kalogenas kremzlėms.
Vokiečių aviganį (5 metai) ir triušines takses (beveik 4 metai ir 9 mėn.) šeriu tik pagal RAW-kailis blizga, viskas puikiai. nesakau, kas su sausu taip nebūna, bet veterinarai LABAI tam priešinasi-esu net labai dėl to susipykusi. Dabartinis veterinaras nesikiša į tuos reikalus, o aš pati matau, kaip atrodo mano šunys. Teisybės dėlei turiu pasakyti, kad porcijas sveriu iki šiandiena dienos-viskas normuotai.
O aš kuo toliau, tuo dažniau susiduriu su kiek kitokiu veterinarų požiūriu. Ir man tai patinka - pasakius, kad šeri mėsa, jie ne akis pučia, o labai ramiai paklausia "RAW?". Po teigiamo atsakymo dažniausiai nusišypso ir pagiria šunį. Labai džiaugiuos, kad vis rečiau girdžiu pasipriešinimą prieš bet kokį ne sauso maisto davimą. Matyt, po truputį keičiasi ir kai kurių veterinarų nuomonė.
QUOTE(Jolli @ 2014 07 03, 16:59)
O veterinaras dėl to nepatarė, nes po to sakė reikia jiems operuot tuos kaulus iš žarnyno.
taip, jautienos, kiaulienos ir tos pačios vištos kietus blauzdikaulius nepatariama duoti. ką jau kalbėti, kai šunys maitinami mišriai, sausais, košėm, virškinimo sistema išsibalansavus ir nepajėgia suvirškinti. Bet čia juk ne apie RAW.
jeigu šertum mėsa šunelį ir neduotum minkštųjų kaulų, žala būtų žymiai didesnė, ko gero, dar ir ilgalaikė - kalcis ypač svarbus
ar duodat inkstų šunims? maniškė juos tik užkasa... šitaip nuo mažens. iš subų gauna kepenis, skrandžius, sėklides.
QUOTE(Mil@na @ 2014 07 04, 07:58)
Vokiečių aviganį (5 metai) ir triušines takses (beveik 4 metai ir 9 mėn.) šeriu tik pagal RAW-kailis blizga, viskas puikiai. nesakau, kas su sausu taip nebūna, bet veterinarai LABAI tam priešinasi-esu net labai dėl to susipykusi. Dabartinis veterinaras nesikiša į tuos reikalus, o aš pati matau, kaip atrodo mano šunys. Teisybės dėlei turiu pasakyti, kad porcijas sveriu iki šiandiena dienos-viskas normuotai.
Pagal kokią taisyklę normuojate? Procentais pagal svorį? Pasidalinkite. Maniškis amžinai alkanas, todėl bijau padauginti maisto, bet kai šuo augantis tai ir nedašerti baisu. Jei jis sveria 11kg, kokia dienos norma pagal jus? Aš dėliojau mėsas, tai prašė, prašė, zirzė zirzė, kaip neėdęs, daviau vištos kakliuką, galvoju bus ramu, o jis tik makt ir nėra, prarijo be jokių pastangų.
Veisėja patarė papildomai duoti papildų, nes šuniukas stambus, storom kojom, tai dabar patarkite ar šeriant mėsa duoti tuos papildus?
Papildyta:
QUOTE(166cm @ 2014 07 04, 10:18)
ar duodat inkstų šunims? maniškė juos tik užkasa... šitaip nuo mažens. iš subų gauna kepenis, skrandžius, sėklides.
mes dar nebandėm, iš vis dar tik vištienos ragavome kelias dienas, bet jau reikės po truputį ragauti jautienos.
O vištos kepenėlės laisvina vidurius?
Kartais duodu. Paduokit pirmiausia inkstus, kol dar alkana, kai suės, paduokit likusią porciją.
QUOTE(Jolli @ 2014 07 04, 10:40)
Pagal kokią taisyklę normuojate? Procentais pagal svorį? Pasidalinkite.
Pagal svorį ir pagal šunį. Pradžiai rekomenduojama norma, o paskui žiūrint į šuns sudėjimą, aktyvumą.
Kepenys skystina.
Papildų jaunam šuniui neduokit. Nebent pasidarėt kraujo tyrimą ir žinot, ko konkrečiai trūksta.
Duodu. Nekasa. Suėda. Bet maniškė ne rodiklis šiuo klausimu - ėda praktiškai viską, kas organiška (išskyrus š... ir kavos pupeles ). Tik su triušio galvom buvo visiškas fiasko - taip ir nesuprato, kad jas ėsti reikia, o ne kviesti žaisti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 07 04, 11:09)
Papildų jaunam šuniui neduokit. Nebent pasidarėt kraujo tyrimą ir žinot, ko konkrečiai trūksta.
Nežinome ar trūksta ar ne, supratau, kad profilaktiškai duoti dėl sanarių, bet, jei šeriamas RAW, tai turbūt visko gauna iš kremzlyčių, kauliukų... Taip?
QUOTE(Jolli @ 2014 07 04, 13:59)
Nežinome ar trūksta ar ne, supratau, kad profilaktiškai duoti dėl sanarių, bet, jei šeriamas RAW, tai turbūt visko gauna iš kremzlyčių, kauliukų... Taip?
Į porcijas įmeskit po vieną vištos koją - gliukozamino. Neduokit jokio kalcio mažiukui.
QUOTE(Agnnyte @ 2014 07 04, 14:01)
Į porcijas įmeskit po vieną vištos koją - gliukozamino. Neduokit jokio kalcio mažiukui.
Va tas žodis
Papildų nedaviau ir neduodu, normą skaičiuoju pagal šunį ir dar pasižiūriu į išvaizdą-taksės gauna apie 200, aviganis 1 kg.
norėjau pasitarti. Mažąją teko mėnesį gydyti (kepenų rodikliai buvo 290, kai norma 140), šėrėm spec sausu ir davėm papildus. Dabar padarėm tyrimus vakar - 74!! thumbup.gif galim grįžti vėl prie įprasto maisto, tačiau ją šėrėm mėsa prieš tai. Ar gali būti, kad nuo šėrimo RAW pakilo kepenų rodikliai, gal jai nelabai tiko šėrimas mėsa?
kitai augintinė šeriama mėsa, jai viskas ok.
kitai augintinė šeriama mėsa, jai viskas ok.