Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių miesto mokyklos

QUOTE(Maja Di @ 2015 07 28, 16:11)
drinks_cheers.gif Iš visų toj pusėj išvardintų Lauruškos rinkčiausi Romuvą, bet ir ji perpildyta. Sandora ten besimokančių giriama, gauna daug lėšų iš katalikiškų organizacijų. Kam priimtina katalikiška pakraipa, sako, kad gera ten mokytis. O kaip universitetinė, buvus 18 su baseinu? Kažkaip nepažįstu dabar besimokančių.

Universitetinė yra gimnazija, o ne progimnazija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauruška @ 2015 07 28, 12:38)
Arčiausiai Jums būtų Gytarių ir Sandoros. Gytarių - didelė mokykla su nedaug vaikų. Sandora - katalikiškos pakraipos, maža, anot kai kurių, jauki mokykla. Tame rajone dar yra Gegužių, su specializuota dailės programa. Yra ir Dainų progimnazija - be ryškesnės pakraipos. Arčiau centro - Ragainės, nuo rugsėjo planuojanti būti tiksliųjų mokslų progimnazija. Juventa - sausakimša mokykla, su muzikinėmis programomis. Pasirinkite, kas Jūsų vaikui arčiausiai prie širdies. Jei jis "tiksliukas", o jį užrašysite į mokyklą su meniniu muzikiniu ugdymu, nesvarbu, kad paskui eis į Janonį (beje, kol jis baigs progimnaziją, dar visko gali tarp tų mokyklų nutikti...), kažin, ar jis bus Jums dėkingas...  mirksiukas.gif

Maniškis tiksliukas bet ir muzikinės programos jam patinka. Lanko muzikos mklą. Dar gamtos pažinimas domina. Realiai tai tik humanitariniai mokslai nelabai. Kitkas gerai sekasi ir patinka. Man lb svarbu, kad su vaikais realiai būtų dirbama, o ne paleidžiami savieigai su užduotais namų darbais. Dar svarbus moksleivių kontingentas, nes žinau ką reiškia, kai vienoj kl dirbama su lb skirtingų lygių moksleiviais. Visad nukenčia gabieji tokiu atveju. Tai vat realiausiai turbūt tai atspindi įstojusių į gimnazijas procentas. O kaip juos sužinot?
Ką daryt? Kur tą vaiką užrašyt?
Atsakyti
O gal kur yra sustiprinta fizika? Neteko apie tai girdeti
Atsakyti
QUOTE(GAILE* @ 2015 07 29, 02:13)
Maniškis tiksliukas bet ir muzikinės programos jam patinka. Lanko muzikos mklą.  Dar gamtos pažinimas domina. Realiai tai tik humanitariniai mokslai nelabai. Kitkas gerai sekasi ir patinka. Man lb svarbu, kad su vaikais realiai būtų dirbama, o ne paleidžiami savieigai su užduotais namų darbais. Dar svarbus moksleivių kontingentas, nes žinau ką reiškia, kai vienoj kl dirbama su lb skirtingų lygių moksleiviais. Visad nukenčia gabieji tokiu atveju. Tai vat realiausiai turbūt tai atspindi įstojusių į gimnazijas procentas. O kaip juos sužinot?
Ką daryt? Kur tą vaiką užrašyt?

Mokinių kontingentas visoks visur. Aišku, yra tokių mokyklų, kur sueina daugiau "dumblo", kai normalesnėse nebeišsilaiko. Dėl darbo su vaikais - vėlgi visose mokyklose yra visokių mokytojų. Daug priklauso nuo a) mokyklos vadovo ir jo požiūrio į mokytoją, mokinį ir ugdymo(-si) procesą; cool.gif tėvų požiūrio (su vaiku reikia dirbti ir namuose, neverta tikėtis, kad visko išmokys mokykloje).
Ragainės progimnazijoje matematika, rusų kalba ir anglų kalba mokoma pagal gebėjimus - paralelių klasių mokiniai paskirstomi į grupes pagal gebėjimus ir mokosi atskirai. "Silpnesnieji" išeina bazinę programą, "stipresnieji" dirba greičiau, daugiau, ruošiasi olimpiadoms, konkursams ir pan. Kaip jau sakiau - nuo rugsėjo planuojama pradėti inžinerinį ugdymą, kur bus susieti dauguma tiksliųjų ir gamtos mokslų.

QUOTE(egllute @ 2015 07 29, 08:30)
O gal kur yra sustiprinta fizika? Neteko apie tai girdeti

Apie sustiprintą fiziką tikrai nieko negirdėjau Šiauliuose smile.gif Progimnazijose su fizika praktiškai vos susipažįstama, o gimnazijos mieste visos vienodos - JOKIO išskirtinumo...
Atsakyti
Lauruška, kaip suprantu esat gerai susipažinus su mokyklom, gal net toj srity dirbat, patarkit, gal neverta man savo vaiką bandyt nuo 5 klasės iš Zoknių į Juventą perkelt? Kaip pradinė mane ji tenkina, maža, kiekvienas vaikas pažįstamas, nežinai ką rasi kitur nuėjus. Aišku, jei Juventoj negautume vietos į b klasę, tai galvoju net nepervedinėčiau. Dabar iš mokyklos pats pareina, tik nuvežam, o iš Juventos jau reiktų važiuot. Kažin kaip Zokniuose dalykiniai mokytojai, bijau kad silpnas paruošimas gali būt. Kas baigė ar mokosi tai giria, o kas paliko, tai peikia, kaip žinot kur tiesa ax.gif .
Atsakyti
Sustiprintos fizikos ir anksčiau nebuvo, bet norintys visada galėdavo mokytis Fotone, gal ir dabar yra tokia galimybė, o gal kas naujesnio yra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tasty: 30 liepos 2015 - 13:49
QUOTE(Maja Di @ 2015 07 30, 14:19)
Lauruška, kaip suprantu esat gerai susipažinus su mokyklom, gal net toj srity dirbat, patarkit, gal neverta man savo vaiką bandyt nuo 5 klasės iš Zoknių į Juventą perkelt? Kaip pradinė mane ji tenkina, maža, kiekvienas vaikas pažįstamas, nežinai ką rasi kitur nuėjus. Aišku, jei Juventoj negautume vietos į b klasę, tai galvoju net nepervedinėčiau. Dabar iš mokyklos pats pareina, tik nuvežam, o iš Juventos jau reiktų važiuot. Kažin kaip Zokniuose dalykiniai mokytojai, bijau kad silpnas paruošimas gali būt. Kas baigė ar mokosi tai giria, o kas paliko, tai peikia, kaip žinot kur tiesa ax.gif .

Geram vaikui, kaip taisyklė, visur gerai, blogam - visur blogai mirksiukas.gif Jeigu klasė ir mokykla tenkina Jus ir Jūsų vaiką - nežinau, ar verta taip kardinaliai keisti mokymo įstaigą... Negana to, kad penkta klasė ir taip sudėtinga dėl dalykinės sistemos - prisidės ir adaptacija naujoje mokykloje su naujais vaikais. Dar vienas dalykas - vaikui klasiokai bus toli (mano dukra mokosi toliau nuo namų, tai kai buvo mažesnė, buvo liūdna, kai geriausia klasiokė gyveno šalia mokyklos).
Anksčiau minėjote apie įstojimą į gimnazijas - į jas patenka "asocijuotų" mokyklų mokiniai, nepriklausomai nuo įvertinimų. Į Juventą visi veržiasi, nes paskui automatiškai patenka į Janonio gimnaziją. Taip kad tas populiarumas ne visada grįstas gerais rezultatais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauruška @ 2015 07 30, 19:17)
Geram vaikui, kaip taisyklė, visur gerai, blogam - visur blogai  mirksiukas.gif Jeigu klasė ir mokykla tenkina Jus ir Jūsų vaiką - nežinau, ar verta taip kardinaliai keisti mokymo įstaigą...

Ačiū už atsakymą. Taip tas teisybė biggrin.gif . Klasė tenkina, kol pradinę lanko esu patenkinta ir jam čia patinka, kol kas nenori niekur kitur eiti, bet kai prasidės daug dalykų, bijau, kad Zoknių progimnazijos pedagogai suteiks silpnesnį paruošimą, nei galėtų gaut Juventoj. O noris savam vaikui geriausio ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2015 07 30, 19:46)
Ačiū už atsakymą. Taip tas teisybė biggrin.gif . Klasė tenkina, kol pradinę lanko esu patenkinta ir jam čia patinka, kol kas nenori niekur kitur eiti,  bet kai prasidės daug dalykų, bijau, kad Zoknių progimnazijos pedagogai suteiks silpnesnį paruošimą, nei galėtų gaut Juventoj. O noris savam vaikui geriausio ax.gif .

Bet kokiu atveju - antro varianto neišbandysite smile.gif O mažesnėse klasėse ir dėmesio vaikui daugiau skiriama nei perpildytose. Peržiūrėjau abiejų mokyklų pedagogus - kvalifikacinės kategorijos jų mažai skiriasi. Esu girdėjusi visokių dalykų apie Juventą... Linkiu teisingai apsispręsti mirksiukas.gif
Atsakyti
Diskusijoje pasigedau paties mokinio indelio į mokymosį procesą. Kažkur jis šioje vietoje pasimeta biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Mano manymu mokymasis tai komandinis darbas. Ir jame svarbios yra visos grandys. Nenuvertinčiau ir paties mokinio mirksiukas.gif

Kadangi pati jau turėjau penktokę, tai taip, šis etapas psichologiškai vaikams yra gana reikšmingas ir nemažiau sudėtingas nei pirmokui pirmoji klasė. Adaptacijos laikotarpis vieniems lengvesnis, kitiems sudėtingesnis, bet jis yra. O čia dar ir ant kulnų lipa tas laiko tarpsnis kaip vaikui jo gyvenime draugai patampa labai svarbus. Tad vertėtų apgalvoti ir šį faktorių keičiant mokyklą.

O kalbant apie gimnazijas, manau, pradžiai, reiktų pasinagrinėti gimnazijos klasių formavimo tvarka. Asocijuota sutartis ar gimnazijos vardas dar nieko nereiškia. Klasės formuojamos pagal mokinio vidurkį. Vėliau, vėl vyksta mokinių rotacija. Ir čia jau atsiranda ne tik srautai, bet išreitingavimas pagal balų vidurkius pačiose srautuose. Tad, kaip ir minėjau, paties mokinio pastangos ir indelis turėtų būti gana svarus.

Atsakyti
O maniskis pagal rajona pakliuna i Juventa,bus sustiprinta matematika,remsis naujausiom technologijom,mokinsis programavimo pagrindu jau budami pradinukai, tik patys geriausi atsiliepimai apie sia mokykla kolkas
Atsakyti
Gal kas turite žinių, ar Juventos mokytoja A.Čepulėnienė pavardę pakeitė, ar apskritai nebedirba? Nes, žiūriu, skelbime apie Rugsėjo 1-osios šventę parašyta, kad 1A klasės mokytoja - A.Mažonavičienė g.gif
Atsakyti