Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

QUOTE(Rodnega @ 2014 09 17, 23:19)
O skerdyklų nėra?

Turbut yra, bet kur ju ieskoti? Ir ar ten galima nusipirkti? g.gif

QUOTE(Taurė @ 2014 09 19, 19:54)
Mano cvergė sveria apie 5-5.5kg. Duodu 180-220g. Dažniausiai iki 200, bet pasitaiko protarpiais daugiau. Priedo gauna skanukų, džiovintos mėsos atraižėlių, ar kokią džiovintą,arba ne, daržovę, vaisių. Bet ji skaitau perkūda, matosi stuburas labai. Galvoju primaitinti daugiau truputuką, nes stirniukas tikras.
Laksto daug.

Skaiciau, kad 2% nuo suniuko svorio. Tai dabar pasimeciau. verysad.gif
Man grazu stirniuke. wub.gif Permaitinti sunys negraziai atrodo. Maciau nuotrauka jorko 5kg. Kulverstukas toks. Ir su sveikata ne kas. Ten viena mociute augina anukes isigeista suniuka. Maitina, kas lieka nuo stalo. Gaila. Geriau atiduotu atsakingiems zmonems. verysad.gif
Atsakyti
Na kur gi? Google sakyčiau ir klausinėtis visur, kur tik įmanoma
Atsakyti
Norėčiau išgirsti jūsų nuomonę apie šį produktą: Rafus šaldytą mėsą. www.rafus.lt Gal kas bandėt? Ar verta keisti gerą kokybišką sausą maistą į šį?
Atsakyti
QUOTE(zemaiteki @ 2014 10 01, 11:09)
Norėčiau išgirsti jūsų nuomonę apie šį produktą: Rafus šaldytą mėsą. www.rafus.lt Gal kas bandėt? Ar verta keisti gerą kokybišką sausą maistą į šį?

Man nelabai patinka tai, kad gabaliukai smulkūs. Ir šiaip - gan brangu išeina. Pigiau turgun nuvažiuot ir didesniais gabalais nusipirkt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zemaiteki @ 2014 10 01, 10:09)

Neverta. primalta bile ko ir sudėtį slepia
Atsakyti
na bile ko tai tikrai neprimalta, bet kad brangu tai taip. turguje už tą kainą daugiau nuperki visko. bet kam nėra galimybės nupirkti ar neturi kur laikyti užpirkus daugiau būtų išeitis šitas maistas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvaigždėja: 08 spalio 2014 - 15:19
Būtu NE bile ko - skelbtu. O pirkti neiašku ką, kai nežinoma kiek kaulo, kiek subo ir kiek raumens - beprotystė, nes subalansuoti gali tik kai tiksliai žinai sudėtį
Atsakyti
Sveiki,
galbūt ką nors sudomins šaldytai mėsai: parduodami dėvėti, bet geros būklės nebrangūs ŠALDIKLIAI Vilniuje, yra galimybė prekę atvežti:
http://www.skelbiu.l...i-14836330.html
Atsakyti
Sveiki. Mes savo 3jų su kapeikom mėn. auksiuką (sveria 8.8kg) bandom pervesti ant raw, bet reikalai klostosi liūdnai.. Baigėm sausiako maišą, parą nedavėm ėsti, na ir sekančios dienos vakare jau davėm vištos nugarėlės. Vienos nugarėlės svoris ~300g, ją padalinom dviems šėrimams. Pirmąją porciją davėm iš rankos, tai jis buvo pagatavas ją praryt su visa ranka. Ją, rodos, sutvarkė per daug nekramtęs ir apsipatenkinęs iš laimės neužilgo krito miegot. Kvėpavo labai tankiai, atrodė, kad persiėdė ar buvo labai sunku virškinti, žarnynas visą naktį skleidė keistus gurgesius. Na ir rytą, kaip nebūtų keista, ėmė triest kiek akys mato. Nubėgome iki vet. vaistinės enterofermentų, sušėrėme tabletę ir jau džiaugėmės, kai sekantį kaką pamatėme jau su šiokia tokia forma. Tačiau jau po dienos nugarėlių normos (jas jau, atrodė, kad kramtė labai atsakingai ir ilgai) varguolis šiąnakt ėmė ir išvėmė apvirškintą mėsą su kaulais. Mažą dalį jos suvalgė. Tada po kažkiek laiko vėl apsivėmė, bet jau skrandzio sultimis su putele. Tada pratrydo baisiai, matėsi neaiškių kaulų atraižų. Po kelių valandų vėl tas pats, tik šį kartą buvo šviežio kraujo ant galo ir atrodė, kad kažko neiškakoja, užpaklį trynė į grindis. Šiandien jau nieko valgyt nebeduodam.. Du kartus pratrydęs buvo, be kraujo, ir beveik visą likusį laiką miega, atrodo liūdnas ir išvargęs.. Su kiekviena tryda šiandien kartu išėjo nejuokinga (1cmx1cm) nesuvirškinto ir nesukramtyto stuburo kaulo dalis ir visas ilgas ir smailas šonkaulio kaulas.. Nejuokais esame išsigandę, ar tai normalu? Ar nesužalos žarnyno, o gal jau ten pastrigę pas jį kažkur kokia kaulo dalis.. Kiek domėjomės, tai viduriavimas pradžioje yra normalu, bet jis pašalina tokius galingus kaulus, kad nuojauta sako, kad gali baigtis blogai.. Grįžti prie sauso nenorim, tačiau į mėsą jis net žiūrėt nebenori. O katinų sausiaką noriai uodžia.

Ar kasnors buvo susidūręs su panašia patirtimi? Ar mums baigti patiems trydalioti dėl nežinomybės ir kuo skubiau lėkti pas vetą..?
Atsakyti
QUOTE(arcticon @ 2014 11 14, 18:00)
Ar mums baigti patiems trydalioti dėl nežinomybės ir kuo skubiau lėkti pas vetą..?

Seniai buciau pas veta vezusi. Nedelskit. Ar suo laka vandeni?
Atsakyti
Ir aš lėkčiau pas vetą...
Atsakyti
Na nuo veto gerai gausit galvon už tą raw ir praeis noras šert. Šiaip tai nebūtinai reikia taikyt perėjimo ant mėsos schemą, kad reikia pradėt nuo vištienos, ypač jai šuo jautruolis, koks akivaizdu yra jūsiškis. Jūs šėrėt sausu-šuns kūno terpė šarminė, o kaulus sėkimingai sutvarko rūgštinė terpė, tad pereit nuo sauso iš kart ant kaulingos mėsos-labai net toks tikėtinas rezultatas. Aš pradžioje būčiau pašėrus raumenine mėsa savaitę dvi-ta pat vištiena, o geriau jautina, jautienos skrandžiais. Nieko tam šuniui per pora savaičių be kaulų nenutiktų, o per tą laiką adaptuotųs ir kaulingą mėsą įveikt. Aišku perėjus ant grynos mėsos tuštinimasisi būtų skystas, beformis, bet ne viduriavimas, nes labai labai didelis skirtumas tarp skysto tuštinimosi ir viduriavimo. O dėl dabartinės būsenos-na aš bijau sakyt ką aš daryčiau, nes aš turiu šiokios tokios patirties ir nekenčiu kai man kažkas kažką aiškina-ką tikrai darys vetas biggrin.gif. Na aš suleisčiau shotopeno (taip tarias, kaip rašos nežinau-lengvas antibijotikas), nes kraujas rodo kažkokį nedidelį uždegimą.
Atsakyti