Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

Bandžiau du kartus įvesti žuvį į racioną - po mažutę strimėlytę daviau - potvynį tikrąja to žodžio prasme apturėjau kas pusę valandos po dienos rolleyes.gif Ką siūlot vietoj žuvies? Gal kitokią rūšį?
Atsakyti
As jau praradau vilti del zuvies.. doh.gif Tikriausiai neatrasta tokia zuvis, kuria jis valgytu doh.gif Pirksiu zuvu taukus ir nesuksiu sau galvos.. Po kiek laiko vel bandysiu.. rolleyes.gif

Cia dar toks klausimas man iskilo.. Pirkau nevalyta skrandi (nedaug, pabandymui atpjove), tai jis su gaureliais kazkokiais.. Cia taip turi but? Klausiu, nes gyvenime gyvuno skarandzio neesu macius..
Ir siaip, jis jo needa blink.gif Pakramto ir palieka blink.gif

Duodu as jam vistienos kakliukus, nuopjovas jautienos, visciuku/kalakutu sirdeles (kaip kada), dar jaucio sirdi, kepenis (kartais). Kaip manot, racionas pakankamas? Ar dar kazka ivest?

Nezinau, man vis atrodo kad kazka neteisingai duodu blush2.gif doh.gif
Porcija dazniausiai buna 2 kakliukai, 2 sirdeles, nuopjovos; arba vistos nugarele, kepenys ir jaucio sirdies kazkiek.

Mum kazkaip tas bezdejimas susitvarke, kai pradejau is nuopjovu riebias dalis isrinkinet. Aisku ner taip, kad visiskai nebezdetu, bet bezda tikrai 70% maziau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(uzsispyrus @ 2014 01 30, 15:14)
Cia dar toks klausimas man iskilo.. Pirkau nevalyta skrandi (nedaug, pabandymui atpjove), tai jis su gaureliais kazkokiais.. Cia taip turi but? Klausiu, nes gyvenime gyvuno skarandzio neesu macius..
Ir siaip, jis jo needa  blink.gif Pakramto ir palieka  blink.gif

Duodu as jam vistienos kakliukus, nuopjovas jautienos, visciuku/kalakutu sirdeles (kaip kada), dar  jaucio sirdi, kepenis (kartais). Kaip manot, racionas pakankamas? Ar dar kazka ivest?

Viskas gerai su tais gaureliais, taip ir turi būti.

Įvairovės dėlei dar būtų galima pridėti jautienos inkstus, kremzlinių dalykų ar pačių kremzlių, nepamiršt kepenų, na, ir skrandį būt gerai, kad pradėtų ėst. Ir šiaip, jei randat ką naujo - imkit smile.gif
Dėl skrandžio gal padėtų mažais gabaliukais duoti, ir TIK skrandį?
Atsakyti
QUOTE(uzsispyrus @ 2014 01 30, 15:14)
As jau praradau vilti del zuvies..  doh.gif Tikriausiai neatrasta tokia zuvis, kuria jis valgytu  doh.gif Pirksiu zuvu taukus ir nesuksiu sau galvos.. Po kiek laiko vel bandysiu..  rolleyes.gif

Ir siaip, jis jo needa  blink.gif Pakramto ir palieka  blink.gif

megeja surašė, ką galit pridėt ax.gif dėl žuvies - aš duodu lašišų aliejų kasdien ir kartais, kai nepatingiu lašišų faršo šaldyto papjaustau ir duodu.

Dėl skrandžio galiu pasakyt taip - kol šuo nealkanas, jis neės to skrandžio. Taip kad viena ar dvi dienos bado, skrandis tik už komandas ir tikrai išssipręst turėtų šita bėda. Kai šuo alkanas tai turėtų suėsti ir su džiaugsmu. Su žuvim kiek esu skaičius komentarų, tie kurie neėda jos, tai ir po bado dienų niekaip neįsiūlysi.
Atsakyti
QUOTE(mildred_ @ 2014 01 30, 17:11)
megeja surašė, ką galit pridėt  ax.gif dėl žuvies - aš duodu lašišų aliejų kasdien ir kartais, kai nepatingiu lašišų faršo šaldyto papjaustau ir duodu.

Dėl skrandžio galiu pasakyt taip - kol šuo nealkanas, jis neės to skrandžio. Taip kad viena ar dvi dienos bado, skrandis tik už komandas ir tikrai išssipręst turėtų šita bėda. Kai šuo alkanas tai turėtų suėsti ir su džiaugsmu. Su žuvim kiek esu skaičius komentarų, tie kurie neėda jos, tai ir po bado dienų niekaip neįsiūlysi.

Čia kaip kuris šuo neės skrandžio. maniškė skrandį suėda su malonumu, o vat vištų skrandukus ar širdeles - ignoruoja.
Atsakyti
mano taip pat 4u.gif Jeigu reiktu rinktis, smirdantis skrandis pirmoj vietoj atsidurtu, po to jau visa kita...
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2014 01 30, 16:23)
Čia kaip kuris šuo neės skrandžio. maniškė skrandį suėda su malonumu, o vat vištų skrandukus ar širdeles - ignoruoja.

Aš kalbu apie tuos šunis, kurie renkasi, ką valgyt - išlepintus.
Atsakyti
Na skrandi as ir daviau viena, bet jis purtosi labai juokingai nuo tu gaureliu lotuliukas.gif Bet jam pirmoj vietoj vistiena cool.gif Bandysim kakaip isiulyt ta skrandi rolleyes.gif
Ner jis lepinamas pas mus tikrai.. o skrandi siandien vakare suvalge. Daviau ryte, neede, 10min palaukiau, paemiau ta porcija ir daviau vakare, puse suvalge, puse slept nese lotuliukas.gif doh.gif bet po kurio laiko ir ta paslepta suede thumbup.gif
O kad maista usidirbt reikia, jis jau zino biggrin.gif

Kazkuri cia raset apie lasisos farsa, bandziau ir ta. Nieko, net artyn neina doh.gif Gal paaugs, valgys.. g.gif
Atsakyti
merginos, patarkit prašau. Kalytei (11 metų) reikia mesti svorį, visada buvo linkusi į pilnumą, prieš 10 mėn. sterilizuota, per šį laiką priaugo 1 kg. Nomaliai turėtų sverti apie 6,8 kg, dabar sveria 8,4 kg. Iki kiek gramų galima sumažinti maisto kiekį? Daryti iškrovos dieną 1k/sav?
Atsakyti
Aš senam šuniui bado dienų nedarau. Kadangi juda mažiau, tai gauna mažesnę porciją - apie 1,5 proc. savo svorio. Taip pat dažniausiai įdedu plaučių į porciją - vietą skrandyje užima, o į kūną neina biggrin.gif

Kai kalbėjau su veterinare dėl šuns sukūdinimo šeriant sausiaku, jos rekomendacija buvo nurėžti 30 proc. dienos normos. Gal ir RAW tiktų toks pats principas?
Atsakyti
QUOTE(villijaa @ 2014 04 10, 09:54)
merginos, patarkit prašau. Kalytei (11 metų) reikia mesti svorį, visada buvo linkusi į pilnumą, prieš 10 mėn. sterilizuota, per šį laiką priaugo 1 kg. Nomaliai turėtų sverti apie 6,8 kg, dabar sveria 8,4 kg. Iki kiek gramų galima sumažinti maisto kiekį? Daryti iškrovos dieną 1k/sav?

Esu labai bloga matematikė, tai pateiksiu savo pavyzdį. Kalė - auksaspalvis retriveris, beveik 8 metų, nesterilizuota, gaunanti nedidelį fizinį krūvį, žiauriai ėdri, visada turėjusi viršsvorį (net iki 40 kg). Suaugusios kalės idealus svoris 30 kg, davinys turėtų būti apie 600 g per parą. Dabar gauna apie 300 g. Kartais pasiubagauja iš vaikų ar vyro, bet ne per daugiausiai. Dabar gražia "talija", labai gerai čiuopiasi šonkauliai, pas veterinarą važiuosim šio mėnesio pabaigoje, tai pasversiu, bet manau, kad turėtų būti apie 30 kg. Tai išvada tokia, kad duodu pusę normos ir nieko, išgyvena. Bado dienų niekada nedariau, nebent vemdavo biggrin.gif . Bijojau, kad mus gyvus suės biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mažulka: 10 balandžio 2014 - 23:01
Jetau, kaip nevienodai -mano triušinė taksė gauna 200 g , kartais dar plius koks kakliukas vištos, o yra kūda it manekenė smile.gif O čia retriveris nuo 600 g. tunka
Atsakyti