Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

Pamėginkit, tik savijautą stebėkit, kad vėl kokie blogumai neišlįstu
Atsakyti
Auginu akita inu patinėlį, 2 mėn, svoris 7.5 kg. Veislyne nuo gimimo buvo matinamas tik mėsa, o ir pas mane namuose gauna tik žalią mėsą, varškę, kiaušinį 1kartą per savaitę ir tt. Viskas būtų kaip ir o.k, BET (kadangi aš labai žalia šunų augintoja ir labai didelė pergyventoja wink.gif jaudinuosi, kad jis mažai maisto gauna, nes pastoviai alkas ir alkanas. Maitinimo porciją suvalgo per 8 sek (skaičiavau smile.gif), o dabar iš vis doh.gif - pasičiumpa maitinimo bliūduką, atvelka į kambarį ir padeda man prie kojų - mol, mama, duok valgyt lotuliukas.gif Žodžiu, nenoriu jo nutukinti, dienos norma dabar 750 g. Pasidalinkit patirtim ar gali būt jam per mažai tokio kiekio?, berods, 10 proc nuo kūno masės yra maksimumas?
Atsakyti
QUOTE(Lakštingala @ 2015 07 20, 12:13)
Auginu akita inu patinėlį, 2 mėn, svoris 7.5 kg. Veislyne nuo gimimo buvo matinamas tik mėsa, o ir pas mane namuose gauna tik žalią mėsą, varškę, kiaušinį 1kartą per savaitę ir tt. Viskas būtų kaip ir o.k, BET (kadangi aš labai žalia šunų augintoja ir labai didelė pergyventoja wink.gif jaudinuosi, kad jis mažai maisto gauna, nes pastoviai alkas ir alkanas. Maitinimo porciją suvalgo per 8 sek (skaičiavau smile.gif), o dabar iš vis  doh.gif  - pasičiumpa maitinimo bliūduką, atvelka į kambarį ir padeda man prie kojų - mol, mama, duok valgyt lotuliukas.gif Žodžiu, nenoriu jo nutukinti, dienos norma dabar 750 g. Pasidalinkit patirtim ar gali būt jam per mažai tokio kiekio?, berods, 10 proc nuo kūno masės yra maksimumas?

Jei svoris pagal amziu normalus, ignoruociau visus atvilkimus. Mano beveislis irgi amzinai alkanas, tokia jau natura.
Atsakyti
QUOTE(Lakštingala @ 2015 07 20, 11:13)
Auginu akita inu patinėlį, 2 mėn, svoris 7.5 kg. Veislyne nuo gimimo buvo matinamas tik mėsa, o ir pas mane namuose gauna tik žalią mėsą, varškę, kiaušinį 1kartą per savaitę ir tt. Viskas būtų kaip ir o.k, BET (kadangi aš labai žalia šunų augintoja ir labai didelė pergyventoja wink.gif jaudinuosi, kad jis mažai maisto gauna, nes pastoviai alkas ir alkanas. Maitinimo porciją suvalgo per 8 sek (skaičiavau smile.gif), o dabar iš vis  doh.gif  - pasičiumpa maitinimo bliūduką, atvelka į kambarį ir padeda man prie kojų - mol, mama, duok valgyt lotuliukas.gif Žodžiu, nenoriu jo nutukinti, dienos norma dabar 750 g. Pasidalinkit patirtim ar gali būt jam per mažai tokio kiekio?, berods, 10 proc nuo kūno masės yra maksimumas?

Sveikas šuo - alkanas šuo. O mažiukai ne tik alkani, kaip atrodo, jie besočiai. Ne sakau, kad visi, bet didžioji dauguma
Atsakyti
Ačiū, supratau - reikia, ignoruoti visus jo prašymus.
O tai žinot, aš jau galvojau, kad gal tokiam mažiukui reiktų maisto duoti tiek, kiek nori, nes augantis organizmas, o tas normas vėliau įvedinėti...
Atsakyti
QUOTE(Lakštingala @ 2015 07 20, 12:52)
O tai žinot, aš jau galvojau, kad gal tokiam mažiukui reiktų maisto duoti tiek, kiek nori, nes augantis organizmas, o tas normas vėliau įvedinėti...

Ne, nereikia. Tokie šunys paskui susivaro sąnarius. Jaunas šuo turi būti kūdas šuo. O jei alkanas - super. Dresūrai idealus.
O kitas dalykas - kam jam bliūdelis, kai nereikia ėst? Po tų 8 ėdimo sekundžių elementariai atimkit tuščią dubenėlį ir bus ramu. Jei gaila, kad per trumpai ėda, duokit vos vos atitirpusią porciją - ės ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(Lakštingala @ 2015 07 20, 09:52)
Ačiū, supratau - reikia, ignoruoti visus jo prašymus.

Jeigu as saviski buciau taip maitinusi kiek jis norejo kai mazas buvo tai pasivaikscioti turbut kaip backute ridenciau is 4 auksto biggrin.gif Nepergyvenkit ir spreskite pagal kuno kondicija.

Beje, maniskis niekada neisaugo is to nepasotinamo alkio mirksiukas.gif Dabar jei pasiseka ir gauna visa kg mesos, jis ir toliau ziuri liudnom akim.
Atsakyti

nesmulkinkite taip,kad per 8 sek suestu smile.gif pvz kalakuto uodega galima visa duot tegul pleso pusvalandi wink.gif kita mesa analogiskai , alkio neisvarysi,bet jums bus ramiau,kad eda ne kelias sekundes o keliolika minuciu biggrin.gif
Atsakyti
dienos norma dabar 750 g. Pasidalinkit patirtim ar gali būt jam per mažai tokio kiekio?

kokio svorio suaugęs šuo turi būti? Mano kalės 25 ir 30+kg, gauna viena 400, kita 600g dienai
Atsakyti
Laba diena, ateinu pas labiau patyrusias patarimo 4u.gif Nuo šio pirmadienio pradėjau savo šunį (8 kg) šerti mėsa (paros norma 200 g). Prieš tai buvo šeriamas sausu maistu. Dabar jis man praktiškai visai nesituština. Iki dabar rimtą reikalą atliko po kartą, tik pirmadienį ir trečiadienį (labai, labai maža krūvelė). Ar čia normalu? Šiaip tuštintis jis net nemėgina, nes jei mėgintų ir nieko nesigautų manyčiau, kad viduriai užkietėjo, o dabar tik nusišlapina ir viskas. Kažkaip neramu man labai dėl to. Pats šuo guvus, energingas, pilvas lyg ir neišpūstas. Ką manot jūs?
Atsakyti
QUOTE(Aira* @ 2015 07 25, 14:57)
Laba diena, ateinu pas labiau patyrusias patarimo  4u.gif Nuo šio pirmadienio pradėjau savo šunį (8 kg) šerti mėsa (paros norma 200 g). Prieš tai buvo šeriamas sausu maistu. Dabar jis man praktiškai visai nesituština.  Iki dabar rimtą reikalą atliko po kartą, tik  pirmadienį ir trečiadienį (labai, labai maža krūvelė). Ar čia normalu? Šiaip tuštintis jis net nemėgina, nes jei mėgintų ir nieko nesigautų manyčiau, kad viduriai užkietėjo, o dabar tik nusišlapina ir viskas. Kažkaip neramu man labai dėl to. Pats šuo guvus, energingas, pilvas lyg ir neišpūstas. Ką manot jūs?

Viskas cia ok,paprasciausiai is sauso labai mazai isisavina naudingu medziagu nes ju ten nebuna,o is naturalaus maisto jas beveik visas isisavina ir labai mazai pasalinama todel nuo dabar jusu draugas tustinsis keleta kartu reciau bei pasalintu medziagu bus zymiai maziau,beje turejote pastebeti,kad ir maziau laka vandens nes esdamas raw gauna ir is ten jo. Sveikinu pagaliau istrukus is sunu mcdonald pinkliu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(SG8 @ 2015 07 25, 17:37)
Viskas cia ok

Ačiū, nuraminot 4u.gif o ką manot apie RAFUS ėdalą. Gal žinote kaip jo kokybė? Gal yra bandžiusių?
Atsakyti