Sveiki, norėtume pereiti prie mėsos vartojimo, ar 3-jų mėn. 11kg šuniukui galima duoti tik mėsą, ar ir kauliukus (pvz. vištienos krūtinkaulis, kakliukai, sparniukai?) ar kauliukams reikia palaukti kol nuolatiniai dantys išdygs? Veterinaras kauliukų iš vis nepataria, o maniškis kai daviau, tai ir nesukramtė, o surijo, po to išvėmė. Ačiū, kas žinos
Jei neduosit kaulinės dalies, didelė tikimybė, kad šuo viduriuos. Padaužykit kakliukus mėsos plaktuku pradžiai.
Jei surijo nekramtęs - kokio dydžio gabaliukus davėt? Arba koks pas jus grobuonis, kad psparnelius cielus ryja būdamas 3 mėn ?
Jei surijo nekramtęs - kokio dydžio gabaliukus davėt? Arba koks pas jus grobuonis, kad psparnelius cielus ryja būdamas 3 mėn ?
QUOTE(Dilma @ 2014 07 02, 17:09)
Jei neduosit kaulinės dalies, didelė tikimybė, kad šuo viduriuos. Padaužykit kakliukus mėsos plaktuku pradžiai.
Tikrai, kad grobuonis aš jam daviau nugarėlę, galvojau pamažu sugrauš pasigardžiuodamas. Iš pradžių atrodė, kad tvarkingai doroja, bet vargeli, pas jį dantukai tokio mažumo, ne pagal šunį , dar nepasikeitę. Neįsivaizduoju kaip, bet jis ją surijo, įsitikinau kai "atidavė atgal". Dabar galvoju gal smulkinti ir po trupitį duoti, bet vistiek praris Čia apie samojedą kalbame
Padaužykit, o tada laikykit rankoj kol ės, kad išmoktų neryti . Jei aš čia į pievas šneku, tai patars tiek, kurie geriau išmano. Mes tokios problemos neturėjom - mūsiškė net žirnį kramto
Negalima duoti labai kietų atraminių kaulų ir virtų, o visus kitus ir reikia, ir būtina. Kaip Dilma sakė-palaikykite, kol suės, kad neprarytų
Suplokit ir duokit iš rankos. Jei dar per stipriai ryja - duokit sušaldytą. Šalto negalės ryti, gaus po truputį graužt.
Ačiū už patarimus, daviau sušaldytą, tai pačioj pradžioj gražiai po truputį graužė, po to matyt atitirpdė. Reikės laikyti tuomet. Apie atraminius ir virtus, kad negalima, tai taip, žinau, jau domėjausi, skaičiau. Man atrodė ta nugarėlė juk nėra labai kieta, tikrai nemaniau, kad suris. Bet jis visada atrodo labai alkanas ir be to labai maži tie jo dantukai, gal jam tikrai sunkiai įveikiami jie
Papildyta:
Kaip fainai
Papildyta:
QUOTE(Dilma @ 2014 07 02, 20:38)
Padaužykit, o tada laikykit rankoj kol ės, kad išmoktų neryti . Jei aš čia į pievas šneku, tai patars tiek, kurie geriau išmano. Mes tokios problemos neturėjom - mūsiškė net žirnį kramto
Kaip fainai
maniškė nuo 4mėn nugarėles kapodavo (vokietukė) kadangi irgi yra labai ėdrūnė, duodu mėsytę vos vos atitirpusią, kad tik iš maišiuko gražiai išsiimtų, nes šviežią mėsą sukerta nekramčius per porą min
aš savo rajūnei neduodu sušaldytos - apgraužia ir praryja ledo gabalą. geriau tegul ryja kambario temperatūros.... šunys prisitaikę ryti gabalus, gabalus virškinti. ir vemia jie neretai, iš naujo suėda
taigi iš savo patirties pasakysiu: pradžioje net išsigandau kaip 2mėn VA surijo vištos kaklus nekramčius. pradžioj esu iš rankos davus - dar aršiau rijo ir išslydus prarijo. bet vėliau viskas klojosi gerai, grauždavo, problemų dėl rijimo nebuvo. jie taip sutverti.
visgi koks ten veterinaras nerekomenduoja duoti kauliukų? jie (ne kojų kaulai, geriausia kakliukai ir nugaros) BŪTINI šeriant išskirtinai RAW. ir ne vidurių konsistencijoj esmė, o kalcyje ir kt. mikroelementuose. tai YPAČ svarbu augančiam šuniukui. tiesa, kalbama ne apie plikus kaulus, o kaulingą mėsą
aš dar taip patarčiau: jeigu baisu, kad ryja - nežiūrėkit šunų dantys skirti plėšt, griebt ir ryt kuo greičiau šmotą aukos, o ne kramsnot kaip karvytės ar žmonės.
taigi iš savo patirties pasakysiu: pradžioje net išsigandau kaip 2mėn VA surijo vištos kaklus nekramčius. pradžioj esu iš rankos davus - dar aršiau rijo ir išslydus prarijo. bet vėliau viskas klojosi gerai, grauždavo, problemų dėl rijimo nebuvo. jie taip sutverti.
visgi koks ten veterinaras nerekomenduoja duoti kauliukų? jie (ne kojų kaulai, geriausia kakliukai ir nugaros) BŪTINI šeriant išskirtinai RAW. ir ne vidurių konsistencijoj esmė, o kalcyje ir kt. mikroelementuose. tai YPAČ svarbu augančiam šuniukui. tiesa, kalbama ne apie plikus kaulus, o kaulingą mėsą
aš dar taip patarčiau: jeigu baisu, kad ryja - nežiūrėkit šunų dantys skirti plėšt, griebt ir ryt kuo greičiau šmotą aukos, o ne kramsnot kaip karvytės ar žmonės.
QUOTE(166cm @ 2014 07 03, 15:36)
aš savo rajūnei neduodu sušaldytos - apgraužia ir praryja ledo gabalą. geriau tegul ryja kambario temperatūros.... šunys prisitaikę ryti gabalus, gabalus virškinti. ir vemia jie neretai, iš naujo suėda
Man tai kai ryja ne taip baisu, baisu kaip vemia po to. O veterinaras dėl to nepatarė, nes po to sakė reikia jiems operuot tuos kaulus iš žarnyno. Na, kai paklausiau kaip dėl perėjimo prie mėsos, tai jis nelabai rekomendavo, turbūt kaipir dauguma už sausą ėdalą.
O kaip tos vištų kojytės, pačios tos pėdutės lyg ir galima?
QUOTE(Jolli @ 2014 07 03, 17:59)
Ne tik kad galima, bet ir reikalinga - ten kremzlės, kuriose yra kažkas reikalinga sąnariams . Užmiršau pavadinimą
QUOTE(Dilma @ 2014 07 03, 19:13)
Ne tik kad galima, bet ir reikalinga - ten kremzlės, kuriose yra kažkas reikalinga sąnariams . Užmiršau pavadinimą
chondroitinas?
Man irgi nervai nelaiko kai ryja atryja vėl ryja vėl atryja... išeinu ten kur negirdžiu... pradžioj prilaikydavau, dabar duodu sušalusį tai bent ilgai groja...
o veterinarai nerekomenduoja kaulų, jie pasiūlo duoti kulninę su mėsa, kad apgraužtų ją o tada paimti.... jie nerekomenduoja ir pereiti prie mėsos, nes šunims reikia angliavandenių - reiškias duoti reikia kruopų.....na blogesnį variantą jei neturi sauso rekomenduoja košes virti su mėsa ir pan.