Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

QUOTE(Agnnyte @ 2014 05 29, 09:24)
Ewaldina, o kraujo tyrimų nebandėt daryt? Ar rodikliai geri? Šiaip, bendrai ramybei. Gal šuniui koks negalavimas tiesiog?

Keletą kartų per metus padarom, šventai ramybei biggrin.gif Paskutinį kart balandžio pusėj darėm, sveikas kaip arklys biggrin.gif Ir man įtartina kad jis kaip svėrė 25kg taip ir sveria, nekūsta. Realiai tai jei tiek neėda turėtų kūst, argi ne? Namie trys bernai, jaučiu reiks pažiūrėt, pasekt ar jie į kambarius neprisineša ko valgomo ir karalaitis neprisivagia. Nes kažkas čia ne taip. Jei gauna nors kažkiek žmoniško maisto (bandelių sausainių ir pan) įtariu ir neėda kitko, laikia skaniau.
Ko gero protingiausia teorija kurią sugalvojau lotuliukas.gif Bet jei neprisivagia tai tada jau nežinau. Raminu save tuom, kad nei vienas šuo prie pilno bliūdo badu dar nenudvėsė biggrin.gif

Sausį buvau vitaminų jam nupirkus, tokios kapsulės nepamenu pavadinimo, tai po savaitės naudojimo buvo taip ėst pradėjęs kaip normalus šuo, nesivaipydamas o su apetitu. Reik tų vitaminų nupirkt vėl gal... po mėnesio kad atsipenėjo, o kailis kaip žvilgėjo... Nors ir taip neprastai atrodo. Ir dar kad karščiai buvo neėdė...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(ewaldina @ 2014 05 29, 10:55)
Keletą kartų per metus padarom, šventai ramybei  biggrin.gif Paskutinį kart balandžio pusėj darėm, sveikas kaip arklys  biggrin.gif Ir man įtartina kad jis kaip svėrė 25kg taip ir sveria, nekūsta. Realiai tai jei tiek neėda turėtų kūst, argi ne? Namie trys bernai, jaučiu reiks pažiūrėt, pasekt ar jie į kambarius neprisineša ko valgomo ir karalaitis neprisivagia. Nes kažkas čia ne taip. Jei gauna nors kažkiek žmoniško maisto (bandelių sausainių ir pan) įtariu ir neėda kitko, laikia skaniau.
Ko gero protingiausia teorija kurią sugalvojau  lotuliukas.gif Bet jei neprisivagia tai tada jau nežinau. Raminu save tuom, kad nei vienas šuo prie pilno bliūdo badu dar nenudvėsė  biggrin.gif

Sausį buvau vitaminų jam nupirkus, tokios kapsulės nepamenu pavadinimo, tai po savaitės naudojimo buvo taip ėst pradėjęs kaip normalus šuo, nesivaipydamas o su apetitu. Reik tų vitaminų nupirkt vėl gal... po mėnesio kad atsipenėjo, o kailis kaip žvilgėjo... Nors ir taip neprastai atrodo. Ir dar kad karščiai buvo neėdė...

Jei atrodo taip, kaip nuotraukoj - tai labai normalus šuo. O jei nekūsta - reiškia maitinasi. Gal tikrai nematot, kuo. Logiškai mąstant, nuolat neėsdamas turėtų būti kūdas lyg iš koclagerio. Reikėtų išlaist vaikus atostogų pas senelius, tada pamatytumėt, ar ėda, gal tikrai vaikai šeria.
Atsakyti
Jetau kokia paklodę įkėliau blush2.gif ir ištrint nemoku. Parašiau postą ir ėjau šunį fotkint tai foto šviežia, tai ir gyvai man neatrodo kūdas biggrin.gif

Gaila kad mane trijų bernų nieks neima nei po vieną, o juolab visų kartu lotuliukas.gif

Žadu žadu bet daba jau tikrai spyną į virtuvę dėsiu, šiandien pat lotuliukas.gif durys senos nepakeistos nuo biesas žino kokių laikų tai negaila apgadint. O spyna ir nuo vaikų jau reikalinga nes mėgėjai pasmaližiaut vakare kai aš nematau o paskum reik vežiot dantų taisyt. Būsų mama - šeiminikė - ragana, kuri virtuvę po raktu laiko lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewaldina: 29 gegužės 2014 - 14:11
Atėjau patarimo, noriu kitų nuomones išgirsti smile.gif
prieš maždaug puse metų priglaudėm kalytę, buvo labai kūda, iškart pradėjom šerti RAW (savo šunį taip jau 3 m. šeriam), tai prieš kelis mėn. svėrėm savo džiūsną, buvo priaugusi puse kg, svėrė 6,5 kg. Po to dar kiek padidinom porciją, tačiau pastebėjom, kad svoris neauga.
Nuvažiavom pas vetą kraujo tyrimams. Tuo pačiu pasisvėrėm - 5,8kg. verysad.gif Pagal kraujo tyrimus, tai viskas ok, jokių ligų nėra, inkstai norma, tik kepenys 290 (kai norma yra iki 140), eretrocitų kiek daugiau ir yra nedidelė mažakraujystė.
Tai išrašė papildų, spec gydomojo sauso maisto ir po mėnesio kartosim tyrimus kepenų. Turėtų viskas susitvarkyti.

Tik nežinau, ką daryti po mėnesio. Ar toliau šerti RAW? O gal RAW jai netinka, kad su kepenimis problemų yra? o gal reikia kažkaip koreguoti tą mūsų RAW - pridėti vaisių, daržovių,gal grūdų, paliekant labiau BARF?
O Gal tada verta pereiti ant super premium klasės sauso maisto ir galbūt paliekant kažkokius mėsadienius?

Žinau, kad geriausiai paaiškėtų pabandžius, bet nesinori eksperimentuoti su šunimi ir to maisto kaitaliot. Gal kas esat susidūrę su tokia problema? Ar šiaip kas daugiau išmanantis ir daugiau patirties turinti gali pasidalinti savo nuomone? blush2.gif

P.S. savo dičkei irgi padarėm kraujo tyrimus profilaktiškai - viskas ok, normose. Tai gal RAW pakankamai subalansuotas?

Racioną pagrinde sudarė šiuos kelis mėnesius - avių skrandžiai, jaučio skrandžiai, sėklidės, gerklos, poliežuvinė mėsa, vištų nugaros, kaklai, kojos, anties nugaros.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eziukas.ruke: 05 birželio 2014 - 12:42
O kokius subus be sėklidžių duodat? Arba gal kirminukų yra? Gal tai irgi turi kažkokios įtakos.
Atsakyti
darėm ir išmatų tyrimą, kirminų yra, bet visiškai nežymiai, kas kūdumui įtakos, pagal veterinarę, nedarė. Subai pagrinde kepenys, truputį kasos, blužnies, o gal inkstų buvo (tiksliai net nežinau, nes mažais gabaliukais gauna, o sunormuota kažkada jau seniai buvo ir nebepamenu, kas ten nupirkta buvo). Be to, manau, kad nevalytų skrandžių turėtų užtekti ir subui daug nereikia.
Atsakyti
kaip daznai galima duoti lasisa? Kazkur perskaiciau (nepamenu ar straipsnis ar kazkas forume pasisake), kad duoti daznai negalima. Kas yra daznai? Viena ar dvi porcijos per savaite tai daznai ar normaliai? Uzsipirkau 4kg lasisos ir dabar nezinau kiek laiko man ja saugoti saldiklyje... doh.gif
Atsakyti
Aš duodu, kartais kai daug turiu, visą savaitę ja šeriu, po to ilgesį tarpą be jos darau. Viskas puikiai. Beja mano draugė viena savo kelis šunis taip pat šeria-gauna didesnį kiekį, kol sušeria tol šeria, po to vėl mėsa. Aš dabar kadangi gavau gal 30 kg, tai dalį užšaldžiau, tai tiesiog galvą pridedu prie mėsų, nes ji labai kaulinga tai kaip kaulinga mėsa eina pas mane smile.gif. Jei su mėsa duodu, tai nors kasdien tą lašišą šerčiau
Atsakyti
Aš radau nupigintų lašišų galvų, nupirkau...ir ką? Iš 5 šunų tik viena senoji rotveilerė (maitinama ne RAW, o sausiaku) jas ėdė... doh.gif RAW-iniai šunys patampė ir paskelbė bado streiką...
Kaip tik neseniai skaičiau temą fauna.savel.org , ten rekomenduoja lašišą duoti kartą į savaitę.
Atsakyti
As kadangi uzsakineju is raw parduotuves, tai ten lasisos gabalai be galvu buna. Tai as tada duodu gabala lasisos ir pridedu vistos kakliuka. Maniskis pirma karta labai letai pradejo valgyti, bet kai suprato, kad valgoma tai ir suciaumojo. Tai gal tada karta per savaite ir duosiu. Uzteks iki vasaros pabaigos ir zuvu tauku sutaupysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2014 06 15, 00:00)
Aš radau nupigintų lašišų galvų, nupirkau...ir ką? Iš 5 šunų tik viena senoji rotveilerė (maitinama ne RAW, o sausiaku) jas ėdė... doh.gif RAW-iniai šunys patampė ir paskelbė bado streiką...
Kaip tik neseniai skaičiau temą fauna.savel.org , ten rekomenduoja lašišą duoti kartą į savaitę.

Dėl to karto per savaitę - maniškė kažkaip sunkiai toleruoja didelį kiekį žuvies. Tai žuviadienį išdalinau po žuvytę/dvi kasdien. Ėda šprotus.
Atsakyti
Sveikos,

Pastebėjau, kad šuns ausys teršiasi.
Kol ruošiuosi pas veterinarą, paklausiu - gal tai gali būti ir dėl raw maitinimo? Gal ko nedadedu, kažko per daug ir pan?
Atsakyti