Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

Nu kad ir nedideliam šuniukui, suėdančiam 200 gr., gaunasi labai brangiai - 4 litai dienai. Tai nedidukas šuo vien šėrimo prasme 130 litų per mėnesį kainuoja. Aš mėsgalius pirkdama už panašią sumą išlaikau 53 kg ir 12 kg šunis.
Atsakyti
Pas mani RAW Danijoje atsieina apie 15-30lt dienai, Lietuvoje itelpam ir į 3lt dienai, ką jau perkant žiūrint smile.gif
O jei žmogus nori brangiau bet papraščiau, tai ko ne smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nolda: 07 sausio 2014 - 15:02
QUOTE(Agnnyte @ 2014 01 07, 14:48)
Nu kad ir nedideliam šuniukui, suėdančiam 200 gr., gaunasi labai brangiai - 4 litai dienai. Tai nedidukas šuo vien šėrimo prasme 130 litų per mėnesį kainuoja. Aš mėsgalius pirkdama už panašią sumą išlaikau 53 kg ir 12 kg šunis.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na, man svarbiau patogumas ir laiko taupymas, o ne pigumas, todel labai dziaugiuos, kad atsirado toks variantas.
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2014 01 07, 16:01)
Pas mani RAW Danijoje atsieina apie 15-30lt dienai,

Nelygink nesulyginamų dalykų. Ne viską, gyvenant, dirbant ir uždirbant Danijoj, reikia į litus versti wink.gif

O dėl patogumo - tai taip, sutinku. Gal ir patogiau nusipirkti gabaliuką ir jį dalinti. Bet aš mat linkus tiek sau, tiek savo šunims žiūrėti ir matyti, ką duodu smile.gif O ten tam sutrintam gabale įžiūrėt sunkiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 07 sausio 2014 - 16:34
QUOTE(Agnnyte @ 2014 01 07, 16:32)
Nelygink nesulyginamų dalykų. Ne viską, gyvenant, dirbant ir uždirbant Danijoj, reikia į litus versti wink.gif

O dėl patogumo - tai taip, sutinku. Gal ir patogiau nusipirkti gabaliuką ir jį dalinti. Bet aš mat linkus tiek sau, tiek savo šunims žiūrėti ir matyti, ką duodu smile.gif O ten tam sutrintam gabale įžiūrėt sunkiau smile.gif

Daniškai neuždirbu biggrin.gif
Šiaip keistai kad toks pilkas paplotis.. Pas mus barfas kiek kitaip atrodo, ir skirtingas būna, galima rinktis iš visų mėsų, tiek kad sumalta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 01 07, 16:32)

Tiekejai yra mano draugai ir buvo ju fabrike Belgijoje - mate kaip ka gamina, ir ka deda tiesiogiai, tai kazkaip pasitikiu 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kinterra @ 2014 01 07, 16:03)
Na, man svarbiau patogumas ir laiko taupymas, o ne pigumas, todel labai dziaugiuos, kad atsirado toks variantas.

Tai jei tik dėl patogumo - tai sausiakas tinkamiausias smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kinterra @ 2014 01 07, 15:26)
Dideliems šunims jo, bet mažiems, kaip pvz. pas mane ši cu, tai daug patogiau taip, aš asmeniškai neturiu nei laiko, nei didelio noro terliotis susipirkus viską iš skerdyklos ar turgaus su mėsgaliais 4u.gif
Papildyta:
Tai cia ne RAW, o BARF jau gaunasi smile.gif Ir kai šuniukas per dieną suėda kokį 200 gr, tai patogiau atšildyt ta mažą plokštelę, nei mėsos gabalus. Čia kaip kam

o kaip del virskinimo?juk yra teorija,kad maistas turi but prarytas kuo didesniais gabalais,kad letai zarnynu slinktu ir viskas butu pasisavinta?farsas kiek suprantu ten eina tiesioginiu reisu biggrin.gif

kad patogu tai tikiu,bet va del vertingumo kazin kaip unsure.gif
be to nuolat taip seriant jau reikia ieskot kazko papildomo duot pagrauzt ar kazkokius valiklius dantis naudot,nes dantys tai garantija apsines unsure.gif nes kaip sakiau,musu firma prekiauja ir tokiais ir cielom mesom,tai kai buna pravalymas,uz pusdyki imu ir situos,ypac jei su retesnem/brangesnem mesom,tai skirtumas akivaizdus,trys maktelejimai ir nera unsure.gif jokio darbo dantim schmoll.gif
Atsakyti
Negaliu nepasigirt smile.gif Gyriausi FB,bet ir čia dar pasigirsiu,nes labai jau džiaugiuosi biggrin.gif Vienas giminaitis pasirodo užkietejas medžiotojas..O gyvena mieste,šunų neturi..Tai dar gavau velnių,kad taip ilgai tylejau Sakė daugybę mano gėrio palikdavo miške,o ir mėsos tiek nesuvalgo,kiek primedžioja..Liepė nupirkt šaldikli(tikriau pats surado už 150lt) ir visas gėris bus ten dedamas.Aisku,tolokai jis nuo musu gyvena,bet manau,man šimta kartu atsipirks..O šunims rojus..jau dabar neatsidžiaugiu
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2014 01 08, 13:45)
Negaliu nepasigirt smile.gif Gyriausi FB,bet ir čia dar pasigirsiu,nes labai jau džiaugiuosi  biggrin.gif Vienas giminaitis pasirodo užkietejas medžiotojas..O gyvena mieste,šunų neturi..Tai dar gavau velnių,kad taip ilgai tylejau Sakė daugybę mano gėrio palikdavo miške,o ir mėsos tiek nesuvalgo,kiek primedžioja..Liepė nupirkt šaldikli(tikriau pats surado už 150lt) ir visas gėris bus ten dedamas.Aisku,tolokai jis nuo musu gyvena,bet manau,man šimta kartu atsipirks..O šunims rojus..jau dabar neatsidžiaugiu

thumbup.gif tikrai kad rojus. Liepkit skrandziu neismesti, maniskiai va tik pabaige, nuo vasaros nepirkau mesos ir subu, tik kakliukus vistu. Gerklas tegul stabeliuoja, mes pagrinde skrandziais maitinam, gauna kartais sirdziu, inkstu, kasos, cia jau kalba eina ne apie atsipirkima, o apie sveikata, jug zveriena sersit thumbup.gif as dar duodu mentis, grauzia isireze, ten tokia kremzle yra, tai po tokios porcijos abu apsipatenkine vaiksto biggrin.gif Mesos nelabai gauna, patys sudorojam, dar katem gi reikia, nebent kokias atraizas, mesa bedarinejant, per didele prabanga butu koki stirnos, ar elnio kumpi suserti biggrin.gif skrandzio turini tik ispurtau ir suporcijuoju. Bet va jau pabaigem, is skerdyklos teks pirkti, na gal dar viena kita stirnos skranduka parnes, bet ten dienai ir nebe...
Atsakyti
QUOTE(Akela. @ 2014 01 08, 13:03)
o kaip del virskinimo?juk yra teorija,kad maistas turi but prarytas kuo didesniais gabalais,kad letai zarnynu slinktu ir viskas butu pasisavinta?farsas kiek suprantu ten eina tiesioginiu reisu biggrin.gif

kad patogu tai tikiu,bet va del vertingumo kazin kaip unsure.gif
be to nuolat taip seriant jau reikia ieskot kazko papildomo duot pagrauzt ar kazkokius valiklius dantis naudot,nes dantys tai garantija apsines unsure.gif  nes kaip sakiau,musu firma prekiauja ir tokiais ir cielom mesom,tai kai buna pravalymas,uz pusdyki imu ir situos,ypac jei su retesnem/brangesnem mesom,tai skirtumas akivaizdus,trys maktelejimai ir nera unsure.gif jokio darbo dantim schmoll.gif

juk cia RAW/BARF tema, o BARF turi kita teorja 4u.gif
Atsakyti