Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

QUOTE(Tifa @ 2016 07 01, 10:09)
Sveiki, sena tema, bet pameginsiu paklausti.
Gal kas seria savo sunis BARF? As perku Original Barf firmos. Ir dabar susimasciau ar viska teisingai darau. Man pardavejas sake, kad mano 5 men suniukui reikia tiesiog kaitalioti mesos rusis ir nesvarbu kas po ko eina. Kartais duoti su trintais kaulais, kartais be. Plius papildomai duodu Hokamix papildu. Dar man sako, kad reikia duoti lasisu aliejaus. Ar reikia? Suniukas jauciasi labai gerai, kailis zvilga, tustinasi retai ir mazai.
Dekui atsakiusiems.

Taip, manau, kad viską darote teisingai. Rūšis aišku riekia kaitalioti, juk ir jūs nevalgote vieno ir to paties. Papildai irgi būtini, nes realiai šiuolaikinėje mėsoje nieko gero nėra, greičio blogo rastumėt nei gero mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 01, 12:27)
Taip, manau, kad viską darote teisingai. Rūšis aišku riekia kaitalioti, juk ir jūs nevalgote vieno ir to paties. Papildai irgi būtini, nes realiai šiuolaikinėje mėsoje nieko gero nėra, greičio blogo rastumėt nei gero mirksiukas.gif

O tai kam tada šerti mėsa, jei reikia papildų? Manot, mėsoje nėra minerlinių medžiagų?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 01, 11:27)

pas mane RAWinė kalė, 11 metų. Kalė sveika. Papildų negauna. Kodėl ji sveika?
Atsakyti
Aciu atsakiusiems. Man paaiskino pardavejas, kad maitinant RAW papildu nereikia, o BARF reikia. Jo teigimu BARF'e yra mesa, kuria gali valgyti ir zmogus, nera subproduktu, todel reikia papildu. As pirma karta susiduriau su nesausu maistu. Suniuko veiseja maitino BARF ir man ji atsisake esti sausa maista, pradejo akyse kusti, kailiukas suptastejo. O kai gryzau ant BARF'o pasikeite nepalyginamai. Tik susimasciau del papildu, kad nepadauginti. Nes tam paciam BARF'e jau yra vitaminai ir mineralai. Nors pardavejo teigimu, Hokamix papildai yra is naturaliu produktu ir jei bus perteklius, tai pasisalins su slapimu. Dar jis man kisa lasisu alieju. As nupirkti galiu, bet ar nebus per daug?
Atsakyti
Jei šuo ėda žuvį, to lašišų aliejau nereik. Ir pataisykit mane, kas labiau išmano, jei aš klystu, bet man atodo, BARF nuo RAW skiriasi tuom, kad pirmu atveju šuo gauna smulkintą mėsą, kaulus ir SUBUS bei šaldytas daržoves, o antru - tiesiog mėsos gabalus ( subus, kaulinę mėsą)...
Atsakyti
As perku jau paruosta. Tai sudetis: 60% aviena, 20% subproduktai, 10% malti kaulai, 10% darzoves ir vaisiai + vitaminai ir mineralai.
Atsakyti
O ne geriau pačiai viską ruošt? Žinote, kaip ta mėsa atrodė, galite laisvai kaitalioti igredientus ir t.t.
Atsakyti
As Danijoje gyvenu ir man pigiau pirkti butent ta paruosta Barf'a nei kad mesa.
Aciu uz patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2016 07 01, 17:14)
pas mane RAWinė kalė, 11 metų. Kalė sveika. Papildų negauna. Kodėl ji sveika?

Kad jums pasisekė ir kalė puikių genų, nereiškia, kad visiems taip. Mano draugų kalytei suvarė visus hormonus tobulas laikymasis vien tik Raw pagal visas rekomendacijas. Kai nebegalėjo susitvarkyti, šuo akyse leipo, pasitarė su veterinarais ir pabandė pervesti ant sauso dalinai, o mėsą duti kartu su papildais. Labai greitai ėmė atsigauti, hormonai apsitvarkė, nors kalytė jau sena. Nebereikėjo sterilizuoti. Tai kaip jūs tai paaiškinsite?
Kas gero toje šiuolaikinėje mėsoje, kokie ten vitaminai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 03, 14:30)
Kad jums pasisekė ir kalė puikių genų, nereiškia, kad visiems taip. Mano draugų kalytei suvarė visus hormonus tobulas laikymasis vien tik Raw pagal visas rekomendacijas. Kai nebegalėjo susitvarkyti, šuo akyse leipo, pasitarė su veterinarais ir pabandė pervesti ant sauso dalinai, o mėsą duti kartu su papildais. Labai greitai ėmė atsigauti, hormonai apsitvarkė, nors kalytė jau sena. Nebereikėjo sterilizuoti. Tai kaip jūs tai paaiškinsite?

Sausas maistas gaminamas iš žmogui netinkamos mėsos, bulvių + sintetiniai vitaminai. Čia geresnė dieta tam tikro maisto netoleruonačiam šuniui?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 03, 14:30)

Manau kad ne mityboje bėda buvo, o veterinaras labai patogiai viską ten suvertė, rado priežastį neieškojęs. O kas gero šiuolaikiniuose sausuose-mėsos atliekos, kitokios? Ne šiuolaikinių karvių kanapos? Aišku yra ir labai šiuolaikinių dalykų-daug chemijos sakykim. Aš virš 10 metų šeriu mėsa, daug kalių, patinų, turiu veislyną, nemažai iš manęs imtų šuniukų minta tik mėsa. Turiu kalių kur jau antra karta sauso negavę-gimdo vadas, kurios irgi auga tik ant mėsos, tad statistiškai turiu mažiau iškraipytą vaizdą, nei jūsų vienų pažįstamų vienas šuo.
Atsakyti
Vokiečių aviganiui bus 7 metai, taksei 6 metai-nematė nieko, išskyrus žalią mėsą, žuvį ir kiaušinius, kalė maitinant dar gaudavo varškės, kefyro....parodose klausia, kuo šeriam, kad taip blizga kailis....Jei tik yra galimybių-aš tik už RAW.
Atsakyti