Šiaip jau su konservuotu tunu siūlyčiau atsargiai - jis dažnai būna aliejuje arba riebiose savose sultyse. Kad šuo tai mėgsta - yra viena, ar naudos yra - kita. O jos mažai, jis nenaturalus, o ir nuo aliejaus bei kitų sudedamųjų dalių labai trystelt šuo gali.
Dėl to oro gadinomo, tai dabar esamiejo mano 6 šunys visi valgo raw, valgo tą patį, vieni beveik visai negadina oro, kiti nuolat. Kažkada turėjau labrio mišrūną, tai jis nuolat bezdėjo, ant bet kokio maisto...
QUOTE(jzuk @ 2014 01 04, 15:28)
Pas mus geriausiai eina šaldyti šprotai ir dar retkarčiais palepinimui lašišos faršas . O iš konservuoto tikrai naudos mažai, juk šeriam RAW, t.y. žaliu maistu, tai prie ko čia konservai. Tuomet jau geriau žuvų taukai .
Aciu isbandysim ir sprotus O kur juos perkat saldytus? turguj buna? O lasisos farsa kur perkatt?
Papildyta:
QUOTE(zay @ 2014 01 04, 15:45)
Dėl to oro gadinomo, tai dabar esamiejo mano 6 šunys visi valgo raw, valgo tą patį, vieni beveik visai negadina oro, kiti nuolat. Kažkada turėjau labrio mišrūną, tai jis nuolat bezdėjo, ant bet kokio maisto...
Musiskis butent tik nakti bezda Diena ne
O be to, mum buna, kad kartais suo apsivemia (butent nuo vistos kakliuku), cia jam jie netinka, ar perdaug as jam duodu? nes isvemia tik vos vos ir tik kaulo dali kokia nuo kito maisto nevemia
prieš šerdami kakliukus padaužykit mėsos plaktuku. Tai net jei godžiai ris, dėl ko gali išvėminėt kartais dalis (nors aš dėl to galvos niekad nesuku-suvalgo ką išvėmė ir viskas), tai smulkesnės paplokštintos dalys ne taip dirgins skrandį
QUOTE(zay @ 2014 01 04, 15:52)
prieš šerdami kakliukus padaužykit mėsos plaktuku. Tai net jei godžiai ris, dėl ko gali išvėminėt kartais dalis (nors aš dėl to galvos niekad nesuku-suvalgo ką išvėmė ir viskas), tai smulkesnės paplokštintos dalys ne taip dirgins skrandį
Supratau
Na taip, kol laikydavau rankoj kad nerytu ir ismoktu kramtyt, tol nevemdavo. dabar pats kramto, bet matyt dar ne taip gerai ir isvemia koki kauliuka, tada aisku suryja..
Dar klausimas, kada susitvarko viduriai pradedant serti RAW?
Nelabai dar atrandu tu proporciju, buvo uzkieteje viena kart, tai perskaiciau kad kaulingos nesos biski per daug buvo, tai sumazinau, dabar tokie kaip cia pasakius "su forma, bet tokie jei imi det i maisiuka, tai kose gaunasi"
Su spalva viskas ok.
Ir kvapas tai......... Buna kartais dar namie nelaime, tai toks jausmas kad ir kaimynai uzuodzia cia normalu?
QUOTE(uzsispyrus @ 2014 01 04, 16:04)
Supratau
Na taip, kol laikydavau rankoj kad nerytu ir ismoktu kramtyt, tol nevemdavo. dabar pats kramto, bet matyt dar ne taip gerai ir isvemia koki kauliuka, tada aisku suryja..
Dar klausimas, kada susitvarko viduriai pradedant serti RAW?
Nelabai dar atrandu tu proporciju, buvo uzkieteje viena kart, tai perskaiciau kad kaulingos nesos biski per daug buvo, tai sumazinau, dabar tokie kaip cia pasakius "su forma, bet tokie jei imi det i maisiuka, tai kose gaunasi"
Su spalva viskas ok.
Ir kvapas tai......... Buna kartais dar namie nelaime, tai toks jausmas kad ir kaimynai uzuodzia cia normalu?
Na taip, kol laikydavau rankoj kad nerytu ir ismoktu kramtyt, tol nevemdavo. dabar pats kramto, bet matyt dar ne taip gerai ir isvemia koki kauliuka, tada aisku suryja..
Dar klausimas, kada susitvarko viduriai pradedant serti RAW?
Nelabai dar atrandu tu proporciju, buvo uzkieteje viena kart, tai perskaiciau kad kaulingos nesos biski per daug buvo, tai sumazinau, dabar tokie kaip cia pasakius "su forma, bet tokie jei imi det i maisiuka, tai kose gaunasi"
Su spalva viskas ok.
Ir kvapas tai......... Buna kartais dar namie nelaime, tai toks jausmas kad ir kaimynai uzuodzia cia normalu?
jei viduriai per kieti - per daug kaulo, jei viduriai per skysti - per mažai kaulo, per daug organų
Mazdaug procentaliai kiek turi but kaulingos miesos ir kiek raumenu? Subproduktu 10%
As jau susimaisiau visai
Kazkur straipsni skaiciau kad 80% raumens, 10%kaulingos mesos ir 10% subroduktu Ar as cia susapnavau situs skaicius?
As jau susimaisiau visai
Kazkur straipsni skaiciau kad 80% raumens, 10%kaulingos mesos ir 10% subroduktu Ar as cia susapnavau situs skaicius?
QUOTE(uzsispyrus @ 2014 01 04, 16:36)
Mazdaug procentaliai kiek turi but kaulingos miesos ir kiek raumenu? Subproduktu 10%
As jau susimaisiau visai
Kazkur straipsni skaiciau kad 80% raumens, 10%kaulingos mesos ir 10% subroduktu Ar as cia susapnavau situs skaicius?
As jau susimaisiau visai
Kazkur straipsni skaiciau kad 80% raumens, 10%kaulingos mesos ir 10% subroduktu Ar as cia susapnavau situs skaicius?
taip, bet reikia nepamiršti, kad kiekvienas šuo unikalus ir kiekvienam proporcijos gali būti skirtingos
QUOTE(uzsispyrus @ 2014 01 04, 17:36)
Kazkur straipsni skaiciau kad 80% raumens, 10%kaulingos mesos ir 10% subroduktu Ar as cia susapnavau situs skaicius?
o ne 80% kaulingos mėsos?
QUOTE(uzsispyrus @ 2014 01 04, 16:49)
Aciu isbandysim ir sprotus O kur juos perkat saldytus? turguj buna? O lasisos farsa kur perkatt?
aš šprotus, strimeles šaldytas perku Norfoj dažniausiai. Dar ir ant akcijų užtaikau, tai 1kg kainuoja maždaug 3-4 Lt. Lašišos faršą tai maximoj esu pirkusi. Žuvies kažkaip turguj niekad ir nepirkau
Aš maždaug vadovaujuosi tokia proporcija, kuri ir FB įdėta:
80 % - mėsa
10 % - kaulai
10% - subproduktai
Tačiau "kaulai" ir "kaulinga mėsa" juk skiriasi? Aš pirmus du elementus skaičiuoju išvis viename.
80 % - mėsa
10 % - kaulai
10% - subproduktai
Tačiau "kaulai" ir "kaulinga mėsa" juk skiriasi? Aš pirmus du elementus skaičiuoju išvis viename.