Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

Šiaip jau su konservuotu tunu siūlyčiau atsargiai - jis dažnai būna aliejuje arba riebiose savose sultyse. Kad šuo tai mėgsta - yra viena, ar naudos yra - kita. O jos mažai, jis nenaturalus, o ir nuo aliejaus bei kitų sudedamųjų dalių labai trystelt šuo gali.
Atsakyti
Dėl to oro gadinomo, tai dabar esamiejo mano 6 šunys visi valgo raw, valgo tą patį, vieni beveik visai negadina oro, kiti nuolat. Kažkada turėjau labrio mišrūną, tai jis nuolat bezdėjo, ant bet kokio maisto...
Atsakyti
QUOTE(jzuk @ 2014 01 04, 15:28)
Pas mus geriausiai eina šaldyti šprotai ir dar retkarčiais palepinimui lašišos faršas wink.gif. O iš konservuoto tikrai naudos mažai, juk šeriam RAW, t.y. žaliu maistu, tai prie ko čia konservai. Tuomet jau geriau žuvų taukai wink.gif.

Aciu 4u.gif isbandysim ir sprotus lotuliukas.gif O kur juos perkat saldytus? turguj buna? O lasisos farsa kur perkatt? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(zay @ 2014 01 04, 15:45)
Dėl to oro gadinomo, tai dabar esamiejo mano 6 šunys visi valgo raw, valgo tą patį, vieni beveik visai negadina oro, kiti nuolat. Kažkada turėjau labrio mišrūną, tai jis nuolat bezdėjo, ant bet kokio maisto...

Musiskis butent tik nakti bezda doh.gif Diena ne g.gif

O be to, mum buna, kad kartais suo apsivemia (butent nuo vistos kakliuku), cia jam jie netinka, ar perdaug as jam duodu? nes isvemia tik vos vos ir tik kaulo dali kokia g.gif nuo kito maisto nevemia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uzsispyrus: 04 sausio 2014 - 15:51
prieš šerdami kakliukus padaužykit mėsos plaktuku. Tai net jei godžiai ris, dėl ko gali išvėminėt kartais dalis (nors aš dėl to galvos niekad nesuku-suvalgo ką išvėmė ir viskas), tai smulkesnės paplokštintos dalys ne taip dirgins skrandį
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2014 01 04, 15:52)
prieš šerdami kakliukus padaužykit mėsos plaktuku. Tai net jei godžiai ris, dėl ko gali išvėminėt kartais dalis (nors aš dėl to galvos niekad nesuku-suvalgo ką išvėmė ir viskas), tai smulkesnės paplokštintos dalys ne taip dirgins skrandį

Supratau drinks_cheers.gif notworthy.gif
Na taip, kol laikydavau rankoj kad nerytu ir ismoktu kramtyt, tol nevemdavo. dabar pats kramto, bet matyt dar ne taip gerai ir isvemia koki kauliuka, tada aisku suryja..

Dar klausimas, kada susitvarko viduriai pradedant serti RAW?
Nelabai dar atrandu tu proporciju, buvo uzkieteje viena kart, tai perskaiciau kad kaulingos nesos biski per daug buvo, tai sumazinau, dabar tokie kaip cia pasakius lotuliukas.gif "su forma, bet tokie jei imi det i maisiuka, tai kose gaunasi" lotuliukas.gif
Su spalva viskas ok.
Ir kvapas tai......... Buna kartais dar namie nelaime, tai toks jausmas kad ir kaimynai uzuodzia lotuliukas.gif doh.gif cia normalu?
Atsakyti
QUOTE(uzsispyrus @ 2014 01 04, 16:04)
Supratau  drinks_cheers.gif notworthy.gif
Na taip, kol laikydavau rankoj kad nerytu ir ismoktu kramtyt, tol nevemdavo. dabar pats kramto, bet matyt dar ne taip gerai ir isvemia koki kauliuka, tada aisku suryja..

Dar klausimas, kada susitvarko viduriai pradedant serti RAW?
Nelabai dar atrandu tu proporciju, buvo uzkieteje viena kart, tai perskaiciau kad kaulingos nesos biski per daug buvo, tai sumazinau, dabar tokie kaip cia pasakius  lotuliukas.gif "su forma, bet tokie jei imi det i maisiuka, tai kose gaunasi"  lotuliukas.gif 
Su spalva viskas ok.
Ir kvapas tai......... Buna kartais dar namie nelaime, tai toks jausmas kad ir kaimynai uzuodzia  lotuliukas.gif  doh.gif cia normalu?

jei viduriai per kieti - per daug kaulo, jei viduriai per skysti - per mažai kaulo, per daug organų smile.gif
Atsakyti
Mazdaug procentaliai kiek turi but kaulingos miesos ir kiek raumenu? Subproduktu 10%
As jau susimaisiau visai doh.gif lotuliukas.gif

Kazkur straipsni skaiciau kad 80% raumens, 10%kaulingos mesos ir 10% subroduktu rolleyes.gif Ar as cia susapnavau situs skaicius? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uzsispyrus: 04 sausio 2014 - 16:39
QUOTE(uzsispyrus @ 2014 01 04, 16:36)
Mazdaug procentaliai kiek turi but kaulingos miesos ir kiek raumenu? Subproduktu 10%
As jau susimaisiau visai  doh.gif  lotuliukas.gif

Kazkur straipsni skaiciau kad 80% raumens, 10%kaulingos mesos ir 10% subroduktu  rolleyes.gif Ar as cia susapnavau situs skaicius?  lotuliukas.gif

taip, bet reikia nepamiršti, kad kiekvienas šuo unikalus ir kiekvienam proporcijos gali būti skirtingos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uzsispyrus @ 2014 01 04, 17:36)

Kazkur straipsni skaiciau kad 80% raumens, 10%kaulingos mesos ir 10% subroduktu  rolleyes.gif Ar as cia susapnavau situs skaicius?  lotuliukas.gif

o ne 80% kaulingos mėsos?
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2014 01 04, 17:53)
o ne 80% kaulingos mėsos?

Ne
Atsakyti
QUOTE(uzsispyrus @ 2014 01 04, 16:49)
Aciu  4u.gif isbandysim ir sprotus  lotuliukas.gif O kur juos perkat saldytus? turguj buna? O lasisos farsa kur perkatt?  blush2.gif

aš šprotus, strimeles šaldytas perku Norfoj dažniausiai. Dar ir ant akcijų užtaikau, tai 1kg kainuoja maždaug 3-4 Lt. Lašišos faršą tai maximoj esu pirkusi. Žuvies kažkaip turguj niekad ir nepirkau unsure.gif
Atsakyti
Aš maždaug vadovaujuosi tokia proporcija, kuri ir FB įdėta:
80 % - mėsa
10 % - kaulai
10% - subproduktai

Tačiau "kaulai" ir "kaulinga mėsa" juk skiriasi? Aš pirmus du elementus skaičiuoju išvis viename.
Atsakyti