reikės atkreipt dėmesį
Atsakyti
QUOTE(Akela. @ 2014 01 08, 14:40)

o kokia barf teorija smile.gif

1 temos psl. yra visos nuorodos mirksiukas.gif
Atsakyti
Dilema. Ruošiuosi šunytės sterilizacijai. Kalbėjau su gydytoju, sakė po operacijos rekomenduoja ryžių ir dar ten kažkokią mitybą. Bet dabar galvoju, ar nebus mano šuniui dar blogiau pakeitus meistą, nei ėdant tą patį raw po operacijos ?
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2014 01 10, 09:17)
Dilema. Ruošiuosi šunytės sterilizacijai. Kalbėjau su gydytoju, sakė po operacijos rekomenduoja ryžių ir dar ten kažkokią mitybą. Bet dabar galvoju, ar nebus mano šuniui dar blogiau pakeitus meistą, nei ėdant tą patį raw po operacijos ?

Siūlyčiau nekeisti, o tiesiog nuimt šiek tiek kaulingos dalies, kad pooperaciniu laikotarpiu, kol sugis žaizda, būtų lengviau tuštintis.
Atsakyti
Sveiki, skaičiau skaičiau čia visko jau daug apie tą RAW, bet vis nepasiryžtu, panašu, kad jau reikės, nes šuo praktiškai pradeda nustot ėst sausą ( jau kuris laikas šeriu šalto spaudimo, ale tarp RAW ir sauso ji)... Ėda 25proc tik dienos normos, nors krūvis didesnis nei visada, namų maisto nori kaip išprotėjus. Buvau ir nešėrus kelias dienas bet vistiek tas pats...

Atrodo lyg tos teorijos jau žinau kaip kas, prisiskaičiau ne tik šioj temoj, bet neįsivaizduoju nuo ko pradėt. Pradžioj geriau būtų užsipirkt daug ar keliom savaitėm?? Man ir tas derinimas, apskaičiavimas toks atrodo dar sudėtingesnis... Kiek ko įeina į šėrimą paprastai lyg žinau, o pratinant geriausia duot po atskirą produktą?? Ne pilnu turbūt kiekiu??
Šuo didelis berno zenenhundo kalė.

Kiek maždaug išleidžiat RAW per mėnesį dideliam šuniui??;]
Būsiu labai dėkinga už pagalbą. smile.gif
Atsakyti
Jei svarbi teorija, tai dar truputį trūksta jos žinių.
O šiaip - užsiperki kiek nori/randi/patogu/yra kur sandėliuot, imi... ir duodi. Va tokia tat pradžia biggrin.gif
O paskui jau žiūri į šunį ir į jo šalutinius produktus smile.gif

Man vokiečio aviganių kalei išeina apie 100 lt/mėn (Klaipėdoje), plius minus.
Su tuo neėdimu, tai galima visokių sistemų taikyt, pati paprasčiausia - neėdi-nenori-negausi, ypač dideliam sveikam šuniui.
O "šaltas spaudimas" nieko ne geriau. Bet skamba šustriau, aišku.
Atsakyti
QUOTE(Eve... @ 2014 01 12, 17:55)
Kiek maždaug išleidžiat RAW per mėnesį dideliam šuniui??;]

Man 50 kg ir 12 kg šunys kainuoja nuo 110 iki 130 litų per mėnesį. Su sausu geresniu maistu būtų kaip minimum dvigubai. Savaime aišku, perku turguj "taškuose", su akcijom prekybos centruose (Norfoj vis užtaikau gražios jautienos), važiuoju karts nuo karto skerdyklon. Pradžioj išeidavo brangiau, paskui atsiranda vietos, kur gauni pigiau ir kokybiškiau.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 01 13, 08:29)
Norfoj vis užtaikau gražios jautienos

Graži jautiena - kokios tai dalys? Ne subproduktai?
Atsakyti
QUOTE(Tuoj @ 2014 01 13, 09:52)
Graži jautiena - kokios tai dalys? Ne subproduktai?

Pasitaiko raumeningų nuopjovų, diafragmų, blužnies.
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2014 01 10, 09:17)

sterilizavau saviškę 10-metę kalytę, kartu buvo sutvarkyta bambos išvarža - pjūvis ilgesnis nei tik sterilizuojant ir dar šalinta viena pieno liauka su augliukais. Maisto nekeičiau, tik, kaip ir agnyte sakė, kakliukus (kurie pas mus pagrindinę kaulingąją dalį sudaro) iš raciono išėmiau. Jokių bėdų nebuvo.
Atsakyti