Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

QUOTE(k_azu @ 2014 08 13, 20:54)
RAW gali ir neturet nieko bendro su ausu stovejimu. Kokios tevu ausys ir siaip kitu giminaiciu ausys? Buna, kad kartais ausys atsistoja sunims, pas kuriuos pagal standarta neturetu stoveti. Yra teke matyti stafuku su stovinciom ausim, nors kiek girdejau is veiseju tokiu sunu tada ir neveisia. Ka veiseja sako?

As ne is veislyno ja emiau, o is zmogaus, kuris gal jau trecias jos seimininkas buvo ir jos jam nebereikejo. O tevai ir proteviai,kur randu per pedigree baze visi graziom nulepusiom ausytem kaip ir priklauso.
Tai va, bus ji mums brokute ir tiek, tik kad idomu del ko taip nutiko.
As pincere savo irgi RAW seriu, bet jos ausims itakos neturejo, o kad stovetu dar ir kaip norejosi, bet doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bartukas @ 2014 08 10, 16:03)
sveiki,
sakykit, gal kas dziovinat sunims mesa vaisiu dziovyklej? blush2.gif
ar ilgai trunka dziovinimas?
gaunam labia pigiai gerkliu , tai norisi padziovint, svarstom ar apsimoka pirkt dziovykle tam reikalui blush2.gif

Dziovinau kazkada jautienos file, tai dziuvo ilgokai, smarve namie buvo, gal reikejo prieskoniu ideti? Manau, jei turit orkaite su vejelio funkcija, tai dziovykles atskirai tikrai nereiketu:)
Atsakyti
Merginos pagelbekit. Nutariau savo jorkute maitinti RAW maistu. Gyvenu NO, tai pas mus kaip ir nera parduotuvese mesos atraizu, ar atlieku. Nupirkau ZOO parduotuvej saldytos vistienos. Ji supakuota i tokia desra. Neapdorota, t.y. nevirta. Klausiau pardavejos kokia norma duoti? Tai ji atsake, nuo sunio svorio 2%. Suo sveria 3 kg. Ar teisingai tokia norma? Dabar maze valgo(nenoriai) sausa maista 50-60 gr i diena. Kaip, man ta zalia maista normuoti? Ir ar pradzioj maisyti su sausu maistu?
Busiu dekinga. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo virga: 16 rugsėjo 2014 - 20:49
Pirma-dar kartą perskaityk visą info-būtinai, nes ten juodu ant balto parašyta, kad negalima maišyti. Aš savo 4 kg taksėms duodu po 200 gr., bet vyresnėlė be fizinio krūvio pradėjo tukti, mažinu. Mažoji daugiau siunta, tai tie 200 dar netrukdo. Stebėk savo šunį-pati pamatysi, bet dar kartą patariu viską persiskaityti, nes RAW ne tik vištiena. Plius, jei šerčiau tik vieną mažą šuniuką tai pirkčiau normalioje parduotuvėje-tai nėra nei taip daug, nei taip brangu, bet kai pas mane 3 šunys taip maitinami (vienas iš jų vokiečių aviganis), tai man jau reikia turgaus.
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2014 09 16, 22:59)
Pirma-dar kartą perskaityk visą info-būtinai, nes ten juodu ant balto parašyta, kad negalima maišyti. Aš savo 4 kg taksėms duodu po 200 gr., bet vyresnėlė be fizinio krūvio pradėjo tukti, mažinu. Mažoji daugiau siunta, tai tie 200 dar netrukdo. Stebėk savo šunį-pati pamatysi, bet dar kartą patariu viską persiskaityti, nes RAW ne tik vištiena. Plius, jei šerčiau tik vieną mažą šuniuką tai pirkčiau normalioje parduotuvėje-tai nėra nei taip daug, nei taip brangu, bet kai pas mane 3 šunys taip maitinami (vienas iš jų vokiečių aviganis), tai man jau reikia turgaus.

Aciu uz atsakyma. Tikrai ziopla, kad neperskaiciau info. Man pardaveja sake, galiu maisyti.
200gr tai dienos norma duodi? Pirkciau ir as parduotuvej, bet pas mus nera pav. kepeneliu, skranduku ar dar ko nors. Aisku, as galiu jai pirkti vistos krutinele. Man negaila. Ir jautiena galiu pirkti, bet as visai nesusigaudau apie sita maitinima. Galvojau, kad suniui skirtas maistas subalansuotas. blush2.gif
Atsakyti
Šiaip manau NO sunku bus maitinti RAW, nebent rastum kur veterinarinę, kur yra jau gatavų paruoštų (bet ten daugiau BARF) arba parduotuvę kur viso gėrio, reikalingo šunims maitinti rastum. O ir labai brangu įtariu būtų.
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2014 09 17, 09:16)
Šiaip manau NO sunku bus maitinti RAW, nebent rastum kur veterinarinę, kur yra jau gatavų paruoštų (bet ten daugiau BARF) arba parduotuvę kur viso gėrio, reikalingo šunims maitinti rastum. O ir labai brangu įtariu būtų.

Aciu labai. Va, as maniau, kad tas maistas iviniotas i plevele(kaip desra) ir yra RAW. Tuo labiau, klausiau pardavejos, tai ji pasiule sita. Tai ten BARF? Kiokia as zalia tuo klausimu. doh.gif
Maista sausa vezdzvausi is LT. Veisejos rekomenduota. Tokio cia nera. O, ir nesinori vaziuot i LT tik del to ir temtis maisa maisto. lotuliukas.gif
Dar i veterinarine nuvaziuosiu. Nes, viena mergina norvege, sake maitina savo sunis RAW. O, kur perka nepasiklausiau. doh.gif
Pas mus nera parduotuviu to viso gerio. Patys sunkiai randam pav. kepenu, kai norim pietums. O, apie kitas atliekas, tai nei maciau, nei girdejau. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(virga @ 2014 09 17, 02:29)
Aciu labai. Va, as maniau, kad tas maistas iviniotas i plevele(kaip desra) ir yra RAW. Tuo labiau, klausiau pardavejos, tai ji pasiule sita. Tai ten BARF? Kiokia as zalia tuo klausimu.  doh.gif
Maista sausa vezdzvausi is LT. Veisejos rekomenduota. Tokio cia nera. O, ir nesinori vaziuot i LT tik del to ir temtis maisa maisto.  lotuliukas.gif
Dar i veterinarine nuvaziuosiu. Nes, viena mergina norvege, sake maitina savo sunis RAW. O, kur perka nepasiklausiau.  doh.gif
Pas mus nera parduotuviu to viso gerio. Patys sunkiai randam pav. kepenu, kai norim pietums. O, apie kitas atliekas, tai nei maciau, nei girdejau.  verysad.gif

Aš irgi pernai ieškojau kur gauti atraižų ir subproduktų. JAV nerasi kiekvienoje parudotuvėje. Ir iki šiol neradau vietos, kur gali nusipirkti ko nori, kada nori. Bet radau kelias parduotuves, kur kartais užveža kaikurių subproduktų. Tada ir užperku daugiau. O šiaip šuo mažas, perku ir žuvį ir mėsas kaip sau. Tikrai ne karvę kainuoja išmaitinti nedidelį šuniuką.
Dar netyčia radau mažą firmelę, kuri paruošia maistą užsakius. Ta paslauga irgi naudojuosi. Labai patogu jei reik vežtis kažkur. O petstorų siūloma produkcija nepasitikiu.
Atsakyti
O j8s neband4t kreiptis 5 kokias vietines, nedideles mėsos krautuvėles? Ir paprašyti tiekėjų kontaktų, ar susitarti, kad atvežtų tų "atliekų"?
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2014 09 17, 16:43)
Aš irgi pernai ieškojau kur gauti atraižų ir subproduktų. JAV nerasi kiekvienoje parudotuvėje. Ir iki šiol neradau vietos, kur gali nusipirkti ko nori, kada nori. Bet radau kelias parduotuves, kur kartais užveža kaikurių subproduktų. Tada ir užperku daugiau. O šiaip šuo mažas, perku ir žuvį ir mėsas kaip sau. Tikrai ne karvę kainuoja išmaitinti nedidelį šuniuką.
Dar netyčia radau mažą firmelę, kuri paruošia maistą užsakius. Ta paslauga irgi naudojuosi. Labai patogu jei reik vežtis kažkur. O petstorų siūloma produkcija nepasitikiu.

Zinau, kad ne karve kainuoja. Bet, tai visa beda, kad bijau va taip zalia mesa duoti. O, ten kur supakuota, tai galvoju jau paruosta sunims maitinti. Turiu dabar galvos skausma. Visur lendu, skaitau. O, kuo daugiau skaitau, tuo maziau suprantu. biggrin.gif
QUOTE(megeja @ 2014 09 17, 18:16)
O j8s neband4t kreiptis 5 kokias vietines, nedideles mėsos krautuvėles? Ir paprašyti tiekėjų kontaktų, ar susitarti, kad atvežtų tų "atliekų"?

Nera pas mus atskiru mesos krautuveliu. Yra tik sviezios mesos skyriai. Turbut pas juos bandysiu prasyti.
Aciu labai merginos! 4u.gif
Atsakyti
O skerdyklų nėra?
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2014 09 16, 13:59)

Mano cvergė sveria apie 5-5.5kg. Duodu 180-220g. Dažniausiai iki 200, bet pasitaiko protarpiais daugiau. Priedo gauna skanukų, džiovintos mėsos atraižėlių, ar kokią džiovintą,arba ne, daržovę, vaisių. Bet ji skaitau perkūda, matosi stuburas labai. Galvoju primaitinti daugiau truputuką, nes stirniukas tikras.
Laksto daug.
Atsakyti