Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

QUOTE(mildred_ @ 2014 01 04, 15:06)
Gal tikrai per riebi mėsa. Maniške gadina orą, kai duodu kanors neįprasto arba per riebiai.

Bandykit ieškot kuo daugiau žolėdžių subproduktų, o vietoj kalakuto uodegų - vištienos nugaras duoti.  Žiūrėkit tada, gal susitvarkys virškinimas. Manau, kad kažkas tikrai šuns organizmui netinka, kad tokia bėda pas jus  g.gif
Šiauliuose man rodos yra keli žmonės, kurie bendrauja forume ir skerdykloj kažkokioj perkasi šunims mėsą. Pasidomėkit. Sėkmės  4u.gif

vista duodu ~5k/men, labai nemegstu duoti nugareliu, nes as tada turiu isrankiot kaulus, tai kol suporcijuoju vistas, rankos paskausta biggrin.gif as labai mazai kaulo duodu, nes linke kieteti viduriai. bet nugareles pigiausios, tai tenka pasikankint karta ar pora per menesiuka doh.gif

QUOTE(Nolda @ 2014 01 04, 16:43)
taip, bet reikia nepamiršti, kad kiekvienas šuo unikalus ir kiekvienam proporcijos gali būti skirtingos smile.gif

tikrai, as pvz. kaulo duodu minimaliai, o va kepenu, pridedu daugiausiai tarp subproduktu. jei ju deciau 3 proc, kaip rekomenduoja, tai maniskis matyt neprasitustintu
Atsakyti
QUOTE(Miss Bisbigli @ 2014 01 04, 19:39)
jei ju deciau 3 proc, kaip rekomenduoja, tai maniskis matyt neprasitustintu

Tai kad ne 3 proc. rekomenduojama, o 10.
O ką rankiojat iš vištos nugarėlių?
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 01 04, 18:42)
Tai kad ne 3 proc. rekomenduojama, o 10.
O ką rankiojat iš vištos nugarėlių?

nesigincysiu, kazkaip kai skaiciau apie RAW uzsifiksavo, gal tarp tu skaiciu ir susipainiojau, nes pradziai daug info buvo mirksiukas.gif

is nugareliu isrankioju viska, sonkaulius ir stubura, palieku kazkur per puse pirsto, kad butu kaklo su stuburu jungini. pries kokia savaite galvojau, gal kas pasikeitei, tai buvau ir visa stubura palikus, tik sonkaulius isemiau, bet poto ir nerimavau, nes pora dienu nesitustino doh.gif
man suo nepilnai 8 kg sveria, tarp kitko visad pergyvenau del jo kudumo, bet dabar yra labai graziai atsitaises, kai pradejau RAW serti wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Miss Bisbigli @ 2014 01 04, 20:02)
is nugareliu isrankioju viska, sonkaulius ir stubura, palieku kazkur per puse pirsto, kad butu kaklo su stuburu jungini. pries kokia savaite galvojau, gal kas pasikeitei, tai buvau ir visa stubura palikus, tik sonkaulius isemiau, bet poto ir nerimavau, nes pora dienu nesitustino doh.gif

aš tai jei būtų linkę viduriai kietėti, tai ne kaulus išrinkinėčiau iš nugarų, o kokių subproduktų dadėčiau šalia - kepenų, inkstų, blužnies ar pan., arba mažiau nugarėlės ir gabalą širdies ar kokio kito raumens. Tai paminkštintų vidurius, neturėtų užkietėti tada, o ir vargo mažiau būtų.
Atsakyti
QUOTE(eziukas.ruke @ 2014 01 04, 20:36)
aš tai jei būtų linkę viduriai kietėti, tai ne kaulus išrinkinėčiau iš nugarų, o kokių subproduktų dadėčiau šalia - kepenų, inkstų, blužnies ar pan., arba mažiau nugarėlės ir gabalą širdies ar kokio kito raumens. Tai paminkštintų vidurius, neturėtų užkietėti tada, o ir vargo mažiau būtų.

Pas mane kasdiene porcija visada buna sudaryta is kazkokios mesos + jautienos sirdis + jautienos inkstai + jautienos kepenys (arba tas pats tik avienos) + kakliukas . Ant bluznies dar neuztaikiau turguj. Tai subu pridedu kartais tiek kiek mesos smile.gif o kakliuka tai puse pirsto dydzio idedu biggrin.gif ir tai kartais pakieteja viduriai wink.gif toks organizmas, o kartais gal mazai kruvio
Atsakyti
Kas per daiktas būna jaučio skrandyje,toks pailgas lyg i raudonuma,melynumą ir smirda dar labiau nei skarndis ax.gif
Atsakyti
Pagal spalvas tai lyg ir blužnį nupasakojot, tik ji ne skrandyje, o prie skrandžio yra. wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2014 01 05, 07:48)
Kas per daiktas būna jaučio skrandyje,toks pailgas lyg i raudonuma,melynumą ir smirda dar labiau nei skarndis  ax.gif

Blužnis. Labai geras "daiktas", naudingas kaip ir visi kiti subproduktai, tik skystina vidurius kaip kepenys, tai su porcijom atsargiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2014 01 04, 15:45)
Kažkada turėjau labrio mišrūną, tai jis nuolat bezdėjo, ant bet kokio maisto...

Maniškis labras nuo RAW nustojo bezdėti thumbup.gif
Atsakyti
Maniškė viena pirdalioja ir nuo RAW, ir nuo sauso, pasidaviau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuoj @ 2014 01 05, 18:18)
Maniškis labras nuo RAW nustojo bezdėti thumbup.gif

Vadinasi viskas tinka, ką duodat, duodat viską teisingai ir šuo sveikas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2014 01 05, 18:22)
Maniškė viena pirdalioja ir nuo RAW, ir nuo sauso, pasidaviau  doh.gif

as tai vakar daviau jautienos nuopjovas + jautcio sirdis+ jaucio inkstas + jaucio kepenis + kakliukas, o siandien iskrovos diena. guli prie manes is bezda g.gif
Atsakyti