Sveikos siūlų žinovės
Nežinau ar čia pataikiau, bet turiu klausimą...
Pirkom su mama merino vilnos siūlus, tikslios sudėties nepasakysiu, bet esam beveik tikros, kad 100% (nepamenam tiksliai, o etiketės, kaip tyčia, irgi išmestos jau). Žodžiu, bėda tame, kad po plovimo numegstas megstinis iš šių siūlų išsitampo... Nežinom kas kaltas, gal raštas? Bet kodėl?... Siūlai geri ir ne pigūs, o še kad nori, tamposi...
Megsta tokiu va tai raštu. Čia jau po plovimo...
Gal turite minčių?
Dėkinga.
QUOTE(Jūtarė @ 2014 01 16, 17:24)
Sveikos siūlų žinovės
Pirkom su mama merino vilnos siūlus, tikslios sudėties nepasakysiu, bet esam beveik tikros, kad 100% (nepamenam tiksliai, o etiketės, kaip tyčia, irgi išmestos jau). Žodžiu, bėda tame, kad po plovimo numegstas megstinis iš šių siūlų išsitampo... Nežinom kas kaltas, gal raštas? Bet kodėl?... Siūlai geri ir ne pigūs, o še kad nori, tamposi...
[img][/img]
Gal turite minčių?
Dėkinga.
[img][/img]
Gal turite minčių?
Dėkinga.
Na su kaip suprantu su merino vilna pasitaiko tas išsitampymas. Nors man pačiai taip dar nebuvo, kad išdžiūvus neatsistatytų... Šiaip mezgant iš merino reikia megzti geriau biški tampriau nei laisviau, kad nesutįstų, plius kiek teko skaityti - nerokemnduojama mezginio mirkyti. aš kokią šiurkšią vilną vandenį su minkštikliu "pamirštu" ir kokiai parai o štai iš merino tai tik sušlapinu ir džiovinu patiestą visada. mezginį dar šlapia patiesus "apstumdau", kad būtų maždaug į formą bent man kol kas dar neiškrėtė pokšto... gal bandyt dar kartą šlapinti ir džiovint formuojant...? arba gal kitos, kas susidūrė su panašia problema patars ką protingo
Manyciau, dar ir toks rastas kaltas. Mezgant mezgini jis sutraukia, o isskalbus-pasileidzia
QUOTE(Pilietė @ 2014 01 17, 19:14)
Gal galite patarti, ar iš Gedifra Antiga siūlų reikia megzti kaip iš normalių siūlų, ar taip vadinamu "šalikėlių", kur gaunasi garbanoti, mezgimu?
Na tikrai kaip iš normalių siūlų reikia megzti, tik storais virbalais (8nr.).
Jau išsiaiškinau su siūlais Sostinės turguje jų nebeliko, prekiauja Savanorių 22, nors apie ją net nežinojau o jau siūlų siūlų kokių pamiršau net į Midarą užsukti
noriu vyrui numegzti dyyydelį šaliką, renkuosi siūlus. Kažin šiti
50% vilna, 30% akrilas, 20% poliesteris
labai kąstų? ar šiaip nekokie? Gal kas mezgę iš tokių? Ar kt kokius pasiūlytų, kur kaina neiskandžioti, nes reik jų tikrai nemažai
labai kąstų? ar šiaip nekokie? Gal kas mezgę iš tokių? Ar kt kokius pasiūlytų, kur kaina neiskandžioti, nes reik jų tikrai nemažai
QUOTE(Tomienė @ 2014 01 18, 00:44)
Jau išsiaiškinau su siūlais Sostinės turguje jų nebeliko, prekiauja Savanorių 22, nors apie ją net nežinojau o jau siūlų siūlų kokių pamiršau net į Midarą užsukti
Ten nauja parduotuve? O kaip kainos?
Papildyta:
QUOTE(Tynka @ 2014 01 18, 19:28)
mezgiau is Teksrenos siulu palta (dejau 3 siulus). Nesiojosi gerai, isskalbus truputi patyso, bet nedaug. Paltas buvo be pamusalo, tai man kando per megztukus, prie kaklo, rankogaliu... Atidaviau draugei Nemegzciau saliko is tokiu siulu (cia tik mano asmenine nuomone, nes pati esu labai jautri vilnai)
QUOTE(Tynka @ 2014 01 18, 19:28)
Teko is sios sudeties Teksrenos siulu megzti.Kliente patenkinta,sake gerai nesiojasi,o ir nekanda.Pries perkant pameginkite prie kaklo prisiglaust ir suprasite ar Jums kanda.