Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

QUOTE(Monteverte @ 2016 07 03, 13:30)
Kad jums pasisekė ir kalė puikių genų, nereiškia, kad visiems taip. Mano draugų kalytei suvarė visus hormonus tobulas laikymasis vien tik Raw pagal visas rekomendacijas. Kai nebegalėjo susitvarkyti, šuo akyse leipo, pasitarė su veterinarais ir pabandė pervesti ant sauso dalinai, o mėsą duti kartu su papildais. Labai greitai ėmė atsigauti, hormonai apsitvarkė, nors kalytė jau sena. Nebereikėjo sterilizuoti. Tai kaip jūs tai paaiškinsite?
Kas gero toje šiuolaikinėje mėsoje, kokie ten vitaminai? smile.gif

Mano kalė yra prastų genų mišrūnė. Pradėjus šerti RAW atsigavo akys, ausys, dantys. Priaugo raumenų masės. Nustojo beprotiškai šertis o šeriant sausu - SUPER PREMIUM, visa tai buvo, nors pasak veterinarus sausas yra sveikas, subalansuotas. Ugu, mėsos atliekos ir kažkokie cheminiai vitaminai. Labai sveika lotuliukas.gif
Tarp kitko, išmatų kiekis miniatiūrinis ir kas antrą dieną. Nuo sauso buvo karvinės kruvos. Kaip tą suprasti?
Taip staigiai ir kokybiškai hormonai NE susitvarko. Eilinį kartą veterinaras pasakė prisakė thumbup.gif
Atsakyti
Kaip matau daug yra maitinanciu Raw ir kaip suprantu tai yra geriausia mityba. As noriu kas geriausia mano suniui, bet kur gyvenu nera pirkti mesos subproduktu, todel pasirinkau Barf. Ar daug mano suo praranda? Juk Barf irgi yra geresnis nei sausas maistas?
Atsakyti
QUOTE(Tifa @ 2016 07 03, 19:16)
Kaip matau daug yra maitinanciu Raw ir kaip suprantu tai yra geriausia mityba. As noriu kas geriausia mano suniui, bet kur gyvenu nera pirkti mesos subproduktu, todel pasirinkau Barf. Ar daug mano suo praranda? Juk Barf irgi yra geresnis nei sausas maistas?

Kažkaip nesitiki, kad taip jau nei vieno subo neina rasti
Atsakyti
QUOTE(Žiuljenas @ 2016 07 03, 16:16)
Sausas maistas gaminamas iš žmogui netinkamos mėsos, bulvių + sintetiniai vitaminai. Čia geresnė dieta tam tikro maisto netoleruonačiam šuniui?

Pasiskaitykite apie mišrią mitybą internete (niekur nesakiau, kad palikti tik ant sauso), daug įvairių ekspertų kaip geriausią nurodo būtent ją. Ir apie vitaminų, papildų poveikį akivaizdu, labai mažai išmanote. Aš šia tema išmanau labai daug ir žinau ilgametes patirtis ne ant vieno žmogaus ir gyvūno. Jums sintetika, kitiems gyvybė ir džiaugsmas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zay @ 2016 07 03, 16:41)
Manau kad ne mityboje bėda buvo, o veterinaras labai patogiai viską ten suvertė, rado priežastį neieškojęs. O kas gero šiuolaikiniuose sausuose-mėsos atliekos, kitokios? Ne šiuolaikinių karvių kanapos? Aišku yra ir labai šiuolaikinių dalykų-daug chemijos sakykim. Aš virš 10 metų šeriu mėsa, daug kalių, patinų, turiu veislyną, nemažai iš manęs imtų šuniukų minta tik mėsa. Turiu kalių kur jau antra karta sauso negavę-gimdo vadas, kurios irgi auga tik ant mėsos, tad statistiškai turiu mažiau iškraipytą vaizdą, nei jūsų vienų pažįstamų vienas šuo.

tai čia labai džiugu, jei randa priežastį neieškojęs ir nereikia mokėti šimtais mirksiukas.gif
O jūsų tokios patyrusios manymu tuomet kas čia per stebuklas, kad ženkliai sumažinus mėsos, dalinai pervedus ant sauso ir prie mėsos (ne sauso) pridėjus vitaminus, papildus šuo praktiškai sveikas? Paaiškinkite smile.gif
Dar patikslinsiu jums, pasiklausus tiksliai kalytės šeimininkų, kad būtų aiškesnis vaizdas: kalei 12 metų, pradžioje gyvenimo šerta sausu, tada nebuvo pastebėtos hormonų bėdos, viskas buvo čiki, bet prisiklausius išganingų istorijų apie raw, barf ir panašiai ir kad šerti tik tuo, pervedus gana greitai pasireiškė hormoninės bėdos. Taip vargo ir vargo ilgus metus, viražus apie kalę šokdavo ir irgi ta mėsa šventai tikėjo. Kai jau galvojo, kad šuo nusibaigs ar teks išpjaustyti, padarė pakeitimus, kuriuos minėjau ir vuolia, šuo vėl kaip naujas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 03 liepos 2016 - 20:11
QUOTE(Rodnega @ 2016 07 03, 21:39)
Kažkaip nesitiki, kad taip jau nei vieno subo neina rasti

As esu tikrai naujoke naturalaus maitinimo reikaluose. Mano nuo vaikystes augintos 2 kalytes buvo maitinamos sausu maistu. Ir naujam augintiniui ruosiausi duoti sausa, net su veiseja aptarem rusi ir ji perejo nuo BARF ant sausiuku. Kai maniske buvo tarp broliu, puikiausiai valge sausa maista, nors jie Barf. Bet atvaziavus pas mane, kai nebebuvo konkurencijos pradejo ignoruoti. Pamaciau ant suns, kad ji kusta, pradejo sertis siek tiek, kailio zvilgesys nebebuvo toks pat. Tada pradejau skaitinetis apie RAW ir BARF. Labai, labai norint as galiu kai ka is subproduktu rasti parduotuvese, radau ir skerdyklas. Tik norint paivairinti raciona, reiktu nemazai kilometru pravazinet. Todel nusprendziau, kad geriau prie juros su seima ir suniu nuvaziuot ar siaip kur i miska. Ir as buvau (esu) isitikinus, kad BARF yra geriau nei sausas maistas. Prasau pataisykit, jei klystu.
Is anksro dekoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tifa @ 2016 07 04, 00:19)
As esu tikrai naujoke naturalaus maitinimo reikaluose. Mano nuo vaikystes augintos 2 kalytes buvo maitinamos sausu maistu. Ir naujam augintiniui ruosiausi duoti sausa, net su veiseja aptarem rusi ir ji perejo nuo BARF ant sausiuku. Kai maniske buvo tarp broliu, puikiausiai valge sausa maista, nors jie Barf. Bet atvaziavus pas mane, kai nebebuvo konkurencijos pradejo ignoruoti. Pamaciau ant suns, kad ji kusta, pradejo sertis siek tiek, kailio zvilgesys nebebuvo toks pat. Tada pradejau skaitinetis apie RAW ir BARF. Labai, labai norint as galiu kai ka is subproduktu rasti parduotuvese, radau ir skerdyklas. Tik norint paivairinti raciona, reiktu nemazai kilometru pravazinet. Todel nusprendziau, kad geriau prie juros su seima ir suniu nuvaziuot ar siaip kur i miska. Ir as buvau (esu) isitikinus, kad BARF yra geriau nei sausas maistas. Prasau pataisykit, jei klystu.
Is anksro dekoju smile.gif

Jūs norite kažkokių garantijų ir patikinimų, bet to nėra, kiekvienas individas unikalus ax.gif Pasidomėkite ilgiausiai pasaulyje išgyvenusiais šunimis. Teigiama, kad tas, kuris išgyveno 27 metus, iš viso vegetaras buvo, lęšius valgė tongue.gif
Atsakyti
Dekui atrasiusiems wink.gif
Suniukas atrodo ir jauciasi puikiai, tai nebesuku galvos ir toliau maitinu BARF.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 03, 20:07)
Pasiskaitykite apie mišrią mitybą internete
Papildyta:

Skaičiau. Opalige ir viso kūno disbalansas "smagus " dalykas
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 04, 07:56)
Teigiama, kad

Būtent, kad TEIGIAMA o ne įrodyta.
Atsakyti
Radau tokią informaciją apie BARF dietą. g.gif
http://www.vetpet.lt...barf-dieta.html
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2016 07 04, 11:12)
Skaičiau. Opalige  ir viso kūno disbalansas  "smagus " dalykas
Papildyta:

Būtent, kad TEIGIAMA o ne įrodyta.

Skaityti neužtenka, daug ir briedo spaudoje rašoma. Aš taip maitinamų pažįstų ne vieną šunį, mano pačios irgi taip maitinamas. Jokių opaligių ar disbalansų nėra. Metų jau daug...

O kas įrodyta? Raw, barf? tai tas vienas australietis 29 metus išgyveno ant kengūrų gal mėsos, o kiti kur? Kur įrodymai? Kurios čia jūsų šuo Gineso knygoje, pasigirkite mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Manifesto @ 2016 07 04, 11:24)
Radau tokią informaciją apie BARF dietą. g.gif
http://www.vetpet.lt...barf-dieta.html

Puikus straipsnis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 04, 11:29)
Skaityti neužtenka, daug ir briedo spaudoje rašoma. Aš taip maitinamų pažįstų ne vieną šunį, mano pačios irgi taip maitinamas. Jokių opaligių ar disbalansų nėra. Metų jau daug...

O kas įrodyta? Raw, barf? tai tas vienas australietis 29 metus išgyveno ant kengūrų gal mėsos, o kiti kur? Kur įrodymai? Kurios čia jūsų šuo Gineso knygoje, pasigirkite mirksiukas.gif

O kas gilinosi ir atliko visus įmanomus tyrimus prieš šeriant ir po? Matyt todėl ir šunys ale sveiki.
Senai įrodyta, kad šuo yra plėšrūnas. Viskame. O plėšrūną šerti kaip papūgą, absurdo viršūnė.
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2016 07 04, 12:32)
O kas gilinosi ir atliko visus įmanomus tyrimus prieš šeriant ir po? Matyt todėl ir šunys ale sveiki.
Senai įrodyta, kad šuo yra plėšrūnas. Viskame. O plėšrūną šerti kaip papūgą, absurdo viršūnė.

O kur jūs matote papūgą? Apie aukštos kokybės begrūdžius sausiakus girdėjote? + tas jūsų dievinamas barf ar raw patenkinti plėšrūniškumą ir išlaikyti dalį natūralumo.
Žinoma, kad plėšrūnas, bet jei norite, kad negyventų tik 6 metus kaip vilkas gamtoje, tai turite užtikrinti vitaminų, mineralų poreikį, o ne tik kalcį su fosforu ax.gif Kadangi nesate mokslininkė tikriausiai, tai pati į mėsą neprikrausite tiek, kiek riekia jūsų šuniui papildomai. Tą puikiai padarys už jus aukštos kokybės begrūdis. Tik, žinoma, nesirinkite iš tų gmaintojų, kuriems saugumas nerūpi. Jokių gamintojų, kurie nors kartą pateko į food recall sąrašus
Atsakyti