Gera diskusija apie 'alpakas' Nežinau, gal siūlas siūlui nelygu (gamintojas, suvijimas...), bet aš taip pat sakyčiau, kad alpaka perpučiama. Iš Drops'ų alpakos sau turiu megztinį, tai kambary nieko, šiltas, bet pačiu vienu per lauką pereit - brr.. (nu, aš šalčmirė ). Dukrai visad šąla rankos, tai iš 'Troickio' alpakos numezgiau raštuotas (taigi - dvigubas) pirštines. Deja Jos atsiliepimai:" Su jom rankom šilta tik kišenėse - jei vėjas, tai kaip be pirštinių.."
QUOTE(dahlia+++ @ 2013 12 27, 02:41)
Gera diskusija apie 'alpakas' Nežinau, gal siūlas siūlui nelygu (gamintojas, suvijimas...), bet aš taip pat sakyčiau, kad alpaka perpučiama. Iš Drops'ų alpakos sau turiu megztinį, tai kambary nieko, šiltas, bet pačiu vienu per lauką pereit - brr.. (nu, aš šalčmirė ). Dukrai visad šąla rankos, tai iš 'Troickio' alpakos numezgiau raštuotas (taigi - dvigubas) pirštines. Deja Jos atsiliepimai:" Su jom rankom šilta tik kišenėse - jei vėjas, tai kaip be pirštinių.."
As dukrai ir sau is Drops Alpacos mezgiau megztukus,tai ji skundziasi kad jai kutena per golva,man irgi bet pakenciamai. Tai kepures tikrai is ju nemegzsciau. Bet Drops alpaka silk superinis siulas - kudikiams is ju mezgu.
Cia del perputimo manau net neverta disutuoti,nes kiekviena skirtingai reaguojam i ora. Man visada salta tad ant nuogo kuno man su megztiniu bet kokiu butu salta.Norvegai su maikutem vaiksto,kai as tuo tarpu su striukem.
QUOTE(Kristina A-A @ 2013 12 27, 19:39)
Cia del perputimo manau net neverta disutuoti,nes kiekviena skirtingai reaguojam i ora.
Va butent. O ne mezgimo patirties klausimas
QUOTE(Ju.Ju @ 2013 12 27, 20:34)
Va butent. O ne mezgimo patirties klausimas
Dievuliau, ir vėl iš pradžių, nesikandžiot nesigauna Ale, alpakos kepurės pati tai neturit, juk taip? Tai kepurių patirties ir nėra. Teoriškai visos skirtingos, bet lygintis reikia su Jūsų asmeniniais pojūčiais. Smagu
QUOTE(Jolancike @ 2013 12 24, 23:35)
Mergaitės, gal kuri matėt gyvai, kuri oranžinė iš Drops gražesnė, ir kuris siūlas tinkamesnis vaiko (ne kūdikio) kepurei su šaliku ?
O nenorit megzdama kepurę beriukui, megzti ne grynai oranžinę, o o pamaišyti tiek tiek su mėlyna (kokią juostelę ar kelias), nes prie mėlynos striukės derinat. Tada gautųsi berniukiškesnė kepurė. Kaip tik pati turiu oranžinę kepurę iš Nepalo Labai gražus siūlas, ar tinka berniukui - skonio reikalas, bet žiemą aš su kepure iš vieno Nepalo siūlo sušalčiau. Rudeniui buvo pats tas Jei norit būtinai oranžinės, pažiūrėkit Drops Eskimo, čia jau panašiau būtų į šiltą žieminę kepurę
Dabar nešioju kepurę iš Drops Love You 4, kur įeina 55 proc. alpakos, tai lyginant su Nepalu jį tikrai šiltesnė, bet jei lauke apie 0 laipsnių ir mažiau, man norisi storesnės ir šiltesnės.
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 12 27, 23:07)
Dievuliau, ir vėl iš pradžių, nesikandžiot nesigauna Ale, alpakos kepurės pati tai neturit, juk taip? Tai kepurių patirties ir nėra. Teoriškai visos skirtingos, bet lygintis reikia su Jūsų asmeniniais pojūčiais. Smagu
bet jus pati kandziojates, norite pazeminti,kad kazkas patirties neturi. Pasakytumet graziai nebutu jokiu kandziojimosi ir is kitu puses.
Kiekvienam zmogui siula jaucia kitaip. Man jei siulas kandantis as is jo niekada nemegsiu sau kepures,geriau pasirinksiu kita. Pvz Norvegijoje kur as gyvenu labai vejuota tai vienguba kepuryte tai butu kaip galvos papuosals tik, turiu tokiu dar is LT laiku ir jas nesioju cia vasarom
Mylia o Drops Love You 4 ar kutenantis/kandantis?
Ačiū, mergaitės, už nuomones Sušalt mano vaikis tikrai nesušals. Porą žiemų nešiojo kepures iš Austriškos pusvilnės (45% vilna, 55% akrilas) 50g-115m vieno siūlo. Kai važiuojam prie jūros pažiūrėt audros ar šiaip labai vėjuota, dedam kapišoną, o šiaip tikrai nesušalo nė karto mano dvyniai su tokiom kepurėm. Tai nemanau kad su 100 proc. vilna sušals, gal čia nuo žmogaus priklauso. Aktualiau, kad švelnus ir nekandantis siūlas būtų. Alpaca sakot kanda, o Nepal nekanda ? Neturiu galimybės apžiūrėt ir apčiupinėt gyvai, nemačiau tokių siūlų Klaipėdoje, o kainos ir kokybės santykis (paskaičius atsiliepimus) vilioja išbandyti.
Dėl kitos spalvos juostelių kepurėje gera idėja
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 12 27, 22:07)
Ale, alpakos kepurės pati tai neturit, juk taip?
Toks jausmas, kad jus man uz nugaros stovit su priekaistais. Ko turiu, ko neturiu Kad butu aiskiau,surasysiu ka turiu is Drops alpacos. Kaip minejau megztukus, kurios nesioju pati, du skirtingi, taigi ir pojuciai juos nesiojant skirtingi. Salius, ir pati turiu, ir dovanu primezgiau. Kelis sluoksniai aplink kakla - tikrai silta. Tik kai jau buna perkarsta prekybcentri ar pan, tai jau pradeda durti, ir norisi kuo greiciau nusiimti. Turiu lemene, nesiojama pas mama, nes pas ja vesoka. Labai ja patenkinta. Nes nesiojama ant storesnio medvelninio golfuko. Labai jauki ir mylima. Maziuke turi kojinytes is alpacos, kurias nesioja i batukus ant pedkelniu. Plonyciai ir siltuteliais. Mezgiau sau rastuota is alpacos kepure,numazinau dydi, tai atidaviau merginai, kuri man rodos ir miega su kepurem . Sake labai patenkinta, bet ji ir vasara su kepurem vaiksto,tai kada i ja nesioja nzn, gal net rupgpjuti na toks jos stilius
Kas dar? ... riesines ilgasias turiu - patenkinta. Todel galiu parasyti savo pojucius, nes esu is tu siltuju, ir nesalanciu, tai man Drops alpaca (is kito gamintojo alpacos nieko neturiu) yra puiki, jei nesiot ne ant nuogo kuno. Nes tik biski susilu - kanda. Ir perpucia. Nors nesu is jautriuju. Mochera drasiai nesioju ant nuogo.
Papildyta:
QUOTE(Jolancike @ 2013 12 27, 23:21)
Aktualiau, kad švelnus ir nekandantis siūlas būtų. Alpaca sakot kanda, o Nepal nekanda ?
Jei Jusu vaikas nelabai jautrus kandimui, tai vidutiniskai kandantis. Kadangi mano sunus, i mane, tai jis nesioja. Vyras nesioja. As nesioju Mergyte mano labai jautri, tai ji jokiu budu nenesiotu is Nepal. Net nesimatuotu Jai tinka is dropsu tik merino extra fine. Baby merino pati nelabai megstu kaip siula.
QUOTE(Kristina A-A @ 2013 12 27, 21:52)
Mylia o Drops Love You 4 ar kutenantis/kandantis?
Šiaip pačiupinėjus atrodo labai švelnus siūlas, bet pabuvus su kepure ilgiau (na kokias pora valandų) ir truputį sušilus, kaktą pradėjo kiek kąsti. Bet tas siūlas gana nemaža pūką turi, atrodytų lyg į sudėtį šiek tiek moheros būtų įmaišyta, nors jos ten ir nėra. Tad man atrodo jis labiau tiktų moteriškiems mezginiams.
QUOTE(Jolancike @ 2013 12 27, 22:21)
Aktualiau, kad švelnus ir nekandantis siūlas būtų. Alpaca sakot kanda, o Nepal nekanda ? Neturiu galimybės apžiūrėt ir apčiupinėt gyvai, nemačiau tokių siūlų Klaipėdoje, o kainos ir kokybės santykis (paskaičius atsiliepimus) vilioja išbandyti.
Jei lyginsim šiuo siūlus su tikrai aiškiai kandančia kaimiška vilna, tai jie abu be galo švelnūs. Tiek kitos, tiek Drops'u alpaka man atrodo labai švenus siūlas. Bet ji turi didesnį/ilgesnį "plauką" nei Nepalas, todėl tikiu, kad jautresniems žmonėms gali atsirasti "kandimo" pojūtis ilgiau panešiojus, bet čia jau priklauso kaip kiekvienas reaguojam į atitinkamus pluoštus. Šiaip Dropsų alpaka pačiupinėjus tikrai atrodo be galo švelni. Nepalas iš esmės yra neplaukuotas, lygus siūlas, neatrodo kandantis jį liečiant
QUOTE(Kristina A-A @ 2013 12 27, 21:52)
bet jus pati kandziojates, norite pazeminti,kad kazkas patirties neturi. Pasakytumet graziai nebutu jokiu kandziojimosi ir is kitu puses.
Kiekvienam zmogui siula jaucia kitaip. Man jei siulas kandantis as is jo niekada nemegsiu sau kepures,geriau pasirinksiu kita. Pvz Norvegijoje kur as gyvenu labai vejuota tai vienguba kepuryte tai butu kaip galvos papuosals tik, turiu tokiu dar is LT laiku ir jas nesioju cia vasarom
Nea Tikrai nebuvo noras kandžiotis ar pažeminti, tiesiog kelis kartus nusistebėta, kad neįsivaizduoja iš tokio siūlo kepurės. Todėl ir parašiau, kad tereikia išbandyt pačiai ir būtent kepurę, jei apie jas klausia.
Gyvenau ir pati Norvegijoj, 100km piečiau Oslo Nedėvėjau aš ten kepurių .
Nežinau, gal ir nepastebiu ar neįžiūriu kitokių ženklų, bet jei nekalbantis vaikas neužsirėkia ir neklykia, kai kepurę uždedu ir 3-4val su ja išbūna, tai nežinau net kaip kitaip ir patikrint. Beje, pati pernai stebėjausi, kai pažįstama mezgė savo vaikiukui, ar nebus per plona. Dažnai mamos/močiutės persistengia ir perkaitindamos vaikus, sutrikdo normalią vaiko kūno termoreguliaciją.
Jei erzina siūlo plaukučiai, tai erzina, galima ir kitus siūlus rinktis.
QUOTE(Jolancike @ 2013 12 27, 22:21)
Neturiu galimybės apžiūrėt ir apčiupinėt gyvai, nemačiau tokių siūlų Klaipėdoje, o kainos ir kokybės santykis (paskaičius atsiliepimus) vilioja išbandyti.
yra Klaipėdoj, Siūlų turgelis, turi 100proc alpakos, alpakos su šilku, Nepal, Karismos, Eskimo, Alaska ir dar kažką Šiauliuose Woollen-studio didesnis pasirinkimas, gal ką nors sugalvosit sau nusimegzti
QUOTE(Ju.Ju @ 2013 12 27, 22:31)
Toks jausmas, kad jus man uz nugaros stovit su priekaistais. Ko turiu, ko neturiu
Nu jau, niekada nekilo abejonių ( tik po tokio išvardinto sąrašo sukilo noras pamatyt vaizdinę medžiagą, kas, kaip pagaminta )
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 12 28, 20:54)
( tik po tokio išvardinto sąrašo sukilo noras pamatyt vaizdinę medžiagą, kas, kaip pagaminta )[/color]
O ko jau tas sarasas kliuvo? Kas kaip pagaminta? Nelabai suprantu klausimo. Addi virbalais pagaminta.
QUOTE(Ju.Ju @ 2013 12 28, 19:58)
O ko jau tas sarasas kliuvo? Kas kaip pagaminta? Nelabai suprantu klausimo. Addi virbalais pagaminta.
modeliai kokie... spalvos... ( jezusėliau, nekritiškai, o idėjoms, nu ).
Vakar toookia elektric spalvytę alpakos parsinešiau. Perkant viena mintis buvo, o šian normalioj saulės šviesioj visai kitokios mintys. Nekopijuoti, kartais reikia kažko mintims susidėliot.