Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

QUOTE(Monteverte @ 2016 07 04, 11:49)
O kur jūs matote papūgą? Apie aukštos kokybės begrūdžius sausiakus girdėjote? + tas jūsų dievinamas barf ar raw patenkinti plėšrūniškumą ir išlaikyti dalį natūralumo.
Žinoma, kad plėšrūnas, bet jei norite, kad negyventų tik 6 metus kaip vilkas gamtoje, tai turite užtikrinti vitaminų, mineralų poreikį, o ne tik kalcį su fosforu ax.gif Kadangi nesate mokslininkė tikriausiai, tai pati į mėsą neprikrausite tiek, kiek riekia jūsų šuniui papildomai. Tą puikiai padarys už jus aukštos kokybės begrūdis. Tik, žinoma, nesirinkite iš tų gmaintojų, kuriems saugumas nerūpi. Jokių gamintojų, kurie nors kartą pateko į food recall sąrašus

Jokiam begrūdžiam nėra 100 proc mėsos. Jis negali būti nei EAW nei BARF. O kas jums sakė, kad vilkas išgyvena tik 6 metus o po to žūsta dėl ale blogos mitybos? Ir kur parašyta, kad mėsoje yra tik kalcis ir fosforas?
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2016 07 04, 13:17)
Jokiam begrūdžiam nėra 100 proc mėsos. Jis negali būti nei EAW nei BARF. O kas jums sakė, kad vilkas išgyvena tik 6 metus o po to žūsta dėl ale blogos mitybos? Ir kur parašyta, kad mėsoje yra tik kalcis ir fosforas?

O kur įrodyta, kad šuniukams netinka žirniukai, saldžiosios bulvytės, vaistažolės? Juk ne jie pagrindą sudaro, ne tik jais šeriama.
Tyrėjų laidą mačiau kaip stebėjo vilkus nuo jų gimimo iki mirties jų natūralioje aplinkoje. Išgyveno dauguma po 6 metus.
Jums aiškiai parašyta ko labai trūko BARF mityboje ir ko buvo ženkliai perdaug. Manote, kad jūs geresnė tyrėja? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 04, 13:08)
O kur įrodyta, kad šuniukams netinka žirniukai, saldžiosios bulvytės, vaistažolės? Juk ne jie pagrindą sudaro, ne tik jais šeriama.
Tyrėjų laidą mačiau kaip stebėjo vilkus nuo jų gimimo iki mirties jų natūralioje aplinkoje. Išgyveno dauguma po 6 metus.
Jums aiškiai parašyta ko labai trūko BARF mityboje ir ko buvo ženkliai perdaug. Manote, kad jūs geresnė tyrėja? smile.gif

Tai paskabo maniškiai obuolius nuo uobelių, vaisių prašo, tačiau... kai tik gauna nevalyto skrandžio, skabimas pasibaigiai
Natūralioje aplinkoje vilkai išgyvena trumpai dėl to, kad yra ligos ir badas. Mityba čia ne prie ko.
Man NE aiškiai ir NE buvo parašyta, kad mėsoje yra tik kalcis ir fosforas. O jis būtent taip teigiate mirksiukas.gif
Atsakyti
RAW ir BARF mityboje mane labiausiai gąsdina infekcinių susirgimų ir kokio kaspinuočio "pagavimas". unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2016 07 04, 14:58)
Tai paskabo maniškiai obuolius nuo uobelių, vaisių prašo, tačiau... kai tik gauna nevalyto skrandžio, skabimas pasibaigiai
Natūralioje aplinkoje vilkai išgyvena trumpai dėl to, kad yra ligos ir badas. Mityba čia ne prie ko.
Man NE aiškiai ir NE buvo parašyta, kad mėsoje yra tik kalcis ir fosforas. O jis būtent taip teigiate mirksiukas.gif

Šuo šuniui nelygus, todėl ir sakau, kad yra skirtingos mitybos ir vienos visiems nėra. Paduokite nevalytą skrandį kokiai čempionei baltaplaukei Maltutei, tesveriančiai 2,5 kg smile.gif
Arba prisilaikykite reikiamų proporcijų nuolat keliaujant, kai šunį augina koks gidas ar keliaujantis sportininkas.
Taip, baisus ir realus badas yra pas vilkus, bet yra ir peršėrimas pas naminius šunis, manau tai ir buvo akcentuota tyrime. Kaži kaip jūs nustatote kiek to bado/pasninko reikia jūsų šuniui, kad jis jau nekentų, o išvalytų kiek reikia? Yra iš prigimties žiauriai ėdrių, grobikiškų, kurie natūraliai niekada patys nepabadaus.
Viskas tenais parašyta, bet jūs skaitote užsimerkus į objektyvią info, nes aklai tikite savo pasirinkimu, neanalizuodama pateiktos informacijos. Nuoširdžiai linkiu, kad tik netektų tuo kada nusivilti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 04, 14:16)
Šuo šuniui nelygus, todėl ir sakau, kad yra skirtingos mitybos ir vienos visiems nėra. Paduokite nevalytą skrandį kokiai čempionei baltaplaukei Maltutei, tesveriančiai 2,5 kg smile.gif
Arba prisilaikykite reikiamų proporcijų nuolat keliaujant, kai šunį augina koks gidas ar keliaujantis sportininkas.
Taip, baisus ir realus badas yra pas vilkus, bet yra ir peršėrimas pas naminius šunis, manau tai ir buvo akcentuota tyrime. Kaži kaip jūs nustatote kiek to bado/pasninko reikia jūsų šuniui, kad jis jau nekentų, o išvalytų kiek reikia? Yra iš prigimties žiauriai ėdrių, grobikiškų, kurie natūraliai niekada patys nepabadaus.
Viskas tenais parašyta, bet jūs skaitote užsimerkus į objektyvią info, nes aklai tikite savo pasirinkimu, neanalizuodama pateiktos informacijos. Nuoširdžiai linkiu, kad tik netektų tuo kada nusivilti 4u.gif

Skrandžius tojčikams duoda, cvergams. Puikiai gyvena.
badas, pasninkas = šuns aktyvumui ir gyvensenai
Ar vis tik atrašysit man į tai ,ką paklausiau - KUR parašyta, kad MĖSOJE yra tik KALCIS ir FOSTORAS
Papildyta:
QUOTE(Manifesto @ 2016 07 04, 14:11)
RAW ir BARF mityboje mane labiausiai gąsdina infekcinių susirgimų ir kokio kaspinuočio "pagavimas".  unsure.gif

Užklauskite FB RAW grupėje, ar bent pas vieną šuo pasigavo infekciją arba kirmėlių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2016 07 04, 15:30)
Skrandžius tojčikams duoda, cvergams. Puikiai gyvena.
badas, pasninkas = šuns aktyvumui ir gyvensenai
Ar vis tik atrašysit man į tai ,ką paklausiau - KUR parašyta, kad MĖSOJE yra tik KALCIS ir FOSTORAS
Papildyta:

Užklauskite FB RAW grupėje, ar bent pas vieną šuo pasigavo infekciją arba kirmėlių mirksiukas.gif

O aš ir ne apie toičikus bei cvergus jums rašiau, o apie gausiai ūsuotus ax.gif
Įdomu kaip jūs jį nustatote? Kaip žinote, kad adekvatus kiekis? Pati sakėte, kad vilkams ne į naudą daug bado. Kaip žinote kiek į naudą? Sauso maisto paprastai šunys atsisako savaime ir prasivalo, o tikrų mėsų atsisako retas šuo, gal tie nevalgiausieji. Mano draugų mergytė niekaip neatsisakė, bandydavo šiukšlių ieškoti ar pikta būdavo ir t.t. O tada per laiką gavosi tai, apie ką jums straipsnį įkėlė - perviršis.
Nekibkite prie žodžių. Jei kimbate, tai paaiškinkite tada man tai: "tačiau per mažai vitamino D, vario, cinko, mangano, kalio, geležies ir seleno." Kaip tada juos užtikrinate ir balansuojate. Pasidalinkite smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 04, 16:17)
Įdomu kaip jūs jį nustatote? Kaip žinote, kad adekvatus kiekis? Pati sakėte, kad vilkams ne į naudą daug bado. Kaip žinote kiek į naudą? Sauso maisto paprastai šunys atsisako savaime ir prasivalo, o tikrų mėsų atsisako retas šuo, gal tie nevalgiausieji. Mano draugų mergytė niekaip neatsisakė, bandydavo šiukšlių ieškoti ar pikta būdavo ir t.t. O tada per laiką gavosi tai, apie ką jums straipsnį įkėlė - perviršis.
Nekibkite prie žodžių. Jei kimbate, tai paaiškinkite tada man tai: "tačiau per mažai vitamino D, vario, cinko, mangano, kalio, geležies ir seleno." Kaip tada juos užtikrinate ir balansuojate. Pasidalinkite smile.gif

Pradžiai motyvuokite savo žodžius
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 04, 11:49)
o ne tik kalcį su fosforu ax.gif

Pagrįskite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Manifesto @ 2016 07 04, 15:11)
RAW ir BARF mityboje mane labiausiai gąsdina infekcinių susirgimų ir kokio kaspinuočio "pagavimas".  unsure.gif

Šito gėrio sėkmingai ir žolėse galima pasigaut, ėdant žemę, smėlį ir t.t.

QUOTE(Monteverte @ 2016 07 04, 17:17)

O tai cvergai papagal jus mažai ūsuoti?
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2016 07 04, 17:41)
Pradžiai motyvuokite savo žodžius
Papildyta:

Pagrįskite 4u.gif

Aš čia neatėjau vesti paskaitėlių, moksliškai kažkam kažką patarinėti ir įrodinėti. Aš parašiau realią patirtį, dar pagrindžiau savo nuomonę įdėtu straipsniu, kuriam pritariu. Jame viskas taip aiškiai ir gražiai surašyta, kad jau nežinau koks turi būti žmogus, kad nesuprastų. O jūs čia kabinatės prie žodžio. Tai jei tokia priekabi, tai parodykit pavyzdį ir pati išnagrinėkit tai, ką dabar neigiate iš straipsnio.
Arba jei tiek jūs, tiek aš parašėme savo realias patirtis, tai gal tuo ir baikime? O visi kiti lai renkasi patys, mąsto savo galvomis, bando ir pasidarys išvadas.
Papildyta:
QUOTE(Dilma @ 2016 07 04, 18:42)
O tai cvergai papagal jus mažai ūsuoti?

Kitos struktūros gal. O jei pažįstate sėkmingai parodas praeinančią Maltą ar kitą panašaus minkšto plauko ūsuotį, kuris regulariai skrandžius taršo, tai ir mane supažindinkit bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 04, 20:00)
pagrindžiau savo nuomonę įdėtu straipsniu

Ten NE parašyta, kad mėsoje tik kalcis ir fosforas
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2016 07 05, 15:51)
Ten  NE parašyta, kad mėsoje tik kalcis ir fosforas

Bet parašyta, kad kitko ženkliai per mažai, tai lygu, kad kitų vitaminų labai trūksta.
Jei ir jūs, ir aš skaityti mokame, tai ko kabinatės prie žodžių? Neturite ką veikti? Vaidinate, kad nesupratote mano minties? Viskas jūs supratote ir neturite kaip pagrįsti trūkstamų vitaminų fakto, tai manote, kad kabinėjimusi prie sutrumpintos, tiesmukiškos mano minties kažką laimėsite. Čia ne kova. Čia mes kiekvienas ieškome kas geriausia mūsų šunims ir ko kiti, dar nepatyrę glai iš mūsų istorijų pasimokyti
Atsakyti